dilluns, 30 de març del 2009

Nova secció de jeroglífics al Berca d'Abril

El govern municipal d'Algemesí ha fet una aposta per a que els ciutadans fem esport. A aquesta conclusió vaig arribar l'altre dia i em va passar el següent: Arribe a la Plaça major i em pose al principi del carrer Molí. I allà al fons, en el parc, veig un gran cartellot que està de cul. I clar, no em vaig poder resistir a la temptació de caminar carrer Molí cap a dalt per anar a vore que posava en aquell gran cartell que l'alcalde Vicente Ramón ha decidit posar de cul. Finalment, vaig vore que un d'aquells desmesurats cartells que Zapatero ha obligat posar en eles obres que patrocina amb els diners de l'Estat (si foren un poc més menuts no passaria res). Alguns pensareu que Vicente Ramón i els seus amics del Pp del nostre poble han fet aquesta malifeta per amagar que els diners de la gran majoria d'obres municipals que va a afer en els pròxims mesos venen del govern de Zapatero. Però, no és així, noooo... No sigau tan mal pensats. Ell ho fa per a que la gent (com jo) que habitualment no fem esport i que ens trobem el cartell d'esquenes, ens pique la curiositat i ens acostem fins al parc per a descobrir el que s'amaga l'altra banda. Així fomenta que fem esport i que visitem el parc (remodelació inclosa)

Si realment vullgués amagar que els diners venen de Madrid el que faria seria fer articles al Berca explicant les obres va a fer i posaria que els diners venen de llocs que la gent no entén com el Fons d'Inversió Local del govern central i que realment el mèrit és de l'equip municipal per presentar els papers com cal (faltaria menys!). I ell això no ho ha fet. Calla! que acabe de rebre el Berca d'abril en format digital i si que ho ha fet així.... açò ja em comença a fer dubtar. Serà que Vicente Ramón ens vol confondre per penjar-se ell totes les medalles?

I parlant del Berca d'Abril recomane el jeroglífic de les pàgines 10 i 11. Aparentment és un article que parla sobre el futur del Mercat, però en realitat l'equip de redacció del Berca ha amagat una sèrie de claus secretes per poder entendre realment el "miracle" de la multiplicació dels euros que Vicente Ramon va a fer per a complir la seua promesa de que "el nou projecte del Mercat no li coste ni un euro als veïns d'Algemesí". Algú ha vist algun argument vertader que done validesa a la promesa de VR? Com ni ningú entén res d'aquest projecte les periodistes municipals s'han afegit a la tendència municipal d'escriure jeroglífics per explicar les promeses.

Com a exemple del jeroglífic ací teniu un paràgraf.

"Davant de l’actual situació de falta de liquiditat del sistema financer, que dificulta l’accés de les empreses als crèdits bancaris, l’actual equip de Govern entén que no pot resignar-se, atès que la remodelació de la zona comercial del centre és una prioritat i
amb això la construcció del nou Mercat; ja que és una demanda reivindicada per una gran majoria dels ciutadans. Per això, creu que el més oportú és invertir en les dites obres el Pla d’Inversions i Actuacions Socials de la Generalitat per a donar de nou una injecció d’ocupació i diners a la ciutat. D’aquesta manera, igual que s’ha fet
amb el Fons d’Inversió Local del govern central, l’Ajuntament d’Algemesí
a través d’aquesta obra invertirà en la ciutat els diners percebuts dels fons de la Generalitat para d’aquesta manera generar ocupació, potenciar el comerç i incrementar la riquesa i el benestar del municipi. Així, els ciutadans tindran el nou Mercat i no els costarà diners." Berca Abril, pàgina 10.

Tal vegada és que jo sóc curtet, i no entenc açò... Algú ho té clar? Llevant del final del paràgraf que això si que està ben clar: "No ens costarà diners"!.

Per cert, a les notícies anteriors sobre el Mercat apareixien amb declaracions directes de l'alcalde com a responsable d'urbanisme. Però en aquesta les cites estan signades pels "titulars del consistori. (I els suplents no juguen mai?). Ara seria bo recordar aquelles declaracions afirmant que les obres es començaran en gener del 2009. I ara què? Com ja dèiem un altre dia: Cal menjar-se la molla i l'os.

41 comentaris:

Anònim ha dit...

