dilluns, 23 de març del 2009

Encara queden falles

S'han acabat les falles i les mascletaes, els monuments fallers ja són cendra. Però a la plaça major ens han deixat el record de les festes falleres amb l'intent de senyera que han fet amb les flors de l'ofrena. No sé qui haurà tingut la idea de fer aquesta senyera amb les flors, però em pregunte si era necessari? Tal vegada, si hi ha un intent de fer una festa integradora, seria millor no entrar en polèmiques... la gràcia de les fetes és que tenen cabuda gent de tots els pensaments polítics i de diferents ideologies. Però, en aquest cas sempre hi ha interessos polítics al darrer i personatges que veuen en aquestes coses una oportunitat per traure rendiment electoral.

I clar, desprès dels últims mesos, sembla que que la fama d'Algemesí com a poble de "Pa i Circ" comença a estendre's per tot arreu... i per això el passat divendres un recent local d'oci del centres es va permetre el capritx de portar a un personatge de les revistes del cor (un tal Pipi Estrada) per a fer una festa.

Però, sembla que les falles no s'han acabat de tot en el nostre poble, i la traca final la van a tirar en el pròxim plenari municipal. M'explique: El socialistes han demanat que les falles continuen i que en el pròxim plenari el càrrec de la regidora de policia i seguretat ciutadana acabe també en cendres, es a dir, que demanen que Quini Giner presente la dimissió o que l'alcalde li retire les responsabilitats. (De fet, la regidora ha enviat un correu ple de faltes d'ortografia on admet que ella va enviar un polèmic correu que ja vam comentar ací fa un temps).

Per un altra banda, l'alcalde Vicente Ramón i el seu Partit Popular no estaran disposat a fer cas de la proposta socialista i faran que la regidora de Seguretat Policia i Seguretat ciutadana continue cobrant el sou i siga el "ninot indultat" d'aquesta falla politicofallera del nostre Ajuntament.

Així que atents perquè l'ultima traca de les falles d'enguany encara no l'han tirat i caldrà esperar-se al plenari municipal del pròxim dijous.

86 comentaris:

Anònim ha dit...

Señor Gamieta, nos guste o no la Señera es la bandera oficial de nuestra comunidad, no creo que se ofenda a nadie haciendo con las flores una señera, y mas en una fiesta tan valenciana (nos guste o no) otra cosa es que hubieran hecho una bandera america, brasileña, jamaicana o catalana, eso si podría resultar ofensivo.
y respecto a lo de la señorita Joaquina Giner...
DIMISIÓN YA

Anònim ha dit...

si la fan, que ho facen be

Anònim ha dit...

Han posat la senyera, o el que siga, ben posada està...

El qui no estiga d'acord que a l'any que be s'apunte a l'ofrena i que pose si vol la de Madagascar.

El qui no participe que no critique.
És molt bonic criticar la faena feta, però jo a ma casa...

Deixe una cosa més a l'aire:

Si en conter de l'intent de senyera blavera haguessin posat la màrfega dels Països Catalans, que com he dit abans, podrien, tb ho criticarien vostés????

Anònim ha dit...

Però tu de quin arbre t'has caigut, mante? no has obert mai un llibre o que passa amb tu?

Per si no ho saps, el blaffffet de la bandereta ditxosa antigament correspon a la "Ciutat" de València. Precissament per això a Castelló (per exemple) no la fan servir MAI, per que en tot cas la que ens correspon seria la bandera de la ciutat i després la del territori que ocupem.

Tu estas ocupant el territori de Valencia CIUTAT? o el de la provincia inclosa dintre dels "Paisos Catalans"?

Obri un llibre, mante, obri un llibre!!!!!

Anònim ha dit...

Te raó, deurien de posar la d'Algemesí, no la d'una altra ciutat per molt capital que siga.

Anònim ha dit...

Una tiletaaaa reissss, una tiletaaaaaa, jajajaja...

...menys mal que no han posat la de Madagascar, que si no dirieu que s'invadeix una pais alié...

Anònim ha dit...

Reproduccion del artículo 4 del estatuto de autonomia de la Comunidad Valenciana:
1. La Bandera de la Comunitat Valenciana es la tradicional Senyera compuesta por cuatro barras rojas sobre fondo amarillo, coronadas sobre franja azul junto al asta

Otra cosa es lo que a algunos les gustaría que fuese, por lo tanto dejaros de disparates y centremonos en el asunto:
Que cesen a la concejala ya, que nos sale muy cara para lo que hace, y pensar que de los 150€ de multa que me pusieron por no llevar el cinturón por el pueblo, (más caro que la guardia civil por autopista) se van a pagar esos sueldazos, y despues para ir enviando correos racistas...

Anònim ha dit...

L'alcalde és tan bobo, que no se dona compte què personatges cm Quini estan degradant-lo políticament a la carrera..
Espavila!!! i lleva't de damunt el càncer en el govern.

Anònim ha dit...

Pareix ser que, qui recomana que s'obriga un llibre no ha obert el de l'estatut d'autonomia...

... de tant d'estudiar la història, encara no ha aplegat al S. XX.

...

Anònim ha dit...

És la festa local de la Ciutat de València amb la bandera de la Ciutat de València. Un cas clar i preocupant de pèrdua d'identitat dels pobles per assumir els símbols i les festes dels mig-ouets

La bandera dels valencians sempre ha sigut les quatre barres roges sobre fons daurat. Fins que van vindre els castellans del PPSOE i ens vam deixar invadir.

El problema no són els moros, ni els rumans, ni els sudamericans aquestos no volen manar ni canviar-nos... el problema són els espanyols, un càncer allà on van.

