dissabte, 10 de gener del 2009

Comencen les obres (del Parc) I

Mentre vivim unes dies de molt de fred (sembla que fa 10 anys que vivíem anys de tant de fred al nostre poble) cal buscar llocs amb escalfor per poder superar aquest dies. Però, la fredor de l'oratge no ha aturat les nombroses iniciatives que aquestes setmanes viurà Algemesí.

El 2009 serà un any de molts inicis d'obres públiques. Un fet que té dues lectures.

La primera lectura és que l'inici d'obres públiques en temps de crisi respon a l'interès per part de l'administració de reactivar l'economia. Ja sabeu del Plan d'Inversió de Zapatero en les administracions locals, i el pessic de 4,8 milions d'euros que ens ha tocat a Algemesí. La intenció és que aquest diners aprofiten per a crear ocupació, i per això el nostre alcalde ha inisitit en declarar públicmanet que aquest diners anirán per a projectes però que s'intentarà que ho realitzen empreses locals.

Tot i que en anteriors post aconsellàvem que la millor forma d'invertir aquest 4,8 milions era que tots els grups polítics del poble arribaren a un consens (hauria estat perfecte si s'haguera fet una consulta a entitats i associacions locals). Però, no ha sigut així. Finalment, sembla ser que el Partit Popular si que va convocar algunes reunions amb els altres partits per recollir opinions. (de fer l'anècdota d'aquestes reunions va ser que a la primera d'elles tots els partits van presentar les seues propostes (PSOE, EU i PSD-IPA) menys el PP, ja que VR es va excusar diguent que no havia tingut temps de preparar-ho). El resultat final ha sigut que el no hi ha consens i el PP ha decidit com es gastaran eixos 4,8 milions. Tan complicat es posar-se tots d'acord per invertir en el futur del nostre poble? Em dóna molta llàstima veure com els polítics mirem més per traure rendiment (electoral) a totes aquestes situacions, en lloc de pensar i escoltar als ciutadans.

La segona lectura d'aquest "boom" d'inici d'obres públiques, és que ara és el moment d'encetar les obres per a que d'ací dos anys estiguen acabades. Si efectivament: per a que estiguen acabads en el 2011 (l'any de les eleccions). De vegades, cal pensar les accions més ennlà dels terminnis que marca el calendari electoral. Però, ací, ja en tenim alguns exemples de legislatures anteriors (recordeu les obertures de portes a presa i corrent de l'actual edifici de l'ajuntament o del teatre municipal). Sembla que VR, també seguirà aquesta estratègia i la primera cullerada serà el Parc Salvador Castell. Aquesta setmana comencen les obres. Tot i l'oposició de molts veïns, tot i les peticions públiques que s'han fet en els plenaris i les 1.200 signatures recollides. És evident que no hi ha tornada enrere. No obstant això, jo encara em pregunte si no seria millor reunir-se amb els veïns per trobar un projecte de consens. El projecte de reforma del Parc no és una necessitat "urgent" que cal començar ja, veritat?

De totes formes, no crec que cap reflexió siga ja efectiva. Per tant, només podem imaginar a nostre alcalde major diguent: "Senyor obrer: Pot començar la demolició!".

31 comentaris:

Anònim ha dit...

I no dubteu que l'enderrocaran. Aquest PP, que pensa més amb l'estómac, que no pas amb el cap, no acaba de mesurar bé la proporció dels seus actes, o sí?. Saben que s'han equivocat i per això han modificant el projecte tantes vegades, però la cagada ja està feta. I tot, pensant que el primer damnificat de tot aquest despropòsit no és altre que el mateix arquitecte responsable del disseny del Nou Parc. Retallada darrera retallada, de la mateixa manera que anava creixent la pressió popular, acaba amb un projecte que res s'assembla a l'inicial, i ja no parlem de la segona o tercera fase del projecte. Açò acaba per convertir-se en un major despropòsit, una barreja d'estils, clàsics i moders, que l'únic que fan és despersonalitzar aquest trocet de poble, com deia Josep Antoni, patrimoni espiritual d'Algemesí.
Cal a dir també, que la Plataforma Salvem el Parc mai ha criticat el nou disseny des de'l punt de vista arquitectònic. Personalment, puc estar molt d'acord, i em pot agradar més un diseny modern i funcional, que no un disseny clàsic. Però eixe no és el tema. S'han criticat d'una banda les formes, i d'altra la necessitat de trencar-lo, així com les prioritats socials de la nostra població.
Però el temps posa a cadascú en el seu lloc!

