dimarts, 21 d’abril del 2009

Una nova plaga

Tenim un plaga en Algemesí. Alguns pensaran que estem parlant d'una plaga de política... però no, en aquesta ocasió estem parlant d'una plaga d'insectes paràsits que afecten a les palmeres del nostre poble.

Sembla que un animalet anomenat punxegut roig està atacant les palmeres que hi ha al nostre poble i fins ara s'han tallat 27 palmeres per evitar que es propague per tot arreu. Quan ataca aquest punxegut les fulles de la palmera cauen cap a terra com si estiga deprimida i el paràsit acaba amb l'arbre. Fa unes dies a la segona rodona que hi ha al camí d'Alginet hi havia una palmera que semblava que estava infectada i presentava aquest aspecte tan curiós.

Desprès d'aquesta notícia, alguns ja tenim clar que aquesta és la segona plaga que ha afectat als arbres d'Algemesí en els últims anys. Fa uns mesos molts arbres del nostre poble van patir una infecció d'un virus anomenat "regidorus", que va provocar que molts dels arbres dels nostres carrers es tallaren.

Sobre aquest tema, aquestes passades dies de festa vaig estar viatjant per alguns pobles, i passejant pels carrers vaig trobar que tenien plantats aquella espècie d'arbres que segons el nostre ajuntament eren tan dolents i provocaven al·leèrgies i altres mals i que calia tallar ja. Per això, quan estava per aquells pobles vaig mirar la cara dels veïns per si estaven malalts o tenien alguna dolència, ja que ells estaven patint aquells arbres al seu carrer, però sembla ser que en els altres pobles estan immunitzats i a Algemesí no podem suportar tindre aquest arbres al nostre carrer. (Almenys així ho va justificar el nostre regidor de Parcs i Jardins).

A banda d'aquesta anècdota, i com ja apuntàvem al principi sembla que a Algemesí tenim una plaga, espere que es trobe aviat una solució per eliminar als paràsits i que no siga necessari tallar molts arbres més.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Per a aquesta plaga NO HI HA CAP solució. Al palmeral d'ELx s'està fent tot el possible des de fa molts anys per a evitar aquesta plaga. Però es prou difícil, ja que l'insecte no afecta quan es adult, sinò quan està en forma de LARVA i s'alimenta de l'interior de la palmera. Per tant es dificil de detectar si té o no punxegut roig.

La solució que està tinguet l'Ajuntament de talar les palmeres, és la més correcta ja que no hi ha altra. És el mateix remei que estan tinguent tots els pobles que estan afectats.

Anònim ha dit...

Gamieta, últimament segueixes massa als diaris de desinformació massiva per publicar els teus posts.

Davant de la crisi estructural que ens ve damunt, estaria bé un anàlisi local d'infraestructures inútils que s'estant projectant executant i com s'estan finançant les constructures privades amb els diners públics per tornar favors als amics constructors (cadàvers econòmics als qui els polítics es resisteixen a desendollar de la màquina, són bons amics després de tants favors).

Això seria un clar exemple de com el PPSOE sempre van de la maneta a l'hora de viure de la política. O també de com el PSOE no és d'esquerres ni és res (el PP almenys t'avisa i pots restar ben lluny d'ells)

Gaspar ha dit...

Segons tinc entés, els arbres tallats, triturats i desfets, tenien que ser substituits, per arbres autòctons; per lo que he vist fins ara, la majoria d´ells no s´han replantat, sino tot el contrari el seu lloc ha segut replantat de ciment. Aixó sí que es una plaga !! Algú sap qui es el validor de l´empresa enrestrijada al nostre poble " Orange Mark " ????

Anònim ha dit...

Tranquil Gaspar
Se sap qui, com, on i perquè.
Però cada cosa al seu temps

Anònim ha dit...

Com està la cosa? Hi ha paràsits que talen arbres?

El templer ha dit...

Arbres com els que hi havia plantats als carrers d'Algemesí, els he vist a Barcelona o Milà. Alguns d'ells arriben fins a la setena planta. Aquesta política de desfer el que altres han fet al poble no li agrada entre altres coses perquè suposaria una involució per a la ciutat. Uns podrien construir unes coses, altres construir altres i d'aquesta manera competir per veure qui ho fa millor, però destruir el que altres han fet vol dir llençar els diners del contribuent. Igual que els surfistes que estan esperant l'onada, la gran onada, el poble d'Algemesí està esperant la gran ficada de pota dels actuals administradors de la ciutat. No trigarà en arribar.

Anònim ha dit...

Saa dimissió.
Quini dimissió.

Pedrassa i Pont a jugar a la petanca.

Palop espavila't amb el casino

Ballester, Calpe i García, cura d'humiltat.

La resta a seguir treballant


Al facebook:
"Si fuese peronaje del ayuntamiento de Algemesí sería..."
Resultat:
Senyonrike

PD. Millores senyonrike, que el juan eixe no té ni l meitat de gràcia que vosté

Anònim ha dit...

a l'ultim comentari sols dir-li una cosa:::


?¿?¿ EEEINNNNNNNNN?¿??¿?

Anònim ha dit...

Templer, que els planten a la porta de la teua casa a vore que opines, ¿demanaren opinió de quins arbres plantar?, NO, la mateixa opinió que estos.