Salut i independència!

Anònim ha dit...

ay collons per una bandereta!!!

Anònim ha dit...

recollons bandereta!!!

Anònim ha dit...

Vegeu.... per aquestes té raó Gamieta. No cal crear polèmiques debaes... per a que cal posar banderetes a les festes. Si estem de festa, estem de festa TOTS: blaus, rojos, grocs i verds.

Però no vos doneu compte, el PP del nostre poble fa el mateix que el PP i el PSOE de Madrid. El que volen és que parlem de tot menys de la crisi que estem patint i dels diners que ens s'embutxaquen. Ara el PSOE ens ha marejat amb això de Kosovo, els de València parlant de la moda de Camps.. i els del poble posant Banderetes i fent "boatos"... i mentre tots discutim ells la butxaca ben plena.

En conclusió: Menys banderetes, menys "boatos" i més treballar per fer Algemesí millor.

Anònim ha dit...

les primeres linies de la opinio me pareixen una poca vergoña!!!!! la senyera es la NOSTRA bandera, la bandera de tots el VALENCIANS el qui no estiga dacord amb la bandera que sen vaja a un altre pais!!!

Anònim ha dit...

L'anònim de les 18:07 deu ser Vicent Ramón i la seua mania de que qui no estiga d'acord que se'n vagen d'ací....

Per cert, els comentaris no es publiquen enseguida?

Anònim ha dit...

probablement la mascletà plenària de dijous es quede tan sols en una “piuleta” i dos “tronaors”!... jeje!.

Anònim ha dit...

Al constitucionalista del 23 de març a les 14:12

Dir-li que per molt que ho pose a eixe estatut de segona que tenim, eixa bandera és, realment, la de València Ciutat. Per tant, per molta capital que siga, la bandera d'una ciutat no pot esdevindre bandera de tot un país.

Hi ha millors propostes de bandera per a aquest part del país/països com pot ser la bandera preautonòmica, quatre barres roges amb fons daurat i amb l'escut de Jaume I o Pere el Cerimoniós (disculpa'm perquè ara no ho recorde ben bé).

Si tant valencià et consideres, podries haver ficat el text en valencià (que de segur que està) i al mateix temps utilitzes la nostra llengua que no estem en condicions d'anar claudicant davant el castellà.

Anònim ha dit...

ai collona mona la bandereta!!!!!!

per un tros de tela tots alterats...

si una bandera ha de servir per enfrontar-nos...
...la meua la blanca...
si soc un cobard, però el cementiri és ple de valents, mireu que va pasar a la guerra civil, d'un i altre bando...
val la pena?????

Unknown ha dit...

Cal fer cas de l'història per tal que les coses dolentes no es tornin a repetir, però també cal respectar les normes actuals. Ja sé que a finals dels anys trenta ens van treure la democràcia, però no passa res, vam tenir quaranta anys de dictadura, però no passa res, ens van imposar un rei per cert il legítim, però no passa res, van dictar un estatut d'autonomia tenint molt poc en compte l'història, però no passa res. El que hem de tenir en compte tots és que la llibertat d'una persona acaba quan es irromp en la llibertat d'una altra persona. Be water my friend. Hi ha lloc per a tots. Salut i força.

Anònim ha dit...

No soy constitucionalista, realmente me siento facha, pero como me ha tocado vivir en democracia, pues me aguanto ya que tampoco es cuestión de ir haciendo guerras por ahí.
También soy valenciano ni más ni menos que tú, y hablo y leo el valenciano y el castellanó, igual que tú, ya ves, a lo mejor somos más parecidos de lo que tu te crees.
Yo respeto que tu escribas valenciano, respeteme tú.
Otra cosa, si lo que quieres son banderas de aquellas épocas medievales en las que la vida de las personas que no eran nobles no valia ni un céntimo, en la que el pueblo llano no le importaba a nadie, yo prefiero la señera en estos tiempos aunque sea adoptada porque la de aquella época a mi como plebeyo no me habría representado para nada.

Anònim ha dit...

EII!!, fora banderes, autonomies, i FRONTERES...

Ja está bé! de TONTERIES..

PAZ Y AMOR.... (y el plus pal salon)

Anònim ha dit...

Teniu raó. Cambiém de tema. Es cert que el proper dijous Nacho Vidal estará al Mercadona promocionant una nova marca de vaselina?

Anònim ha dit...

Como bien dices estamos en una democracia,pero este ayuntamiento creo que no opina lo mismi,sino todo lo contrario,piensa que estamos en los años de la dictadura,de hacer lo que les viene en gana,y si no pasamos a VOTACION. Si fuesen democraticos a la sra. Joaquina la destituirian de su regiduria,y la mandarian a su trabajo anterior,pero no se rien del pueblo y sigue cobrando un huevo de sueldazo...Al sr. alcalde el traje le viene grande....

Anònim ha dit...

com pot ser que tan poc que les falles vos agraden, tant que les maltrateu i critiqueu de tota la vida i tanta agresió que li dirigiu al mon faller, ara voldrieu que vos eu feren la mar de bó ficanbos la bandera que voleun imposar feta en flors.
Al sabut del llibre, dirli que la historia es fa cada dia, i que els llibres normalment els escriuen els que guanyen i que ara i encada moment se escriuen llibres que diuen la voluntat del poble, i no ductes que la voluntat de ara majoritaria no está per tú. el parlament es la voluntat i el Bloc fins i tot eu compren, i cambia de pensar.

Anònim ha dit...

pero al final era una senyera????????????

a veure si no sabeu ni els colors?????????????????

no son cuatre rojes i cinc grogues????????????????? val i si voleuu blau!!!!!!!!!

doncs la de les floretes no te ningun parar

Anònim ha dit...

