dimecres, 21 de gener del 2009

Guardons sense Muixeranga

La celebració de Sant Sebastià va seguir el guió anunciat: Processó cívica, acte protocol·lari al saló de plenaris, lliurament dels guardons d'honor de la ciutat i parlaments.

Els guardons han complit enguany el seu desè aniversari, i sempre amb cerimònies de lliurament semblants. Però a la d'ahir es va trobar a faltar una part d'aquest acte que ha desaparegut amb el canvi de govern. Ara ja no es toca la Muixeranga en tabal i dolçaina per a tancar l'acte. No entenc perquè el govern de VR ha suprimit aquest toc final. Per motius polítics? Sembla evident que a Algemesí la Muixeranga és la Muixeranga, i tots els veïns i veïnes d'Algemesí tenim açò molt clar. Crec que era un moment esborronador per tots els presents, i per això crec que hauríem de demanar-li a l'Ajuntament que recupere aquest tancament dels actes institucionals més importants.

Com no es va tocar la Muixeranga ahir en l'acte de l'Ajuntament, ací la posem:

38 comentaris:

Anònim ha dit...

El 9 d'octubre tampoc es volía que es tocara i ara tampoc. Uff.. en lo que ens agrada escoltarla i ara no es toca. Una cosa està clara.. al poble li agrada i la identifica amb Algemesí, per lo tant en tot acte que reforçara la nostra força com a poble es deuría interpretar, fora de buscar-li segons vessants polítiques que només els polítics veuen. La gent del POBLE no les vegem. I en som més que ells 26700 a 300.

Anònim ha dit...

Segons el que venia publicat l'altre dia al Levante, te n'has deixat 1.070 persones del comput total del padrò. En som 27.770 habitants i ja ens queda poc per als 30.000.
Trobe que si ferem una enquesta de carrer i preguntarem que celebra Algemesí el 20 de gener, poca gent ho sabria.

Anònim ha dit...

Que tocaren??? L'himne d'Aspaña???

Anònim ha dit...

D'això se'n diu veure fantasmes on no hi ha, deliris persecutoris. Potser que vagen a pregar a la nova Mare de Déu apareguda, a veure si els lleva tots els mals i comencen a governar sense obsessions.

Anònim ha dit...

Entenc que a VR no li faça cap gràcia que es toque la Muixeranga el 20 de Gener.Pot patir urticària i si està un dia de baixa per enfermetat, igual pensa que no es mereix el tan ajustat sou del que disposa.
Al menys podria haver tret la "performance" eixa "rociero-pasqüera" per tal que el poble havera gaudit d´un poquet de friquisme.

Ànim VR... Que estic segur que pots superar-te.

Anònim ha dit...

El que és vergonyós és que en molts pobles dels voltas (i d'altres més llunyans) toquen aquesta música tant nostra i que de seguida idenfitiquem/n com a algemesinenca, però ara el que em fa vergonya (i molta) és que el "vostre" (i meu també per desgràcia) no vullga que la toquen...

El que dic jo, hi ha que emigrar...
(o morir de vergonya)

Anònim ha dit...

tenien que haber tocat l´himne d´ESPANYA

pd: domenech gamieta= marta T. candidata a alcaldesa d´algemesi per el psoe

Anònim ha dit...

si que puede ser por eso lo sabe todo lo que pasa en el ayuntamiento, por que esta en todos los plenos, te tenemos jeje se creia que no ivamos a saber quien era se nota por que este blog es una rojada

Anònim ha dit...

y tu un azulado

Anònim ha dit...

última notícia respecte a la Mere de Déu del Parc: la policia està fent-li fotos. Potser siga per a enviar-les al Vaticà i que el Papa torne a posar Algemesí com exemple de poble fidel i devot a la Mare de Déu.

Anònim ha dit...

la dreta no sap escriure ni en 'aspanyol'...

"ivamos" és amb B de burro...

PD: Dels accents ja no dic res...

Anònim ha dit...

Ara tampoc la Muixeranga? Collons, semblarem d'Albacete o Guadalajara...

Per cert, ha arribat a les meues mans un esborrany del que sembla serà la pròxima Diada de Sant Sebastià. Ací va una xicoteta síntesi:

·Començarà la jornada amb una desfilada del alcalde-president dalt d'un espectacular descapotable. Com despertarà un sentiment d'eufòria només comparable amb el de fa uns dies amb Obama als EUA, la regidora de Seguretat Ciutadana ja té previst un pla d'actuació, juntament amb l'intendent dels municipals, per si el poble algemesinenc es posa massa eufòric i hi hagués perill.

·A continuació el lliurament dels guardons. (Només podran ser premiats amics del equip de govern, gent a qui deguen favors, alguna vella glòria adepta al vell règim, algun constructor...)

