divendres, 8 de maig del 2009

Expo-repetició

Si fa unes dies teníem la passarel·la d'Algemesí (de la qual ja vam parlar ací, i ara, a més podeu gaudir d'un complet vídeo per recordar aquest acte), ara és el torn d'Expo-Algemesí.

Abans de dir res de la Fira, tal vegada hauria estat interessant fer coincidir la passarel·la amb la Fira, no? O era massa actes en pocs dies? Supose que alguna raó hi haurà.

Sobre Expo-Algemesí, en aquests temps de crisi és el moment de traure a relluir l'enginy i de donar suport a totes les empreses del poble que ho necessiten. El cost d'un estand al parc és de com a mínim de 180 euros, (tal i com explica la regidora ací), a més cal afegir la decoració i a banda cal que algunes persones estiguen allí treballant tot el cap de setmana. Açò, provoca que a moltes empreses del poble els números que no els quadren, i per tant que no s'apunten a l'Expo.

Per tant, resulta evident que el pas del temps i la situació econòmica exigeixen al govern municipal un replantejament de l'Expo. Actualment, és una repetició del programa-menú que van posar en marxa socialistes i que ja els últims anys es notava que anava cap a baix. El nou govern no li ha donat l'impuls (canvi) que necessita i s'ha limitat a canviar la foto de Gregori per la de Vicente Ramon.

Cal oferir noves propostes als veïns i especialment als empresaris del poble que poden estar més afectats per la crisi. La passarel·la hauria tingut més sentit dins de l'expo, però no cal oblidar que a Algemesí també hi ha moltes altres botigues a banda de les que venen roba.

Perdoneu, ara que ho pense si que hi ha una diferència important respecte als anys anteriors; enguany es fa la inauguració el dissabte a les 12 del migdia, ja que ve la Consellera a fer-se la foto. I ens deixarà algun euro a canvi?

41 comentaris:

Anònim ha dit...

Les Expos són un format en decadència que pràcticament s'extingiran. En el segle de la Societat de la Informació, la forma monolítica d'una parada física amb un decorat i comercials oferint uns catàlegs és cara per l'expositor i poc atractiva per qui s'acosta. Els coneixements, la cultura, i també els intercanvis comercials de gran escala estan produint-se en massa des de fa uns anys per la xarxa. Tard o d'hora arribarà aquesta nova manera de fer a les relacions locals.

Les grans fires internacionals han de desaparegut del mapa (algú pot imaginar una nova Torre Eiffel?). Fiascos com Expo Zaragoza, o El Fòrum a ca nostra, han acabat amb la idea de que aquest tipus d'esdeveniments generen riquesa. A més a més, les fires comercials estan començant a caure com mosques, des de desaparicions sonades com el SIMO a possibles últimes edicions com el del Saló de l'Automòbil de Barcelona.

Tot açò, que a molts algemesinencs ens pot semblar molt distant, és un avançament en el temps del que succeirà amb la Fira local (si no està ocorrent ja). Els expositors deixaran de tindre interès perquè l'inversió no serà rendible. En un panorama econòmic on l'eficiència serà vital, els botiguers i empresaris locals (els qui no desapareguen en dos anys) no finançaran una fira on el poble vaja només a passejar-se (no money, no party). Estem davant de l'última/penúltima ExpoAlgemesí, i al meu entendre no serà una gran pèrdua, ja que l'estabilització econòmica local (malauradament no serà recuperació a mitjà) no vindrà amb velles fòrmules.

PS: La sobreinformació, amb les mesures econòmiques que prenen les institucions, són el pa de cada dia. Fins i tot, blocs com aquest repeteixen el missatge (no ens enganyàrem, Gamieta té també per lògiques les estructures mentals difoses per l'Establishment). Reactivació de l'economia, suport a les empreses, injecció de capital... són expressions que posen una cortina de fum, també al nostre poble, sobre allò que els governs occidentals fan i del que Chomsky ja fa temps ens advertia: privatitzen els beneficis, socialitzen les pèrdues. A cap metge se li ocorre dir que reviurà un mort, als polítics sí. L'hiperconsumisme ens ha fet pobres i encara diuen que ens tornarà a fer rics. El forat econòmic mundial és (segons economistes independents) de 50 bilions de dòlars. A la que feu uns càlculs de deute per persona occidental i jugueu amb l'endeutament personal i les dades de l'atur entendreu el drama econòmic del poble d'Algemesí en particular i mundial en general. Deixem de subvencionar als qui ens han portat fins ací: polítics, banquers, constructores i especuladors.