Després del divertit exercici irònic del nostre amic constitucionalista, novament t'anime a que utilitzes més la nostra llengua. Jo et respecte, faltaria més. Però, si les persones que ens governen no menegen ni un dit per defensar el valencià, a la gent del carrer, com tu i com jo, no ens queda altra alternativa que fer la feina que haurien els demés.

Banderes d'altres èpoques? Tenim la gran sort d'haver mantingut des de l'època medieval un dels nostres símbols, les quatre barres. També els veïns de València Ciutat tenen la gran sort d'haver mantingut des del segle XIV l'ensenya de la seua ciutat, les quatre barres amb la franja blava, que llueix gràcies a un privilegi de Pere el Cerimoniós a la ciutat de València per haver resistit els atacs castellans durant la Guerra dels Dos Peres. Quant a la bandera preautonòmica, fou a l'abril de 1978 quan el Consell Preautonòmic del País Valencià va fer oficial la banderes amb les quatre barres amb l'escut de Pere el Cerimoniós al mig. De fet al balcó del Ajuntament de València van conviure les dues banderes, la de la ciutat i la del país.

Jo no renuncie als meus símbols perquè davall ells es cometeren fets que vistos des de la perspectiva actual no concorden amb els nostres valors civicomorals actuals. Renuncien els francesos a la seua bandera quan davall d'ella s'han dedicat a colonitzar mitja Àfrica durant els segles XIX i XX? Renuncien els americans a la seua bandera quan davall d'ella s'han comés atrocitats com Hiroshima?

Anònim ha dit...

QUINI DIMISSIÒ

Anònim ha dit...

jajajajaja, els americans renunciar a la seua banderaaaa, jajajajajajajaja...

Si jo em pose la bandera d¡espanya a ma casa en digueu fatxa.
Si en pose la de Valencia, blava tb.
Si em pose la cuatribarrada, tb.
Si em pose la dels PPCC, uffffff....

Però si som la cosa més estanya del mon......


Com diu "mi primo" em possaré el plus al salón, pero "pitatejat"...


jajajajaj, els americans renunciar a la bandera de barres i estreles, jajajajjaaj

Anònim ha dit...

Dissabte dia 28 segona apagà mundial.

Entre les 20:30 i les 21:30 h. milions de persones participaran en l’anomenada “L’Hora del Planeta” apagant tots els llums innecessaris en les seues cases, per tal de demostrar la seua preocupació pel canvi climàtic.

Sumeu-vos!.

Anònim ha dit...

Senyor Gamieta admet el meu error i quan vaig dir Pere Major volia dir Morera.
Jo creïa que aquesta pagina era tolerant i plural, ara note que no, que si toques una mica al bloc nacionaliste valencià ho tens fotut.
Malgrat tot la història la poden manipular però no canviar.

Anònim ha dit...

Jo Ta Ke

Anònim ha dit...

Res, dir-los als del bar "capricho", què a l'altra envés de dur a Pipi Estrada, duguen a la novia. Una salutació.

Anònim ha dit...

Quín debat més esteril, tot per un drap com diria el nostre Joan Fuster.

Anònim ha dit...

Ningú em negarà que el “xavalet” este [perdó!... rectifique... el President de la Junta Local Fallera] en dos anys, ha fet molt més que “Freddy Montes” que regnà durant quasi vint anys?.

Anònim ha dit...

es mes, podriem dir que el "xavalet" ha fet mes que'ls seus companys de partit en 2 anys

Anònim ha dit...

Puix sí, un drap a la fi.

Algú em pot ajudar?????
Hi ha una cançò de no recorde qui que diu... "cap bandera no valga per fer frontera", Lluis Llac, Serrat,...

Qui és, algu ho sap, es així????

Gràcies amics...

Anònim ha dit...

Per a tu serà un drap, per a mi la meua identitat.

Vixca la Senyera ,que se vos menja la rabia de vorela......

Anònim ha dit...

Països catalans diuen per ahí dalt xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ajjajajajajaj de lo milloret de la web jjajajaja

Anònim ha dit...

La lliçó que mai aprendrem com a humans: estar dispostos a morir per un tros de terra que ni siquiera és nostre, per una idea que no canvia res, per un nom que podria ser qualsevol altre, per una llengua i, fins i tot, per un drap. Així està el mon. Ale.

Ànim, seguiu tots igual, que cent segles d'història no hagen valgut absolutament per a res... Qui vulga viure la vida i ser feliç l'admire. Cada vegada hi han menys.

Anònim ha dit...

Com va dir Lennon en Imagine; podriem imaginar un món sense banderes, sense fronteres, sense guerres... segur que no imaginariem este món, ni a VR carregant-se qualsevol rastre que indique en un dia en el carrer passeig van haver arbres, que en parc Salvador Castell passejarem per l'ombra en l'estiu,que les activitats culturals i esportives valien la meitat i que els nostres governants no és posaven sous d'escandol mentre abaixaven el sous als nous treballadors de l'ajuntament.

Imagine all the people living on a peace....

(y con veig que he creat escola) PAZ Y AMOR Y EL PLUS PAL SALÓN.

Anònim ha dit...

Si los americanos fueran como alguno de los delos paisos catalans, querrían tener la bandera de Iglaterra, si hubieran perdido su guerra civil ahora tendrían la bandera confederada, la señera no se ha impuesto en una guerra, ni en una invasión, sino en una democracia

Anònim ha dit...

que pocs problemes teniu.

Anònim ha dit...