·Com que la Muixeranga no és una música que desperte molta espanyolitat, volien que sonarà el 'Cara al sol', però com són "demócratas de toda la vida" com Fraga, l'alcalde-president junt al regidor de Cultura han trobat la solució. Vindrà Francisco, o el seu germà, a cantar el 'per ofrenar noves glòries a Espanya' (cançó que li agrada molt al alcalde-president perquè té afició a pegar pessic del que resta de les 'ofrenes') Immediatament els napoleònics dispararan unes 'salves' i aniran a pegar-se la gran fartera, que la crisi després no la paga l'equip de govern municipal.

Anònim ha dit...

COOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLOnnnnnnnnnnnnnnnnnsssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!

També la Muixeranga els molesta? Bé,per no crear mals rotllos propose que l'any que ve li donen el guardó a l'home del Bigot (Bigot, Bigot!!!), que per a finalitzar l'acte sone La Vida Es Una Tómbola (la de Marisol, per supost) i que la comitiva es desplace en helicòpter i que deixe caure des de el cel la corona de llorer al bust o monument nou o restaurat que els apetisca(en això no tinc manies).
Ah! i per supost després, o abans dels napoleònics, que em mig la plaça es represente El Virgo de Viçanteta.
El final amb "Fransisco" o el germà que es sembla molt, també quedaria d'allò més bé.
I alguna coentor més, seguint al company de més amunt, el cor rocieropasqüero quedaria de "lo más genuino". Típic d'Algemesí. Sí senyora.

PAZ Y AMOR Y EL PLUS PAL SALÓN

Anònim ha dit...

LA MUIXERANGA ES MUY NUESTRA PERO NO ES EL HIMNO DE LA CIUDAD, YA SE TOCA EN EL PARQUE CUANDO SE HACE LA OFRENDA DE CORONAS DE LAUREL, ADEMAS, EL EXCESO DESVIRTUA, HAY QUE TRATAR LOS HIMNOS CON MAS RESPETO.

Anònim ha dit...

es diu aborronador o millor "que aborrona", i no esborronador sr gamieta

Anònim ha dit...

perdó gamieta, "esborronador" sí que existeix segons el DCVB

ESBORRONAR v. tr.
|| 1. a) Contraure la pell formant-hi com a granissó per efecte del fred, de la febre, de la por, etc.; cast. espeluznar. Pegà un siulo que feia esborronar sa pell, Rosselló Many. 53.—b) refl. Sentir-se contreure la pell pel fred, per l'horror; esporuguir-se intensament; cast. horrorizarse. Un que frech al rey se troba | tot de cop s'ha esborronat, A. Guimerà (Catalana, viii, 228). De cap a peus s'esborrona, Picó Engl. 47. «M'esborrono de pensar el que hauria pogut succeir».

Anònim ha dit...

boroNOt remoreja!...

Sra. D & G una vegada més, faltes a la veritat!... ja està bé de kONfONdre a l’opinió “bloguera”, dONa... ja està bé!.

efektivament i segONs imatges de Berca TV, la muixeranga sí que va sONar, i precisament fou quan s’oferí la korONa de llorer a l’autèntik Gamieta.

Anònim ha dit...

Per l'anonim de les 17:21

si el que contes fos "en broma" estaría divertit, pero porta molt mala bava. Per què? Una almorrana no te deixa viure?

La Muixeranga sonà a l'acte del parc. La "gran fartada" fou un xicotet aperitiu: un quintet o una copa de vi o un refresc i un o dos canapés.

A l'any que ve pots anar a fartar tu també. Ah! portat bicarbonato.

Encara no tinc nom d'usuari, pero soc "el mussol", per a que pugues contestar-me.

N.B.: Hi hà faltes. No se escriure en valencià.

Anònim ha dit...

Pense que hi passa altra cosa no menys important al acte, i es que el retor va resar i benei les imatges. On anirem a parar, no som un estat laic???
Quan parlem de la coentor i de la beateria del nostre poble, maristes escolapis i demes buitres

Anònim ha dit...

la 4TRIBARRÀ diu...

El què es celebra i celebrarem cada 20 de gener, n’és una festa POLÍTICA, i entre d’altres actes, es fa una processó CÍVICA.

El què es celebra i celebrarem cada 8 de setembre, n’és una festa RELIGIOSA, i entre d’altres actes, es fan processons RELIGIOSES, on hi sona: la muixeranga, el bolero, la fuga, etc, etc...

Anònim ha dit...

Jo flipe.
Ei al termómetre de la plaça este matí marcaba 68ºC jejeje.
Bueno, si sonà la muixeranga i la fartà va ser una picaeta, ja no se si val la pena pegar-li més voltes a l'asunt. Verdaderament pense que amb la riquea cultural de este poble (que ja hi hauríen molts que vullguéren tíndre-la)hem d'aprofitar-la i mostrar-la sempre que es puga, be siguen napoleònics, tabal i dolçaina, balls que participen a la processó, escola cantòrum,banda de música, i aixina un llarguísim etc.

