dimarts, 20 de gener del 2009

Retalls abans de celebrar Sant Sebastià

Hui és un dia de festa (institucional) al nostre poble. El 20 de gener celebrem el naixement d'Algemesí com a poble, ja que va aconseguir la independència d'Alzira. Un fet que es va permetre decidir el nostre futur nosaltres mateixa. A més, aquesta any ha estat ben singular perquè s'han complit 400 anys de l'obtenció del títol de Vila Reial. Tots els actes i celebracions que s'han fet enguany al voltant d'aquest aniversari es tancaran hui amb l'acte municipal previst i amb el lliurament dels Guardons d'honor de la ciutat. A més, enguany la nostra celebració local coincideix amb una data que quedarà escrita als llibres d'història: la presa de possessió de Barack Obama, coincidències de la globalització.

Però, mentre ens preparem per a tots aquests esdeveniments no deixem de banda tots els actes que s'han viscut el passat cap de setmana al nostre poble. El dissabte, al Parc Salvador Castell, la plataforma Salvem el Parc va intentar organitzar un acte per "acomiadar-se" del Parc, davant l'imminent entrada de les màquines a fer la demolició d'aquest espai municipal. De fet, des de l'ajuntament ja s'havia anunciat per la setmana passada aquest inici de le sobres, però (que estrany?) s'ha tornat a endarrerir unes dies l'inici de les obres. La mobilització aconseguida el primers dies per aquesta plataforma va ser gran, però sembla que el poder de la piconadora de la majoria absoluta del Partit Popular ha desfet qualsevol intent de mobilització ciutadana. Aquest és un dels efectes directes de les majories absolutes: passen el corró per tot arreu per deixar la seua empremta. A més, intenten vendre la moto de "l'estalvi d'aigua" que suposarà l'obra (ja fóra cas que si damunt de fer la reforma fos per a perdre més aigua). Millor fer-la i no donar aquest tipus d'explicacions que fan olor a excuses per justificar-se. Tenen la majoria absoluta i per tant l'obra es farà: "Si o si". No cal que el govern municipal ens intenten vendre els seus "arguments", perquè si parlem d'estalvi el primer que es podrien estalviar és tot el cost de l'obra...(no hi altres prioritats al nostre poble?)

Aquest tema de la reforma del Parc sembla un camí sense retorn. D'aquesta situació, la plataforma hauria de ser conscient per no cansar als veïns amb convocatòries que resulten "estèrils"... millor que preparen dosis de paciència per a suportar els inconvenients de les obres que tindran a porta de casa els veïns.

Per un altre costat, el diumenge va ser un dia curiós que podríem qualificar com una "trobada de les civilitzacions". A la plaça major del nostre poble, en unes poques hores vam viure un acte organitzat pel Centre Cultural Islàmic per mostrar la solidaritat amb el poble palestí per l'atac de les tropes d'Israel i uns minuts desprès es va fer la benedicció de Sant Antoni als animals.
Sobre el primer acte, sembla que va haver un poc de enrenou al darrere d'aquesta convocatòria ja que es va fer una primera manifestació el dissabte anterior, però que va ser dissolta per la policia perquè no hi havia permís (com diu un dels comentaris d'aquesta informació al blog Denuncia Algemesí: També vindrà la policia quan el València CF guanye alguna Copa i la gent es concentre a la Plaça d'Europa sense autorització? Aquesta actuació policial obri molts interrogants).

Finalment, després de la manifestació Pro-Palestina "oficial" del passat diumenge, es va fer la benedicció dels animals d'Algemesí. Tota una desfilada de bestioles de tot tipus i colors. No sabia que en teníem tantes al nostre poble... però, ara ja estan totes beneïdes per les autoritats.

28 comentaris:

Anònim ha dit...

Pido un homenaje para el SR. TOMAS
de la bodega el burladero sito dicha bodega, en la calle castello de la plana, que fallecio tras una larga enfermedad, este hombre era toda una institución de la semana taurina de algemesi, a quien corresponda, comisión taurina,ayuntamiento de algemesi,radio bernat ginovart (ruben malonda) (pepe furio) este hombre se merece un homenaje

Anònim ha dit...