Al de arriba, cuanta razón tienes, no es que no tenga problemas, lo que tengo es tiempo.
Mas temas ¿sabeis algo del arrollamiento del tren de ayer? A ver si adelantan el paso a desnivel, aunque sea el tramo que utilizan los peatones.
¿creeis que la sra Giner dimitirá? Yo creo que el Sr. Alcalde debe de ponerse en su sitio y que envíe a esta señora donde se merece, puesto que ya tenemos al mejor superintendente del mundo, ni ella ni su sueldo hacen falta. Yo creo que la población se lo agradecerá y las urnas también

Anònim ha dit...

Ja tinc un apel.latiu per a VR.
"EL DEFORESTADOR"

Ja tenim poques zones verdes on anar amb el xiquets a jugar...
El poc colorit que donaven els arbres, ja no està.

Els rogles on hi havien arbres, els estan tapant...

Açò és una ciutat de ciment...

Anònim ha dit...

Això és el que vol, fer una ciutat de ciment. Jo no se quina mania els ha agafat als arbres i les plantes.

De fet va arrencar els arbres del carrer Albalat i ara ha plantat "tarongers borts?¿?¿?¿"

Jo flipe, en uns arbres que hi havien altissims i ara els talla de soca i arrel i planta tarongers borts?????
Que pensara que la gent no sabem el que és un taronger i per això vol fer promoció?

El tio eixe està grillat!

Anònim ha dit...

Es que els taronjers borts no fan tanta arrel com els arbres que hi havia, que feien mal a les voreres i instal.lacions soterrànies, a més són més resistents a les enfermetats i plagues, fan bona oloreta quan florixen i tot això i com les taronjes son agres, els comanxes no les furtaran, jejejeje... encara que hi ha que collir-les, crec que això ho fan a Sevilla

... però dis-me, on els estàn plantant????, pq jo encara no n'he vist cap...

...més encara, com comentava adés, estan tapant els rogles on hi havia arbres... (ppi del c/ Valencia i Sant Sebastià, per Vazquez).

Anònim ha dit...

És curiós que aquells que defensen segons quines coses sempre parlen en castellà, o en el millor dels casos valencià sense cap norma (com els seus estimats gitanos escriuen el castellà).

A més a més mai diuen la veritat...

Ells són valencians-espanyols.
Nosaltres valencians-catalans.

Ni que els xurros i botiflers foren tota València.

Anònim ha dit...

esteu tots flipats...... els vostres comentaris donen molta agonia....

sou una panda d'intolerants.... mira que ficar-vos així per una merda de bandera... no mireu colors... mireu al del costat com a un germà, exactament igual que ho feia Jesucrist...

La nostra única bandera deuria ser ixa.... Ell!!!!!!

Per cert, m'estrene al bloc........... un plaer!

Anònim ha dit...

Bon dia. Això és el que vol la dreta; dividir-nos. I que fàcil ho té.

Anònim ha dit...

Quina tragèdia més gran!.

Espere que la defunció del Sr. Masia siga la última d’aquestes maleïdes vies, que tantes vides han segat!...

El meu condol a la família!.

D.E.P.

Unknown ha dit...

La mateixa varietat d'arbres que hi havia al carrer Albalat els vaig veure a Barcelona i també a Milà. A Milà arriben fins a la setena planta i la vorera no està aixecada per les arrels. Viatjo bastant per tot Europa, la majoria de ciutats tenen arbres grans, llavors me'n recordo del meu poble. Si els arbres que va tallar VR el desforestador, els hagués tallat a Alemanya, ara encara estaria a la presó per delicte ecològic. Salut i força.

Anònim ha dit...

Crear polèmica és una tècnica molt bona per a apartar la vista de la direcció que toca o inclús de deixar-te cego.

L'ajuntament te massa coses que tapar i no necessita a sobre a tot el poble dient-li que esta mal i que esta pitjor.

Es mes fàcil possar una bandera amb gent que la suporta i amb detractors i nosaltres a renyir entre nosaltres. "Divide i venceras" el cabro de julio cesar era bo i ja se a qui votava.

Si no es pot parlar d'aixo, no parleu!! El problema es que ens encanta renyir.

Anònim ha dit...

algú de vostès sap quants punts hi han en l’orde del dia del plenari de demà?.

Anònim ha dit...

Al del drap del 24 / març / 2009 20:37.
Venim del nort,
venim del sud,
de terra endíns,
de mar enllà
i no creiem en les fronteres
si darrera hi ha un company
amb les seves mans esteses
a un pervindre alliberat.
I caminem per poder ser
i volem ser per caminar.

Venim del nord,
venim del sud,
de terra endins,
de mar enllà,
i no ens mena cap bandera
que no es digui llibertat,
la llibertat de vida plena
que és llibertat dels meus companys.
I volem ser per caminar
i caminar per poder ser.

Venim del nord,
venim del sud,
de terra endins,
de mar enllà.
i no sabem himnes triunfals
ni marcar el pas del vencedor,
que si la lluita és sagnant
serà amb vergonya de la sang.
I caminem per poder ser
i volem ser per caminar.

Venim del nord,
venim del sud
de terra endins,
de mar enllà,
seran inùtils les cadenes
d'un poder sempre exclavizant,
que és la vida mateixa
que ens obliga a cada pas.
I caminem per poder ser
i volem ser per caminar.

Lluis Llach.

Crec que aquesta canço no te res a veure amb el que tu vols expresar.

Anònim ha dit...

A mi m'han dit que el plenari no és demà sinó el dimarts 31 a les 20h. A vore si s'animeu els habituals dels comentaris i veieu en directe el "show".

Anònim ha dit...

