dijous, 21 de maig del 2009

El meu goig en un pou (buit)

Mentre a la ciutat de València, el president de la Generalitat, el molt honorable Francisco Camps, té el "gust" de ser el primer president autonòmic de la història que és imputat , i aleshores va declarar als jutjats com si anés a recollir un premi. (Ja posats li'l podrien donar ja que està fent història, no?). Mentre alguns criden "presidente" (en castellà, clar"), altres (mensy amics del molt honorable) li demanen "trages per a tots"... recordant aquella mítica campanya del Partit Popular que demanava "Agua para todos".

Doncs, per aquells que demanen "trages", caldrà dir-los que la cosa està complicada, perquè si això de l'aigua ja s'ha complicat, el tema de la moda encara està més.

No ens referíem al tema de l'aigua de reg, menys encara desprès de les recaptacions de pluja dels últims mesos que han elevat considerablement la tendència de sequera dels últims anys. Quan parlem de l'aigua parlem de l'aigua potable de les nostres cases. Al nostre poble, com molts altres del voltant, l'aigua que ix de les nostres aixetes està plena de nitrats, i jo no conec ningú que l'empre per a beure. Fins i tot us diré que molta gent també empra per a cuinar aigua embotellada, o filtrada amb les gerres màgiques que hi ha al mercat.

Crec que en algun moment es va fer un estudi per saber quants diners ens gastaven els veïns de la comarca comprant aigua embotellada, i la xifra era prou elevada.

Davant tot açò, des de fa alguns anys ens van prometre que portarien aigua sense nitrats als pobles de la comarca, però ara resulta que estan invertint diners per portar aigua d'uns pous que no tenen suficient caudal per abastir el consum dels pobles de la Ribera. Així que de moment a seguir comprant aigua embotellada, com diu una dita castellana traduida , "el meu goig en un pou (buit).

53 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo fort és que els diners ja estan gastats. Les obres les hem pagat tots. I és ara quan tenim la sorpresa de que potser eixos diners no han servit per a res. Vaja dirigents tenim.

Segur que els dones una escopeta i no li encerten a una vaca en un pasillo. Com li encanta dir als mitjans de dretes "TENEMOS LO QUE NOS MERECEMOS".

Anònim ha dit...

Es un dels temes més greus, aixó si, els amics segurs que ja han cobrat.

Anònim ha dit...

¡Hola ! yo te puedo decir que en mi casa somos 3 personas,y efecivamente compramos agua embotellada para beber,y al mes son unas 90 botellas de litro y medio,imaginaros el dineral que eso significa.

Anònim ha dit...

En el permís dels que no creuen en les conspiracions, “pensem el immens negoci que
ia en els mercadones y carrefurs de torn amb l áigua “.
Crec que si el aigua que ens porten a casa amb el resivet de “Aguas de Valencia “
“NO ES POTABLE.”No deuríem de pagar-la com si fora

Gaspar ha dit...

Hau provat de ficar-li un filtre ?. comprovareu quanta merda, residuus terrosos, ens estem tragant.

Anònim ha dit...

Per cert, canviant un poc de tema (i no és per fotre) com està el tema de la zona cero al mercat? va o no va?, l'altre dia hi havien rates per allí baix, he he he

Anònim ha dit...

heu aterrat de mart?, això de l'aigua ocorreix des de fa molts anys i no dieu res. o ésquè abans amb l'anterior govern local teníeu por a dir les coses?

Anònim ha dit...

Som ciutadans. Naixem per a que la classe política ens prenga el pèl. Eixe és el nostre objectiu en la vida. Sinó, no té explicació que ho facen tan bé i se'n vagen de rositas sempre.

El mercat? Supose que a estes altures ja s'han adonat que no el podran tindre començat abans d'eleccions (i molt menys acabat) així que van a per lo facilet: obres "xicotetes" i ràpides com les del Parc.

I lo de l'aigua, té collons. Con que "Agua para todos". Pos sembla que els de La Ribera no estem dins d'eixe "todos" del PP. Ens passa per meninfots.

chustisiero ha dit...