Estimat Gamieta, em sembla que la grandaria dels cartells de Zapatero ja ve ben especificada en els requeriments. Al plenari, si no recorde mal, ja es va queixar d'això l'equip de Govern, i, en aquesta ocasió, cal donar-los la raó. Diners malgastats en cartells metàl·lics i ben grans.

Anònim ha dit...

Clar, com en el seu moment Rita Barberà va fer de les seues en el tamany dels cartells, el govern ha especificat el tamany, i clar, el nostre consistori es queixa, i que fa? el posa al reves.

Que sapiga l'actual govern que el que li espera es que el POBLE li done l'esquena, per no atinarne cap, com es diu vulgarment anar com cagallo per sequia.

Si els cartells tenen eixe tamany, es simplement per a que el consistori siga del color que siga s'aprofite electoralment, clar, el q s'aprofita es el govern general, que es el que els dona.

Ja que es queixen del tamany dels cartels i del seu preu, que es pregunten quants cartells es podrien pagar AMB ELS SOUS QUE COBREN, que aixo si que son diners malgastats.

Anònim ha dit...

Si, però el possar-lo de cul al parc o cara la carretera, per a qué és?????

Per a que ho llisquen els cotxes que van de pas i ja que està al semàfor, puix que s'entretinguen, no??????

O els pares que estan amb els xiquets als columpis???

A banda d'açò trobe que els cartells són la xorrada més gran del món... i un simbol propagandistic d'un govern "bananero"... (siga del costat que siga)

Per cert, tinc entés que costen 3000€, es cert????

Bona pluja...

Anònim ha dit...

Heu de saber que el qui fa els cartells també tindrà família i també voldrà feina..... les obres no han de ser només negoci dels constructors, a més de ser els culplables de la crisi (amb companyia dels bancs).

Anònim ha dit...

Bon dia. Els que fan els cartells i els munten també tenen dret a viure.

Anònim ha dit...

el paràgraf anterior al que esmenta GamBetA, el que en parla de la SEGURETAT al PROCÉS de les OBRES... a mi encara m’ha desbarat més la lectura... jeje!.

Anònim ha dit...

si eu digeu per senyalisasions ROSES (TARIN) li fa falta faena xq desde q sen va anar el seu amic collado i gregori q eren la seua mamelleta, el senyor eduardo roses esta prou ofegat.Aixiq seveu q zp no vol q els rotxes patisguen, zp apoya mes a valencia xq mos estas estrangulant llevant de 4 catalinos i 4 llepons.

Gaspar ha dit...

Collons !! Escrius tan malament, que és prou difícil entendre't.

chustisiero ha dit...

Per a lo que son, en dos pals i un "toldo" va que xuta. Cap problema en Roses, però una cosa és un cartell d'eixos que va a ser permanent i un altra és gastar-se 3000 euros (algú ho confirma) per a un anunci propagandístic. En eixos diners es podria contractar encara a més gent.

Independència per a la Ribera. ha dit...

Tranquils. Sempre podrem fondre (fundir) els cartells i fer una estaueta al estil Caballero o Monzó RIP - una muixaranga -. També se'n blanquina i en un word es posa: "aquí paga el alcalde; porque lo valgo". Imaginació ciutadans.
En temps de crisi, ja se sap.
P.D doneu idees.

Anònim ha dit...

El cartell soles el llig qui passa per davant d'ell. Amb tres mil euros que ha costat es pot pagar a dos del paro i poden recorrer casa per casa donant la noticia, aixi s'enteraba tot el poble
¿no?.....

Anònim ha dit...

A més, ja ha eixit fins i tot a les noticies d'àmbit nacional. Hi ha ocasions en que el cartell val més que l'obra i han tingut que renunciar a fer-la pq si els en donaven 2000€ n'havien de gastar eixos 2000€ + 3000€ del cartellet.

Es veu que no hi ha sentit comú.

Etoo ha dit...

I a més del que costa el cartell, algú s'ha parat a veure que inverteix l'estat contra la crisi i que inverteix la Generalitat o l'ajuntament??? Eixe és el tema principal. Jo per mi posaria un cartell de 100 metres quadrats si fa falta a canvi dels milions que ens han donat. No pergam el norte.

Anònim ha dit...

El que ha de fer l'alcalde és lliberalitzar i posar jornals a tots els concejals de l'ajuntament i aixina al menys 13 persones del poble que no noten la crisi.

Anònim ha dit...