Anònim ha dit...

Gamieta, jo tinc una empresa i enguany no vaig per què no estic de acord en tindre que pagar cuant hi han osociacions que arrepleguen al any mes diners que la meua empresa i tinguen un stand de vaes, en aquesta epoca no es pot consentir que se pague lo mateix que en els anys de bonança.
Abanda del temps que tens que estar alla sense poder treballar.
Per què no van les empreses que treballen en l¨ajuntament????
Esteve Barberà, copisteria Giner, Dismuntel, Bou....etc i mes que ara no em venen al cap.
Si volen ferse la foto en temps de crisis que es la fasen en els que es plenen les butjaques gracies a ells.
salut i el plus pal salon.

chustisiero ha dit...

OFFTOPIC: http://www.lasprovincias.es/valencia/20090509/politica/tengo-recado-eres-gilipollas-20090509.html"Tengo un recado: eres un gilipollas"

El concejal socialista de Xàtiva Rafael Llorens llegó al pleno con un recado de su mujer dirigido al alcalde, Alfonso Rus. Llorens pidió la palabra y le dijo: "Eres un gilipollas". El concejal le devolvió así el mismo calificativo que Rus había utilizado hace pocos días hacia algunos profesores.

Rus se quedó de piedra, porque no dijo ni palabra.

Anònim ha dit...

Альхемеси = Algemesí.

Anònim ha dit...

Estic molt d'acord amb el primer post de la nova entrada. Es cert que van proliferar a la nostra comarca i a tot arreu un montó de fires similars, Agra Guadassuar, Fira Gastronòmica en l'Alcúdia, en Carcaixent, per no citar la de Requena, etc. i totes estna en franca decadència, potser les molt temàtiques com la de Requena o la mel tinguen algun futur.

Per cert. LA CRISI QUE LA PAGUEN ELS RICS

Anònim ha dit...

Que unes empreses hagen de pagar un estand i altres no crea discriminació i malestar. Per cert algú pot confirmar o desmentir el rumor que els estrangers magribins que munten un negoci no paguen autònom durant els quatre primers anys i que als quatre anys donen de baixa el negoci i el tornen a obrir a nom d'un familiar per seguir sense pagar l'autònom? Si això fos així també seria injust que uns paguen impostos i altres no, sobretot sent estrangers.

chustisiero ha dit...

Respecte a si els immigrants paguen impostos: http://meneame.net/story/leyendas-urbanas-chinos-no-pagan-impuestos

El que no és cap llegenda urbana és com el PP pretén aniquilar la llengua de tots, el valencià, cosa que no va aconseguir ni Franco: http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2009050800_19_587010__Comunitat-Valenciana-Educacion-eliminara-lineas-valenciano-para-implantar-ingles. I mentre pujant en les enquestes. Acabarem emigrant. Ja no per qui mana sinó per la sensació de passejar pel carrer rodejat de mesinfots apardalats. Si es que tenim el que mereixem...

Anònim ha dit...

Els inmigrants estan exemptes de pagar el impost de activitats económiques uns quants anys i també del IVA.
Son mesures que afavoreixen la seua integració i que les paguem entre tots.
Altres mesures son deixarlos obrir tots els dies de l'any, festius inclosos, i deixar que treballen xiquets i treballadors en "negre" sense que passe res de res i ald de aci que ens donen pel sac

Anònim ha dit...

Els immigrants estan exemptes de pagar impostos, obrin tots els dies de l'any i el govern els dona 1 milió d'euros perquè donen "color" quan passegen. Va home va!!!! No tens ni idea!!!! Per favor, informa't abans de parlar. Paguen com tu i com jo, i com a tal els tenim que tractar.

Anònim ha dit...

Canviant de tema, el Parc no tenien que haver-lo acabat al mes d'abril?

I un altra pregunta, no s'haguessin pogut donar un poquet de pressa per a acabar-lo abans del darrer cap de setmana per a que la gent de fora que ha vingut a la "Expo" (i els del poble també) puguera gaudir del Parc?

