dilluns, 6 d’octubre del 2008

Una Meravella i moltes propostes

Cal estar contents i felicitar-se per una notícia que es va donar ahir. La festa de la Mare de Déu de la Salut ha sigut nomenada Meravella Valenciana.

Pocs quedaran per saber que des de fa uns mesos es va posar en funcionament a la xarxa una campanya per les meravelles valencianes. Els responsables d'aquest projecte ha sigut el col·lectiu Fil per Randa, tot i que ha comptat en el suport de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Caixa Popular i altres entitats valencianes.

Però, quina és la importància d'aquest premi? Queda clar que rebre reconeixements públics sempre és gratificant i cal felicitar-se. De fet, tot açò ha ha aprofitat per a que la nostra festa aparega en els mitjans de comunicació de forma positiva i per animar a tots els que cada any participen de forma activa en la festa de la Mare de Déu de la Salut. Queda clar que el cap visible del nostre poble ha de ser l'alcalde de de la ciutat, i que és lògic i evident que ell haja recollit el premi.

Però, una vegada ja passat aquest acte protocol·lari el que caldria fer és no fer un aprofitament polític del premi i traslladar al poble en general, i a tots els algemesinencs que han eixit i ixen en les processons, el protagonisme de la festa. Perquè, no oblidem, que sense els festers, els balls i tots aquells que participen de forma voluntària no hi hauria festa.


Per tant, cal tindre clar que és un premi per a donar més difusió a la festa, però no podem oblidar que hi ha aspectes del dia a dia que abans de fer-se la foto amb el premi caldria resoldre. Quan arribara el reconeixement per part de la Generalitat de la festa? Quan ens donaran la declaració de Bé d'Interés Cultural? Quan dedicarà l'Ajuntament més diners a ajudar als balls i menys a fer el gran "dinarot" del dia de la Mare de Déu. Els Socialistes ja feien aquesta despesa del dinar i els del PP continuen per la mateixa línea. Com volem millorar les fem una proposta per l'any vinent: Els diners del dinar que es dediquen a subvencionar els vestits dels balls: que han d'eixir de la butxaca del ballaor.

Pèro crec que totes aquetes idees no eixiran endavant i que aquesta proposta de desvincular la festa de la política sembla que és més un somni que una realitat, perquè, ara, mentre estic davant de l'ordinador mire de reüll l'últim Berca d'Octubre (ja parlarem amb calma sobre ell) i només amb les múltiples fotos de Vicente Ramón en la processó ja em queda clar que es vol traure rendiment polític a la festa


I per acabar aquest post sobre les Meravelles, m'han suggerit una idea que crec que és molt positiva. Des del nostre Ajuntament s'ha fomentat en els últims mesos (amb publicitat en paper i tot) que entràrem a votar en la web de les Meravelles Valencianes per aconseguir que aquesta festa siga la guanyadora. Estic segur que ara, els nostres polítics trauran pit i li donaran molta importància a aquest premi, però no han d'oblidar el sistema que s'ha seguit per escollir el guanyador. Per tant, si creuen que fent enquestes mitjançant internet es poden obtenir resultats fiables, des d'ací els proposem que a la web de l'ajuntament es pose en marxa un sistema d'enquetes semblant per prendre decisions que siguen transcendents i que afecten a tot el poble . I desprès que assumisquen els resultats obtinguts amb la mateixa alegria que ara assumiran la declaració de Meravella Valenciana per la nostra festa.

PS: Que algú li recorde a Vicente Ramon que en valencià és diu "Meravella" i no "Maravilla", com va dir en el discurs de tancament de la festa de bous el passat dissabte.

49 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt be Gamieta:

Que aparega el nom d´Algemesí junts als 6 altres monuments es molt gratificant. Este es un motiu per a congratular-mos, i NO per començar de nou una baralla.Ja que esta noticia no es la del edifici els somnis.

Però no oblideu que es un reconeixement a la festa i al poble no començem a criticar CONFUNDINT que es un reconeiximent als politics.