Aquesta canço de BRAMS, la dedique a tots els lectors de Gamieta. La tonaeta és la de "MI QUERIDA ESPAÑA DE LA MALAURADA DIFUNTA CECILIA"

Escolte-ho-la, no té desperdici.

Maleïda Espanya,
Espanya veïna,
Espanya indigesta.
País que segresta
les terres veïnes
i les esquartera.
On tens la decència?,
on tens el decòrum?,
on tens la noblesa?.
Maleïda Espanya,
Espanya veïna,
Espanya indigesta.

Maleïda Espanya,
Espanya veïna,
Espanya indigesta.

Maleïda Espanya,
Espanya veïna,
Espanya indigesta.
Que per banquers i lladres
botiflers i sables
mantens la conquesta.
No ens vulguis fer via
amb l´auonomia,
no et facis la llesta.

Maleïda Espanya,
Espanya veïna,
Espanya indigesta.
Maleïda Espanya,
Espanya veïna,
Espanya indigesta.

Maleïda Espanya,
Espanya veïna,
Espanya indigesta.
A Maó comença
i fins a Maquinença
crema la protesta.
Fins que arrivi l´hora
en què et fotrem fora
i farem la gran festa.
Maleïda Espanya,
Espanya veïna,
Espanya indigesta.

Maleïda Espanya,
Espanya veïna,
Espanya indigesta.

Se més cançonetes, tan sols demaneu-les.
Els valencians no sóm espanyols.

Anònim ha dit...

¿i el de dalt critica lo que diu VR.?
vaja, vaja que hia cada.

Anònim ha dit...

A la de les 21:24 mira q tens poc trellat, som espanyols i si no t'apanya ajo i agua q gent com tu no ens fa falta per açí i que llastima que no anares a costura pq a mi m'ensenyaren que els valencians si som espanyols.

Per cert, la senyera valenciana q bé q queda!

Anònim ha dit...

Hola Quini. Soy Nacho Vidal. ¿Quieres que te ponga las esposas?

Anònim ha dit...

¿¿¿pastisos cacalans??
¡¡ Che, que s'apanyen ells en sa casa!!
mosatros aci vivim millor qu'ells allì. Mosatros en les nostres festes falleres ho passem de putamare, i per a rematar ¡¡LA CREMÁ!!. Els cacalans si feren falles en conter de cremar-les les subastaríen per a recuperar els gastos. Aixina son de tacanyos.
En quan a la bandera. La d'ells es la quatriguarrada o márfega, perque mai han tingut collons de ser un REGNE com ho habem sigut mosatros. La nostra SENYERA, encara que en algun temps haja sigut la bandera de València ciutat, hui es de tota la Comunitat, segons ho diu el nostre Estatut d'Autonomía. En canvit ells tenen la quatriguarrada que no es atra que la de la Corona d'Aragó, que ni per a tindre una bandera propia tenen collons. Aixina aneu els cacalanufos pantumaques.
¡¡HE DICHO!!

Anònim ha dit...

Em sent agredida quan un "menda" que no pensa com jo em cataloga de fatxa o de l'altra esquerra que supossadament divideix la dreta.

Els que parlen castellà no son gitanos, pareix que per ací hi ha qui parla de Quini i medix amb la mateixa vara. RAciste em pareix que ets també... per cert.

La millor cançò que mai s'ha escrit "imagine".
Eixa és i serà la meua doctrina.

...i si pase de la politica no soc, ni fatxa ni de "l'altra esquerra"...

...no hi haurà per ahi algú que serà parent de lluny de l'Hugo Chàvez?????

Anònim ha dit...

De PM BRAMS...

Quina tolerància!!!!!!

Menys mal que no som tots com ells pq açò acabaria com Palestina...

Seguret que si pensaren el mateix de les amèriques, tot lo món es tiraria damunt per raciste...

Anònim ha dit...

E2000=ERC

Anònim ha dit...

Xe!... i de les banderetes que cada falla penja per ambientar-se el barri, d’eixes senyeres no en digueu res?... i de les bandes de les falleres, tampoc?.

Ei espill!... canta’ns també el “Paquito Xocolatero”... jeje!.

Anònim ha dit...

Al amic 'nervioset' del 26 de març a les 01:15.

Supose que no serà així, però, sembla que no hages eixit mai del terme. Més tòpics, per no dir barbaritats, no cabien al teu escrit? Xè. Quant de mal que ha fet l'espanyolisme camuflat de blau. Més amunt hi ha un comentari prou objectiu on s'explica de manera sintètica la història de les banderes que porten quatre barres roges (tant la que t'estimes com la que no).

Crec que estàs una mica despistat en quant al funcionament de l'antiga Corona d'Arago perquè a 'grosso modo'tenia una estructura binacional,per una banda el regne d'Aragó i per l'altra els regnes de parla catalana. Encara que els regnes de València i de Mallorques gaudien d'uns furs que els donaven certa autonomia vers el Principat de Catalunya, però, seria faltar a la veritat dir que eren regnes diferents i que cadascún d'ells 'anava a la seua'.

Quant a l'Estatut d'Autonomia que sembla que el tens com la veritat revelada per Déu, dir-te que pel nostre país és una autèntica cagada, per no haver accedit per ell mitjançant per l'article 151, i que esdevé en doble cagada després de la reforma que van fer 'els grans patriotes' Camps i Pla al 2006. És a dir, que paguem uns impostos de primera, però tenim un estatut de segona.

Per què raones sempre amb/per collons i no amb la raó?

Anònim ha dit...

L'anònim del 26 de març a les 08:05 està més perdut/perduda que un esquimal al desert. Rellegeix el meu comentari i entén-lo.

I per una altra banda, com es nota que no saps res de política internacional.