I la darrera pregunta (vos ho promet), no pensen plantar arbres al Parc que donen ombra???? Ho dic per que quan passes per allí i ho veus, si pega sol no et dónen gens de ganes de passar per allí pel mig, hi ha una sequera, quasi tot pavimentat o emporlamat, ha plantat unes quantes plantes aromàtiques i au cacau.

No m'agrada gens, li diuen "parc" però el 75 % de l'espai és zona "asfaltada". Tenien que haver-ho emporlamat tot i haver tallat palmeres i haver fet allí un sequer i au.

Si és que més baix ja no podem (poden) caure...

Anònim ha dit...

Hui mateix, Algemesí Denúncia ha fet honor al seu nom i ha denunciat la deixadesa de l'equip de govern cap a la Expo-Algemesí d'enguany. Podeu llegir els comentaris en Algemesí Denúncia.

Per cert, he sentit que la Algecampus d'enguany serà en Juny o Juliol per a no coincidir amb la setmana de bous. Algú sap algo?

Anònim ha dit...

Podrieu deixar de fer propaganda els del PSOE? Gràcies!

Anònim ha dit...

Si el parc el van a asfaltar, per favor digueume, ¿on puc treure el gos perquè passege i faça les seves necessitats sense embrutar les voreres i carrers? Hi ha algun jardí o lloc amb terra, o potser he d'anar fins als camps de tarongers?

Anònim ha dit...

Que cague en ta casa

Anònim ha dit...

Tú que vols una cagerá de parc,

els gossos pals amos i a cagar al veí.
Ja ja ja, serás moniato.

Anònim ha dit...

Lo del parc és cert, el 85 % del terreny està pavimentat amb taulells, aquest estiu quan faça un poquet de caloreta no es podrà ni arrimar per allí...

Anònim ha dit...

Bon dia. Aquest any on faran la nit de les paelles? Algú sap algo?

Anònim ha dit...

almenys han deixat la fitolaca del centre (gràcies a la mare de déu del parc, doncs també estava previst tallar-la), i un dels pontets (que també estava previst llevar, encara que ara no va a ninguna part), i els vehicles ja no van cap al carrer figueres pel mig del parc (encara que també estava previst), i.....del projecte inicial ja no queda res de res,... però segueix sent una caguera!

Anònim ha dit...

Aquest cap de setmana ja es van fer paelles a la Plaça de la Ribera, però crec que s'enteraren 4 gats.

Supose que per a la Fira serà quan facen la multitudinària convocatòria de l'any passat. En quina part del Parc? Supose que en la part nova no. Més que res, perquè amb eixos taulells, el color del parc passaria del groc al negre en una sola nit. Altre problema que no han previst...

Anònim ha dit...

el de avans té raó,
deurien fer paelleros, ara en la fira fer paelles, després durant la resta del any, els rumanets ixos de les faldes llargues de festa i lo que els sobre que seu mengen els gosos que volen pasetjar per allí o els amos que tot sa pega.
huiiiiii. festa salut i força en el canut. jeje
este gamieta esta molt diver.

fumador resentido ha dit...

Res.
Als menja llentilles del principi. Les exposicions són l'evolució de les antigues fires; per exemple La fira de Xàtiva (bestiar), Concentàina... El SIMO, ARCO son fires / exposicions de venta entre majoristes; no tenen res a veure. Sempre que les fires es moguen dins dels paràmetres venta/compra-consumidor són adequades per dinamitzar el mercat i generar oportunitats de compra.
¿hi havien inmobiliaries, aquest any?( ja, ja.. perdoneu). A mi tampoc m'agradat la distribució i la disposició... però bo (aceptamos bici como transporte a motor)

I el conciertazo de "suena la dipu" (és a dir el Rus, el "engelipollaò") Com s'entere la Ministra Salgado se'l carrega (LEY antitabaco) ens fa fer el concert als enderocs estil sarajevo/mercat i a més ens cobra l'entrada perquè hi ha que "recaudar". CELTAS CORTOS

P.D les fires com element cultural de expressió mercantil s'han fet al llarg de la historia (mesopotamia, egipte...) Nosaltres meditarris no podem renuciar a aquesta expressió cultural... Els anarquistes de saló, els antisitema d'expressió... que vegeu la mà del capitalisme en tot canvieu de "dieta": Llentilles i arrop ( no les compreu a casa vazques que és capitalista).