Anònim ha dit...

aixo, aixo, si es fien de les enquestes, què ha passat amb el projecte ambici?

Anònim ha dit...

un cop mes sortint del test....
com pot ser que mai ens hajam clavat amb el personal que treballa en l'oficina de correus?
perdoneu si estic ofenent algun familiar d'algú, però, d'on s'han tret mortadelo i companyia eixa saó??? ma que tenen paxorra, xe!!!

Anònim ha dit...

GAMIETA:
AMB TOTS ELS RESPECTES, TAMBÉ HI HA QUE ASUMIR EL RESULTAT DE LES ELECCIONS MUNICIPALS, I EN ELLES EL POBLE ES JUGAME MÉS.
LA DEMOCRÀCIA ESTÀ PER A AIXÓ

Anònim ha dit...

JO PENSAVA QUE LA "MARAVILLA" ERA SALARI DELS REGIDORS DEL PP...I DEL BULTO.

Anònim ha dit...

La principal meravella es ser inmigrant, que tens que anar parint i ja tens guarderies públiques de vades menjador i llibres incluit, tartgeta sanitaria en vacunes no obligatories a go go, pisos protegits, caritas te dona menjar, i despres col.legi tot incluit.
La octava meravella son els currants que no arriben a fi de més, pagant hipoteca, menjador de nanos, col.legi, transport si cal, llibres, algú q te cuide els nanos en les seues llargues vacances....i com no , no poden ni triar escola.
A vore si repartim per a tots que ya esta bé

Anònim ha dit...

No si aun nos haras sentir envidia de los inmigrantes.
Si tantos privilegios dices que tienen nacionalizate en su país, a ver que tal

Anònim ha dit...

Estic fart dels comentaris racistes, parleu amb propietat que ja esta be i no vos deixeu enganyar pels comentaris que fa gent sense escrupols, (aixo de la targeta sanitaria es mentida, jo treballe en sanitat i tot inmigrant que te NIE (sense nie no te sip) te la mateixa targeta sanitaria que tu i que jo, i les receptes igual, no els fan les receptes de pencionista com alguns diuen, pero aço sempre ha segut igual, ara son els inmigrants i abans eren els d'etina gitana... pero amb algu ens tenim que clavar per reivindicar els nostres drets.

Enhoravona a totes i tots els que fan posible la festa guanyadora i a totes i tos els veïns d'algemesi.

Anònim ha dit...

En propietat?
Ara ja no ho se, però avans amb el PSOE molta gent sabia que els diumenges anaven equatorians al poliesportiu, i no entraven per la porta, perque estava tancat. Algu feia algo?? NOOOOOOOOO

Anònim ha dit...

LO DE LES GUARDERIES, NO ES PROPIETAT?
LO DEL MENJADOR, NO ES PROPIETAT?
LO DELS LLIBRES, NO ES PROPIETAT?
EL NO PODER JO ELEGIR COLEGI O VARIOS COLEGIS QUEDANTSE EL MEU FILL FORA TINGUENT MES DRETS Q JO ANTIC ALUMNE, VISQUENT A LA ZONA, ETC... NO ES PROPIETAT?

Anònim ha dit...

I LO DIT JO NO EM CONSIDERE RACISTE PERO VEIG Q TENEN MOLTS MES DRETS Q JO Q VAIG AIGUA COLL.

Anònim ha dit...

crec que no se pot emprar la paraula "racisme" quan el que diem es que tenen una discriminacio positiva !
i ojito que anda que no saben ! ells son els primers sempre en les coles i ho tenen molt clar ! no recordeu el episodi de farà un any en correus !!?? en els seus paisos no protesten tant !! i asi ens prenen el pél !
lo del poliesportiu tampoc importa ja que tambe esta ple de "espanyols" que votem la berja pa poder entrenar... com si forem delinquents...
esque lo del poli es un tema pa parlar-ne molt ! i ara.. tot mes caret : pa que no vengan los de fuera del pueblo !!!! fliiiiiiiiiiiiiipa !

se avecinan tiempos duros ! jesusito jesusito que ens quedem com estem !!