Tots mirant als catalans i l'aigua que expulsen al mar i ací no podem ni veure aigua de l'aixeta per la probabilitat de que ens aparega un tercer ull al mig del front. Si és que som els millors.

Anònim ha dit...

No podem beure i damunt s'emporten l'aigua del Xúquer per als murcianos. Quina poca vergonya de del PP...

Anònim ha dit...

Democràcia de mínims, eixe és el tarannà del PP d'Algemesí.

Uns plafons electorals de mínims tot i la tradició històrica del nostre poble de deixar espai per tots els partits que tenen agrupació local.

Uns espais per als partits de mínims. A la que demanes una cosa que no siga la càmera agrària i en temps electoral t'ho deneguen ràpidament.

PP = demòcrates de mínims

Anònim ha dit...

espere que el cas Gürtel i la trama Correa els esguite en les europees del 7J.

Anònim ha dit...

Esquerra havia demanat un espai públic en Algemesí per portar una obreta de Xavi Castillo demà dissabte, com un dels actes de la campanya electoral.

Per desgràcia el govern local, que govern només per a alguns, no ha cedit un espai públic.

Anònim ha dit...

Doncs, senyors d'Esquerra: directets a la junta electoral de zona perquè estan obligats a cedir els espais públics sempre que no hi ha cap acte previst i estan lliures com ara el Jaume I, el Casino o la camara agrària.

A PPer ells

Gaspar ha dit...

Es una llàstima que Xavi Castillo no puga vindre al nostre poble, senyal de lo demòcrates que son les nostres autoritats, aixó sí, lliuramentent el.legides.
Que ningú espere, que els casos de senevergonyia de la dreta, tinguen resultat en les properes el.leccions europees. Sembla, com dia Peich, que els treballadors que voten a la dreta, son com aquells que demanen perdó quan els están donan pel cul i demanen perdó per donar-los l´esquena.

Anònim ha dit...

Xavi Castillo al poble... quina llàstima!

RUFO ha dit...

Estas elecciones europeas son importantisimas,hay que ir a VOTAR todo el mundo,tener presente lo que han hecho en este pueblo ,pueden hacer mucho mas daño si ganan en el parlamento europeo,de entrada intentaran colocar las 65 horas semanales,y mucho mas.....

ANDREA ha dit...

ESQUERRA,es una lastima no poder conseguir un lugar publico para ver una actuacion de XAVI CASTILLO,pero eso es algo muy normal durante esta legislatura,aunque hay que decirlo a los cuatro vientos y que los vecinos de Algemesi sepan lo democraticos que son estos sres.del PP,espero que todos unidos no dejemos que ganen estas elecciones.ANIMO A TODA LA IZQUIERDA DE ALGEMESI.

Anònim ha dit...

... així que seguint amb allò que ha dit Rufo, cal anar a tots a votar, però partits que no estiguen sota subordinació espanyola, ergo: PP, PSOE, IU, UPD.

Anònim ha dit...

Ja està inaugurat el pas a nivell?
Almenys ja es pot passar.
Acabe de tornar de València i ens han "obligat" a passar a tots per baix les vies.
I quina mala sort! Tenía el cotxe a la banda d'enfront de l'estació i per anar allí he tingut que tornar a passar per dintre de l'estació, ticar el billet per a eixir, anar a la dreta, on s'acava el C/ Muntanya, passar pel pas a nivell i arrivar a l'altra banda.
Crec que no torne a deixar ahi el cotxe. En lo propet que ho tenia abans!!!
Però els que venen d'altres pobles, s'hauràn de fotre un poquet.

Anònim ha dit...

he escoltat dir pel mercat que anit es va inaugurar el parc Saa Castell... és veritat això?.

Anònim ha dit...

parc?, voldràs dir el nou sequer que han posat. Així si tenim cacau, podrem portar-lo allí a secar!. Inauguren sense papareres, amb banquets sense espatller, el carril bici sense indicar, de fet ja he vist que en pasar una bici, els que anaven per ell, s'han pujat al damunt del bordillo del carrer. Ara sols queda que portes el bronzejador per no fregir-te a l'estiu.
En definitiva, vora 100 milions de ptes per a fer un sequer!
Aquest és l'únic ajuntament que conec que ha reduït els m2 de verd per habitant a la seua població. I es que Vicente Ramon continua batint tots els records del despropòsit i la prepotència. Estaran dedicats a ell els dos mausoleos que ha col·locat al sequer?