Anònim ha dit...

El problema en la gestión de este asunto por parte del PP estriba más en algunas incoherencias en cuanto a las formas que en expreso deseo de realizar el proyecto le pese a quien le pese. Por lo que tengo entendido los vecinos del C/ Figueres siguen esperando la prometida "próxima reunión" por parte del equipo de gobierno y ahora se enteran del "inminente inicio de las obras". Fallan las formas...

Anònim ha dit...

També esperen un compromís amb una data de peatonalització del tram de carrer que va a la Plaça Major. Aquest compromís deixat pel regidor ad kalendas Graecas, o més planerament dit, per quan els burros volen.

Anònim ha dit...

Ciudadanos de algemesi vosotros no sabeis que o renovar o morir, hay que reformar el parque esta echo un asco, lleno de agujeros y socabones, ya esta bien criticar por criticar, domenc gamieta da la cara, no te resguardes detras de este blog, ten más valor menos cobardia, ya esta bien de entorpecer la labor de este ayuntamiento, en vez de intentar ayudar lo unico que haces es entorpecer y crear bulos y discrepancias entre la gente, sin fundamento alguno, se valiente y intenta alguna vez mirar la parte positiva del ayuntamiento, que esta intentando hazer todo lo posible, y todos sabemos que la crisis nos afecta a todos y es muy jodido gobernar asi, no como psoe que goberno con la expansión del pueblo, con mucho dinero de licencias etc etc.. ayuda y no desmotives a nadie

Anònim ha dit...

Amigo de las 23.24:

Un blog no está para esconderse sino para comunicarse. No pareces conocer mucho internet. Has entrado tu sólo o te ayudan? Por qué no abres uno a ver quien te sigue?

Lleno de agujeros y socabones? Cual? El Salvador Castell? Bueno, sí, la zona que no van a tocar, la que recorre la Ronda de Alzira.

Anònim ha dit...

Al anónimo/a de las 23:24 imagino que le gustaba más el blog de Xaveos.com, ahí si que los "simpatizantes" del PP se despachan agusto diciendo auténticas barbaridades.

Aquí Gamieta me parece que solo dice verdades como templos, lo que al parecer molesta a más de uno, experto en comerle la piña y hacer creer que los burros vuelan a algún que otro "ingnorante"

Anònim ha dit...

"y todos sabemos que la crisis nos afecta a todos y es muy jodido gobernar asi" ... I PERQUÈ NO S'ABAIXEN ELS SOUS? VOSALTRES, ELS DE L'AJUNTAMENT ES PENSEU QUE ESTEM BOBOS. EN EL BERCA SE'LS PLENA LA BOCA PARLANT DE CRISI, PERÒ RES D'ABAIXAR-SE ELS SOUS, ÉS UNA ANIMALADA QUE VARIOS EN L'AJUNTAMENT COBREN MÉS DE 8 MILIONS DE PESSETES A L'ANY I QUE IXOS MATEIXOS DESPRÉS ENS VOLEN DONAR LLIÇONS DE CRISI,... OJALÀ NO TORNEU A EIXIR MÉS, I AIXINA SABREU LO QUE ES COBRAR 800 EUROS AL MES.

Anònim ha dit...

Aplaudiment per a l'anterior comentari...menys congelació i més abaixar sous...

PD: No cal xillar, ho dic per les majúscules

Anònim ha dit...

Atent Gamieta!

Des de fa algunes setmanes sembla que hi ha una iniciativa per intentar fer callar aquest blog de Doménec Gamieta. Certes persones amb poder municipal han posat el punt de mira en aquest blog i han deciidit passar a l'acció. I una prova evident la teniu en en el plenari de Desembre on l'alcalde va dedicar les últimes paraules del plenari a parlar d'aquest Blog. A més, com ara lla columna d'EU s'ha fet ressó d'una de les frases de Gamieta això sembla que ha crispat un poc més al poder local.

Per tant, atents perquè tot apunta a que s'ha encetat una campanya contra el blog de Gamieta. Això justifica molts dels comentaris que estan apareguent en les últimes dies

Anònim ha dit...

Campanya? Qué es pensen que van a fer? tancar-lo? no saben ni qui es Gamieta?

