divendres, 1 de febrer del 2008

La setmana de les portes

Sembla que aquesta és la setmana de les portes. Unes tanquen (les del Mercadona) i altres tornen a obrir-se: les de la Casa de la Joventut. Almenys així ho va anunciar el regidor de Joventut l'últim plenari municipal.

Cal recordar una de les primeres coses que va fer el regidor del PSD-IPA quan va entrar en l'Ajuntantament i Vicente Ramón li va donar joventut va ser tancar les portes de la casa de la Joventut perquè deia que allò no funcionava bé. Aleshores, vam decidir donar-li un poc de temps per vore si el que pretenia era fer una remodelació completa del projecte juvenil d'Algemesí (molt anunciat per ell i pel PP en el programa electoral). Digue-me agosarat, però pensava que tots mereixen una oportunitat i tal vegada el nou equip de govern ens sorprenia amb una proposta innovadora, arriscada i engrescadora per al joves d'Algemesí (coneguts en temps electoral com: els oblidats).

Però, ens hem tornat a emportar una decepció. I em sap mal, perquè tan de bo poguérem dir quehan fet una aposta interesssant per als joves, però crec que tenim més del mateix. El regidor de Joventut va tornar a estar present al plenari municipal de gener (en el dels pressupostos estava esquiant) i va anunciar que tornarà a obrir la Casa de la Joventut. A la pròxima columna del Berca escrti el seu partit ens vol vendre com a grans millores en aquesta reobertura: La renovació dels sis ordinadors, una taula de ping pong ("perquè la gent jove es divertisca després d’estudiar, al temps que practica un esport", Maravilla dixit) , una diana i cadires noves. A més, ens anuncia que el col·lectius que vulguen emprar la Casa li poden telefonar directament al mòbil del regidor i ell ho soluciona (així sense normativa, ni regles municipals ni instàncies). A més, diu que vol proposar altres activitats com concerts (a la Casa de la Joventut?), Cursos de fotografia, internet (que ja fa Cultura, van a duplicar l'oferta), , programar eixides per a vore paratges de la zona...

Però, el millor de la postura d'aquest regidor és aquella frase que diu "sou vosaltres els que també ens heu de proposar activitats per a poder realitzar-les. La Regidoria de Joventut espera les vostres idees i els vostres projectes per a realitzar activitats". Si la seua idea de treball és esperar aprofitar les idees dels altres, el que ha de fer és donar els diners que cobra per assistir a comissions i plenaris a la gent que propose les idees que faran en Joventut ja que ellsseran el que estaran fent "la política de joventut d'Algemesí". pense que ser Regidor de Joventut és alguna cosa més que esperar a que em diguen el que he de fer, cal ser actiu, proposar., moure's planificar...


Totes aquestes reflexions venen també per l'interessant comentari "Cultura i Joventut" publicat al post de l'Heliport algemesinenc d'aquest Blog. És interessant llegir-lo.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

D'on no hi ha no se'n pot traure. O d'on no hi ha no en raja.

Anònim ha dit...

Veient "Tienes Talento" a Cuatro, escolte una frase d'un membre del jurat que em deixa torbat: "los estudiantes desperdiciáis la cultura y el tiempo con frikadas como esta"... I aleshores el meu cap comença a fer voltes.
¿Què fem els joves d'Algemesí a banda d'ixir el cap de setmana o estudiar a les biblioteques? Se'n salven aquells qui assagen a la Banda Municipal, per exemple, o aquells qui canten o ballen... La majoria fan/fem esport, però això no és cultura. És com la "cultura del benestar" ixa que s'han inventat ara els polítics i que no existix. Doncs de la mateixa forma no existix una cultura esportiva i no és suficient amb anar a aeroboxing o jugar al Ràcing per a implicar-se socialment en l'entramat local, consumir i produïr cultura i fer poble.
Este estiu, una amiga i jo tinguerem una conversa a la piscina municipal (creuant la via) amb tres germanes de poc més de 10 anys d'ixe barri. Parlarem poc però almenys aconseguirem ixos 20 minuts de conversa que no s'encengueren un cigarret (amb 10 anys) i que digueren menys paraulotes. Sembla cutre o tonto, ho se, però et fa plantejar-te que es pot aconseguir molt amb molt poc... Però els joves d'Algemesí fem poca cosa, i no tenim la culpa... No existix una cultura juvenil a la ciutat, i esta cultura no és una frase feta perquè la utilitzen els politics, és una realitat amb l'interruptor apagat.
Jo no se si al poble tenen por d'encendre l'interruptor de la joventut per si la factura puja a més dels 12.000 euros de prosupost o què passa a este beneït indret de la Ribera...

