dimecres, 22 d’abril del 2009

Operació "MEHRZWECKSPORTANLAGE"

En un clar homenatge a l'operació "Gürtel", hem decidit batejar a la darrera i rellevant operació de la policia d'Algemesí amb el nom d'operació MEHRZWECKSPORTANLAGE, que vol dir "polisportiu" en alemany. Sóc conscient de que es tracta d'un nom impronunciable, de la mateixa forma que aquesta actuació policial l nostre poble és impresentable.

El fets van passar fa uns dies quan, segons ens han contat testimonis presencials, dos cotxes de la policia local es va posar a les dues portes del nostre polisportiu amb la intenció d¡agafar el nom dels veïns que estaven fent esport tranquil·lament. No sabem si s'ha aplicat alguna sanció económica a aquest "delinqüents esportius" que es van atrevir a fer esport una vesprada que feia bon oratge i que el polisportiu estava tancat.

Amb la llei a la mà queda clar que els veïns que estaven al polisportiu estaven incomplint la normativa ja que estaven dins d'una instal·lació municipal que estva tancada. Però, crec que tots estarem d'acord que no és el mateix accedir a una instal·lació municipal que està tancada (com l'ajuntament, la biblioteca o el teatre) i accedir al polisportiu. Sobre el paper la policia està complint la llei si multa als esportistes però.... voleu dir que no tene altra feina que fer que anar a intimidar als veïns que estan fent esport o gaudint de les zones verdes del polispotiu un dia de festa?

El nostre polisportiu a més de les instal·lacions esportives també ofereix zones verdes per a poder gaudir passejant o descansant sobre la gespa. Perquè no es pot gaudir d'aquesta instal·lació un dia de festa i bon oratge? No és prou que els que volen fer esport es tenen que arriscar a botar la tanca? A més, tenen que suportar la intimidació de les forces de policia local?

Algú hauria de fer-s'ho mirar i enlloc d'anar a multar als veïns que estan fent esport, perquè no s'amplia l'horari d'abertura de les instal·lacions i es fa publicitat per convidar als veïns a aprofitar el seu oci gaudint d'questa zona verda del poble?

Supose que l'operació MEHRZWECKSPORTANLAGE, vindrà manada des de dalt i que els policies que van anar al polisportiu a agafar els noms dels veïns que estaven allí obeïen normes d'algú de dalt. Si és així seria interessant que el polític responsable ens donés explicacions per saber quin és l'objectiu real d'aquesta actuació.

30 comentaris:

Anònim ha dit...

Perdoneu, però amb el regidor d'esports que tenim no se com s'estranyeu....
El xic diu, si no reocrde mal a una entrevista que se li va fer al nostre (o al seu) Berca, que tenia una gran formacio academica... ...la bona questió es que ell ha començat com 3 o 4 carreres i no ha pasat en ninguna del primer curs...
I aixi es la seua gestió.... .... i aixi es la gestió dels que l'han posat ahí.
Apa, ahi queda eso!

Anònim ha dit...

No crec que lo de les denúncies del poliesportiu siga cert, i si és així Pedrassa deuria fer algo, perquè abans de ser Regidor, quan estava en la seva pre-campanya el·lectoral permanent. Una de les seves crítiques a l'anterior equip de gobern, era: què avore perquè collons no obrien el poliesportiu els dumenges en el mes d'Agost? Què passa què els què no poden anar-se'n fora en el mes d'Agost no poden fer ús del poliesportiu del seu poble? I en setmana de bous el mateix: Aveure si els que no poden anar als bous ni anar-se'n fora, no poden ni anar al poliesportiu. Pedrassa ara tens l'ocasió de lluir-te.

Anònim ha dit...

a l'anònim 22 / abril / 2009 18:19 :

amb desqüalificacions personals i sense arguments no s'aconsegueix res, quina llàstima que aquest blog esdevinga una revista del cor ...

Anònim ha dit...

Parlar de la seua formació no trobe que siga premsa rosa. Però hi ha uns quants sense formació a l'Ajuntament...

El problema més greu no és tant eixe, sinó que no tinguen voluntat de formar-se.

Anònim ha dit...