Anònim ha dit...

Per cert, algú sap quan comencen "de veritat" les obres del parc?

No és que tinga ganes de que les comencen però...

Anònim ha dit...

ALGEMESÍ
"El PSPV ve amiguismo por la realización de las fotocopias"

"las facturas de las fotocopias del departamento de Seguridad Ciudadana y Policía, algunas de ellas con un importe superior a los 2.500 euros"

Font: Las Provincias
http://www.lasprovincias.es/valencia/20090123/ribera/pspv-amiguismo-realizacion-fotocopias-20090123.html

Anònim ha dit...

collons lo que faltava... la ostia, menuda mina han trobat estos, crisis????

Entre el sueldo de la concejala, el amic policia, la germana i ara les fotocopies si que anem aviats...

A mi simplement em dona ASCO

Anònim ha dit...

El que em dóna més asco encarca és que de segur que hi ha gent que a les properes eleccions els tornaran a votar. I ahí que fem?

No podem fer res xiquets, no podem fer res...

Emigrar...

Anònim ha dit...

Emigrar? Però qué dius? Jo el que vaig a fer és descollonar-me d'eixa "enorme" massa d'ignorants capaços de mirar a un altre costat perquè els seus estan furtant els diners als seus ulls. I tot perquè creuen realment en el "seu" partit com si fora un equip de futbol.

A mi el que em donen és llàstima i no asco. Pobrets ignorants! I "ojito" que jo no tinc equip. Que al Gregori ja feia temps que li tocava eixir-se'n...

Anònim ha dit...

emigreu, emigreu, el psoe tambè deuria de denunciar les factures de fotocopies que es fan en altre botigues... o les publicitats que es feien abanç en un conegut comerc del centre de la ciutat i molt proper de la plaça del mercat (zona 0).
factures ficcticies que encara estan sense cobrar perque ningu sap quan es va fer ni tampoc que es lo que es va fer...... denuncieu aço també.

Anònim ha dit...

Home, tant que saps denuncia-ho tu....

Anònim ha dit...

Boronot no confongues tu!!!! D&G diu molt ben dit que a l'ACTE de l'AJUNTAMENT no es va tocar la muixeranga i aixó és cert pq a l'Ajuntament no es va tocar!
(ara D&G és una dona??)

Anònim ha dit...

que a l´ajuntament no tenen fotocopiadora ?? collons kin poble mes pobret tenim.... per cert, que en val una ?? no es millor comprar-ne 3 que gastarse 2500 aurelios en les botigues de afotocopiäl ??
aixo es pa caurels la cara de VERGONYA !! ara... aixo i moltes mes coses... pero... jo tampoc en tindria en eixe jornalet cada mes...

Anònim ha dit...

T’estranyaria molt que D & G fora una dona?...

Anònim ha dit...

ei, què hi ha notícies de la mare de deu apareguda? tots en parlen, però ningú no sap res de veritat...

Anònim ha dit...

Algú de vostès coneix la lletra de l’himne d’Algemesí?... de qui és, de Martí Domínguez?... la poden penjar?... Gràcies!.

Anònim ha dit...

L'he llegida un mil·lió de vegades a una maniseta que hi havia penjada en casa d'uns coneguts, però tinc alguna que altra llacuna, així i tot fins al que la meua memòria aconseguix recordar ahí va la lletra, la musica de la qual es d'Ermesto Frances i la lletra tinc dubte... pot ser siga de Martí Dominguez tot i que no ho tinc masa clar. La veritat de la bona es que el canta molt poca gent, trobe que ni la mitat dels polítics i ja no dic la gent del poble, sàpien la lletra.

Visca, visca, la nostra terra estimada
Visca, visca Algemesí vell jardí.
Oh ciutat "hermosa" i amada
De blanc atzar coronada,
hui cantem amb veu inflamada
la nostra glòria sens fi.

Visca, visca, la nostra terra estimada
Visca, visca Algemesí vell jardí.
Amb les tres senyeres unides
cantem un himne a la pàtria
d'alegries i d'ambrosies...(falta tros)

Anònim ha dit...

Prou dolenta la lletra

Anònim ha dit...

Cal tocar:
Maleïda Espanya de BRAMS

Anònim ha dit...

I quina mania amb Espanya, Espanya no es mala, la fan mala certes persones, com eixos que aprofiten els diners públics per passar-se el dia espiant que s'emporta mes diners de les arques públiques.

EOI FORMENTERA ha dit...

Domenec que ens acull al seu blog suporta Marta com a candidata? almenys aixo afirma el xurret d'un poc mes amunt, Domenico postulat sobre el tema: Ori, Ori o Marta Obama??? Fes un especial successio al si del PS PV(?), presenta'ns les families, les corrents i tendencies, vinga...

Un altre dia contem draps bruts de la de les fotocopies a doble cara...
au