dilluns, 29 de setembre del 2008

No volieu una setmana més? Crònica bouera 2008 (III)

Ja s'ha acabat la setmana, o millor dit, quasi s'ha acabat perquè ens queda l'epíleg del pròxim cap de setmana.Però, parlem del que ja ha passat.

La pluja ha estat la convidada que ha tallat el ritme de la setmana i que ha provocat la primera setmana de bous amb epíleg. Els veïns i veïnes de la plaça i la gent que no va als bous està prou descontenta amb la mesura d'ajornar la correguda de bous, la becerrada i el concert per al cap de setmana vinent. El principal motiu d'aquest inèdit ajornament és que la correguda que s'ha ajornat és la de "bous". Altres anys també s'ha ajornat alguna correguda per la pluja, però s'ha fet el dilluns següent i ja està... Però, la correguda de bous és el principal plat de la setmana i es veu que fer-la un dia entre setmana no era bo per a ningú. I ja que cal fer-la el pròxim s'han afegit els espectacles que han quedat pendents. Tot i que no passaria res si les becerrades s'hagueren suspés definitivament.

Sobre el cartell de la nit poc és poc dir. Queda pendent l'actuació de l'orquestra, una actuació, que si no falla res, serà la millor de la setmana, almenys per a la plaça de bous d'Algemesí, només cal recordar les últimes vegades que han vingut orquestres i quasi sempre ha sigut quan s'ha muntat més festa en la plaça (sempre hi ha excepcions). Sobre la resta d'actuacions del cartell de la nit va ser com esperàvem... provocant indiferència (què li anem a fer?). Tal vegada, si algun especatcle va destacar, però per a mal, va ser la "Show party" eixa que ens van tornar a col·locar el diumenge de bous. El problema no és que fos un espectacle "lamentable" (mamelles per a tots) i fora de lloc (millor per a una discoteca o sala d'estiu), el pitjor va ser que aquest espectacle era la tercera vegada que ve a la plaça d'Algemesí, i les vegades anteriors ja van ser molt criticat per tots els cadafals. Però, sembla que una cosa siga dolenta vol dir que cal tornar-la a portar a per matxacar als algemesinencs. Algú es farà responsable d'aquesta nova cagada?

I així hem anat passant la setmana. Sobre el tema de l'afluència que comentàvem els primers dies cal dir que aquest cap de setmana s'ha arreglat l'afluència de gent a la festa, a les casetes,i per baix de la plaça i els pubs del voltant estaven plens de gom a gom com en els millors dies de festa.

A la fi, la setmana de bous quasi ha acabat i ens queda sobre la taula quasi tots els interrogants i les expectatives que ens van deixar les festes de l'any passat. Ha resultat evident que la crisi econòmica ha arribat també a la setmana de bous i molts són els que han tingut que rebaixar les despeses d'anys anteriors. Però, els que ara tenen que fer números són els que avalen aquesta festa: els cadafalers. Ara és el veritable moment de pagar les conseqüències de les actuacions de la subhasta. Com ja hem escoltat en més d'una ocasió: si en lloc de fer la subhasta en març o abril es fes en el mes d'octubre més d'un s'ho pensaria un poc més.

46 comentaris:

Anònim ha dit...

LA SUBHASTA S'HAURIA DE FER EL PRIMER DISSABTE DE NOVEMBRE.... I AIXÍ, AMB LA BUTXACA CALENTA, MES D'UN CADAFALER GASTARIA EL CAP PER A PUJAR....

Anònim ha dit...

Per mi perfecte. Pero com van a adelantar la subhasta si a la comisió li costa casi un any per a poder cuadrar els numeros.

Al final Pedrassa a cumplit una promesa electoral, va dir que faria 2 setmanes de bous i ....