Si se lo merece que se lo hagan, era muy buena persona, y honrrada.

Anònim ha dit...

Wiquipedia.es: "En la jerga de Internet, un troll (...) es un mensaje u otra forma de participación que busca intencionadamente molestar a los usuarios o lectores, creando controversia, provocar reacciones predecibles, especialmente por parte de usuarios novatos, con fines diversos, desde el simple divertimento hasta interrumpir o desviar los temas de las discusiones, o bien provocar flamewars, enfadando a sus participantes y enfrentándolos entre si".
Cada vegada en aq blog hi ha més tolls,... per què no fer com si no existiren? o q gamieta borre els missatges d'aquests trolls directament.

Don't feed the troll.

Anònim ha dit...

Doncs mira, a mí que em va agradar la concentració!. Per a una vegada que hi havia concens en tots els partits! Hi havien del PSOE, PP, ERPV i EU, tots juntets amb els musulmans, i l'alcalde presidint, com toca, clar que sí!.

Anònim ha dit...

boroNOt li xiuxiueja a D & G...

te ballen les xifres xicON!... quan dONes una informació històrika tens de dokumentar-te ben bé!.

...

en 1574 En Bernat GuiNOvart tal dia kom hui 20 de gener, San Sebastià, akonseguí el títol d’Universitat al poble d’Algemesí [la seua independència d’Alzira] i el 13 de setembre de 1608 En Domènech de Gamieta [l’original] va acONseguir el títol de Vila Reial.

NO es lo mismo!.

el què celebrarem l’any passat fou el 400 aniversari de Vila Reial... El 4t centenari de la independència fou l’any 1974, i NO es va kommemorar perquè enkara vivíem sota la diktadura franquista.

Doménec Gamieta ha dit...

Al BoroNot,

Gràcies per la correcció de dades històriques. Ara mateixa ho posaré com cal.

Anònim ha dit...

BoroNOt deuria canviar-se el nom a sapientin... de totes maneres manifeste obertament el meu desconeiximent sobre les dates i els fets (trist per la meua part, si, pero pitjor es delinkir...)

Vaig a gastar la tipica frase a l'inreves...

Jo ... es que soc de ciencies

EZP ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Noticia Bomba.
El Sr. VR està acudint setmanalment a una clínica privada d'una logopeda de Sueca per apendre a parlar en públic. D'ací a poc donarà gust escoltar-lo.

Anònim ha dit...

Eixa logopeda te molta feina que fer, espere que no passe la factura a l'Ajuntament.

Anònim ha dit...

La logopeda té molt a fer, clar que te poden ensenyar a parlar, a tenir una bona dicció, però el que s'ha de dir o haurà de fer VR per ell mateix. Per això li recomane una recepta que no sol fallar: estudiar i llegir molt. Tenir molta informació, quanta més millor, o no improvisar i tenir una persona que li escriga uns bons discursos.
PAZ Y AMOR, Y EL PLUS PAL SALÓOOON

Anònim ha dit...

La veritat que un bon homenatge per al senyor Tomas Mera es mereix pel seu treball i el seu valor afegit a la Setmana Taurina amb el color i la alegria del Burladero i la presència dels mitjans de comunicació, personalitats taurines, socials i polítiques tant a nivell local, comarcal, provincial i fins i tot a la Comunitat.

DEP TOMAS ET ARRIBAREM A FALTAR!

Anònim ha dit...

i dita vila tindra permis per fer fira i mercat (400aniversari)

de la fira de nadal.... res
del mercat............res

Anònim ha dit...

Que roins que son els Israelians!!!!
Hamás NO, el refugis antiaèris, NO son pels palestins, son pels KAZAM.
Utilitzar a la població civil per escuts humans, fins i tot els hospitals, o l'edifici de la ONU està molt be, molt bona idea.
Hamàs fotent, israelians fins el collons... conclusió a pagar-ho "pocaropa"... quatre "pepinades" i a fer la ma...
Els països "germans" àrabs, mirant cap a un atre costat i el mon tb pq no hi ha petroli.
El que haurien de fer els palestins és anar a roda dels israelians i desenvolupar-se econòmicament, (hi ha que reconeixer que als hebreus fer diners se'ls dona be, ara i sempre)...i vorien que be els va tot a tots, junts pero no embolicats, que açò de la religió...encara que ens ho han contat 3 voltes (a judeus, cristians i musulmans), és el mateix pero NO... punyetera religió i politica tb!!!!!