Anònim ha dit...

E2000=PP
PP=E2000

O si vols ho pose amb un si sols sí, estimat anònim de les 14:56.

Anònim ha dit...

Per lo vist estas agranant cap al nord, com un bon panca (valencià renegat). Yo resumixc en poques paraules als pancatalanistes i als valencians, es a dir:

Pancatalaniste es aquell que lluita per desvalencianisar i catalanisar València.

Valencianiste es aquell que lluita per descatalanisar i valencianisar València.

Possiblement els panques no admeten este raonament perque va en contra dels seus interessos immersors del catalanisme en la nostra terra (llepaculs).

Mosatros els valencians volem ser lliures de la dependència del centralisme, i si ens lliurem algun día del centralisme espanyol no volem tropeçar en la mateixa pedra pero esta vegada una pedra kakalana.

Hi han dos classes de valencians:
Els valencians valencians, i els valencians catalabandurrios.

Anònim ha dit...

El pitjor que hi ha en aquesta vida es diu FANATISME!!

Cadascú por tindre les seues idees, que per a la resta seràn millor o pitjor, però són idees pròpies.

I el que no es pot, és que aquell que es considera SUPER d'esquerres, lliberal, etc... SIGA MES INTOLERANT QUE LA RESTA!( i també dic el mateix, per a l'altra part)

Es que no us doneu comte que discutint per una bandera o altra no es va a ningun lloc?. Si una persona duu una bandera d'Espanya li diem que es un fatxa, en canvi una altra duu la quatribarrada i no passa res...

Hi han en el món problemes més grans que els fronteres, banderes, o llengües...
Qui té dos dits de front ha de veure que la frontera es una línea feta a un mapa, que separa per exemple als rics (europa) dels pobres (africa).

No creus que el millor seria que aquesta linea que hi ha en el mapa separe a la gent que vol viure en un lloc i a la que vol viure en laltre.

Dit amb banderes: EL QUE HI HA QUE FER ES NO LLUITAR PER ELLES, I AJUDAR A LES MÉS POBRES...

Anònim ha dit...

Jo pense com tu, 08:43.

El que hem de pensar és que som afortuats de ser bilingües, i si ens interessem per un altra llengua, puix en tenim 3...

Penseu que, l'espanyol o castellà és l'idioma més parlat al món després del xines, este últim no tan difós com l'espanyol, de moment, "todo se andarà".

De fet llevat de l'anglés la gent mostra prou interés pel castellà i ens beneficia.

Fixeu-se la repercusió a tota amèrica, en lo importants que es creuen els EEUU i ja claudiquen a bilingüalitzar-ho tot.

Fins els partits al DUAL i la publi que:
"paga bueeena laaana guei, para que los cuates no lo escuchen en pinche idioma gringooo"...

Si a més es potencia el valencià / mallorquí / català / alguerés, tindrem que la nostra llengua qüotidiana és important, no?????

PAU I NO GUERRA...
RELAXEU-SE XICS!!!!!

Anònim ha dit...

La meua llengua materna es el valencià. Pense, parle, menge, bec, pixe, cague, dorc i folle en valencià. Tinc com a segona llengua el castellà, com tots els valencians. Pero si tinguera que renunciar a una de les dos, per supossat renunciaría al valencià en favor del castellà, per allò de que en el valencià no puc eixir de la terreta de bernat, en canvi en el castellà puc recorrec mig mon sense ninguna dificultat.
Despres d'este escrit dic que adore la meua llengua valenciana, puix ya veeu que l'escric com cal, ya que está dirigida als valenciaparlants. Si aço fora d'extensió mundial ho habera escrit en castellà, per supossat.
... De res.

Anònim ha dit...

Ningú t'ha donat les gràcies¡

Anònim ha dit...

17:44 Ale¡ ves i gitat.

Anònim ha dit...

Com tu eres catalabandurrio i no estas d'acord en que lo valencià sempre será valencià, no em fa falta que em dones les gracies, no faltará qui me les done i en bona raó.
Hala mante, ves a menjar botifarra i a ballar sardanes.

Anònim ha dit...

Ja has insultat. Pagues pinyora.

Anònim ha dit...

Dir-li a ú lo que es no es un insult. Si et sents aludit es que ho eres i ho reconeixes. Ademes, ser un catalanufo no es ser una cosa mala, simplement es ú que no accepta ser valencià com cal.
No t'ofengues que no es en mala intenció.

Anònim ha dit...

por que no pusieron la bandera de la gallina , con lo bonita q es, en homenaje al generalisimo

Anònim ha dit...

l´anjuntament d´algemesi arreplegara fotos antigües en el museu de la festa x a fer una exposisió de retrats antics si esposible d´imatges de gent al parc esglesia con mes acompanyats i lloc significatiu plaça de bous etc siga millor

Anònim ha dit...

00:29 En la vara que tu gastes per a medir la valenciania, segur que tu eres el més valencià del món. Jo no renunciaria mai a la meua llengua com tu. I tens moltes faltes d'ortografia.

Anònim ha dit...

al de les 17:52
O tu eres tonto o no vols compendre un escrit. Ni soc el mes valencià ni el menys, ni em medixc en ninguna vara. El dir que renunciaría a la meua llengua significa que, (i torne a carregar) si tinguera que triar una llengua per a desenvoluparme per tot lo mon, tin la seguritat que primer sería el castellà, puix amb el castellà em puc comunicar en mes de cinc cents millons de castellansparlants, mentres que en el valencià ho faría en quatre gats i el cabo. ¿Ho has entes ara o t’ho dic en dibuixets?.
En quan a les faltes d’ortografía, et dic que no he tingut la “mala sort” de ser victima de l’immersió catalanufa com pareix que tu ho eres, i per tant preferixc atendrem millor a les normes d’el Puig, ya que son les que responen al verdader valencià genuï de mosatros.
¿Ta clar, o li fique solfa?

