dilluns, 17 de setembre del 2007

Manifestació en bous

Ja queden poques dies per a començar la Setmana de bous i encetem l'escalfament de motors.
La primera notícia ha vingut el passat cap de setmana.

Enguany també hi haurà manifestació antitaurina a la setmana de bous. La convocatòria sembla que serà el primer dissabte abans de la primera correguda. El motiu de protesta és per acabar amb les dos becerrades cadafaleres, "que maten persones que no són professionals". Es repetirà enguany un clima tant escalfadet com el del passat any" als quatres cantons"?
Ací més informació.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si mal no recorde... els membres de la Comissió Taurina de 2006 van fer públic abans dels Nadals de l'any passat que la Comissió havia acordat acabar amb les becerrades. Es conservaria la presentació i el toreig del becerret a la plaça però tornaria viu al corral (i aleshores seria el reglament taurí qui decidiria com tindria mort l'animal amb el menor dels patiments possibles). Aquesta notícia es va fer pública a un debat de RIBERA TELEVISIÓ i van ser testimonis un grapat d'espectadors. La desició era premeditada: LA FESTA EVOLUCIONA I LA COMISSIÓ TAMBÉ I PER AXIÒ HEM DECIDIT QUE COM MOLTS NO VOLEN FER BECERRADA PERQUÈ NO TENEN EXPERIÈNCIA AMB L'ESPASA, DONCS ELIMINEM LA MORT I ENS EVITEM UNA DESGRÀCIA QUE GRÀCIES A DÉU NO HA PASSAT...ENCARA...

Pero sembla que l'última informació al respecte és que la nova Comissió va dir que "quina mariconada era ixa d'ixir a la plaça i no matar al becerret". En fi, ixa és la ultima informació que jo tenia. Amb tot, em sembla bé que la gent se manifeste. Estem vivint una democràcia i sempre que el fi siga constitucional i legal i l'ejecució siga ordenada i no altere l'ordre públic, tenen tot el dret de manifestar-se en la via pública. Altra cosa és que l'Ajuntament, que és qui haurà de donar el permís, siga intel·ligent i els deixe manifestar-se en el mercat, però no en el carrer muntanya que estarà massa colapsat de gent i només provocarà un disturbi innecesari.

Siga com siga... les becerrades son una taca negra que arrosseguen les festes d'Algemesí. Haurien de desaparèixer i quedar-se només les actuacions dels cadafalers amb millor equip de so i millor il·luminació escènica i convertir en un GRAN PRIX les nits de becerrada, i no en un patiment per si un xic que ix plenet de cocaína fins les orelles o borratxo (són pocs els qui ixen preparats i entrenats, a tots ells x cert un aplaudiment sincer) i amb l'estat lamentable que van es puguen tallar amb l'espasa professional i seccionar-se algun conducte sanguini (que no ha passat, però xq teniu d'infermera de plaça a la Mare de Déu, que si no...)

BONA SETMANA DE BOUS A TOTES I A TOTS. JA ANIREM PARLANT...PERQUÈ DOMENCH NO SE'N VA DE VIATGE ESTA SETMANA, VERITAT?

Anònim ha dit...

El tema de les becerrades és un cosa a extingir. Si l'espectacle taurí ja és prou esgarrifós, aquesta costum de les becerrades augmenta un poc més la falta de sensibilitat d'Algemesí.

Molts cadafalers es van alegrar en llegir la notícia que comenta l'anònim anterior. Però, el tema va arribar a l'Assemblea de Cadafals i el van tombar. Des d'un cadafal que conec prou bé ja s'ha proposat en els seus sopars del dijous i en més d'una ocasió que les becerrades desapareguen de la festa. Per molts motius: La gent que ix no té ni idea i és un patir per a l'animalet. Al cadafaler que es posa davant del becerro que li passe el que li tinga que passar ja que no sé si sabeu que és voluntari matar un becerro i que si el cadafal no vol s'hi pot negar i no passa res.
Jo estic segur que més d'un cadafaler signaria ara mateix la desaparició de les becerrades però quan el tema arriba a la comissió primer i desprès a l'assamblea de penyes es troba amb algunes ments fatxes i sense sensibilitat que no accepten que vivim en el segle XXI i que no som una tribu. Quina llàstima tindre que compatir poble amb gent que no sap mirar cap endavant. I no cal que els hi busqueu molt, estic segur que més prop del que penseu teniu "cassurros" sense seny. Així va la festa.

Anònim ha dit...

LA COMISSIO TAURINA D'ALGEMESI VA PORTAR A L'ORDRE DEL DIA EN UNA ASSEMBLEA GENERAL LA PROPOSTA DE NO MATAR ELS BECERRETS A LA PLAÇA. ES VA PROPOSAR "MARCAR" L'ESTOCADA EN LA MÁ AL LLOM DE L'ANIMALET I L'ANIMALET DE SEGUIDA CAP ALS CORRALS.

ES VA ACORDAR PER MAJORIA ABSOLUTA (que no per unanimitat) QUE NO CANVIARIA RES EN LES NITS DE BECERRADES.

Anònim ha dit...

Pel que sembla algú ben informat ha penjat l'ultim comentari... Gràcies per compartir amb tots nosaltres ixa informació clau.

AMB TOT JA VEUEN VOSTÉS... "RES NO CANVIARIA A LA BECERRADES" Com res no canvia en la Setmana de Bous. Una llàstima quedar-se a la cua del comboi puguent ser el primer tren que arrossega a la resta, no?


DIJOUS 20 INAUGURACIÓ DE LA DISCOTECA DELUXE MUSIC CLUB, darrere del supermercat Dia, en la rodona de la Muixeranga oxidada bidimensional. Es preveu una programació especial per a cada nit de bous (dj's convidats). Enhorabona als joves emprenedors per treballar per l'oci nocturn dels seus conciutadans. Ara només els demane que tinguen un poc de mirament i que aprofiten la discoteca com a centre de reunió i de producció artística donant cabuda a moltes coses i no tenint por a innovar. Algemesí ho agraïx. Com en 20 anys no hem tingut de res... per poquet que feu ho agrairan. ânim, valents!!!!


¿com pinta la setmana, gent? ¿aneu als bous? ¿queden abonos?