diumenge, 7 de setembre del 2008

Algemesí Street Processó

Ja estem en la festa de la Mare de Déu. Hui, diumenge, dia de la vespra comença la primera processó. Anit vam tindre una bona dosi de pluja, però esperem que no torne, ni hui ni demà, per a deslluir aquesta festa que només es fa dos dies a l'any.

Però, a banda de la preocupació de l'oratge, el motiu dels comentaris de molts dels veïns del poble és la graderia que ha muntat l'Ajuntament a la Plaça Major. Supose que molts ja han passat per allí i ja han pogut vore la infraestructura que han posat per vore la processó.

Quan van començar a fer el muntatge d'aquestes graderies alguns van pensar que estaven ja muntant els cadafals. De fet vaig escoltar a més d'un diguent: "Això és que alguns dels cadafals dels joves està tan ansiós per començar la festa que no s'ha pogut esperar a que passe la festa de la Mare de Déu i ja ha començat a a descarregar el cadafal. Aquesta gent jove d'ara ja no té paciència!"... Però en vore que els materials emprats per a fer aquest suposats cadafals no eren la fusta i els claus es va descartar aquesta teoria.

Hores desprès, una vegada ja estava la graderia en marxa alguns van trobar a la nostra plaça major una semblança amb els carrers del port de València, quan fa algunes dies van acollir la cursa de Fòrmula 1. "Que passarà per ací l'Street circuit de València?" preguntaven alguns. "Açò es per a vore a Fernando Alonso?" desitjaven altres.

Un altra de les les explicacions que ens han donat a aquest gran muntatge de graderies és que sembla ser que el molt Honorable president de la Generalitat, Francisco Camps, vindrà enguany a vore la processó del matí, i per a que es trobe en un ambient acollidor i familiar el nostre ajuntament ha decidit fer que la nostra Plaça Major siga el més paregut al seu estimat "Valencia Street Circuit".... per Francisco el que faça falta.

Al fina de tota la història, el que no sabem és qui pujarà a aquestes graderies a vore la festa, i a patir el sol que acostuma ha caure pel matí en eixa zona de la plaça.... Si algú té entrada VIP per a la festa li recomane que porte ulleres de sol i crema protectora.

24 comentaris:

Anònim ha dit...

A l'edició de hui de Vilaweb, el diari electrònic dels Països Catalans més llegit, hi ha una notícia sobre l'eixida de la Muixeranga d'aquestos dos dies als carrers d'Algemesí.

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2984617

Anònim ha dit...

Senyor Gamieta, que vosté no s'enrecorda que l'any passat ja va ser muntada aquesta grada???

La gent que hi va pujar va ser gent de la Generalitat, de Diputació, La Fallera Major d'Algemesí i la Cort D'honor, etc.

Em pareix molt bé, ja que és un espectacle meravellòs el que ocorre a la plaça en aquests dies, i crec que és una bona manera de promocionar la nostra festa a la gent de fora.

Anònim ha dit...

Molt bé, molt bé. I en lloc de muntar un cadafal per a la Mare de Deu i després desmuntar-lo per a muntar els cadafals de bous... (quants me vegeu vindre?) ...per què no munten els cadafals tradicionals d'ombra per a tindre-los per a la Mare de Deu? Total!

Fer i desfer, feina de matalafer... valencià.

Anònim ha dit...

Comentar-vos que este any un grup de jovens d'Algemesí ha estat juntament amb els Campaners d'Albaida tocant tota la nit les campanes en la NIT DEL RETORN. Fent així que la festa recupere una tradició que s'estava perdent.

Esperem que este grupet de jovens i algun més... es consolide i pugam gaudir del llenguatge de les campanes a Algemesí.

Anònim ha dit...