Anònim ha dit...

Tornant al fil de la "Maravilla" :-P ahir vegent C9 pel matí diguéren: - I la Muixeranga d'Algemesí ha sigut declarada una de les 7 meravelles valencianes. SENYORA PRESENTADORA PER FAVOOOR..!!! La meravella es tota la Processó de la Mare de Déu, no només la Muixeranga. SERÀ POSIBLE..!!

Anònim ha dit...

Algu em pot explicar com tigent tans asessors d'imatge i comunicació que ens costen una pasta a tots els ciutadans, VR o fa tan mal? es increible, que faça el favor... no sols diu mal "maravilla" tambe "mig ambient" que ningu li diu que es "medi ambient"? per favor que algu li diga algo... es molt fort.. quant parla no mes vuic que acabe, per no sentir vergonya ajena, no vuic ni pensar quant s'en va fora i ens te que representar, que vergonya mare meua

Anònim ha dit...

A l'anònim anterior:

Estic totalment d'acord amb el que dius!!! i a més a més, no li ha dit ningú que quan es parla no es pasta amb la boca? diu una frase i pasta amb la boca, torna a dir un altra frase i torna a pastar, frase i pasta, frase i pasta... quina vergonya. I suposadament és (o era) banquer no? i el nivell cultural on se l'ha deixat?

Anònim ha dit...

Si votes al BULTO , et votes a tú...

Pitjoor no ho pot fer

Anònim ha dit...

jo no se com hi ha gent que diu que parla bé (el blavero de l'altre dia, per exemple). jo torne a dir que a eixe home li falta saber estar.
senyor gamieta, per què no crea un tòpic on puguem fer una llista de les barrabasades que diu (en plan lúdic). jo me'n se unes quantes i, xoví, xovà, cada vegada que obri la boca n'afegeix unes quantes més.
Hem de tenir en compte que eixe home diu que ens representa a tots i que ho fa tot pel seu poble, doncs al seu poble hem demostrat que molta gent sabem parlar i escriure com toca!!! que es prepare un poquet els discursos. Jo no dic que haja de ser com Fidel Gregori, però no li aniria mal desenvolupar una miqueta de habilitat social.

Anònim ha dit...

d'habilitat social, vull dir (caram! què fàcil és criticar i què difícil escriure sense faltes...ditxòs messenger...)

Anònim ha dit...

PEDRAÇA, PEDRAÇA COJONUDO, COMO PEDRAÇA NO HAY NINGUANO.

Anònim ha dit...

PERQUE NO IX EL LLISTAT DEL RESULTAT DEL SORTEIG DE LES VPO EN LA WEB DEL AJUNTAMENT?
QUE LA SECRETARIA MULTIMILIONARIA ESTA DE VACANCES??
O APROFITANT QUE NO VA ANAR NI EL APUNTAOR ESTÁN TOCANT A IXOS QUE VR DIA QUE SABIA QUE TENIEN CUENTA VIVENDA I DINERS AHORRATS PER NO TORNAR A FER EL RIDICUL???

Anònim ha dit...

A L'ANY VINENT LES BECERRADES CADAFALERES OCTAVA MERAVELLA VALENCIANA AMB CARÀCTER EXTRAORDINARI!!!

(AMB TO IRÒNIC CLAR; ABOLUCIÓ DE LES BECERRADES AMB MALTRACTAMENT ANIMAL; QUE NO TENIU PROU AMB QUATRE REVOLCONETS I QUATRE RISES? SERÀ PRECÍS MATAR-LO?; ARA QUE ESTAN TANT DE MODA LES "CAPEES" PER A LES "DESPEDIDES DE NOVIOS" I VEJAU QUE AHI NO MATEN L'ANIMALET).

Anònim ha dit...