En aquesta vida son més les ganes de fer coses i ben fetes que tindre simplement una lleugera idea de com ferles.

El templer ha dit...

En qualsevol ciutat en la que la gent que viu en ella té un mínim d'educació i respecte per les normes de convivència, sap que en una instal.lació pública com pugui ser un poliesportiu que està tancat per ser dia festiu no s'ha d'entrar. Per suposat que s'hauria d'obrir en dies festius que és quan les persones tenen el seu dia de descans i lleure, oferint als conserges que diàriament hi treballen allí, la possibilitat de fer hores extra o si fos necessari contractant seguretat privada per aquests dies. La Policia Local és evident que compleix ordres. Si els que donen les ordres en comptes de perdre temps fent fotocòpies els diguessin als policies que poden detenir traficants de droga establerts en Algemesí en zones com ara el Parc Salvador Castell, zona estació de tren bar Gandia, zona entre els col.legis Escolapis i Santa Ana, per exemple. No us podeu imaginar l'impotència que dóna el veure com a plena llum del dia i quan estàs portant els nens al col.legi que hi hagi quatre individus venent droga sense cap por a que el policia que està regulant el trànsit a prop d'allà els vegi. Jo començaria a cops de puny amb ells, però segur que a qui agafarien seria a mi i no als traficants. A la policia també li podrien donar ordres per a vigilar a les persones que tenen mascotes, en concret gossos, i els porten a fer les seves necessitats a qualsevol lloc sense després netejar. Si que hi ha amos de gossos que recullen els excrements, però ¿que passa amb l'olor de les miccions que hi ha a cada cantonada? També cal dir que a la Policia Local li ajudaria molt una normativa que regulés l'ús de les vies públiques per a les mascotes. No tingueu por, tranquils, no cal ser intel.ligent, no cal imaginar ni inventar cap llei, ja existeix en altres països, només cal copiar. Algemesí podria millorar molt si els que ens administren es decidissin a fer alguna cosa útil, però cal voluntat. Salut i força.

Anònim ha dit...

estic d'acord en tu que l'actitud de la gent no va ser la correcta. Estic d'acord en que la policia tenia tot el dret de "tirar" als que s'havien colat per haver-se trobat el poliesportiu tancat quan el sentit comú els dia que devia estar obert.

Però si lo de la multa és cert, a banda que des de l'Ajuntament no s'ha fet el que calia (no vos dona vergonya?), damunt tenim el recochineo patològic dels que manen. Aprofitar qualsevol situació per a recol·lectar "eurets" per pagar eixos sous insostenibles.

De veritat, a mi em cauria la cara de vergonya.

Anònim ha dit...

En quant a l'ampliació d'horaris del polisportiu jo crec que aquest any s'ha fet un gran avanç, açò no es valora gens¿? Pareix que l'únic que s'escriu en aquest post és tan sols crítiques, encara no he vist ninguna valoració positiva, i si així ha sigut sempre estava el "però". Jo no se vosaltres, "però" jo si que estic percivint un conjunt de millores al poble, no tan ràpides com esparava, però si veig que s'està treballant. Desde ací, anime a la nova corporació municipal a seguir treballant pel nostre poble. Ànim!!!

Anònim ha dit...

respecte a lo de la policia i el poliesportiu només dir que en el llarg llistat de delits presents a algemesí, aquest és un dels que més preocupa a la nostra regidora, per davant del tràfic de drogues els robatoris en vivendes i altres. pero tranquils, VR ho te tot pensat i ja ha posat la comisaria al Pla per a que la poli no estiga molt lluny d'exos grans delinqüents que asalten instalacions esportives. algemesí hui és un poble més segur, gracies

Anònim ha dit...

al anonim de les 16.05 yo pense com tu ANIM

Anònim ha dit...

En aquest gobern al igual que en tots,hi ha gent que treballa i altra que no. Personalment soc de l'opinio que en aquesta vida pots tindre 3 carreres i un Master,I NO SABER TREBALLAR!
I altres com aquest xic,que pels motius que siga no ha acabat la carrera, i que sempre esta en disposicio per a fer reunions activitats,etc. I sense estar lliberat!!!! Cosa difícil en aquest Ajuntament.