Anònim ha dit...

Voleua aigua??????
Encara en queda a la casa del carrer Gamieta...

Zona humida per excel.lència...

Anònim ha dit...

25.000 víctimas de la pederastia (EL PAIS, hui)
La Iglesia católica cometió en Irlanda abusos físicos y sexuales sobre miles de niños desfavorecidos
W. O. - Coventry - 24/05/2009
Tras casi 10 años de trabajos, la comisión de investigación formada en Irlanda para esclarecer los abusos físicos y sexuales sobre miles de niños desfavorecidos ha hecho públicos sus trabajos esta semana. El informe no ha sido ajeno a la controversia porque no publica los nombres de los más de 400 religiosos y religiosas y un centenar de seglares acusados por las víctimas. No ha sido una sorpresa: los investigadores renunciaron a airear la identidad de los acusados -muchos de ellos ya fallecidos, otros enfermos- a cambio de que las órdenes religiosas implicadas aceptaran colaborar en la investigación.
La identidad de los 400 religiosos y 100 seglares acusados no ha sido revelada
A la Iglesia católica le ha salido barato el escándalo en términos materiales: apenas ha corrido con el 10% de los más de 1.200 millones de euros abonados por la República de Irlanda a 12.500 de los afectados, gracias al generoso y sospechoso pacto firmado en 2002 con el Gobierno de Dublín sobre la ilusa base de que bastaría con 300 millones de euros para indemnizar a todos los hombres y mujeres víctimas de aquellos abusos cuando aún eran unos niños.
La Iglesia católica ha podido salvar algunos barcos, pero su honra ha quedado manchada quizás para siempre. En particular la de la potente Congregación de los Hermanos Cristianos, los Christians Brothers, que abrió su primera escuela en Irlanda en 1802 y que aún gestiona dos centenares largos de escuelas por todo el mundo.
Los Hermanos Cristianos estaban al frente de la escuela industrial de Artane (Dublín), probablemente escenario de los abusos a mayor escala durante varios decenios. Allí estuvo Mick Waters, desde los 10 a los 15 años. Waters, que en estas páginas evoca aquellos días traumáticos, se vio encerrado sin motivo justificado y tuvo que emigrar para rehacer su vida. Tal y como hicieron tantos otros de los 25.000 niños que se estima que fueron víctimas potenciales de la pedofilia y la violencia de hermanos y sacerdotes católicos.
Waters, que se dedica a ayudar a la gente que ha sufrido abusos sexuales en la infancia y a investigar esos casos cree que ahora, en Irlanda, está sucediendo lo mismo que en los años 1950, sólo que ahora las víctimas son los niños inmigrantes.

Anònim ha dit...

¿Que os ha parecido las declaraciones de Camps? es vergonzoso,pero seguro que sale victorioso,igual que Fabra,los Valencianos son la mayoria unos Mesinfot.

Anònim ha dit...

El tema del parc és una poca vergonya, per a qué ho han pavimentat toooot? només han deixat els rotgles de les plameres i poc més.

D'ombra han deixat la que els surt d'entre cama i cama, és una poca vergonya. Els dies que fa sol no es pot passar per allí.

Un sequer no, el que han fet és un femer, com diuen per ahí dalt. No hi han papereres, no hi ha ombra, els bancs no tenen espatler, a més a més de que son massa baixets per a la gent major, per la nit no hi ha faroles, pel dia no hi ha ombra (crec que ja ho he dit), no hi ha ombra, sabeu que no hi ha ombra, havia dit que no hi ha ombra al "vostre" parc?

Vergonyós, dimissió JA.

Anònim ha dit...

El tema de les papereres es vergonyós...
S'heu donat compte de que és quasi impossible NO tirar papers a terra??????
Personalment vaig amb els papers al les butxaques que dona vergonya, i el bolso un femer...

