dijous, 26 de març del 2009

Quan s'acabarà la lllista de víctimes del tren?

La llista de víctimes del tren al nostre poble es va vore ampliada fa unes dies amb un nou nom. Tal i com informen als diaris un veí de 77 anys va morir en l'estació.

La darrera vegada que es va produir un accident d'aquest tipus al nostre poble es va accelerar els obres del pas a desnivell. Unes obres que fa mesos que haurien d'estar acabades tal i com ens van prometre, però a hores d'ara tot i que sembla que estan en els últims detalls) encara no s'ha obert als vianants.

Supose que som molts els que agafem el tren al nostre poble moltes dies de l'any, i oper tant, hem pogut viure l'experiència del perill que suposa actualment el pas per l'estació. El pas d'una andana a un altra fa por. Quan van començar les obres dos guàrdies es col·locaven a cada costat de la via per impedir el pas de les persones. Però, aquest protocol ja no s'aplica sempre. ja que darrerament si heu passat heu vist que en algunes ocasions ningú controla ja el pas d'un costat a l'altre. Aquest fet no és la causa del darrer accident, però el que és una realitat és que a la nostra estació hi ha un elevat risc.

Desprès, d'un accident molts demanarem explicacions i ara ens vindran les preses per acabar les obres. És molt lamentable que el govern espanyol (responsable de la planificació i execució del pas a desnivell) haja necessitat molt i molt anys (de governs de dretes i d'esquerra), i una llarga llista de veïns mort per a poder executar aquest necessari pas a desnivell en el nostre poble.

44 comentaris:

Anònim ha dit...

Gamieta no ten pases, un accident no es pot estrapolar a res més.
Clar ara dirli al vigilant xurat la responsabilitat es buscar un responsable barato, es un despiste sense mes, de resultat molt desagradable.

Emilio Penades ha dit...

Personalment pense que l'inseguretat que hi ha actualment al pas a nivell o millor al pas de vianants de l'Estació es molt elevat. No vaig a entrar a valorar qui te mes culpa o responsabilitat per que segurament aquest lamentable accident es va produir per una serie de circunstamcies, pero si que estic segur de que algú haguera pogut fer algo mes augmentar la seguretat. Esperem que acaven pronte les obres i ens oblidem per sempre del pas a nivell de l'Estació.

Anònim ha dit...

Senyor Saà (cunyat de l'alcalde), com em consta que si no vostè, els seus companys lligen aquests comentaris, li volia dir una cosa.

Hi ha un fum d'arbres en un barri del nostre poble que es diu "el pla". Com pot vore a la foto, ahí estan, preciosos ells, demanant que vaja vostè a tallar-los com ha fet en la resta del poble i els substituïsca per ciment.

Faja el favor de donar les ordres oportunes per homogeneïtzar el poble i deixar-lo tot igual. Si vol un Algemesí sense arbres, d'acord. Però que siga igual per a tots. Ja està bé de les punyeteres classes i de donar a uns per a llevar als altres...

http://img528.imageshack.us/img528/1551/imag0056.jpg

Lleve els arbres de El Pla o dimitisca. Vostè mateix. Un mínim de coherència, per favor.

Anònim ha dit...

Furullo, Saa fará lo que creurá que
per aixó es el consejal.
¿O vols que teu pregunte a tú lo que te que fer, que ni tan siquiera las votat?

Unknown ha dit...

Quin cost econòmic tindrà el pas a desnivell? El cost d'aquest pas a desnivell és desmesurat, amb quina intenció? Quantes vegades més barata seria una passarel.la elevada, com les que hi ha a altres pobles i que estan instal.lades en tres dies? Aquestes passarel.les permeten el pas de persones i de bicicletes. La mort d'una persona és un fet terrible i no s'ha d'usar com a arma política. El que caldria explicar és perquè s'ha gastat tant de temps i diners en una alternativa real que costaria vint vegades menys i estaria construïda en tres dies. Salut i força.

Anònim ha dit...

i si pot ser de fusta, com si fos un cadafal.
quin poc trellat.

Anònim ha dit...

Nosaltres només tenim dret a menjar merda. Mentre paguem més que altres, tenim unes infraestructures del segle XIX. I la gran revolució és un pas a desnivell que aïllarà un barri ja prou marginat.