Sembla que molta gent està deixant-se caure per ací, amenaçant i diguent coses sense tindre ni idea. Qualsevol pot obrir un blog en menys d'un minut. Si algú li molesta el que es diu ací (que ja s'ha de tindre mala sang), que encete un altre i li conteste des d'allí.

Molt de dretes és aixó de fer callar als altres quan no agrada el que es diu. Es diu intolerància. Però em quede en les últimes sis lletres: RANCIA.

Anònim ha dit...

Els del PP ni tènen vergonya ni la conèixen, a la columna que escriuen al mateix BIM damunt critiquen els diners que està donant el govern per als ajuntaments. Que potser tindran una feina millor que fer que veure com es pot millorar el poble? o estan tan "agoviats" que no saben per on pegar?

La decisió de la reforma del Parc sí que la ténen ben clareta els f... (em tinc que contindre per a no dir una paraulota, i no pense caure igual de baix que ells).

Anònim ha dit...

Xe Gamieta, veig que estas un poc desfasat, ja portem més de 3.000 signatures, en concret 3.026.

Es el primer renunci que et trobe i ja vaig tenint més qui eres.

Au cacao

Anònim ha dit...

Mare meua! segur que es carreguen la meitat de les plantes que hi hà ara mateix a eixe tram del parc. Qué trist! Per que de segur que totes les plantes que hi hà a la zona centre del parc se n'aniran fora, a més a més de les palmeres que els molestaran per a fer l'entrada cap al carrer Figueres...

Molt trist...

Anònim ha dit...

NO PATIU QUE ELS MILLONS DE ZAPATERO GARANTIXEN QUE ELS NOSTRES REGIDORS AND COMPANY COBREN LES SEUES ABERRANTS NOMINES. JA PODEU DORMIR TRANQUILS...

Anònim ha dit...

Que por Sr Gamieta, van a fer-te una campanya en contra d'aquest blog. Però el més fort és que cada vegada sabem més gent qui eres...

...disimula un poc més qui eres, gamieta, perquè el bonic d'aquest blog, és precisament aquest misteri, en el que tot el món parla, i no fa falta identificar-se.

... així que disimula per a poder seguir amb aquest blog, que em dona la sensació que aquest any no l'acaba...

Anònim ha dit...

A veure. Aquest blog es anònim. I encara que saberem tots qui és Domènec Gamieta, no canviaria absolutament res. Mentres existisca llibertat d'expressió no hi ha cap risc per cap lloc. En aquest blog no es difama ningú i per tant no s'ha de temer cap reacció perquè no hi ha res a fer. Si al senyor Alcalde-President li molesta que es diguen veritats sobre el que fa, només li queda una opció, li agrade o no: AGUANTAR-SE.

Anònim ha dit...

boroNOt remoreja!...

després de llegir

...

la pàgina 29 del Berka de gener,

...

els komentaris que aneu abokant,

...

i sobre tot el Levante EMV d’avui [dimarts 13, pàgina 18 edició La Ribera],

...

jo ja tink més què klar, qui és l’amo d’aquest blog.

Anònim ha dit...

Agua.

DG no és ni AG ni RP

Com en els polos de gel: siga jugando

Que fort, que ningú haja endevinat encara qui és DG. I mira que està a la vista i deixa pista.

Anònim ha dit...

Sembla que esteu més preocupats per saber qui és Gamieta que el tema del Parc.

Si si, molt de "Salvem el Parc", però a l'hora de la veritat em sembla que a tots vos té igual, esteu més pendents de la "premsa rosa" que del tema que toca.

P.D. Sense ànim d'ofendre a ningú

Anònim ha dit...

En lo que cobren en l´ajuntament, no tenen atra feina mes que llegir aquest blog??
Aixi ens va...
Per cert si tanquen aquest blog a lo millor se creen altres que no serán tan objectius com ho es este.

Anònim ha dit...

Això, deixem estar l'identitat de Doménec Gamieta i centrem la nostra atenció en el tema que ens preocupa, SALVEM EL PARC!!!!
Hem de fer alguna cosa, açò no pot quedar així, no cregueu?

Anònim ha dit...

Jo pense el mateix, hem de fer alguna cosa. Teniu alguna proposta? Jo m'apunte al que siga...

Anònim ha dit...

DOMENEC DE VEGADES SOM TOTS I DE VEGADES NO SOM NINGÚ.