Dissabte anava pel mercat i des del carrer Germanies fins a Banesto amb els paperets a les mans...
Ho hauriem d'avocar tot dins a la ZONA ZERO, a vore si aixina l'omplim...
Que eixa n'és un altra, senyor VR quan començaran les obres?????

El que es va afanyar en tombar-ho a mitges i tot enfrascat, EMBONYIGADORS!!!!!!

Anònim ha dit...

Recorde una anècdota d'una conversa entre regidors fa uns mesos:

IPA: Es que el problema de les papereres de ara es que quan fa un poc d'aire, les bolses se n'eixen i aboquen la porqueria fora.

PP: I on està el problema? Menys feina després per a enviar a algú a buidar-les...

Garantisc que la conversa és verídica perquè la vaig escoltar directament.

Anònim ha dit...

O siga que la fi justifica els mitjos... com s'ha d'avocar a terraaaa

Anònim ha dit...

EL TEMA DEL PARÇ JA FA MOLT DE OLOR,ESTA FET I NO ES POT CAMBIAR,CAMBIEM EL CHIP,I ANIREM MOLT MES BE

Anònim ha dit...

Vist lo vist: gran cagada en el pas a desnivell i gran destrossa del Parc per a deixar-lo pitjor del que estava. Jo arreplegava firmes per a que no toquen ja res més. Ens rendim. Han guanyat ells, però que facen el favor de no tocar res fins d'ací dos anys per a eleccions.

Visca l'estanc del parque. ha dit...

Jo tinc la solució per a això de "l'aigua per tothom" [aigua per lo món, aigua para todos...].

Quan facen els soterranis de cotxes al mercat com segur que "ix" aigua a manta doncs l'agafem i prou. També podem ficar vetles (velitas) a Santa Bàrbera i esperar que el Pla i Bernat Guinovart s'inunde. De segur que el Alcalde ho inagura com a parc temàtic. Ves tu a saber.

També us podeu ficar una aixeta (grifo) d'aigua d'osmosi d'alguna empresa del poble (per descomptat). Que sempre serà menys espectacular, però millor.

"Gami" No em censures. Que soy buena Gente (fumador resentido).

Anònim ha dit...

Menut sequer que han fet al parc, això en contes d'un parc pareix una pista d'aterratge de l'aeroport...

No han deixat terra ni per a les formigues, a no ser que siguen trepadores i se'n pugen a les palmeres...

Anònim ha dit...

Episodi 57:
La Generalitat deniega 5,6 millones de euros a Algemesí por superar la fecha tope de una obra. La Conselleria de Economía da un mes al Consistorio para que presente un nuevo proyecto de aparcamiento subterráneo que acabe antes de 2011.

Anònim ha dit...

Els del PP estan sembrades, en dos anys que porten manant no n'encerten ni una:

- La zona zero del mercat, que no està ni començada, i que només h'hi han que rates, i damunt perden una subvenció de "només" 5,6 milionets d'euros i no li dónen importància dient que eixos els poden treure de la venda de les places d'aparcament. Però so tios burros, agafeu la subvenció i lo de la venda per a pagar altres coses, so tontets...

- Del tema del Parc "La Solana", no si comentar alguna cosa perque m'encenc: és un sequer, no hi han plantes (i les que h'hi han són matolls), els bancs no ténen espatler per a la gent major i damunt són massa baixets per a ells també, ho ha entaulellat quasi tot, etc etc

- Del dema del "Segon Ecoparc" de la Plaça de la Ribera amb més de 20 contenidors no vull ni parlar-ne

- Tornant al tema del Parc "La Solana", estaria bo que allí al mig posaren també contenidors per a fer-ho més bonic encara, he he he

- La neteja al nostre poble brilla per la seua absència

- La gorrinada de l'Expo-Algemesí, qué vos tinc que dir?

- Dels arbres tallats als nostres carrers i "com a molt" substituits per?... Si senyor, per tarongers borts, he he he.

- El projecte ambici...

- El Casino...