La proposta que algú ha fet de pas elevat és subrealista, quanta gent amb 71 anys podria superar això? Foment només passa cada 100 anys a arreglar alguna cosa del tren pels pobles, i aplicar-hi ara una solució parcial és una condemna de cent anys més per al nostre poble. Crec que una aposta unànime de tots per un soterrament de les vies al seu pas per Algemesí haguera estat una solució final al problema, però impossible d'abastar amb la mediocritat política valenciana i algemesinenca.

Anònim ha dit...

al anonimo de 20:15.
tienes razon, (mediocritat política valenciana i algemesinenca.) deberia estar gobernando el psoe que no ha tenido tiempo de demostrar lo que realmente saben hacer, o EU que tampoco han tenido su oportunidad, o el bloc (si aun existe) o mejor aun ER que seguro que nos sacan del apuro, desde el año 89 hasta el año 1996 gobernaba en algemesi el mismo partido que en la generalitat y el gobierno central, ¿que hicieron por algemesi?¿y por el paso a nivel?¿quien consiguio eliminar el paso a nivel del carrascalet y marginarlo al completo de algemesi? VR dimite por todo esto que seguro que tambien tienes la culpa!!!

Anònim ha dit...

La veritat és que per a la solució al pas a nivell que finalment s'ha pres, no calía haver esperat 30 anys. L'any 78 s'haguera pot fer així i no tindriem tantes morts. Però els ciutadans d'Algemesí voliem una altra solució, un pas per a vianants i vehicles lleugers. Hem pagat un preu massa elevat durant els darrers 30 anys com per a què els sonats que ens governen acaben pegant la cabotà a última hora.

Anònim ha dit...

A l'anònim de les 22:00. No havia citat la mediocritat espanyola, perquè jo d'espanyol no em sent i m'és aliena. Però ja sé que no ho has volgut entendre ;)

Anònim ha dit...

Sona el semàfor del pas a nivell, NO ES PASSA.

No sona, es passa.

Prou fàcil d'entendre, no hi ha més.

Anònim ha dit...

Las ciudades más avanzadas ya no quieren ser grises, sino verdes. Algunos expertos hablan ya de un movimiento, no organizado, de "ciudades verdes" en todo el mundo.

Anònim ha dit...

en primer lloc crec que en general no es te una cultura i educació sufucient per respectar els senyals i les normes de comportament. és cert, si la gent complira amb el semàfor, no s'arrimara a les vies, es possara per darrere la linea groga, etc... de quants morts estariem parlant? posiblement es reduiria eixe gran bagatge de desgràcies. Si és cert que l'estació està molt deixada, seria millor incrementar el nivell de seguretat (més il·luminació, guardes de seguretat, etc.), és molt fàcil observar gentola a l'estació, no fa molt vaig presenciar un intent de furt d'una bossa a una dona per part de dos rumanes. Una solució simple per incrementar la seguretat al creuar les vies és la que vaig vore a algunes estacions angleses, es tracta d'un porta (com les que es veuen al metro de Valencia) que impedix el creuament de vies fins que el tren no ha eixit

Anònim ha dit...

Hi ha molts dies que ho hi ha cap persona de seguretat a l'Estació, inclus esta setmana, i el semàfor ja fa prou de temps que ja no està, si algu passa sense mirar i va parlant pel telèfon o porta mp3 o es un poc dur d'orella es fàcil que el tren se'l enduga pel davant.

Anònim ha dit...

Sí Anònim de les 09:53, també deu ser cego.

Anònim ha dit...

Colló... quina notícia mes propagandística li han fet al regidor de Joventut en Las Provincias:
http://www.lasprovincias.es/valencia/20090327/ribera/rock-joven-aduena-esta-20090327.html

Si llegiu la notícia sembla que el regidor està salvant la joventut del poble. Res més lluny de la realitat. Portem dos anys i de les promeses que va fer res de res... molt de criticar al PSOE i està fent igual. No li cau la cara de vergonya desprès de tant de temps pegant la vara en el seu partit NTNT "Ni Treballe, ni treballarè"... bé com a mínim si que compleix aquesta filosofia, sense treballar molt i butxaca plena (i cotxe mal aparcat i sense multes).

Per un altra banda, per que la periodista de Las Provincias fa aquestes notícies propagandístiques a favor del govern actual?

Anònim ha dit...