A mi em pareixeria molt bé que es posara una grada especial per a que les perones amb mobilitat reduïda tingueren la mateixa possibilitat de gaudir de la festa que els demés. Ara bé, una cosa és posar una grada per a minusvàlids, i una altra cosa és omplir la plaça de grades, quan una de les gràcies de la festa, sempre havia sigut veure la plaça plena de gom a gom, però amb la gent dreta. Ara la gent estarà més còmoda, però hi haurà un considerable menor nombre de persones veient la festa. Què per a grades no en tenim prou amb els cadafals de la setmana de bous?
Al meu parèixer, si les grades no estan dirigides a les funcions abans esmentades, no són necessàries.

Anònim ha dit...

Espere que les grades no estiguen destinades a aquelles persones de la Diputació, de la Generalitat o a la Fallera Major i la seua cort d'honor. Pense que ací som tots iguals i no perquè siga "important" ha d'estar sentaet mentre jo estic dret, però de l'ajuntament m'ho espere tot.

Anònim ha dit...

Per favor, pregaria a l'Ajuntament que evite la desfilada de polítics que acostuma tots els anys a trencar, contracorrent, la marxa normal de la Processoneta del Matí.
Els protagonistes de la festa són els balls, no els polítics. És patètic veure com els balls s'han d'apartar per què puguen desfilar aquest nou ball d'oportunistes, que sols busquen figurar.
Recapaciten, per favor, no cal tindre que montar-los el ciri en la processó. Tinga'm la Festa en pau!

Anònim ha dit...

Esta volta estas a soles gamieta, ni els teus colegues te seguixen la broma.

Les graderies son per a les sutoritats i gent discapacità segons tinc entes i me pareix de lo mes be, com l'any passat. Mes agonia dona lo de la plaça d bous que tenen tallat el transit 1 mes per 4 boueros

Anònim ha dit...

Ull q chuli, el vilaweb quin diari tan fantastic dels imaginaris països, se llig en el mon sancer, com es tan famos!!!Fins Zp el llegirà, pero si no el coneix ni Carod..

Anònim ha dit...

Jo crec que no enteneu de que va açó.
Engany lo de les grades és una prova per vore l´espai que queda enmig de la plaça. Si hi ha prou, l´any que ve es montaran un altra vegada i la Marededeu baixará en helicóptero al mig de la plaça, i 200 muixeranguers, (o més), es tiraran en paracaides, i ompliran de colorit per tot arreu, i Francisco Camps De Golf, coronat de llorer, rebrá el Vitol, Vitol, Vitol, de tota la gent de les grades que plorará d´emoció i cridaran Francisco, Francisco, no ens deixes, no ens deixe....
I ni Francisco ni V.R. ens deixaran per mai més, perque sols ells saben el que ens convé i no nosaltres que som uns ignorants.

Anònim ha dit...

LA GRADA SERÁ PER A VR, P€DRASSA , AUTORITAT$ BEN REMUNERADES, I AMIGUETS. LA GENT NORMAL ENS TINDREM QUE FOTRE...

Anònim ha dit...

PER A TOTS.
Amic “Becerrades no”:
Si a tu te pareix bé que es munten grades per a autoritats, a mi no; ni l’any passat ni enguany. Si són per a que tothom puga vore la festa millor, doncs bé. No obstant això te diré que l’any passat vaig estar una bona estona en les grades i no vaig vore hi cap autoritat, m’imagine que perquè no hi ha qui aguante el sol en eixe moment dalt d’una grada. Però... o faltaran autoritats o sobraran seients. Què vindrà tot l’exercit de terra?

Respecte a les campanetes, ja m’explicareu que collons fan repicant a les cinc del matí. Serà per espantar els estornells? Desprès es queixeu del soroll que es munta a la finestreta dels bars.

Per una altra banda, m’estranya el comentari del individu que diu “imaginaris països” doncs no són imaginaris. Si fulleges el diccionari de la RALE voràs que posa:
“País, según el diccionario de la Real Academia de la Lengua Española es: "1. m. Nación, región, provincia o territorio."
Però clar, això tu no ho entens.
L’Espectador

Anònim ha dit...