Lo que cada vegada va menys als bous i n´hi ha menys ambient al carrer, es un tema molt complicar i al meu entendre no sols te un motiu entre els obvis

1 Preus dels abonaments
2 Crisi economica
3 Falta d´incorporació de noves penyes noves com a cadafalers
4 Cada vegada mes gent treballa fora d´Algemesi, i de dilluns a dijous es desvinculen de la festa

Anònim ha dit...

bona resaca a tots!
pense que teniu raó, ara és el moment per criticar el que no ens ha agradat i fer propostes de cara a l'any que vé. potser algú compta amb els mitjans per portar-les endavant.
I no us queixeu, que fa anys la plaça va estar montada fins la PILARICA!

Per la meua banda, crec que sí que seria correcte eliminar la part de les becerrades on es mata al becerret, encara que potser es pogueren mantindre les presentacions. Ja tenim prou sang per la vesprada, ja!
També pense que caldria eliminar la show party, perquè l'opinió general és que no valia la pena, i , a més, la gent que va sortir no tenia cap gràcia.
I, sorprenentment... que bé ho passarem alguns amb els MUSTANGS, no? Hi ha que vore com era el nivell de la resta per a que açò ens pareguera bo, xe! Però la veritat és que la gent va gaudir amb els hits dels mustangs... I pareix ser que amb David de Maria també ho passaren prou bé.
Per supost, que el millor de tot, encara està per vindre. Els que organitzen les actuacions de nit, haurien d'adonar-se que l'orquestra no surt tan cara i a la gent li agrada, independentment de l'edat que tinga. L'any passat hi hagueren 2 orquestres, si no recorde mal. A veure si l'any que vé repeteixen, no?
Finalment, i encara que sé que el tema bous és molt espinós, no vos pareix que els bous d'enguany han sigut tope roins (els animalets, em refereixc...). L'any passat eren horrorosos, pero enguany tampoc hem prosperat massa.
Res, que mentre hi haja gent que pague els abonos, continuaran aprofitant-se, dic jo...
Bo, doncs anem depurant, que d'ací a una setmana i si l'oratge ho permet, tornarem al lio.
Sr gamieta, vosté no ha tancat en bous o què? Li han tornat ja l'estatua al parc?

Anònim ha dit...

VOTEU A LA FESTA D'ALGEMESI EN LES MERAVELLES VALENCIANES. SOLS QUEDEN 5 DIES.

Anònim ha dit...

enviat a l´alcalte T´ESCOLTA (antes era el alcalde respon ! jejeje que fort)

hola, el meu nom es Perico los Palotes vei d´Algemesi.

el motiu del meu correu es queixar-mer de la mala gestió que es fa del transit a Algemesí. Visc al carrer Santa Barbara i em pareix molt fort que encara estiguen muntades les barreres que tallen el carrer per passar els bous.
Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres no hi ha bous !!!! no poden desmuntar el tinglao i deixar passar el transit de manera normal durant tants dies ???? tant costa de muntar i desmuntar les barreres ??????? que pot costar, 2h ????????? i per això tenim que patir el caos de circulació durant 2 setmanes !!!???
muy fuerte.
Senyor alcalde, tots no anem als bous. El meu negoci es veu seriosament perjudicat per el fet de vore reduïda la circulació al voltant de este carrer... crec que en una semaneta sobra, la festa es de tots però a uns ens pica mes que a altres.
gracies per la seua atenció.

Anònim ha dit...