Igual es deu a que la periodista de Las Provincias ja rep les notícies redactades. Vos recorde que l'actual govern te dos periodistes en nómina...

Anònim ha dit...

HOLA GAMIETERS.

Fa un parell de mesos que no entrava al blog, de fet les últimes voltes que he entrat ni m'he parat a comentar...

No m'agrada açò. La major part dels fidels seguidors se'n han anat d'ací o no escriuen amb la càrrega i l'enginy que es feia abans. Ara trobe insults i rabietes que només em demostren el poc sentit d'autocrítica que tenen els seus comentaristes i els politics que em DES-representen.

ELECCIONS ANTICIPADES JA...vull un TENGO UNA PREGUNTA PARA USTED AMB VR I ALTRE AMB CIPRIÀ.

Anònim ha dit...

no em tirat a faltar a ningú,
¿pot ser que no sigues imprecindible?

LES ADELANTAREM PER A QUE VOTS TÚ I ELS TEUS AMICS.

Als demés que es foten.

Anònim ha dit...

El pas a nivell el paga el estat o com molts diuen ZP (el causant de tots el problemes al mon).
Aixó si s´aprová un pas a nivell de vehícles, pero com tenía que portar la firma de VR, va demanar ferlo per a vianants nomes.

En la barbaritat de millons que s´ahorra el ministeri, va aceptar rapidament (el resto de millons per a altre poble).

I no s´ha fet abans entre altres coses perque era competencia de la Generalitat, al igual que el de Benifaio ( lo que vos queda...), pero vist que Camps només te per a trajes, finalment se va aprovar per part del ministeri de Foment.

Anònim ha dit...

AHIR VAIG AGAFAR EL TREN i feia temps que no l'agafava.

PUC ASEGURAR, QUE TANT DE MATÍ COM A LES 21.00 H HI HAVIA UN SEGURITAT, SEMÀFOR ENCÉS I EL SÒ també.

Anònim ha dit...

Avui divendres, hi ha una reunió al Ajuntament dels veïns de la Zona Zero,-(abans coneguda com la Plaça del Mercat),- espere que podrem comentar el que pase a la reuinó.

Anònim ha dit...

A vore si d’una vegada, TOTS tenim un pensament positiu i pensem que aquesta serà la última víctima ferroviària que tancarà eixa tràgica llista.

És increïble la negativitat que despreneu algú de vosaltres!.

Anònim ha dit...

El pas a nivell ho paguem nosaltres amb els nostres impostos. Si hi hagués més coordinació entre administracions, local, autonòmica, estatal, etc, ens estalviaríem molts diners, però sembla ser que quan més diners es gasta més gran és la comissió.

Anònim ha dit...

Val, ja tinc noticies de la reunió d´avui divendres sobre la zona Zerro. No ha contestat als veïns, res de res, i com no, es farán tres subterranis per als cotxes, 17 llocs per als comersos, a peu plá, i encara no tenen ningú que es faça avant per construir-lo.

Anònim ha dit...

I espera't que ja ve algú a fer-lo ara amb la deflació ;)

Anònim ha dit...

Més val que s'afanyen en inaugurar prompte el pas inferior.

Hui divendres mateix, un dia després del soterrament de la última víctima, hem estat a punt de presenciar altre accident.
Mentre baixava la gent del tren que venia de VLC, una xica passava les vies,... per (literalment)dos palms no li ha pillat un tren ràpid que venia en sentit contrari.
Sospite que no és ni la primera ni serà la última volta que algú se salva pels pèls.

Sense dubte hi ha molt més perill com està ara que abans.

Anònim ha dit...

TRES SOTERRANIS!!!!!!!!!!!

Estos es pensen que James Bond vindrà a guardar els seus supercotxes al segon i tercer soterrani...(pq poden anar per baix l'aigua)

...es que no saben que hi ha aigua davall terra????


Que haurem de baixar amb l'escafandra!!!!!!!


Deixarà de ser la ZONA ZERO per ser una zona de pràctiques de espeleologia subacuàtica...

Alé i que la gestione algú esta activitat...

Si ja em veig a "C9":
- Algemesí, pioners en una activitat única a la Comunitat Valenciana...

Anònim ha dit...

hui “l’Hora del Planeta” un hora a fosques per tal que la Terra puga respirar!.

Anònim ha dit...

Una altra burrada producte de la mediocritat política valenciana.