Salut!!!!

Anònim ha dit...

Al sr.VR se li donava millor jugar al futbet que la política. Podría fer una lliga per a tot el poble i se podría fer un equip amb els concejals que tinguera el nom de "Bribón" com el baixell amb el que el rei ha guanyat tantes regates, i així tindríem un reial Alcalde.

Anònim ha dit...

I és mes... la lliga en contes de anomenarse Liga Bbva, seria la
"Liga Caja Duero"

Anònim ha dit...

Ostras!!! Ostras!!! que bó, i podria carregarse el que queda de Parc per a fer un estadi de futbet com cal(com les pistes de futbet no hi ha que regar-les)

Anònim ha dit...

Eh! què és això d'una maedeu al Parc. Tinc un amic que ma contat per telefon que una mare de deu s'ha aparegut en el parc. Algú sap algo?

Anònim ha dit...

Jo ho he vist... a vore si puc pujar una foto del mòbil...

Anònim ha dit...

MIRACLE...MIRACLE... !!!

Anònim ha dit...

Bueno la foto és un poquet tipo ovni, difuminà... serà un monet? serà un teuladí? serà un paquet de confeti?

En fí, tot el millor que es pot traure d'un missatge reenviat amb un mòbil...

http://img149.imageshack.us/img149/5184/18012009wb0.jpg

PD: Lament haver-me adelantat al comentariste anterior... i espere haver pujat correctament la foto.

Anònim ha dit...

EL QUE SUCCEIRÀ LAMENTABLEMENT AMB LA "REFORMA" DEL PARC SALVADOR CASTELL ES DIU, SENZILLAMENT, MALVERSACIÓ DE FONS PÚBLICS.

Anònim ha dit...

No és exactament una malversació de fons públics. Els diners de la Diputació són els diners de tots els contribuents, no són diners regalats o caiguts del cel.
Hi ha persones que s'estimen les coses, pel simple fet de ser antigues, carregades d'història, o bé amb cert caràcter simbòlic.
Si la casa on vius està en perfectes condicions, no la reformes integralment cada cinc anys.
Si heu visitat Salamanca, conserva una catedral antiga -romànica- al costat d'una altra més nova, gòtica. Lamentablement a Algemesí no hem fet el mateix, per exemple l'edifici on hi havia la Confraria de sant Jaume ha desaparegut, actualment es troba el Banc de València, al carrer Muntanya.

En temps de crisi, els diners de la Diputació haurien d'anar a projectes nous, o bé en el nostre poble, o bé on es considere més oportú i rebutjar els diners abans de malgastar-los en una actuació per sentit comú completament innecessària.

Qui habeat aures, audiendi audeat, o siga, qui tinga orelles per a escoltar, que escolte.
Allà la consciència dels polítics que es consideren creients.

Anònim ha dit...

ei, jo també he vist la marededeu al parc... jajaja! a vore si algú pot informar de que collons ve la història... la marededeu de la fitolaca jaja!

Anònim ha dit...

Al “gasetiller” que escriu les cròniques locals al diari Levante, avui i a d’ell, també li han ballat les xifres del 400 aniversari.

curiós?... casualitat?... o estacada de pota?.

Anònim ha dit...

Posiblement açò de la reforma del parc sols pot parar-ho un miracle

Anònim ha dit...

per favor, tingau un poquet més de respete amb açò de la mare de deu, i si ha aparegut pues bé, ni que fora la primera vegá que apareix una mare de deu, que a Algemesí ja tenim precedents.

Anònim ha dit...

Precedents????
Gràcies Gamieta per suprimir el possit d'ahir, però no ha estat l'unic, eixe era en resposat a un altre de caire xenofob que sembla tambe, amb bon criteri que tens has eliminat.