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb fumador resentido. Però també amb Gamieta. A la fira li cal afegir novetats que la fasen més atractiva. He llegit a Provincies quue s'ha passat de 80 a 50 expositors enguany i la sensació era que hi havia molt menys que l'any passat. 30 expositors són molts per a que siga només a causa de la crisi.

ANDREA ha dit...

A la Expo-Algemesi ,le falta encanto,es muy sosa y la gente terminara por no ir ni a verla,hay que hacer algo novedoso y a ser posible facilitar la presencia a mas expositores,de no ser asi,esta feria tiene los dias contados...

Anònim ha dit...

Puede ser Andrea. Pero al ayuntamiento le han salido bastante bien todas las apuestas de actos como la cbalgata de reyes, aquello de la fórmula 1, el desfiule de moda y la Expo que salió muy bien el año pasado ahora cae.

Anònim ha dit...

"... Els anarquistes de saló, els antisitema d'expressió..." signat un anònim prototip del PsoE.

Subrealista, ho trobo subrealista...

Anònim ha dit...

Sabeu la realitat de la expo? "no tenim ni un duro", crec que 150€ no es una inversió ruinosa per ningú, la majoria dels qui han participat en la pasarela li ha costat més, el problema es que ixa fira está mal desde el principi, Fira SALUD no té cap relasió en el comerç local i de fet mai em estat identificats, ni consultats, era una fira enfocada als majors, (tingam memoria, mai ha tingut exit)que raro es el qui anat a exposar una vegada, tornar, la majoria de fora i vendedors de fira.
Desde que la feren, el mateix comers local no ha confiat amb ella, el nom, les activitats, els expositors promoció, en fí res, ademes la FERIA MEDIAVAl, costaba una pasta, en la sola intenció de fer anar a la gent, que la majoria no entraba en el recinte firal.
En fí mal en general, els anims tat economics, comercials, i laborals, están agoniosos de fet mols comersos a la porta del abandono i tancar.
IXA ES LA REALITAT

Anònim ha dit...

Noam Chomsky quin nivellaço!!! per parlar d'Expo-Algemesí. Estic d'acord amb que la fira va començar sent una cosa que poc o res a vore tenia amb el teixit econòmic i cultural del nostre poble i que hauria d'haver canviat ja fa temps. No vaig a donar, idees perquè a mi em paguen per pensar i supose que als que cobren més de 50 mil euros a l'any en el nostre Ajuntament també i no vull llevar-los la feina ... però segur que (a poquet que els que ho han de fer pensen un poquet igual se guanyen el jornal. O no???

Aixina que a pensar en noves fòrmules i com diu un amic anònim, forem, som i serem un poble mediterrani i comerciant, encara que Chomsky té més rao que un sant

chustisiero ha dit...

D'aci molt poc s'inaugurarà per fi el pas a desnivell. Supose que Gamieta parlarà de l'esdeveniment en un dels proxims articles.

Vos recomane que no es perdeu el que es va dir abans de les obres: http://www.lasprovincias.es/valencia/20071103/ribera/algemesi-pide-ahora-soterramiento-20071103.htmlEn especial falsetats com les següents:

El alcalde se ha comprometido a informar a los vecinos del Raval de las obras y de la nueva situación de este barrio. Para ello el Ayuntamiento ha repartido circulares informativas y se ha reunido con los vecinos para escuchar su opinión.

"el pavimento de la Ronda d'Alzira desde la calle Arbres a la calle Montaña se elevará 10 centímetros. Así, los vehículos tendrán la sensación de atravesar un gran paso de peatones y reducirán la velocidad".

Anònim ha dit...

Gami... sembla que estàs més morta que l’Expo Algemesí... jeje!.

e s p a v i l a ’ t ! .

Anònim ha dit...

I de que proposeu que es parle? Hi ha alguna novetat més?

Anònim ha dit...

Es pot parlar de les properes eleccions europees,i de la llei de dependencia,que esta un poc deixada, per part del sr. Camps.

Anònim ha dit...

voldràs dir desemparà per part del sr, zapatero. Perquè és molt bonico fer una llei i no dotor-la econòmicament deixant a les autonomies sense recursos. Menudo xapusero

no hi ha mes ceg que qui no vol vore ha dit...

Ejem, ejem... COM DIUS!???

Un altre que NOMES veu Canal9. A vore, la llei és la mateixa per a tot el país. Només que com està treta pel PSOE, "cal" boicotejar-la. Al menys en les comunitats on mana el PP (Madriz i Valensia).