Projecte per una nova carretera Sueca-L'Alcúdia (per enllaçar-la supose amb una altra barbaritat, el tercer cinturó de València)

http://www.cv50alcudiasueca.com/img_comuns/pdf/ortofoto.jpg
http://www.cv50alcudiasueca.com/

Quan tot indica que hi haurà un canvi de paradigma en el model econòmic, i que entre moltes altres coses hi haurà una disminució del tràfic rodat per carretera, hi ha qui tracta de salvar els deutes ràpidament als seus amics constructors.

La crisi que la apguen els rics!

Anònim ha dit...

Al matiner de les 8:55;
Com te veig un poc perdut en la materia, te dic que es posible aillar l'espenta de l'aigua en sistemes ya probats i funcionant, mijanç juntes hidroexpansives i pintures (emulsions) especials, per Valncia vora riu ni han varies fetes en murs pantalla i tambe en Tuley(Alcira).Un sistema constructiu perfecte.

Anònim ha dit...

El mercat així com està és més bonic. Es podria utilitzar com a atracció turística tipus mur de Berlín, o millor com la Sagrada Família de Barcelona que no s'acaba de construir mai. "I a qui no li agradi que sen vagi!"

Anònim ha dit...

Franco continuará de alcalde honorific de Valencia ueeeeeeeeee com molaaaaaaaaaaa ueeeeeeeeee 2009 ueeeeeeee Rita la negrita ueeeeeeeee

Perdò, pensava que era un malsón.

Anònim ha dit...

Per al de les 17:32.

Com estic perdut en la matèria:

Et convide a que estos dies et pases pel soterrani de l'avinguda Tulell i si tens temps vages a València i en visites uns quants més, si no et be de pas Valencia, ves al CC La Ribera, estos dies l'exemple ideal, rematant juntes de dilatació... 3 anys després de finalitzada l'obra. Això a peu pla, cóm seran els murs i el piso de baix??????

Algo de construcció sé, poc però em defenc.
Per experiència pròpia et diré que, tot és perfecte fins que comença la cadena, la promotora, la constructora, les subcontrates, els egipcis...
...i que pasa, que es queden coses per fer, entre tantes, la impermeabilització, que no es veu, fins que plou molt.

Desitje de tot cor, poder tragarme estes paraules en un parell d'anys...

Bona pluja per a tots...

Anònim ha dit...

MERCAT, UNA NOVA BARRABASSADA
BARRABASSADES

Ara l’Alcalde al capdavant del seu equip de govern ens presenten el projecte del nou Mercat.

MÉS INFORMACIÓ AL BLOG D'ESQUERRA UNIDA
eualgemesi.blogspot.com

De Carrasca ha dit...

Estic flipant... ara resulta que tota esta història, la del mercat (enderrocar un edifici històric, voler fer un forat de 20 metres en el centre del poble, gastar-se 10 milions d'euros), s'ha muntat per a ubicar 3 paradetes a peu pla. Segons l'article de Las Provincias només queden 3 comerços de l'antic mercat. Els altres han tancat les portes. I per això l'Ajuntament estudia poder ubicar al futur mercat altres serveis com UN GIMNÀS?? o una cafeteria (li la donaran tb al del Casino perquè munte un after o macrodiscoteca??) perquè ja ningú pot fer la competència a Mercadona i Consum. Ja posats, suggerim altres idees a l'alcalde per omplir el futur mercat i justificar els 10 milions d'euros que costarà: per què no un altre retén de la policia??, un altre edifici per a associacions, un sexshop subvencionat, un club d'alterne, una altra sucursal de fotocòpies Giner... Encara estic al·lucinant, tot este tinglao per a muntar 3 paradetes a peu pla i un gimnàs (d'interés públic). Sense paraules.

Anònim ha dit...

segur que algú de vostès ho sap!... en l’edifici que han construït al costat de la biblioteca, quantes plantes de soterrani s’han fet?... i, han tingut problemes en la capa freàtica?.

gràcies!.

Anònim ha dit...

No se les plantes al soterrani, però de segur que no han passat de dues.

Han estat setmanes i setmanes bombejant aigua, poc més i no ho conten.

Es el que te excavar i construir sobre rius subterranis naturals.

Anònim ha dit...

Quina obra més inútil. Volem un parc a la plaça del mercat. Amb arbres, Sr. Saà.