Estimats amics, amigets i manillarscatxos,
Que podriem dir, d’esta maravillosa festa que tenim en Algemesí, OLÉ, OLÉ I OLÉ!!!
Abans de tot, com el meu nom indica ara per ara soc cadafaler i que duc una més d’una vintena d’anys participant activament de la festa, com a cadafaler, palco i abonat, conec per tant ben bé com funciona aquest tinglao i vos puc dir, el que la majoria sabeu, es a dir, que la direcció es errónea y la velocitat molt alta, així que la castanyá está garantida, uns (parle dels cadafalers), se la pegaren l’any passat, altres aquest any i la resta pot que siga el que bé o el seguent o ….(hem de saber que hi ha que fa “repito” i la brometa li ha costat mes d’un any 1500 pavos (o més) i a banda hores de feina, com els mecánics
Encara que tenim el que ens meresquem, pq som nosaltres els que triem (o de vegades “destriem”) als nostres comissionats, que son els que conformaran “le magnific” comissio taurina que gestionara de forma tan eficient i atrevida el quasi 1MM de euros que es malversa, PERDÓ, volia dir malgasta cada any
Hem de reconeixer que fins i tot a la comissio el que prima es la política (que a nivell de poble, es pot qualificar de “manoneo”) ….que podem dir del balcó de aquest el nostre ajuntament que tant recolça la festa (hi han mes personatges que en el TBO) tots passantse la ma per l’espatlla, qualsevol que no conega la festa, pensará que tot es mou gracies a l’ajuntament encara que la col-laboració com tots sabeu es minima (no he vist cap ajuntament que tinga unes festa tan ben organitzades (“Mare de Deu” i BOUS) per festers i ciutadans i a més prácticament pel morro, pq el 90% del capital va per conter del fester (al menys a mi l’ajuntament no em compra els pinets o les anguileres quan sem fan malbé, o les sabates de carreter per a eixir en la procressó)
I tornat al tema de la comissio, que dir dels nostres honorables comissionats, dels que més de la mitat son també personatges dignes de la “13 rue del percebe” que tan sols es preocupen de mantindre eixe “status” de fallera major que pareix ser que et dona el famos “passe” que et permet anar pixant per els cantons del “territori comissio” com si foren gossos marcant el terreny, en lloc de arriscar un poquet i intentar millorar la festa fent força davant de l’ajuntament i possantse en el seu lloc fins conseguir que els nous proyectes es desenvolupen favorablement
Per que no tanquen l’any abans i fan la subhasta en novembre, per que no es trau una actuació forta fora de la plaça, pq no es presenten els cartells abans, pq no es divideixen els cadafals (al menys virtualment), pq no es reestructuren les casetes al parque, etc….
Conec les respostes que ofereix la comissió a aquestes questions, pero no son dignes de una gestió privada eficient, sino de un grup de gent que no te ganes de arriscar ni de treballar de valent
El que esta clar es la festa no es coherent amb la suma recollida en la subhasta, ni en el que gent paga per els abonos, ni el que nosaltrem volem que represente la festa dels “bous”, tant dins com fora del poble, por supost no cal ni tornar a mentar el tema de les becerrades o de la “show party”.
Pot ser que l’amor que li tinc a aquesta festa siga el que m’oblige a tallar amb ella (i anarmen amb la meua dona i els quasi 2000 eurets que m’estalviaré entre pitos i flautes, a fer un viatget, si no fora per estar amb els amics, a mi m'anaven a pillar per a pagarli la festa al ajuntament i "adyacentes"), el que pot ser que em passe, es que ja conec massa de este “mundillo”, que esta “amuntó podrit”,
Cadafalers, espere que tingau sort al tancar els comptes d'aquest any i per favor enviu com a comissionat al llest de la cuadrilla i a poder ser que tinga no massa ansia de protagonisme, tots eixirem guanyant

Anònim ha dit...

Quina parrafà i quin alivio hauràs notat al teu cos amic anÒnim (o no tant anònim).....

D'acord amb tú amb el 99,99% del que has dit... El 0,01% que resta és el que em diu que tú hauríes d'anar a la comissió a bregar per aquestos canvis.... o no???

Anònim ha dit...

Dedicat al senyor "CADAFALER CALENT D'ORELLA":

Tingues un parell de collons, presenta't tú a ser comissionat per la teua penya i arrisca. Sembla que envieu a la comissió a la gent que no voleu tindre al cadafal, carinyos.

Anònim ha dit...

I ves amb compte amb frases com "ja conec massa este mundillo" perquè et delates, que sembla no tingues "un pel" de tonto, o saber on no el tens.