Yo toy invitá a subir a la grada... y a luego, a dinar al Molí.

La Markesa d’Alba_laT.

Anònim ha dit...

Que chollo ñora marquesa, que chollo.
L'Espectador.

Anònim ha dit...

Al anònim nº7:

Dir-te que Vilaweb és un dels portals informatius en la nostra llengua més importants i que més temps porta a la xarxa, tretze anys per a ser més exactes.

A més, ha rebut premis com el 'Premi Nacional de Periodisme' concedit per la Generalitat de Catalunya i el 'Premi d'Honor Lluís Carulla', concedit per la Fundació Lluís Carulla.

P.S Independentment de la ideología, hauries d'estar orgullós que les festes del teu poble se'ls dedique una notícia als mitjans. L'any passat, Canal 9 no va dir res de la nostres festes.

Anònim ha dit...

Diuen que diuen que abans de governar el PP en Algemesí els membres de l'equip volien que acabar amb el dinar del dia de la Mare de Déu i fer una paella popular...

Dic que dic que una paella no, per la calor, però que convidar a la gent que va a la mascletà a fer-se una orxata o una aiguallimó i després que cadascú dine on vulga però no haver de pegar tots un dinar institucional...SI!!!

Lo de les grades si és per a dur convidats per llepar-los el cul i que després ens reporte diners i inversions x a fer el poble millor bé, avant, però ara, que no veja jo dalt del cada-ferro-fal a gent del partit ni a veïns cosins, tios, fills, germans de perquè no em sembla just...

RESPECTE A ALGUNS COMENTARIS QUE HE LLEGIT: Em reserve la meua opinió i resumixc en general tot en una paraula: LA IGNORÀNCIA ÉS MASSA ATREVIDA.

¿Quan anem a recollir firmes per a fer-li una moció de censura a Pedrassa i treure-lo ja de l'Ajuntament?

Anònim ha dit...

Quantes firmes es necessiten?

Un muixeranger que acaba d'arribar a casa...

Anònim ha dit...

Ahir vaig eixir, després d'un any sense fer-ho, a una processó. Vaig trobar una sèrie de coses que no em van agradar gens:

1. La Plaça Major ha deixat de ser del poble i de la gent. Per culpa de les tanques i les graderies es fa difícil accedir enmig de la plaça.

2. La Policia local posant-se enmig dels balls abans de l'entrada fent-hi lloc. El bonic i espectacular es veure com els balls s'autorganitzen i aconsegueixen fer i fer-se lloc. No crec que calga la polícia per a res, no es tracta d'una manifestació o alguna cosa semblant.

3. Els altaveus en la Capella. sonaven fatal, però es que a més a més em sembla molt coent això.

Però la resta de coses molt bé, com sempre.

Un muixeranguer que es perd la processoneta per treball.

Anònim ha dit...

Impressionant argumentació la de "becerrades no".

"Amic", unes suggerències:

- informa't bé d'allò que parles abans de fer-ho, ja que en cas contrari et podràs trobar amb la frase de "la ignorància és molt atrevida" (quanta raó te)

- per favor, no qualifiques el sentiment festiu d'un poble com "4 boueros". creus que tot el que la setmana de bous d'algemesí suposa aniria endavant amb només l'interés de, com tu dius, 4 boueros...?

- i com a tercer "consell" et recomanaria llegir una miqueta, ja que amb això segurament aconseguiríem que, almenys, fores una miqueta més transigent i comprensiu amb les idees dels altres.

Anònim ha dit...

VISTO Y NO VISTO

El MOlt Honorable ha aparcat la flota de cotxes Ford oficials al carrer Muntanya i després de les salutacions de rigor ha desaparegut. Ja pensava jo que faria la processó sencera amb VR al més pur estil Processó del Corpus en València on al pas de Paco i Rita la gent del carrer Cavallers crida mentre tiren pètals: Visca l'alcaldesa, visca el president, eres el millor, guapo! (done fe de que passa... hi ha videos al youtube)

Cal recordar que hem tingut la visita del DELEGAT DEL GOVERN CENTRAL, el qui mana més que Camps a la Comunitat Valenciana i a qui l'alcalde no ha rebut (bon gest el d'enviar a un parell de concejals amb Gregori per donar-li la benvinguda).