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb l'últim anònim. Crec que la millor idea serà deixar les 3 paradetes de mercat al Teular i al centre del poble (mercat) fer una plaça amb allò que teniem abans en este poble,.... com es dia???,,, ummmm, com era allò????? AHHH SIIII¡¡¡¡ ARBRES, COLLONS¡¡¡¡¡¡

Carles ha dit...

Sr. Alcalde, a mi no hem surten els comtes.

A les passades eleccions del 2007, un dels punts mes calents, va ser la construcció, d’una forma o d’un altra, del Mercat municipal d’ Algemesí. Un edifici emblemàtic de la nostra ciutat, on ara es troba les runes del que pareix una troballa arqueològica romana. Aquesta va ser unes de les raons que li va donar la victòria a l’actual Alcalde d’ Algemesí. El nou govern d’ Algemesí anuncià que anava a construir el Mercat d’ Algemesí a peu de carrer i anava a ser un referent a tot el País Valencia. També es digué que als veïns no ens anava a costar ni un euro.

Doncs bé, jo no soc coneixedor de les xifres exactes, però si d'una molt bona aproximació d'elles. El projecte te un cost d'uns 10.200.000 €, l'alcalde fa uns dies digué que anaven a demanar a la Generalitat Valenciana, una aportació per al projecte de 5 milions d'euros. Al cost del projecte cal sumar-li els costos derivats, com el lloguer del local, on ara estan els comerços, a la plaça del Teular. O siga, que el Mercat vindria a costar uns 12 milions d'euros, si suposem que la Generalitat el subvenciona amb 5 milions, d'on pensa treure els altres 7 milions que resten? Segons l'Ajuntament, aquestos diners eixirien de la venda de les places d'aparcament. Hi hauria que trobar compradors per a més de 150 places, això en els temps que estem sembla una mica difícil, no? I tot açò sense contar que s'hauria de fer un tercer soterrani, cosa que els tècnics no ho aproven per l'alt nivell freàtic (6 metres), i la gran altura dels edificis colindants.

En conclusió, la població d’ Algemesí hauria d'aportar 7 milions d'euros, com a mínim, mes la part proporcional dels 5 milions que, suposadament, aportaria la Generalitat (he dit la part proporcional perquè, cal recordar que les arques de la Generalitat Valenciana també s'abasteixen dels impostos dels algemesinencs, o m'equivoque?)

Així doncs, et demane sr. Alcalde, que no continue fent castells en l'aire, i enganyant a la gent del nostre poble, per favor no torne a dir que no ens va a costar ni un gallet fins que no ho puga demostrar. I també vull dir que hem pareix un despropòsit per als temps que estem, utilitzar eixos diners per aquesta construcció. Dir que no es tant sols l'obligació del govern de Zapatero, ajudar a pal•liar el creixement de l'atur a la nostra població, aquest govern ja ens a aportat quasi 5 milions d'euros per aquesta causa, imaginem-nos que es podrien fer amb 12 milions...

Llaurador ha dit...

Gràcies al nostre Alcalde tenim una altra desgràcia en el pas a nivell.
Si el pas a nivell estiguera acabat el dia fixtat, havera mort aquest home?
Algún dia ès farà justicia amb els polítics, ja que són els únics que poder dir el que vullguen sense tindre futures repercusions...
Ja hi ha prou!!!!!!

Anònim ha dit...

Alcalde mentider:
L'unic projecte ambici son les vostres ambicions:
On son les bicis?
Que passa amb el mercat, i amb el concurs d'idees que ha costat una fotracà?
On es l'heliport?
Com aneu a justificar els diners que s'enporteu?
On son les 212 propostes?
On son els arbres?
On es la seguretat ciudadana?
Quan acabarà el pas a desnivell?
Quan s'arreglarà la autopista carrer cervantes (clar per anar al mercat cal un carrer que faja joc)
On son les baixades d'impostos?
Son el pitjor equip de govern de l'historia d'Algemesí, el poble està com abandonat, consevol poble del voltant ens pega 100 patades

Anònim ha dit...

Els polítics són els administradors de la riquesa del poble. El poble els tria, a canvi ells han de ser bons administradors i no malbaratar els diners del poble. Què passa quan són dolents administradors ia més no amaguen els malbarataments? Proposo que s'instal.li una guillotina a la plaça Major ¡¡¡