ES UN ESPAI PER RESPECTA-NOS I MILLORAR EN EL DEBAT.

PER TANT ES MILLOR QUE TREBALLEM EN LES PROPOSTES I EN LES DISCUSSIONS.

SALUT A TOTS I TOTES

Anònim ha dit...

la 4TRIBARRÀ diu...

Has pegat en el clau, Amic!... has escrit la paraula clau!... R E S P E C T E !

Respecte a la diversitat d’opinió, ací hi caben tots: rojos, blaus, morats, verds, fins i tot els grocs!.

Respecte als que escriuen en castellà, en valencià apitxat o en valencià estàndard!.

Respecte als anònims, als que utilitzen pseudònims, i als que donen la cara!.

R E S P E C T E !

Lo que no té cabuda en cap lloc, és la difamació, la injuria i la calumnia... prou habituals en aquest blog.

A l’anònim d’ahir 13 gener de les 13:18 que afirmava... “En aquest blog no es difama ningú i per tant no s'ha de temer cap reacció”...

Que li pregunte sinó a D&G per que va eliminar [molt encertadament!] varios comentaris del post “Els Regals del Reis”?... a cas, eren constituents de delicte?.

Anònim ha dit...

a los del RESPECTE:
aqui no respetais nada, lo criticais todo, me habeis criticado a mi por escribir en castellano, todo lo que hace el equipo de gobierno local lo criticais, en muchisimos comentarios criticais comentarios de gente que son del PP, y le invitais a crear un bloc de PPeros, criticais todo lo que hace pedrasa, no respetais a nadie realzando todo lo que dice D & G y rechazando comentarios creibles de otros usuarios diciendo que es todo mentira y que D & G dice la verdad.
RESPECTE????? A QUIEN???? A MI PERSONALMENTE ME HABEIS RECHAZADO MUCHAS VECES, pero no pasa nada sr. D&G and Company, que esto es como el INTERNADO y pronto se publicará el desenlace final y la mascara de alguno/s desaparecerá.

Anònim ha dit...

Ostres, el del comentari anterior ha vist moltes pel.lícules no? o és que és guioniste de culebrons? he he he.

Mira xiquet, el que menys respecte té pels demés ets tu, per que lo que no pots fer és arribar a "casa" d'un altre i fer-te "l'amo" de la casa, fer el que et done la gana i bla bla bla...

Dius que t'han criticat per escriure en castellà, per que ets (suposadament) pepero (si no ho fores no diries el que dius), t'han criticat també per no-se-qué i no-se-quant; i vols que jo et diga una cosa? QUI NO VULLGA POLS QUE NO VAJA A L'ERA

I haorah te lo tradusko al castigliano por si no m'antiendes:
QUE QUIEN NO QUIERA UN POLVO QUE NO LO PIDA...

Anònim ha dit...

Yo tambien soy domingo gamieta

Anònim ha dit...

la 4TRIBARRÀ diu 14 / gener / 2009 20:20::::Respecte a la diversitat d’opinió, ací hi caben tots: rojos, blaus, morats, verds, fins i tot els grocs!.

Respecte als que escriuen en castellà, en valencià apitxat o en valencià estàndard!.



ME PARECE PERFECTO!!!!

He escrito un comentario (14 / gener / 2009 23:25)

Y ya me han contestado,(15 / gener / 2009 11:00)



RESPECTE????.... YA LO HE VISTO Y EL SR. D&G SIN PRONCIARSE...

Manda huevos que el que tendria que dar la cara e invitar a todos los usuarios a este bloc es el que permitaeste tipo de comentarios y encima no se pronuncie... D&G no des la cara que tus mismos amigos son capaces de partirtela!!!

Anònim ha dit...

cooolli la gent com se fica ! mare meua ! si aso es un blog i ja està !!
cheee quanta tonteria !

Anònim ha dit...

boroNOt xiuxiueja!...

l’aNOnim de les 11:00 d’ahir... sí es mereix un guardó!... sí!

guardó a la “pandekà” que ha “eskagarrussat”!.

Anònim ha dit...

EL QUE S'ESDEVINDRÀ EN EL PARC ANTONIO SAÁ, UI PERDÓ, exSALVADOR CASTELL ÉS UNA MALVERSACIÓ DE FONS PÚBLICS, MALVERSACIÓ DE FONS PÚBLICS, MALVERSACIÓ DE FONS PÚBLICS...