Anònim ha dit...

les persones que passen olimpicament de les normes i horaris de consevol activitat, normalment solen fero en consevol actitud de la vida, ¿perque ells si i els demes no?, ¿vols dir que no es pot anar a mes jocs a correr?, no es preocupeu que no aniran per la via del tren ¿o parém els trens?. Si creguém que fa falta mes horari, femo aplegar a qui corresponga, pero clar es mes comode fer lo em done la gana, soc el amo, duenyo i senyor.

Anònim ha dit...

Mireu, i especialment tu, Gamieta...

Ser crític està molt bé, però els fanatismes no són gens bons.

Si ara ixes persones hagueren ocasionat algun problema, el comentari no seria el mateix!

I ara bé, potser que les persones que estaven ahí estigueren fent esport, passetjant o tirats en la gespa... però igual que ells es boten les normes i entren... també pot entrar gent que faça malbé les instal·lacions...

O un dissabte per la nit, per què no botar i fumar-se uns canutets? Per la nit, a més, és fosc i de segur que ningú ho veu...

Vinga, home! Va! Que el que está bé, està bé... I el poliesportiu el paguem entre tots, i a mi, personalment no m'importa que es cuide...

També hi ha molt de terme i molta marxal per a passetjar.

Ai Gamieta! Que critiquem, i de vegades, sense motiu.

Salutacions.

Anònim ha dit...

Tots a la presó. Delinqüents!

[mode ironia=off]

L'anònim anterior té un Strict Father Family (llegiu Lakoff hui que és Sant Jordi) en la seua visió de l'organització de la polis. A més a més d'una ingenuïtat profunda.

Respecte a això de la formació: ser treballador i tindre formació no estan renyits, benvolguts conciutadans. Aquestos són els qui haurien de dirigir-nos, que no manar-nos (ara Lakoff em diu que jo sóc un Nurturant Parent Family en la organització de la polis)

Salut!

Anònim ha dit...

contestant al benvolgut conciutadan del darrer comentari, demanem un regidor d'esports que tinga un gran curriculum acadèmic i aguantem a un Ministre de Foment que no fou capaç de passar del tercer curs de Dret. Vaja, com és la vida...

Anònim ha dit...

Quina hora és? Fa sol.

Jo no vote partits espanyols, allà tu ;)

Anònim ha dit...

És la 1:39 i crec que encara és de nit per a que estiga el sol.

Vols dir, que als partits no espanyols que tu votes són persones molt qualificades.

I, allà jo¿?¿?que acás tu no ets un concituadan com jo? o et consideres diferent a mi¿? crec que en aquest cas en asfecta als dos, no creus¿?

En aquest post la majoria dels comentaris són critiques basades en el partidisme. Crec que deuriem practicar més una crítica constructiva i conseguir d'aquest blog una font per als notres gobernants i així donarlos a conéixer les nostres propostes, necessitats e inquietuds per a millorar el nostre poble.

Bona nit.

Anònim ha dit...

al poliesportiu es va a fer esport, no és una zona d'oci en plan vaig a la gespa a pendre el solet que se està molt bé, hi han altres llocs per això.
El problema de demanar carnets seria segurament perquè estarien fent un partidet de futbol Ecuador-Magreb, a banda d'algun friki-runner, al que per supost anime a seguir votant la tanca i fer el seu esport. Estic amb tu, TOTS SOM DOMINGO!

Anònim ha dit...

al de la 1 i 17,
ara no fa sol (algu no deixa que estiga ras ¿será que volen).

es veu que no pagues impostos al estat.(serás un xupoptero).

¿allà tu?. (clar tu eres un cultureta, propietari i senyor de la veritat, els demés tots burros)

Anònim ha dit...

una gran actuació dels super policies locals !! guau !! el superintendente estarà orgullos de la seguridad de Algemesi !

per cert, ahir tocarem a la pulicia perque algunes cases de San Joan Bautista aparegueren en marques de tissa en parets i portes... la policia ens contestà que serien marques dels de ono.... per la vesprada ja havien entrat a robar a una casa on viu una güeleta.... ole ahi !