Anònim ha dit...

I ves amb compte amb frases com "ja conec massa este mundillo" perquè et delates, que sembla no tingues "un pel" de tonto, o saber on no el tens.

Anònim ha dit...

soc el anònim de les 18:12.
he de confessar que m´ha sorprès la resposta de l´alcaldia al meu correu... sobretot per la rapidesa en que m´ha contestat directament Vicent Ramon Garcia...
ames de aclarir-me algun tema m´ha dit que llevarien quan antes les barreres... i de fet ja ni hi son !!
així que toca tragarme les meues parauletes i per una vegada admetre que me precipitat a criticar.
pos eso...
el alcalde te escolta i tambe respon i molt ràpid !!!!!

Anònim ha dit...

Estaria ve saber quin será el planning per aquest fi de semana, está clar que repetixen becerrades, orquesta i correguda de bous. Pero quin dia cada cosa? Obriran les casetes? Estara la carpa oberta? Si algú sap que informe!! Gracies. Una semaneta i mon anem!! eh eh eh!!

Anònim ha dit...

Senyor Gamieta, no s'oblide vosté de comentar que solament queden poc més de 4 DIES per poder votar a la nostra benvolguda festa de la MARE DE DÉU DE LA SALUT per veure si entre tots conseguim que es convertisca en MERAVELLA VALENCIANA. VINGA ÀNIM QUE PODEM!! TENIM FINS EL 3 D'OCTUBRE (pròxim divendres).

Anònim ha dit...

Descartat el TRibunal de les Aigües i els Moros i Cristians pels que fa a la categoria "Esdeveniments culturals i patrimoni immaterial", la final està entre la nostra Processó i les Societats Musicals.
Ànim que ja estem a la gran final, i com en el futbol, del 2n ningú no se'n recorda.
A votar!

Anònim ha dit...

Inversemblans i onsevulles.

Anònim ha dit...

I quan siguem una meravella què? Deixarem de contraprocessonar a la Mare de Déu amb polítics pel matí? Quan siguem meravella hi haurà relleu generacional i dos grups de tornejants perquè no es muiga a mitjan processó ninguna vieja gloria?

Almenys vindrà canal 9... però a la festa li bufarà un ou

Anònim ha dit...

Totalment d'acord...

Invent extrany aquest de les votacions per a les meravelles...aixina i tot crec ke les de guanyar les tenen les bandes de música... canal 9 no ens trau tant per la tele...:P

Anònim ha dit...

Per què, en açò de la festa tothom pensa en ballar en algun ball i no s'involucra en ser fester? Encara que siga per arrimar el muscle una miqueta. Relleu generacional Si però de Festers, que ja cal esbatussar una mica la pols, que no es per ganes, sinó perquè no hi ha gent jove. Cal tindre en compte que això de que en la festa de la Mare de Deu quan sonen les campanes tothom sap on ha de ser es una fal-làcia, a la festa li cal una organització.
Pot ser sigam en breu Meravella Valenciana però que hi ha de ser BIC, que l'esglèsia no vol? que la Generalitat no vol? Qui no ens deixa ser BIC..

Anònim ha dit...

que es BIC ???

Anònim ha dit...

Bé d'interes cultural.....

Programació per al cap de setmana que ve:
Divendres a les 12 de la nit, BECERRADES.
Dissabte de matí, FESTA INFANTIL.
Dissabte a les 17:30, CORREGUDA DE BOUS (Javier Conde i Vicente Barrera) Despres dels bous VR farà el seu discurset de clausura i focs d'artifici.
Dissabte a les 0:00, ORQUESTA QUINTA AVENIDA.

LA CARPA ESTE CAP DE SETMANA JA NO ESTARA I LES CASETES PODRAN OBRIR COM UN DISSABTE NORMAL DE SETMANA DE BOUS...