I poca cosa més... Bo, si, una més: Hi havia gent a la grada de l'Ajuntament (protocol) que no se ben bé què feien alli com ara la germana de l'alcalde i el seu cunyat... Havent lloc de sobra a la grada pública no deurien haver pujat, però què li anem a fer... Hi haurà gent que pense que tot açò és criticar per criticar, però jo no critique, jo simplement vull que la gent tinga en compte que si no vols que parlen d'algo: no ho faces.

I entre flores, fandanguillo y alegría... ha entrar la Mare de Déu a la Plaça a les 12.35 del migdia. Bona hora. A les 14 mascletà i ara tots de dinarot. M'ha sabut de mal saber que jo pagava el menú de tota la troupe quan jo a casa tenia un plat d'espagueti perquè aci tots han treballat hui... en fi...

...esta vesprada més

PD: NOMÉS UN APUNT. COM D'IGNORANT ÉS ALGUNA GENT I COM D'ATREVIDA...

Anònim ha dit...

Desgraciadament, els politicuxos d'aquest poble ansien l'alcaldia per a tirarse la manta al coll i plenar de parasits els llocs de treball de l'ajuntament (llevant del contats que son treballadors, que done fe que hi han. Tenen sort de que la societat oblida i perdona pronte. I tot es perque ja tenim prou de mals de cap sobrevisquent al dia a dia. S'imagineu que cada volta que pasara un escandol, que incumpliren les promeses,etc i aguera una manifestacio a la porta de l'ajuntament de dues o tres mil persones? "Se irian por la para abajo". Qui s'enrecorda d'aquelles protestes per la llengua, les nuclears, la llibertat de pensament... Eren altres temps.

Anònim ha dit...

Mol bona nit a tots
es la primera vegada que escric a aquest blog i no volia escriure pero al veure uns comentaris no me pogut resistir.
Becerrades mai mes!!!!! per quin motiu anem a vore la gent del poble disfruta de la festa en concret de les becerrades pos becerrades hi han igual que tota la vida i no se per que els antitaurins diuen que no es de llei fer aquest tipus de festa en cuant ells son els primers que no cumplixen la llei
el SR Alcalde lany passat els va acceptar la manifestacio en la condicio que es fera del encreuament del carrer fusters en carrer muntanya fins la estacio de renfe i com era de esperar equesta gent no. Tenia que anar als cuatre cantons de carrer muntanya a picar a la gent per a que es formara la batalla campal i en setmana de bous ya ens coneguem tots que de la caseta al cadafal mes de u porta alguna copeta de mes pero no els algemesinencs simpatisants pasaren olimpicament de la baralla fisica per qe psicologica hi hague per onar i vendre. bo yo dells encara donaria gracies de tornar a casa sen se alguna bofetada pero be enguany he sentit que la manifestacio consistis en tirrse per terra vestits amb un trage roig i unes vanderilles clavades de mentida clar . a lla ells pero a mi sempre man dit que el que no vullga pols que no vaja a l'era.
seu donat conter que els que eren del poble sempre son els mateisos personatges que larmen en tall de contradir al poble. be ahi queda el que vuiga que opine aw bonanit que dema es ia de pantalo vell .

Anònim ha dit...

tens raó. per que estan sempre els mateixos en tots els saraos? pero a l'hora de demanar subvencions i agafar xicotets carrecs que paguem tots, sí que s'enteren prompte, sí!

Anònim ha dit...

Aixo es que estan mes espabilats que la resta, i van a la conveniencia. Si per fer això dobles menys el llom, avant.
N.M.