- El racisme i xenofòbia de la "concejala"

- El temeta de la retirada del cotxe per a la "boa" de la germana de la "concejala"

- El pas a desnivell

Els xiquets estos hauran fet (o faran) alguna cosa ben feta??????????

Jo "visto lo visto", m'aneu a permetre que ho dubte, he he he

Anònim ha dit...

A mi el parc m'agrada, i molt. Pitjor es la zona del parc que està al Plà (continuació del Bernat Guinovart), que he anat a preguntar a l'Ajuntament si ells pensavem acabar-lo i la resposta és:

Per ara no, ja que està aixina, perque és el projecte que acceptà el PSOE.!!!

Anònim ha dit...

no està mal, al menys hi ha un que li agrada el parc "Solanador" Castell...

Anònim ha dit...

2011? Per què havien d'acabar les obres el 2011?

Ah! Les eleccions locals són el 2011!

Definitivament PP=PSOE... tractant d'inaugurar obres just abans d'eleccions per treure'n rendiment electoralista pel partit.

Que es donen molta presa, que cada dia que passa els garatges tenen menys perspectives d'acabar venent-se. I en temps de màxima depressió econòmica seria nefast haver produït un dèficit pressupostari local en una obra tan innecessària.

Anònim ha dit...

I qui va fer el projecte del parc "SOLANADOR CASTELL"?
Va ser també concurs, o s'ho varen traure de la màniga? De algun amigacho? Fet depresa i correguens.
Perquè per a mi almenys va ser de un dia per a l'altre que el Vicente Ramon va dir que "es tenia que fer el parc, que si no perdien una subvenció" (en quan tota la vida el PP basaba la seua propaganda electoral dient que "anava a fer el mercat a peu pla").
I ara resulta que la subvenció que perden es la del Mercat "ZONA ZERO"

Anònim ha dit...

A mi también me gusta el parque, estos lo intenta y quieren hacer cosas, solo están dos años.
El PSOE en 20 años también falló, y mucho!!!!
Dejaros de histerismo y ya veremos como anda todo cuando este terminado, los proyectos, no son nada malos, eso si, son modernos, y a nuestra ciudad le hace falta una lavada de cara.
No seamos tan criticones que todos sabemos que estos cambios nos hacen falta, el tiempo pone a cada uno en su sítio, yo, ya decidiré cuando tenga que hacerlo.

Anònim ha dit...

crec que ja ne som 3!... a mi també m’agrada el nou disseny del Parc!... no se’n passa... però tampoc està tan malament!.

vos falta un “poquet” de “cultureta” paisatgística!... jeje!.

Anònim ha dit...

Pues a mi no m'agrada gens. I no es pot dir que no tinga cultureta paisatgística precisament. Hi han un fum de exemples prop d'ací que ens peguen mil patades: Cullera, Alzira, Carcaixent, València, ...

No. Han volgut fet algo modern, lo que està molt bé. Però el verd en un parc és fonamental. I en això hem eixit perdent i molt. Una llàstima.

Anònim ha dit...

Doncs jo estic totalment en desacord amb el tema del parc. No m'agrada el més mínim la "renovació" que han fet, encara que més valdria parlar del que han desfet. Serà molt modern, però ja em direu d'ací uns anys com es fa vell, de segur que en quatre dies està fet pols. A més, s'ha trencat definitivament la unitat estètica del parc. De fet, deixant el pontet allí en mig tapat pel que sembla una depuradora no pot dir-se que siga d'allò més estètica i molt menys modern. També està clara el poc gust per la botànica, es poden comptar amb la mà el nombre d'arbres plantats. De l'ombra no cal parlar-ne que ara quan vinga juliol ja veurem. I els fanals, veurem a què esperen, o és que de nit no es passeja? En fi, el nou parc Saa Castell, una cagada més...

Gaspar ha dit...

Desde finals del XIX, o principis del XX, tots els Ajuntaments feren suea l´idea de circunvalar el poble amb un parque-jardí. Desde el Portal dels Anecs, fins a l´Ermita de Sant Onofre. Tant sols aquest Ajuntament, ha cregut convenient, desfer lo ja fet i no continuar amb el projecte antic. Potser per ficar la seua imprònta per senyalar que tots els altres Ajuntaments de signes tant distints estaben equivocats ???