Anònim ha dit...

per a in the street (i qui li interesse)
el divendres faran becerrades, dissabte vesprada correguda i dissabte nit orquestra.
en el cadafal ens han dit que divendres no faran sopar pero dissabte sí (hi ha que acabar la beguda, no?).
i felicitar al que va dir a l'altre comentari, en broma, que anaven a televisar el "encierro" per canal 9. m'ho vaig tragar de ple.
per al sr cadafaler del mundillo, estic segur que l'any que vé tornaràs a pringar i estaràs ahí. què t'"anjues"??? jo caic cada any; a més, no crec que amb el que t'estalvies pugues anar molt lluny, donat el que costa sortir fora; ara, si la broma surt de veres per 1800 euros, doncs sí que es pot fer un apanyet, però crec que aquesta festa tira molt.

Anònim ha dit...

Hola, senyores i senyors. Per fi he pogut llegir tots els comentasris atrasats, i son realment interesants, però m'han deixat esgotat. M'he donat conter que aquest blog te mes tirá del que ens pensem, i aixo ja fa consistents les nostres opinions.
La setmana pasada vaig anar a l'ajuntament a fer uns tramits i em vaig esborronar de lo fosc que estava.Entre les plantes penjoioses i la penumbra, pareixia que havia entrat de ple en alguna novela futurista a lo Blade Runner.

N.M

Anònim ha dit...

Ixe veí del carrer Sta. Bàrbera que estva enfadat amb el tema del cotxe tirant foc cap a VR i al parell d'hores entrà a rectificar precissament aci a este blog l'acció de l'Ajuntament o us sembla que fa una mica d'olor a socarrim?

Aqui hay tomate

Anònim ha dit...

Grácies al que ha publicat la programació del cap de setmana!! Es lo mes interesant que s¡ha dit de moment! :)

Anònim ha dit...

Com ho saps aliette!!!, per supost que pringarem un any més, de no ser així, com podría escriure açò i tenir la conciencia tranquila?.
En primer lloc voldría demanar disculpes si he resultat massa agresiu en la meua reflexió, de esta manera voldría felicitar a els components i participants de la comissió i festa que intenten arreglar els flocs solts que hi han (que de gent valida també hi han alguns i aconseguir millores lo seu els costa, que no tot en la comissió es bufar i fer ampolles) pero no per aixo hem de deixar passar que també s’adonem dels que van descosintlos, que per a coneixer, esta, la nostra festa, no cal eixir en totes les fotos, ni ser de la jet del "mundillo", entre la que per cert els meus principis no m'han permes estar mai, tan sols es menester passejar pel carrer i sentir alguns comentaris….o es que no tenim tots ulls i orelles?,
En quant al tema dels collons al que fea menció "anònim", no crec que eixe siga el problema, sino més bé l'úlcera que no vull que m'explote, a més, per la nostra part ja hem enviat algún que altre comissionat, amb sentit comú i valentía a parts iguals (possiblement més de la que jo puga tindre) i a la fí ha tornat ferit i sense guanyar la guerra
En fí, sabent que molts d’aquestos mals ja es podríen qualificar com a endemícs de la festa, esperarem al polèmic “recinte firal”, que ja tendríem que ser tararots i negats, per a no conseguir millorar la festa o al menys, les condicions de la mateixa, confiarem en que els que desenvolupen el projecte siguen dels que quan col-loquen l’aplic del paper de WC ho fan sentats en la taça, per a que despres els aplegue el braç a agafar el paper.

Anònim ha dit...

he de demanar perdó una vegada més, pero en aquesta ocasió per la meua ortografia, donat que tassa es amb doble "s", pero de la resta en reafirme encara estic "calent d'orella"

Anònim ha dit...

Cada vegada m'alegre més de no pagar 400 € per el que s'està convertint aquesta festa...

Anònim ha dit...

"Algemesí repetirá un sorteo de VPO al renunciar los beneficiarios porque no lograban un crédito" LAS PROVINCIAS

Anònim ha dit...