Anònim ha dit...

Al terrorista lingüístic de les 18:56

Les normes del Puig són artificials, irreals, inventades per l'espanyolisme disfressat de color blau per dividir els valencians. Això els espanyols, com els romans, ho tenen més clar que l'aigua 'divide et vinces'.

Fins i tot, el 1975, quan l'espanyolisme va veure que perillava la unitat d'Espanya i es va dedicar a enfrontar als valencians i a qüestionar la unitat de la llengua, un grup d'intel·lectuals i escriptors castellans, entre els quals es trobaven Dámaso Alonso (aleshores president de la RAE), Vicente Aleixandre, Camilo José Cela, Luis Rosales, Antonio Buero Vallejo, Miguel Delibes... van signar un manifest 'La lengua de los valencianos' on deien per exemple: "nos causa sorpresa ver este hecho puesto públicamente en duda y aun ásperamente impugnado, por personas que claramente utilizan sus propios perjuicios como fuente de autoridad científica, mientras pretenden ridiculizar e incluso insultar a personalidades que, por su entera labor, merecen el respeto de todos y en primer lugar el nuestro" (per si vols llegir-ho sencer ací ho tens en arxiu pdf http://www.antiblavers.info/galeria/albums/userpics/10002/pelvalencia1978.pdf)

D'altra banda, quan més llengües conegues millor, però, deixa de banda eixa actitud quixotesca perquè, per desgràcia o no, amb la llengua amb la qual podràs funcionar pel món millor, de moment, és l'anglés. Qui sap si en un futur serà el xinés, l'indi o el suahili.

Hauries d'estar content perquè has pogut estudiar valencià a l'escola, perquè altra gent no ha tingut eixa sort. I tot això gràcies a la LUEV, que l'any passat va complir el seu 25é aniversari.

Anònim ha dit...

Novament al terrorista lingüístic

Abans havia dit que hauries d'estar content per haver estudiat en valencià. Doncs bé, rectifique, no ho havia llegit bé. Em sap greu que no hages pogut gaudir d'una escolarització en la nostra llengua, potser eixa siga part de la culpa de la teua manifesta ignorància.

Anònim ha dit...

Em dius terroriste, i no hi ha mes terrorisme que impossar una cosa a la força, i es lo que habeu fet els pancatalanistes.

Es dediqueu a fer desapareixer la verdadera llengua valenciana per impossar el català a la força, i aixo comporta fer desapereixer la cultura i l'identitat valenciana. ¿no es aixo terrorisme cultural?

Les normes d'el Puig no son artificials ni inventades per ningun espanyolisme, estan fetes per filòlecs valencians i per al poble valencià tretes dirtectament de la parla valenciana des del nord al sur i des de ponent a llevant de la nostra terra, sense influència ni castellana ni catalana. Les normes que ens habeu impossat a la força, eixes SI que son artificials inventades pel fisic Pompeu Fabra, que de filòlec te lo mateix que yo de torero.

Mosatros els valencians no pretenem dividir a ningu, sino agrupar-mos en mosatros mateix sense que clave la cullera ningun castellà i molt menys ningun català, cosa que vosatros els panques els deixeu la porta oberta.

Mira si es cert tot aixo com podrás vore, ya que tot lo classic valencià li digueu que es català. En el pròlec del Tirant lo Blanch, el mateix autor Martorell diu textualment que dita novela está escrita en valencià, i vosatros els panques en la reedició en català amegueu eixe dato per confondre a la bona gent ignorant.

Está clar que quan mes llengües conegues millor, pero de ninguna forma vaig a abandonar una que ya se a la perfecció i en la qual em puc comunicar en mes gent que en la llengua anglesa, i no la vaig a tira per la borda nomes per a donar gust als qui odien la llengua castellana, com son els catalanistes, que li tenen por ad eixa llengua com a rival de la malsonant llengua catalana. I per cert, si fora l'angles la llengua que m'impossaren de menut la defendría com a segona llengua, pero si la meua segona llengua, igual que la teua es el castellà, ¿per qué collons la tinc que odiar?.

I sempre contestant al teu escrit, seguixc dient que m'obligaren a estudiar en castellà, no he tingut la sort d'estudiar el valencià, pero lo que no accepte es que em donen gat per llebra, i per raons molt concretes, el valencià sempre ha sigut valencià, diferenciat totalment del català, i el català no té el perqué ser la llengua mare del valencià ni del mallorquí, ya que les tres son filles de la mateixa, el provençal del languedoc i cada una d'elles ha evolucionat distintament dins de la seua terra i per tant eixa es la diferencia entre les tres. Tot lo demés es politiqueo barato en ànim de fer-ho tot català.

L'idea de "normalitzar" les tres llengües, català, valencià i mallorquí no es atra que voler dir que tots parlem català i si parlem català som catalans i per tant tot será Catalunya, tal i com volía fer Hitler, si Austria parla alemá son alemans i si son alemans Austria es Alemania. En poques paraules, que els nacionalistes catalans volen fer una gran nació catalana a costes d'atres terrenys colindants començant en llengües paregudes que volen que siga la mateixa.

En resum, que habem eixit de pertanyer a "una grande y libre" per a caure en una gran catalunya. ¿Es que no haben tingut prou dependència forànea per a tindre que acaxar-mos els pantalons atra vegada davant d'els imperialistes catalans?.