No té res a vore en el tema però és que el Mercat ja dona agonieta,

este és el nou tema carretera Alcúdia-Sueca que passa per ....sí ... Algemesí. Pegueu-li una miradeta i voteu al qüestionari perfa.

http://www.cv50alcudiasueca.com

no va de broma, iee!

Anònim ha dit...

i qué van a fer nova carretera pel terme?????
desfer el terme més del que ho estan fent????
pq no indica el traçat exacte per Algemesí....

Anònim ha dit...

Un gimnàs al futur Mercat “Monocipal”?...

No seria més coherent, no sé... una Sala Polivalent... una Ludoteca... una Galeria Comercial... etc... però un gimnàs?.

Anònim ha dit...

El letrero aún me parece pequeño, porque habrá más de un adoctrinado del PP, que se tragará que las obras las paga VR, como quiere hacer ver.

Además después de una sesión de informativo de Canal 9, el cerebro se les resetea, y vuelven a creer que lo paga el PP.

Que pone la Generalitat?? Pues parados a punta pala. Somos la comunidad donde más subió el paro en 2008, la que menos creció economicamente y la más endeudada.

Por favor una nueva regata de la America´s Cup ya!!! Y trajes para todos!!

Anònim ha dit...

Medio millón de parados valencianos y sumando...

Anònim ha dit...

Menys parlar de cartells,que a la fí el que diuen,mal que li pese a alguns, es cert,parlem del mercat 10.000.000 de euros costará el mercat, segons la reunió del divendres, encara que vullgen engañarmos, 5.000.000 que dona la Generalitat i 5.000.000 mes que el Ajuntament ,bueno els veins,pagarem en un prestec,que horror,ninguna de les obres mes grans del poble juntes,costaren tans diners,total al final cada vegada son menys les parades,tot per una cabotoneria del actual alcalde,podeu imaginar per un moment la de coses que podriem fer per al poble en eixos diners?

Anònim ha dit...

Un dato mes, a part dels 10.000.000 millionsw de eruos del nou mercat,ni ha que afexir els dos anys de alquiler que estem pagant de les noves instalacions del mercat,com diuen alguns autonoms, que estan llogats, perque el Ajuntament no hem paga a mi el meu alquiler?

Anònim ha dit...

no va a ser gens fàcil trobar una constructora que es llance a fer el clot del nou mercat.

Josep A ha dit...

Gamieta, cal fer difussió i crítica del projecte de autovia Alcúdia-Sueca.
El projecte està en fase de participació pública (vore el qüestionari a la web http://www.cv50alcudiasueca.com/?action=questionario.formulario).

Cal mobilització i participació o ens la clavaran doblà.

Voleu una autovia (120km/h) travessant la xopera????

Voleu les partides de Xéxena i Berca realment partides per la meitat???

Pregunteu als suecans si els agrada molt el soroll que han de suportar amb l'autovia que els ha pertocat...

La cosa és seriosa

Anònim ha dit...

Qui ha escrit la columna del PP en el berca?? Algún redactor de Canal 9?? Ho dic perque entre tanta parrafá se els ha oblidat dir que els diners els dona ZP.
No coment

Anònim ha dit...

Algú sap qui és el tal Carles Llacer, que ha escrit l'ultim article al blog del PSPV: pspvpsoealgemesi.blogspot.com és que em sona el nom, però no se de què.

Carles ha dit...

;-)

Soc jo.

Anònim ha dit...

Ahir hage plenari, algu sap com va queda? Quini encara es regidora?

Anònim ha dit...

Espere que no, pel compte que ens te a tots.

Anònim ha dit...

Quini encara és regidora, com era d'esperar. Això si, durant la votació va abandonar la sala. Però Pedrassa va votar també en contra, així que guanyaren una vegada més.

Altres coses del plenari: Palop compta amb que el Mercat costarà un 20-30% menys del previst "gràcies" a la crisi...

També que el Casino està obert sense llicència d'apertura i ni d'ambientació musical. Així que des del PSOE encertadament preguntaren de qui seria la culpa si hi haguera algun accident o si algun veí li pegara per denunciar-los pel soroll...

Anònim ha dit...

El tema de la carretera és absolutament vergonyós. Espere que la crisi monumental que just acaba de començar s'emporte la gentola que ens mana i ha manat als valencians.