Menys mal que no hem toca el pis de l'Ajuntament, m'ha eixit mes barat un de renta lliure.

Anònim ha dit...

Per cert, heu vist els videos de la manifestació anti-becerrades al youtube?
Hem fa vergonya ser d'Algemesi, pareix que som tots uns nacionalistes radicals, eixa es l'imatge que dona a Algemesi tots cantant "lo lo lo lo lo lo lo lo QUE VIVA ESPAÑA"... sense paraules.

Anònim ha dit...

Per cert, heu vist els videos de la manifestació anti-becerrades al youtube?
Hem fa vergonya ser d'Algemesi, pareix que som tots uns nacionalistes radicals, eixa es l'imatge que dona a Algemesi tots cantant "lo lo lo lo lo lo lo lo QUE VIVA ESPAÑA"... sense paraules.

Anònim ha dit...

Las VPO se las va a tener que tragar VR, por permitir semejante abuso.

Anònim ha dit...

ye, cadafaler calent...
explica'ns bé lo del paper del water, que jo no ho he pillat...
i sr. gamieta, cree un topic de lo dels pisos, que té suquet i ja ens n'estem anant per les rames un cop més. i parlant de desvariar del tema, heu vist l'enquesta del projecte ambici? on estan les bicis, xe? en el corro i per aixo no les poden treure encara?

Anònim ha dit...

Jo se perque possen el paper alt, i te molta llogica.Els xics pixen de peu, i cuan van borratxos fan esses.Si el paper esta baixet, donç es banya. I lo de les bicis, la culpa es de Pedrassa (es conya)

Anònim ha dit...

Acabe de vore el video dels antitaurins, i m'ha sorpres la bogeria i fanatisme de la gent que els reprotxava la manifestasció. L'ajuntament no deu obviar aquesta realitat perquè de segur anirá a més. Igual que fan enquestes virtuals per vore l'opinio sobre projectes, com el ambici, tambe ho podrien fer sobre aquest tema, i a vore quin resultat obtenien.

Anònim ha dit...

Roundup, creq uqe has fet una proposta genia..!!! si es fa un enquesta podrem saber quina es la voluntat del poble. L'ajuntament podría fer-la a la seua pàgina web, i si creuen que es un compromís, pos podría fer-la vosté senyor Gamieta. Que em diu?.
Jo soc un clar defensor de les becerrades fer-les tipo grand prix entre penyes i sense maltractar i matar l'animal. Avore.. podríem fer algo aixina..
-Becerrades amb espasa i banderilles ....
-Becerrades sense espasa ni banderilles .....
-De cap forma aixó de les becerrades .....

Anònim ha dit...

Gracies roundup pel teu alcariment. ho tindré en compte si algun dia he de ficar un aplic.
per cert, a migdia ha sortit en canal 9 la noticia de les vpo d'algemesi, pero no us preocupeu, que ja ha sortit VR diguent que ho té tot controlat...
de lo de les becerrades, jo crec que existirà alguna alternativa a vore patir a l'animalet, que puga convencer als cadafalers també.jo crec que alguns ho fan per obligació, i ho passen bastant mal. si vos fixeu, no tots repeteixen, i els que solen matar més d'un any no donen tant mala impressió. és a dir, no son professionals, pero no van tan unflats i solen encertar al matar. jo no dic que estiga bé maltractar l'animalet, pero si ho feren gent un poquet més preparada, potser no s'haguera creat tanta polemica.

Anònim ha dit...

La webcam d'algemesí, es prou fulera, la podrien enfocar a atre punt més mogut,pq queda prou agra, en atres llocs com Cullera se veu el paseig i la plaja en la gent pasejant.

Anònim ha dit...

La webcam es per a vore l'oratge i no per a vore gent passejant....

Anònim ha dit...

Vegereu el Plenari Municipal d'ahir? VR sembla que volia contraprogramar l'estrena de Factor X i la cosa es va allargar fins més tard de les 23 hores...