XIQUETES, XIQUETS, DESPERTEU, DESPERTEM. Proposem. Avancem. Movilitzem. Fem. Perquè tot i que no som nosaltres els qui ens embutxaquem 1000 euros al mes per assistir a les comissions o als plenaris, som els qui sofrim la foscor. Que per a l'estiu està bé això de no tindre llum perquè no piquen els mosquits però jo ara tinc fred, la veritat. I voldria vore un poquet d'escalforeta en política juvenil.
VR ens va prometre i prometre que els joves "QUE HAN ESTAT ELS GRANS OBLIDATS EN 20 ANYS" anavem a tindre un gran protagonisme i jo no veig res, els meus no veuen res. Que està bé que tot no es pot fer en pocs mesos però tindre un Pedrassa al capdavant no inspira massa...confiança (vaig a ser bo).
Siga com siga no cal grans espais polivalents per a joves... jo no vull esperar 4 anys a tindre un local per anar a sopar si no va a tindre vida i contingut, sentit i esperit el lloquet.

ALGEMESÍ... CARINYET... QUE SE'N HA ANAT GREGORI I CONTINUES ESSENT LA CIUTAT DORMITORI...


Volem coses i les volem ja. Volem que se'ns tape la boca amb la mateixa rapidesa que se li tapa la boca als pensionistes i jubilats d'Algemesi. O es que els joves no han estat part potencial d'ixa majoria absoluta? A tots se'ls va vendre el canvi...i no volem la mateixa aigua en un altre got.

Anònim ha dit...

Potser, el que diga no valga per a massa, però, pel que conec de lloc que he visitat...
1. Hi ha un gestor d'activitats per a la joventut que s'encarrega de...
a) Organitzar clubs de lectura, grups de teatre, clubs de música, concursos de fotografia, exposicions de pintura jove, cine-fòrums, edicions de revistes per a joves, excursions i visites guiades...
b) Planificar i col·locar cartells en llocs d'accés fàcil que continguen ofertes de treball, concursos i oposicions, intercanvi de materials d'estudi (apunts, llibres de text, etc.), beques i ajudes...
c) Organitzar eixides a concerts, activitats esportives, etc. buscant entrades a preus reduïts per a grups i col·lectius.
d) Organitzar trobades amb autoritats locals o autonòmiques relacionades amb els àmbits joves.

Segurament no aprofitarà de massa, perquè per a això calen diners, clar; però, per si de cas.

Anònim ha dit...

Algemesí ha ayudado a 1.200 vecinos con nueve programas de fomento de empleo y formación


Los proyectos atienden a jóvenes y personas con necesidades especiales y pretenden la mejora de diferentes puntos del patrimonio y el medio ambiente

02.02.08 - REDACCIÓN ALZIRA

Anònim ha dit...

Encara que ho diga "las provincias" els joves continuen amb una manca d´activitats culturals i d´oci encara encara que els programes de formació i treball no estan malament si reialment es aixi.

Anònim ha dit...

...bordeline, es un boderline...

amb música d'spiderman (bateria a càrrec de Alfonso "Nudillos" Rus)

Anònim ha dit...

http://www.youtube.com/watch?v=VNqZwAonr28&eurl=http://www.20minutos.es/noticia/342280/0/camps/caiga/preguntas/

Anònim ha dit...

Benvolguts riberencs i valencians,

El pròxim dimarts 5 de febrer a les 20:00h en la seu de la Nova Muixeranga d'Algemesí (C/ Nou del Convent 59) Acció Cultural ha convocat una reunió informativa sobré l'estat actual, judicial i administrativament, del senyal de TV3.

L'inici del procediment de tancament forçós del repetidor de Torrent per part de la Generalitat Valenciana, amenaça a tots els ciutadans d'Algemesí i de tota la Ribera amb deixar de veure TV3 i la resta de canal públics catalans en un període molt curt de temps, si no hi ha un veredicte favorable de la justícia. És per això, perquè la mobilització ciutadana pot inclinar la balança del costat més beneficiós per tots, que no és altre que la pluralitat de canals, que em sume a la crida que fa ACPV i també t'anime a participar en aquesta reunió informativa i en les futures mobilitzacions que vindran.

Per últim et demane un favor personal. Reenvia aquest correu a tots els teus contactes, perquè així m'ajudaràs a continuar veient Polònia, La Nit al Dia, El Club... i altres programes dels quals en sóc un fidel seguidor.

Entre tots ho farem tot.

Anònim ha dit...

Relacionat amb l'últim cometnari http://algemesi2007.blogspot.com/2008/02/algemesinencs-per-la-tv3.html

Anònim ha dit...

Relacionat amb l'últim comentari http://algemesi2007.blogspot.com/2008/02/algemesinencs-per-la-tv3.html

Anònim ha dit...

quina gracia obrir la casa de la joventut el pedrassa si que fa coses! com pren el pel als joves
jo em pregunte.....on esta la pista de gel que va prometre i tots els arreglos de les pistes d'atletisme, etc.

Parlar i dir q vaig a fer es de vades, pero fer-ho es un altra cosa.