divendres, 21 de setembre del 2007

El Xupinaso




Ja ha començat la Setmana de Bous. Un moment esperat per molts, no podem negar-ho, era la nit del dijous 20 de setembre de 2007, quan Vicente Ramón va debutar com alcalde d’Algemesí fent el tradicional discurs d’inauguració de la setmana. Abans de la mitjanit, hi va eixir al balcó la nova tropa municipal: VR envoltat dels seus regidors i regidores, amb la samarreta oficial de la Comissió Taurina d’enguany, de color verd pistatxo.
Curiós, que l’equip de govern estrene abans la samarreta que els membres de la Comissió, ja que el president de la comissió, que també estava al balcó, no la portava. Què amb els diners que sobraran enguany del pressupost no en tenien per a tots? Segons ens conten a un post anterior, el president va dir que es podia fer la setmana de bous amb 30 milions de pessetes menys del pressupost que tenen enguany. I que van a fer amb eixos diners que sobren?

Van passar moltes coses en aquest debut. Millor anem per parts:



- El discurs de VR: No podem negar la realitat. Vicente Ramón no té carisma de líder. El poble ha votat al partit, a la llista, al canvi d’alcalde... Però no ha votat a VR per la seua vocació de lideratge. El discurs va ser insuls, en la línea habitual, i no va aconseguir fer el silenci en la plaça. Vaig intentar escoltar-lo, però tenia prou inconvenients: Estic prou lluny del balcó, VR no és un gran orador i l’equip de megafonia, com sempre, és lamentable. Entre les poques coses que vaig poder sentir em quede amb un intent de vendre la moto sobre la gran projecció que està abastant el poble als últims mesos, i això em va sonar a resposta a l’article que Emili Gregori va publicar a Las Provincias aquesta setmana, que per cert també estava allí. El ex-alacalde vestit amb la samarreta roja de la comissió taurina d’un altre any estava al balcó i tal vegada li podia haver donat algun consell a l’orelleta de l’alcalde d’ara sobre el discurs d’inauguració de la setmana taurina, desprès de 20 anys fent-lo ell ja era tot un especialista.

- El chupinaso: Original, si més no... De fet, la cosa podia haver quedat singular si s’haguès quedat en això, però com quasi sempre alguns volen bufar més alt, i la caguen...

- El desastre pirotècnic o la pluja d’espurnes al cap del públic: La dita diu que si no vols pols no vages a l’era. I cap allà anaren els organitzadors de la inauguració de la setmana taurina. Com molt ben han explicat els comentaristes de l’anterior post (moltes gràcies amics, uns convidaré a una aquests dies), es va fer un intent d’avionet volador que eixia del campanar fins l’Ajuntament per a encendre unes lletres plenes de coets. Però va fracassar, les grans lletres que s’il·luminaven el que van fer va ser provocar una pluja d’espurnes que caigué sobre el balcó de l’ajuntament i sobre la gent del cadafal de baix. Els nostres polítics i altres convidats al balcó posaren les seues perruques a resguard cap a dins de l’ajuntament, però la gent del cadafal no va poder amagar-se en cap lloc i va vore com es cremava el cap. Resultat: xiquets plorant, mares indignades i la careta de Steve Urkel de VR que semblava dir: “He hecho yo esto????”. Mireu senyors polítics i comissionats: no cal tant, de vegades amb fer poc i bé ja és suficient.




- Sobre la desencaixonà: L’espectacle va començar bé, però a mesura que va anar passant la nit es va anar complicant. De fet tenim la sort que alguns amics, especialment un amic que ens han deixat una crónica en un dels comentaris, en primera persona, de com va acabar la desencaixonà. Recomane llegir-la. Moltes gràcies per l’aportació.



I per acabar Algunes preocupacions per al futur més immediat. El primer tema, i molt important, l’oratge. Si mirem la previsió per als pròxims dies ja podem carregar la roba d’aigua perquè sembla que va a ploure, i molt. Però serà una d’aquestes estil “gota freda” que si plou seran 60 litres en poques hores. Algú ha fet alguna vegada el descens del carrer molí en piragua? A vore si hi ha sort i la”gota freda” passa de llarg..




El segon tema a tindre em compte és el de les carpes, la discoteca i horaris de tancament. Finalment sembla que hi haurà una carpa, però com ja vaig dir serà una RaveCarpa perquè enlloc hi ha publicitat. Sobre el tema de la disco Deluxe, com informen a la seua web, haurem d’esperar fins a l’últim divendres de bous per vore com va el projecte. Sembla que els problemes per obrir són els propis de qualsevol obertura d’un nou establiment i no es deu a cap capritx de l’alcalde.




Per un altra banda sobr el tema dels horaris, Esquerra Unida ha dit la seua respecte açò de l'hora de tancament, sobretot per defensant a la gent que viu al Parc i que aquesta setmana no té vacances i que difícilment podrà tancar l’ull abans de les 3 de la matinada. Mai plou a gust de tots, tot i que sembla que les pròximes hores si que plourà a ”disgust” de tots...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Plou. Esta plovent (¿ploguent?) molt. I Algemesí es va a perdre una de les millors actuacions de la setmana, perquè Malú a part de tindre bona presència té un dels millors directes del panorama nacional. I una veu que barreja les noves tendències amb les seves arrels familiars. Olé, torera.

Però sembla que la plutja (per una volta Canal9 no s'ha enganyat) ha fet acte de presència. Si ja saben que plourà fins diumenge... Per què no projecten els concerts al Pavelló 9 d'octubre? Si plou la mitat de gent no aniria "que vagen els xiquillos" i si plouria a gust de tots. Però miren... coses que passen...

Plou i plourà. I espere que l'equip encarregat de l'arena de la plaça tinga més collons i més professionalitat que els pastors per a la correguda de demà. Amb tot, em sembla a mi que en la que cau... tindrem altra volta empastre a la vista amb els desnivells de la plaça com l'any anterior (COLLONS COM TRONA!)

AMB TOT... BONA SETMANA PASSADA PER AIGUA. I SENYOR GAMIETA...VULL VORE'L A LA CARPA PERQUÈ VULL CONVIDAR-LO A UN COLPET...TOT I QUE VOSTÉ TÉ MÉS CARA DE ROCAFUL DE LA BODEGUETA, L'AUTÈNTIC...

comentari punyetero final: LA CARPA MUNICIPAL TINDRÀ PREUS POPULARS O ENS ESCURARAN LES BUTXAQUES? 5 carpes, bocateria... Perfecte per als pastilleros que s'escapen cada estiu a ballar sense samarreta a Eivissa. Als que tenim panxeta que amagar, bona setmana i bona carpa, també

Anònim ha dit...

Iee pija! volem llegir la crònica del Ripoll sobre la desencaixonà, has pensat en contractar-lo com a reporter total? ell sempre està al peu de la notícia, el link amb la crònica no funciona, gràcies.

Doménec Gamieta ha dit...

Anònim, la crònica que cerques la pots trobar en un comentari del post anterior.