Jo com a secretari ja se que no se ni llegir, perquè vaig a colps, no li done sentit a les frases, i faig avorrit i insofrible un plenari, però ahir em robaren protagonisme:

-VR, insultant amb una ironia que no té ni sap a Ciprià i Blanco.


-Ciprià posant-se com sempre nerviós i roig, però donant en el clau, tot i que ell hauria de fer-se autocritica de la seua etapa de regidor d'urbanisme i El Pla...

-Blanco amb un parell de collons contestant-li a l'alcalde i al senyor regidor de Cultura, Palop, que sembla que no té vergonya perqu és un dels alliberats amb sou i no deuria d'haver obert la boca.

Conclusions del plenari:
MARE DE DÉU QUIN AMPASTRE I QUINA CARA MÉS DURA TENEN ESTOS I AQUELLS I ELS ALTRES...

Anònim ha dit...

lo de vergonya de veritat es lo del regidor de cultura, tios com poden cobrar tant i no fer res???

perque es que ell no fa res!!!
lo mes just seria que durant el primer any no salliberara a ningu i conforme treballaren pues ja se ficarien sous...

perque jo encara no he vist ninugn teatre o pelicula ací que estiga decent!!!

tio algun concertet o algo!!!

Anònim ha dit...

Per a rematar com sempre el abuelo del aguila imperial, que viu encara pensant en el tio Quico, fent el seua atac particular als socialistes, que si no no pot dormir.
Que tal un psquiatra????

Anònim ha dit...

Sóc abonat durant mes de 35 anys i vull fer el meu balanç d'esta setmana de bous:

Quant al ramat, en general, ha sigut molt roín, comptant amb excepcions com Sanchez Arjona i Lagunajanda i algun jònec solt d'altres, i inclús dels anteriors, també seria convenient deixar-los algun any sense vindre, perquè no s'acostumen....

Això de fer les corregudes de jònecs "caiga qui caiga" i es banye qui es banye, és prendre-li el pèl a la gent que ha pagat el seu abonament, la del dimarts no s'havia d'haver començat. Qui defén a l'abonat?.

A la nit ha sigut d'escàndol, respectant als artistes que han intervingut, que ens poden agradar o no, perquè som un públic molt variat, però això de permetre que baix en la plaça s'omplirà de gent que NO PAGA, és un insult per als que hem pagat religiosament, des de policies nacionals de particular amb les seues nóvies o dones, els de la comissió amb les seues dones i filles, l'arener que quasi s'apega el lot enmig de la plaça, i altres, etc.
Jo a l'any que ve només m'abonaré a les vesprades i a les nits intentaré colar-me, és una poca vergonya i va en contra dels propis interessos dels carafalers.

Les becerrades haurien de ser només per a disfrutar, sense fer patir els pobres jònecs, torejar-los un estona i al corral, per cert enguany els pobres animals eren mes xicotets que altres anys, per a fer mes polèmica i sobre les presentacions, que innoven un poquet, ja està bé dels balls caram.

Respecte al balcó de l'ajuntament, és una poca vergonya, siguen del partit que siguen, en el balcó només les 4 o 5 persones que presidixen, la resta dins de l'ajuntament que tenen una bona tele o al carafal xicotet que tenen per a invitats, em dóna igual que siga qui siga, el que vullga veure bous o l'espectacle nocturn, que pague com tot déu.

La correguda de bous considere que és una rifada, val un pastó, com 3 o 4 vegades una correguda de jònecs i que rar és l'any en què no notes que vénen a per la pasta i es va acabar, els bous són inclús mes xicotets que alguns jònecs.

Renovar-se o morir, abaratir la festa o desaparéixer, mes orquestres i menys figures.

Un "boguero algemesinec", convençut.

Anònim ha dit...

Plas, plas, plas, molt ben parlat!

Anònim ha dit...

d´acord amb tot

Anònim ha dit...

ole, ole, molt be!!