M'he donat conter que solem desviarnos del post inicial. Tots sabem que ho fan mal, molt mal, que tenen la cara molt dura, que van a la seua, que els inmigrants tenen avantatges,etc. Crec que deuriem centrarnos mes en el post inicial, i si volem parlar d'altres temes proposarlils a Domenec Gamieta. I no m'agradaria que s'ho prenguereu a mal, perque sols pretenc fer una critica constructiva.
Se m'ha ocurrit una proposta per vore si ens fa un poc de cas V.R. Que vos pareix si cuan tenim algun dubte, sugerencia, li enviem tots un e-mail al correu de l'lcalde, que tant escolta?
Per començar i trencar el gel, li'l vaig a enviar preguntatli que ha passat amb les bicis? S'animeu?

Anònim ha dit...

Be, ja esta fet. Com a vei afectat per les injusticies crec que he cumplit. Aci vos pose la carta que he escrit.I es veridic!
-----------------------------------
Hola Senyor Alcalde. Ara que ja han pasat les festes i els maldecaps de la setmana taurina, crec que es un bon moment per a possar en marxa el projecte de les bicicletes. Se que amb la plaça pel mig, les barreres i el parc Salvador Castell ple de casetes no es podia dur a bon terme, però ara ja ho estan desmontant tot i s'ha facilita la circulació.

La gent del poble li ho demana, de fet el resultat de l'enquesta ha sigut molt possitiu. Jo soc un usuari habitual de la bicicleta, i pense que es molt positiu per a aquest poble que es facilite el seu us, amb totes les millores que comporta per a la circulació, seguretat vial i reducció de la polució ambiental.

Moltes gracies per la seua atenció i molta sort amb els projectes futurs.
----------------------------------
Podeu opinar...

Anònim ha dit...

"Maravilla" no es Pedrassa?

Anònim ha dit...

LA LLISTA DEL NOU SORTEIG DE LES VIVENDES, SI QUE ESTÀ EN LA PÀGINA WEB DE L'AJUNTAMENT.
AHIR LA VAIG IMPRIMIR JO.

Anònim ha dit...

O l'ajuntament té dos pàgines web o jo no trobe el llistat del sorteig de les VPO. L'anònim que diu que es va imprimir la llista que ens diga des d'on....

Anònim ha dit...

Está el listado de todos los participantes al sorteo por orden alfabetico, NO ESTÁ EL RESULTADO DEL SORTEO

Anònim ha dit...

Bona vesprada a tot el mon, citaré a un escriptor anomenat Paul Valéry que va dir temps enrere, “Política es el arte de evitar que la gente se preocupe de lo que le atañe”, i al meu entendre es la pura veritat, quantes vegades la prenen els politics amb temes de 2ª, com les classes de ciutadania en anglés, F1 i adyacents, i pq no “les 7 meravelles valencianes”, a un nivell mes local,
En definitiva per a VR es una forma més d’eixir en la foto, vanagloriantse del seu gran poble i de la seua “maravillosa” festa, pero açò es tot, com deia el meu blogger preferit, no crec que s’escure un poc més la butxaca per afavorirla i fomentarla
Jo no soc creient sino més bé agnóstic, peró per contra participe activament de la processó i no considere que siga una incongruencia, el motiu es molt sencill, m’agrada sertirme part d’aquest poble i vore com la gent disfruta, uns de la fe i altres de la germanor i per a tindre estos sentiments no em fa cap falta que li donen a VR un premi per a que puga dir lo meravellosos que som
Esta clar que tot el que dona a coneixer l’esforç de la gent i lo bonic de una tradició ajuda a que esta es mantinga, pero mai deuriem de permetre que es polititzara el sentiment del poble, o al final no ens quedará rés, per altra banda pense que l'alcaldía deuria de preocuparse mes per altres cosetes de mes profit per al poble, que tots sabem i no cal que torne a nomenar
Adeu xicons/nes

Anònim ha dit...

lo que jo dia, llevat d'alguns internautes aço es "ESTA PASANDO DE TELECINCO" si seguim així la dreta estarà per molts anys.