A tu et sap mal que yo no haja tingut una escolarisació en "la vostra llengua", puix digues quina es eixa llengua, perque no t'atrevixes a dir-li "català". A mi SÍ m'habera agradat estar escolarisat en "VALENCIÀ" i no en l'imposició catalanufa que esteu fent als victimes inocents d'els escolars, igual que ho feien en la dictadura. I no es ignorancia meua el no saber català, pot ser ignorancia la teua com a victima inocent, o pot ser que sigues tu el terroriste llingüístic en anim de destroïr la llengua valenciana en favor de la catalana. ¿o no es aixina?. ¿Quin color de cristal li has ficart a les teues ulleres, el de la quatriguarrada?

Es per aixó que la nostra llengua valenciana, SI, valenciana com ha sigut tota la vida no deu de perdre l'dentitat i convertir-se en catalana. ¡¡No hi ha atra raó!! i deixa't estar del dichos "castellanisme" que preneu com a arma llançadisa com a excusa, que els valencians ens defenem tant del castellà com del català en el garbellar paraules per a la nostra llengua velenciana.

Anònim ha dit...

Al terroriste lingüístic. Però què tu no saps parlar sense faltar? Ara resulta què el Valencià, el Català i el Mallorquí són totalment diferens. Xe ves i pégali la palissa a un altre.Pesat.

Multi llengua ha dit...

Si el valencià no és ara una dialecte de la llengua catalana, ni tampoc la balear,... significa això que podré ficar en el meu currículum vitae que domine 5 llengues? valencià, català, balear, anglés, castellà,... ara que ben mirat, també puc dir que domine l'andalús,...

Anònim ha dit...

Amb molta estima al terrorista lingüístic.

Terroristes són la gent amb la que sembla que tens afinitat. Gent que per exemple s'ha atrevit a col·locar bombes a intel·lectuals com Joan Fuster o Manuel Sanchis Guarner. Els falsos valencianistes autèntics espanyolistes són els vertaders terroristes i fan mèrits per a que se'ls continue considerant així quan ataquen seus del Bloc, d'ERPV, casals Jaume I, casals populars, llibreries i rebenten diversos actes. Fes't-ho mirar mante.

De moment, i per desgràcia, els únics que imposen ací són els espanyols sota el règim que siga: monarquía, dictadura, o falsa democràcia.

Et torne a dir que les normes del Puig són artificials i inventades per un grup d'il·luminats l'any 1979. Aquesta normativa no té cap base científica i m'agradaria que em digueres quatre, només quatre universitats del món que tinguen un departament dedicat a la nostra llengua i que es fonamente amb les normes seccesionistes.

És impossible parlar d'imposició quan una persona d'Algemesí, de Cadaqués o de Maó parlen la mateixa llengua. Imposició de què? Et torne a repetir, imposició per part dels espanyols, els antics castellans de la seua llengua, cultura i costums front les nostres.

Hauries de saber que ací, al actual País Valencià antic Regne de València, el català que parlem té unes certes particularitats front al català del Principat. Com també té certes particularitats l'anglés que parlen als EUA front al d'Anglaterra o l'espanyol que parlen a Mèxic o Argentina front al d'Espanya, per posar-te alguns casos. Algú dubta, per exemple, que un colombià i un madrileny no parlen la mateixa llengua? D'eixes xicotetes diferències és on es troba la grandesa i la riquesa de les llengües. Pots preguntar-li a qualsevol especialista i et dirà que és la mateixa llengua, et reconeixerà la unitat de la llengua. Respecte a la nomenclatura, senzillament al català que parlem al País Valencià ha sigut anomenat valencià.

Has fet referència a Joanot Martorell, no? És clar que està escrita en valencià, no voldràs que no l'escrivira en xinés. Et diré més a l'època medieval i en segles posteriors els valencians tenien un sentiment de pertinença catalana com ho demostra, per exemple, la traducció de Baltasar de Romaní del 1539 dels versos d'Ausiàs March: "el famosíssimo philósofo y poeta era cavallero valenciano, de nación catalán". Si vols un altre exemple (d'entre els moltíssims que hi ha) també tens la reacció de Roma quan van aplegar al poder la nissaga xativina dels Borja "O Dio, la Chiesa Romana in mani dei catalani". El mateix Calixt III deia "magna profecto est gloria nationis catalanae diebus nostris".

Quant a Pompeu Fabra estàs equivocat, no era físic sinó químic. Però, tan malament està que un químic gràcies a la seua formació autodidacta aconseguisca establir unes normes (que per cert signà Lo Rat Penat el 1932, quan no estava boig) per tal de normativitzar la llengua. No sé si ho sabràs, em sembla que no, un dels trets de la gramàtica fabriana és el respecte vers la pronúncia dels diversos territoris i l'etimologia dels mots. A més a més, tota llengua ha d'estar normativitzada perquè si no fóra així cadascú escriuria com voldria i això seria un problema molt gros.

Mentre continues amb les teues palles mentals pensant que els tancs catalans tenen sitiada Benicarló i alhora et permets el luxe de fer una comparança amb el règim nazi, els espanyols estan negant la possibilitat als valencians de preguntar-se, mitjançant un referèndum si volen continuar estar sota domini espanyol. Així que mentre agafes el teu vell cetme i comences a disparar a la vora del Sénia contra els 'invasors', el País Valencià es troba sota el jou espanyol, ja siga amb la fòrmula "por justo derecho de conquista", "una, grande y libre" o el "plus ultra" pseudodemocràtic.

Torne a repetir-te pense que és una llàstima que no hages pogut estudiar en valencià, perquè si hagueres pogut gaudir d'una educació en valencià no series tan ignorant ni diries tantes barbaritats.