Anònim ha dit...

A mi tampoc m'agrada gens, no sé qué té de bonic.

Estic d'acord en la idea de fer-lo modern, però això no és modern, és una gran cagada, no hi han plantes, i les que n'hi han són matolls, que segurament faran ombra a les formigues, però a nosaltres res.

Un altra cosa que no entenc és per que hi ha dos troços (un davant del casetó de color taronga i l'altre més o menys per davant del Marfil) que ténen no se quants metres quadrats pavimentats, sense ni una planta, que volen posar allí al mig? un bar? qué fan eixos dos espais tan grans ahí al mig sense res?

Si algú em pot contestar que m'ho diga, per que la veritat és que no ho entenc, gràcies.

Anònim ha dit...

Eixos espais son per a les casetes de setmana de bous i per a ficar el tiovivo.
La reforma del parc ens feia molta falta als algemesinencs, jo hi vaig tots els dies i mel passetje 8 o 9 voltes i soc mes feliç que el guerra.
Gracies Saa, gracies VR heu sabut compendre les necessitats de Algemesí, i jo com a bomber que soc, ara vos demane que el mercat el deixeu com está i portarem allí els gossos per tal de fer simulacres de rescat.

Anònim ha dit...

He he he, jo també portaré al meu gos allí al mercat, així que pixe allí, que total... més merda i més rates de les que hi han allí ja no en pot haver en altre lloc, he he he

Anònim ha dit...

que guarro eres tu i el teu gos

Anònim ha dit...

A l'anterior anònim:

Mira mante, no se si te n'has adonat però el que he dit de mi i del meu gos era en tò irònic...

Anònim ha dit...

Menuda baZura de parc que ens han deixat, hem dona vergonya tindre que passar per allí i mirar.

Sempre ens quedarà les joventuts del PP per a que passejen per allí i es facen fotos :)

Anònim ha dit...

Està vist que el Parc Solana d'Or (Ciudad de vacaciones, dígame) és una caca de vaca. Passes per allí i fa un torro que no veges, tot amb paviment, plantes les justes (o menys).

Damunt li han "anventat" un casetó al costat just del pontet que ni llueix ni una cosa ni l'altra.

Anònim ha dit...

Per ahi dalt diuen que com ja està fet no cal que digam la nostra opinió. Qué democràtica la persona que parla, segur que vota al PP...

Puix bé, a mi el Parc no m'agrada gens, però no és sols que no m'agrade pense que les coses s'han de canviar per a millorar-les no per a deixar-les malament.

Ningú ha fet referència a la "merderà" que han fet respecte als accesos al parc. No coincideixen en els pas a nivells que havien abans,això valga per davant. Però el que és pitjor, els accesos hurien de ser accesibles. Les persones que duguem xiquets en carro sols tenim dues entrades accesibles que no tenen cap pas de zebra relacionat.On hi ha pas de zebra d'abans hi ha un escaló que va de bo (com diria una amiga meua "collons quin catxo escaló pa trencar-te la crisma".

De pas també, i com ningú ho ha dit, les "baranes" o alguna cosa pareguda que han posat sols a una part, són ideals per anar amb xiquets.

I continue com deien altres veïns i veines a aquest blog, els bancs sense espatler i massa baixets, no hi ha vegetació, no hi han papereres...

El que més m'agrada del parc resulta que ja estava: la fitolaga, el pontet i la font de les granotes...

Anònim ha dit...

El que han fet al parc no té comentaris, però heu vist el que han fet en la fase dos de la Xopera? És cert que la sorra que han posat per fer els camins i els quatre arbres raquítics han costat 400 mil euros? Per el tema de l'aigua vos comentaré que hi ha una màquina que pot obtenir aigua de la humitat de l'aire. És necessari un mínim del 40 per cent d'humitat, la màquina produeix 24 litres d'aigua potable diària i només necessites connectar a una presa de corrent, no és necessari cap punt d'aigua.