Anònim ha dit...

xe, cadafaler calent d'orella... estas en tots els saraos: maedeu, bous...
t'ho dic de bon rotllo. enhorabona per implicar-te i per les teues valuoses opinions.

Anònim ha dit...

un preguntat: algu sap si el 9 d'octubre es fa alguna festa en el carrer rei en jaume (aixo que es feia abans de la misa pel matí i les fogassetes, etc.) gràcies.

Anònim ha dit...

Calent d'0rella:
mira les entitas col.laboradores que apareixen a la web de Meravelles valecianes i dis-me quantes poden ser afins al PP, pense que 1 o 2 entre quasi cent.... les altres son mes de d'esquerres no ?

no politicen un tema com este. ni pels uns ni pels altres

Anònim ha dit...

meravella? que cuiden una miqueta més els balls de la Festa i després ja veurem. Ho dic per l'Aplec de Muixerangues del País Valencià, del 18 d'Octubre a la nostra Plaça Major, tal vegada l'event més important del més d'Octubre i no he vist cap menció en tot el Berca. Clar que com l'Ajuntament no posa cap gallet...i després voldran la foto!

Gamieta, crec que aquest tema el podries tocar, el de l'Aplec.

Anònim ha dit...

lo dels inmigrants mola, si que tenen privilegis, ara se pq ne venen tants, l'ajuntament sempre esta plè d'ells al D.I.A.L. fense papers per arreplegaro tot i els nostres fills ni ún, si que estem mal repartits en beques, menjadors, col´legis, atribucions per compra de vivenda....

Enorhabona per ser la septima meravella, la provesso de la Mare de Deu en conjunt, que no es no més la muixeranga, que som més gent!!!

Anònim ha dit...

És de vergonya el poc suport que tenen les associacions del poble per part de l'Ajuntament. En aquest cas voldran eixir en totes les fotos haguder i per vindre, però a l'hora de donar suport als balls no es mullen gens.

Ara la Nova organitza l'Aplec de Muixerangues al poble amb muixerangues d'Algemesí, l'Alcúdia, Sueca , Gandia i l'Olleria i no és només que l'Ajuntament no finança res, damunt no utilitza ni els mitjans que té per publicitar i llançar un event.

Però que bonic és posar-se en la foto amb la medalla ben gran mentre no s'ajuda a la cultura popular del poble...

Anònim ha dit...

Se m'havia oblidat el cartell...

IV Aplec de Muixerangues del País Valencià

Anònim ha dit...

Veient el cartell:

LA MUIXERANGA "BLAVA" D'ALGEMESÍ NO HI PARTICIPA?


Meravella valenciana. Ok. Han anat a oferir-li a la Mare de Déu el premi? És que no se si s'heu adonat que el premi és per a Ella que és la única que li dona igual que la flanqueje el psoe que el pp i reunix a tots, creients, agnòstics, camells, esnifadors de cocaína habituals d'Algemesí, traficants, gent de bé, gent de pau i turistes.

Anònim ha dit...

I parlant de fotos... no li heu pegat una ullada al Berca escrit??? Vaja quina poca vergonya, en comptes de ser un butlletí imformatiu sembla un àlbum de fotos de recent cassat el nostre senyor alcalde VR, no he comptat les fotos en les que surt però em sembla que almenys en el 50% d'elles, quina poca vergonya.
Jo abans encara (orgullos del meu poble) els passava aquesta revisteta a alguns amics forasters per a que li pegaren una ullada per que em dien que era un poble molt nacionaliste i que feia les coses ben fetes i bla bla bla, però ara només faig que amagar-la per a que no la vegen.

També he de dir al seu favor que almenys aquesta vegada no hi han quasi escrits en castellà.

Anònim ha dit...

El Berca ja pareix canal 9, si no son els d'ells no ix ningu mes, com si als actes no anaren nomes que ells, ja pareixen la censura, si apareix algu de la opocició, foto fora, ells que no apareguen per a res com si no existiren, aixo voldiren, anim a donar-los pel sac, a per cert el últim plenari el Sr. Esteve va estar genial, així es te que fer.