Anònim ha dit...

la policia local te el respecte que ells mateix es fan merèixer !

campanya pro-plenar-arques-ajuntament-en-temps-de-crisis...
todos a la cárcel !!

Anònim ha dit...

Al policies locals, és que no heu vist mai a la setmana de bous com si hi ha una rinya no s'arrimen?????

mentre que si hi ha que posar una denuncia a un xavalet sen se casc son més xulos que ningú... (mal pel xaval si no du casc, que això és ben cert)

Són uns cagaos, i el que més xulo, és més cagat quan toca treure pit.

Tb he de dir que hi han de bons i ben bons professionals, ells ja saben quins són quins...

Anònim ha dit...

Benvolgut anònim del 24 / abril / 2009 01:54

Allà tu ;) = Allà tu amb la teua consciència ;)

I com que la teua resposta no tenia res a veure amb la meua intervenció, tot i que m'interpel·laves, he respost una altra cosa que tampoc no venia al cas.

Quina hora és? Fa sol = Per què és tan negat el PP? El PsoE més

Us ho han d'explicar tot ;)

PS: un debat interessant que Gamieta podria encetar és quines mesures està fent el govern municipal per fer més portable la futura crisi (encara no ha arribat) que patirem a partir de l'any que ve. Congelar-se els sous? Però si hi haurà deflació!

Bé, també continue reclamant un anàlisi profund de les subvencions amb obra pública que estem pagant tots per finançar a constructors, promotors i altres personatges. Privatització dels beneficis, socialització de les pèrdues, també a Algemesí. Hui permeteu-me que us recomane els articles de Santiago Niño Becerra, encara que molts ja el coneixereu, és mediàtic.

Alguns llibre/autor interessant?

Ordenat ha dit...

El nom de qualsevol que estava al poliesportiu no será valencià. Ni espanyol si m'apures.

Captes?

Anònim ha dit...

No he escrit mai al blog però el segueixc i crec que ací has patinat un poc....si un lloc públic està tancat, està tancat i punt. Ningú té dret a votar-se les normes, siga o no veí d'Algemesí. Si en lloc de ser veïns del poble hagueren segut immigrants o gent d'altres pobles que vos pareixeria? Les treballadors del poli tenen tb dret a agafar-se festa, no? si vols solet ves a parejar pel terme que és molt bonic.

Anònim ha dit...

El problema de este poble es que no hi han alternatives d'oci. Els diumenges i molts festius o vas al bar o vas al bar. No tenim cines i poques alternatives culturals, no crec que siga molt car deixar les instalacions esportives obertes per a anar a passar un bon rato

Anònim ha dit...

Crec que esteu barrejant moltes coses i aixi es difícil mantindre una opinió objectiva del cas concret.
Fa uns anys els diumenges el poliesportiu s'omplia generalment d'extranjers que alternaven una patadeta al baló amb un traguet de cervessa i sempre acavaben a galtades (alguns no tots, no es una crítica als extranjers i si als borratxos).
Actualment l'assumpte ha canviat prou i pareix que la gent que acudiex al poliesportiu ho fa únicament per fer esport i disfrutar de l'entorn.
L'anterior corporació va fer poc per revertir la situació i l'actual en la meua opinió esta errant la solució, que segurament passaría per obrir el poliesportiu els diumenges i si cal pagar hores extres als funcionaris.
Pense que no degueu utilitzar qualsevol tema per donar canya a la Policía Local, podeu fer-ho pero pense que es interés de tots que tot funcione de la millor manera pel poble i crec que cal aportar solucions i idees si es veu qualsevol deficiencia i no criticar per criticar, especialmet si globalitzeu i claveu a tots els policies al mateix sac. De totes formes tambe es important que la societat puga queixar-se d'algú per descarregar l'extres acumulat i denunciar l'injust que es el mon i des de aquest punt de vista la funció psicológica que la policia presta tambe es important, així que esteu en el vostre dret de posar a la policia del color que vuigau. Un altre tema es que sempre tingau raó.
Si entrem en el tema de la droga teniu que tindre clar que es molt mes complexe del que penseu. La policia esta fenty molta, moltissima pressió a les zones mes "marginals", sense voler ofendre a ningú pero crec que en alguns casos els polítics (tots) deixen de la mà alguns barris, com puga ser especialment el raval i altres, i diàriament s'intervenen certes quantitats d'estupefacients a persones d'altres pobles que venen a comprar-ne i esta aconseguint-se que el giro de persones poc recomanables per Algemesí siga mínim. Hi han informes presentats al Cap de la Policia, que segurament ja estan en mans de la Policia Nacional, informant en que domicilis es ven la droga, pero supose que aixo requereix cert temps per tal de vore una actuació al respecte. Teniu que saver que quan cau algun capo de la droga al dia seguent apareix un altre que recull el seu negoci i torna a escomençar el process.
Si aquesta pressió es traslladará al centre del poble crec que molta gent, alguns dels quals segur que participen en aquest i altres blogs com este, estarien molt incomodes. L'experiencia em diu que molta gent que critica la droga te fills consumidors i no ho saven. Al poble hi ha molta gent "be" que trafica i que sobre tot consumeix, erradicar-ho es complexe. Es una lacra que molt estessa a qualsevol poble hui en dia i s'han de prendre solucions globals a nivell nacional i pot ser mundial. Segurament alguna mesura pasaría per legalitzar algunes sustancies, fet que no valore perque segurament sería objecte d'un debat molt extens.
En resum, trobe raonable ser constructiu sense perjuici del dret de crítica que tots tenim.
Un salut a tots.