Ja ho vaig dir en l'anterior post de Gamieta i ho torne a repetir ara. L'obra pública que s'està promovent des del sector polític espanyolista és només un intent de salvar els grans deutes dels seus amics constructors amb els quals havien fet sinèrgies impensables els últims 10 anys. El sector de la construcció no va a rearrancar mai com l'havien vista ara. Estan tirant els nostres diners a les seues butxaques i prou.

La crisi i la reestructuració econòmica, diguen el que diguen, és insalvable. No ho dic jo, només cal eixir de les informacions oficials i llegir un poc en blocs econòmics a cabassades com hi ha per internet per llegir moltíssims economistes (alguns catedràtics) afirmant-ho.

La reducció del consum va a ser dràstica i la reducció del tràfic rodat més que evident. Per a què una nova carretera?

El segon cinturó de València ja era suficient aquest últims anys (especialment ara que havien reformat la incorporació a la carretera de Madrid) però es que en el futur van a sobrar 2 dels 3 carrils... i ningú vol veure-ho al poble baix, i els que ho veuen des de dalt corren per no ser l'últim tonto.

Anònim ha dit...

Palop ens vol fer tontos...

Si el mercat costara un 30% menys (que podria ser així o fins i tot més), quant es reduirà la demanda de places d'aparcament? Un 70-80%? I quant menys valdran les parades del mercat perquè algú hi vaja?

La crisi actual no actua sobre el preu de les construccions i en pau. Actua de manera global sobre tot i tots. Es van a menjar el mercat per no saber res ni llegir res... quan van entrar al govern els agents econòmics ja sabien que açò anava a rebentar tot.

I espereu que d'ací no molts dies veurem explotar la CAM i Bancaixa... i fins i tot diuen que Caja Duero. Quines rises ens pegarem, tot i ser pobres serem feliços.

Anònim ha dit...

Xics no patiu, que este estiu tindrem 2 regatetes de barquitos i podrem vore els trajes de Camps i Costa. ja podeu dormir tranquils.

18 millons de eurets de res (amb aço ni ha per a pagar el paro de uns cuants valencians)

Esta cançoneta que m´he trovat ve al pelo:

El chiki-Evento mola mogollón
cada día es más culebrón.
Dale chiki-Evento a los valencianos
que el chiki-Evento
los pondrá contentos.

Los baila Agustín
los baila Costita
los baila Blackberry,
Alejandro, tu sabe!
Los baila Rajoy
los baila Cotino
lo bailó el Beato al lao' Benito!

Y el chiki-Evento se baila así:
UNO: Somos lo más!
DOS: de la Nación!
TRES: con el dinero
CUATRO: del camionero!

Dales chiki-Evento
baila el chiki-Evento,
de día, de noche y en todo momento.

Piensa en chiki-Evento,
promueve chiki-Evento,
y que nadie se queje si no hay miramiento.

Vino Benedicto en el 2006,
un tablao' gigante, ya los conocéis.
"JO NO T'ESPERE" en muchos balcones
Rita no podía con los mari*****.

Un año pasó y aquello se calmaba:
hoteleros juntos, Evento demandaban.
No os preocupéis!, saltando les decía:
ahora hablo con Paco! a ver qué traería.

Trajo al Ecclestone en el 2007,
un Circuito Urbano hubo en un periquete.
Pero los Dependientes estaban sin cobrar
Cotino les decía: "Evento: Obra Social"!

Y el chiki-Evento se baila así:
UNO: con la Visita
DOS: con la Copita
TRES: la Formulita
CUATRO: Que Viva Ritaaaaa!

Pd: SI EL MERCAT ANAVA A COSTAR 0 EUROS, COM POT COSTAR ARA UN 30% MENYS. CERO POR CERO ES CERO

Anònim ha dit...

Anem a vore, la pregunta del millon la fet el nostre amic/a del chiki-evento:

SI EL MERCAT ANAVA A COSTAR ZERO EUROS COM POT COSTAR ARA UN 30% MENYS, ZER PER ZERO ÉS ZERO.

Absolutament genial, chiki-evento.

I jo em faig esta pregunta:

10. milions d'Euros son un 30% menys????? Eixa obra faraònica que ens fara més feliços, que plenarà de goig a les persones d'Algemesi i que portarà el nom del seu creador i visionari: El Mercat de V. R., ara zona zero. Lo de zero li va molt bé a allò de zero per zero és zero.