Si la llei és la mateixa en tot el territori espanyol, per què la seua aplicació no és un fracàs en la resta de comunitats?

Molt senzill. Per cada euro que pose la comunitat, el govern posa un altre. Si aquesta comunitat no en posa cap... (pregunta-li als interessats). Eixa és la raó per la que ara han canviat la distribució de les aportacions de l'estat de forma que ja no siga relativa al nombre d'habitants (HUI! Peró si acabes de dir que no donen recursos!!!) sinó a la serietat a l'hora d'aplicar la llei. Si boicotegen la aplicació, encara rebran menys que abans. Evidentment les més perjudicades son, com no, Madriz i Valensia. Però creu-me, de manera totalment justa: Si els senyors Camps i Aguirre fan els deures, desapareix la discriminació instantàniament. La decisió és d'ells i de ningú més. A mi no m'agrada la decisió del ZP, però entenc que és un mecanisme per a forçar a les comunitats peperes a ajudar als dependents.

El pitjor de tot és que estan pagant-ho els més febles de la societat, per la puta i asquerosa política... Total dona igual el que facen, després li tiren la culpa en Canal9 dient que ZP no posa peles i arreando.

Anònim ha dit...

Algú ha passat pel parc a veure com està quedant? Jo vaig passar per allí ahir i allò pareix un sequer, hi ha més terreny amb taulell que terra, i això que "en teoria" és un parc.

Qué fa un parc sense quasi plantes?, almenys hagueren plantat arbres per a donar ombra. Quasi tot son matollets que alcen dos dits i que no es faran molt més grans.

Molt bé per plantar plantes aromàtiques però molt mal per no plantar arbres i per "entaulellar" el 90 % del terreny.

Anònim ha dit...

Arbres!? Li demanes arbres al mateix regidor que ha llevat la mitat dels arbres del poble? Tu lo flipas! ...però si te al·lèrgia a qualsevol cosa amb branques!

Anònim ha dit...

podrien plantar aromàtiques de canyamó !!! ejjejeje estaria guapissim ! jejeje imagineu-se que moderno ! eixiríem altra vegada en els mitjans de comunicació !

Anònim ha dit...

El tio eixe està s'ha xutat alguna cosa, el 80 % del terreny del parc està tapat amb taulell i paviment, als carrers de dins del poble ja no en queda cap, i els que queden són els que ha plantat després d'haver-ne arrencat uns altres molt més grans, i qué ha plantat? si senyor, ho heu encertat, tarongers borts, com si no saberem el que és un taronger, per que com en tot el terme no n'hi ha cap...

Que li tindrà por tot allò que és verd?

Una zona on hi havia molt de verd i que (estic d'acord) se li tenia que pegar una llavadeta de cara, però una llavaeta, canviar el paviment i alguna coseta més, ho ha tornat a deixar en zona zero igual com el mercat. Vaig a callar ja per que m'encenc cada vegada que toqueu aquest tema...

Indurain ha dit...

això no es un parc, pero es que no ho ha sigut mai. és una avinguda o un passeig com a molt.

Anònim ha dit...

Pots dir-li com vullgues, mante, la qüestió és que per a ser un passeig, avinguda o parc, el terreny verd l'han deixat on jo et diré...

Anònim ha dit...

Lo del parc Salvador Castell, ja ho pagaran, ja... menuda merda... i més per als veïns i veines. Jo feia temps que no intervenia, però lo del parc m'encen, i encara no han acabat, que espereu, va tot... Hem de fer alguna cosa per a impedir-ho, ja ens imaginavem que no anava a ser verd, però el secarral que han arreat, per ahí en estiu no passetjaran ni els gossos... i groguet, "ahí es na"... ni ombra, ni res... que podiem esperar d'una corporació que ha deixat el poble sense arbres perquè a unes quantes marujes lis molestaven perquè haviem d'agranar el carrer...com digué un del PP: MANDA GÜEVOS..

Per cert a ixe/a que diu que cada vegada la gent llig menys este blog...ja, ja , ja... això voldries guapo/a... i espera que ve curva...

PAZ Y AMOR... Y EL PLUS PAL SALON

Anònim ha dit...

M'han dit que en la paret de darrere del pontet van a posar un poster del paisatge que hi havia avanç del parc per a que es facen la foto els novios.

Te collons han fet un pegote que ni en els treballs de classe