Anònim ha dit...

Jo, constructivament dic que lo de l'informe que la Policia haurà passat a la Policia Nacional es una gran tonteria.
Tot el poble sap on es ven la droga, a quines cases,...I de açò ja fa anys.
Pero...ningú fa res. I el que ho ha de fer es la Policia, o els governants, no la gent del carrer.
Pero no ho fan. I si que van darrere del "pobre" que no du el casc de la moto (per dir algo).
I això es ben cert, i ho sabem tots.

Anònim ha dit...

Es bo saber, que la Policía Local es un organisme que es regeix per un ordre de jerarquia, per tant seria bo preguntar.. cumpliria ordres d'algún superior polític???.
En quant al tema de la droga, quant vas caminant pel carrer en la dona, es veuen les coses molt clares i veus com este pot ser que pase droga, i saps perquè? perquè tot està a la vista i ningú s'amaga. Però als Policies (principalment Locals pel color tant vistoset de la roba) se'ls veu a quilòmetres, i no es tant fàcil percatar-se d'eixes coses perquè no estan tant a la vista, i s'enteren moltes voltes per la col·laboració ciutadana, amb l'ajuda de la cual es pot iniciar una investigació que la du s'inicia per la Policia Local i la continua la Policía Nacional, a la que SI QUE SE LI FACILITA INFORME E INFORMACIÓ PERTINENT sobre el tràfic de drogues en llocs concrets, perquè si vegeren mateix a Vargas per una zona on es trafique en droga, de seguida el reconeixeran com a Policia i cesaran en la seua activitat. Per el que el control d'aquets llocs de trafic i dels domicilis, principalment es fa per la Policia Nacional, per la sobre-exposició pública de la Policia Local.
Per tant pregaría que no es fes tanta demagogia barata sobre les actuacions de la policia sense saber del tema, i menys desprestigiar-la, ja que son simples treballadors al servici del ciutadà que depenen en tot moment tant dels seus superiors, tant jerarquics com politics, i sols es dediquen a complir ordres.
I a l'autor dels post que tant es queixa de que es denuncia per no dur casc, sols dir-li que si al fill l'han denunciat, es per que ell no l'ha educat degudament, perque si havera rebut una bona educació el duria i no correria el perill de matar-se en un accident de tràfic, perque al fi i al cap el que es busca es la seguretat del ciutadà, i el que no respeta la normativa es el que no du casc i no la policia.
Per tant demane un respete i menys demagogia barata.
GRACIES.

Anònim ha dit...

Podries deixar de donar-te-les de resabudet i haver buscat la paraula Poliesportiu a un diccionari d'alemany i no pretendre que un traductor online ho fera per tu.

La paraula "MEHRZWECKSPORTANLAGE" no es gasta, la correcta seria "Sporthalle".