PAZ Y AMOR Y EL PLUS PAL SALÓN.

PD. Per cert, "pa" escriure lo del berca s'ha d'estudiar, la carrera es diu REMENA-REMENA NENA. i de sobte "sueldaso".

Anònim ha dit...

Propose que a VR se li diga a partir d'ara ViZent R.

I lo del Plan E, que és com es diu el Pla de Zapatero s'invertiran 4 milions d'Euros en Algemesi o més (per ahí va la cosa).

He sentit pel carrer que els cartells valen més que lo que s'invertirà, i la gent ho diu tant agust.

No hija, NO, perquè 4 milons d'Euros són molts euros, mal que li pese a ViZente R.

Anònim ha dit...

Valga el que valga, jo crec que el tamany en alguns casos excedeix la lògica, i tamny = diners.

Anònim ha dit...

Un parell de coses. La primera, zero entre zero és una indeterminació matemàtica... tan indeterminats com estan tots els regidors, amb cartera o sense, del centre-dreta o de la dreta, del PP o del PSOE. Excepte per la seua existència en la política com a manera de viure i no per vocació.

La segona, el diari espanyol Expansión ha publicat un Excel amb el deute dels Ajuntament a 12/2008 que podeu consultar a
http://www.expansion.com/estaticas/documentos/2009/04/deuda_ayuntamientos2008.xls

Ja supose que aquestes dades deuen ser públiques, però tampoc no s'envien en el Berca. Com el gran deute de la Generalitat Valenciana tampoc l'envien en els pamflets partidistes i propagandístics sobre la reducció d'impostos als més rics.

Per si algú té curiositat...

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la info. Per a que puguem comparar el deute per habitant:

380,66 Algemesí
165,88 Alzira
002,54 Albalat
369,97 Guadassuar
426,52 Carcaixent
000,00 Polinya
090,36 Riola
593,73 Silla
000,00 Benicull
338,73 Alberic
395,91 Alcúdia
275,02 Carlet
738,51 Benifaió
556,08 Catarroja
863,65 Cullera
300,79 Xàtiva
166,36 Corbera
952,83 Gandia
1159,85 Almussafes
1429,16 Cofrentes

Anònim ha dit...

Una altra coseta, l'Excel és deute bancari. El deute comercial que tinga Algemesí (i tots els pobles) és a sumar a eixa quantitat.

Anònim ha dit...

Com que este hivern ha plogut tant, els del PP han pensat de retirar l'eslogan: "AGUA PARA TODOS", per aquest altre molt més adient als nous temps que corren: "TRAJES PARA TODOS".

Anònim ha dit...

Estic fins al pirri, per no dir altra part del cos, de les ditxoses obres del parc fase I, i que jo sapiga als veïns no ens van convidar a cap reunió prèvia, ni ens demanaren parer de cap mena. És més sense demanar-lo els el varem donar i ens van fer menys cas que a un porc.

Ara, es conèix que s'ha posat de moda quedar amb els veïns, abans de començar res. Sé que s'ha reunit amb els veïns de la zona zero(mercat:zero per zero 10 milions d'euros) per comentar-lis la jugada i oferir-lis places de parking al "módico presio" de 34 mil euros.

Ara també, es reuneixen amb els de la II fase del parc. Per a què, per seguir fent el que els passe pels "susodichos" i si algu no hi està d'acord passar del que puguen dir...

Açò quina operació de maquillatge és? es pensen que les veines i els veïns d'Algemesi som idiotes?

Alguns hi ha que els han votat i lis han atorgat una majoria que els ve gran.

I sí, Algemesi s'ha convertit en el seu "cortijo", cada vegada amb menys zona verda i més asfalt, més zones zero, més zona blava, més despeses en sous que ni es mereixen ni es guanyen i amb un desgavell darrere d'un altre.

I lo de Quini, sense comentaris perquè ja ho heu dit vosaltres tot.

ESTIC QUE M'ENCENC I DAMUNT TORNE A CASA I NO TINC LLOC PER APARCAR.VISC AL PARC

Anònim ha dit...

Es fa saber que el segon dia de pasqua se celebrará una reunió per a tractar definitivament l'assunt del mercat i del parc. Al mateix temps ens menjarem la mona, jugarem a la tarara i botarem a la corda.
Lloc d'encontre "El Ciervo"
Us esperem a tots. N'hi han de noves.