Anònim ha dit...

Els Amics de la Muixeranga no han volgut participar en aquest encontre de muixerangues valencianes, que es celebra a Algemesí. Els motius són tot un misteri. Però no hi ha cap problema, ja que la Nova Muixeranga representarà al poble d'Algemesí.

Anònim ha dit...

M'han passat rumors de que Domenec Gamieta es en realitat Vicent Ramon.


Ja ja ja, s'imagineu?

Anònim ha dit...

ORGULLOSO DE SER ESPAÑOL DIU:

1º No soy racista soy ordenado, es decir cada uno en su sitio los moros a marruecos, rumanos a rumania los panchistos a ecuador , peru bolivia etc y si los españoles primero igual como en sus respectivos paises ellos van primero me parece muy bien, que quiere decir que estubiera en el instituto bernat guinovart y estuviera una niña con velo eso es una falta de respeto para los cristianos, es lo mismo q si mi señora va a marruecos ella se lo pone porq si no es una falta de respeto a los musulmanes.

2º Los trabajadores de correos se nota que no "van astall" 2 horas para recoger una cartita

3º Las becerradas "qui no vuiga pols que no vaja al era" mas claro agua por que haceis tanta sangre de eso, peor son los etarras y no vais a sus plazas a manifestaros encontra de ellos esos si que son asesinos.

viva españa

Anònim ha dit...

Tens raó, "ORGULLOSO DE SER ESPAÑOL". Jo, com tu, tampoc sóc racista, sóc ordenat:

Els moros a Marroc, els romananesos a Romania, els equatorians a Equador, i els espanyols que vingueren en els anys 60 i 70 que se'n tornen a les seues regions. Si, m'estic referint a tots els xurros d'este poble, que n'hi ha molts. Tots els que no tinguen els pares i mares valencians que se'n vagen per on han vingut: Andalusia, Aragó, Castella...hala, tots a casa, ben ordenats, i ben contents. I tu el primer, "Orgulloso de ser XURRO".

Firmat:

Orgullós de ser valencià.

Visca Valencia

Anònim ha dit...

Mare meua Gamieta açò se n'anat de les mans... Ja no té eixa frescor d'abans i s'ha converit en una gran MERDA. Et dic Gamieta adéu i que espere que n'obrigues un altre blog i que no deixes a entrar a tants inútils com aquest que parlen. Jo n'estic segur que no et seguiré .... m'has defraudat. Mariauxilià de cor i el patro a a la merda....

Anònim ha dit...

Aquest últim comentarista enten la diferència entre Gamieta i els comentaristes com ell mateix? O es pensa que Gamieta ho escriu tot?

A la gentola (coneguts técnicament com a trolls en tot el planeta) que està comentant últimament li demanaria que seguiren un poc les formes de la resta de gent.

Dalt de tot posa ben clar: "Una crònica oberta de la vida a Algemesí". No diu res de panflet polític. Opinions: benvingudes. Destrellats: a soltar-los en els amigachos quan porteu prou alcohol o coca al cos; ací no, gràcies.

Anònim ha dit...

que te peten a tu també

ANTIFA ha dit...

Vinga va tranquil·litzeu-se.. te raó.. Gamieta noo deixa eixos comentaris... SOls és una opinió.

Anònim ha dit...

Bloc, Esquerra republicana, Esquerra unida, tots contra Emili en les pasades eleccions.
No era aço el que esperaveu? de que vos queixeu?. Asumiu el resultat electoral, o paseu a l'acció.
Pareix que tot es limite a despotricar en este blog, amb una esquerra tant folklòrica i multipartidisra no arrivarem a res.

Anònim ha dit...

Como dicen varios comentarios, esto es un engañabobos, esto lo organiza una agencia de viajes, el premio este de las siete maravillas que no sirve para nada, porque no hay ninguna institucion publica ( generalitat, diputacion ) que apoye el evento, esto lo organiza una agencia de viajes, es como si yo, y mis amigas organizaramos un premio. Pensarlo esto es un " engañabobos "