dijous, 22 de novembre del 2007

La crisis prelectoral del PP encara calenta

Unes setmanes abans de les darreres eleccions municipals a les files del Partit Popular d'Algemesí va botar a la llum pública una disputa interna entre la presidenta del partit, Berta Palanca, i el candidat i ara alcalde, Vicente Ramón. La cosa és va embrutar: van aparèixer escrits a la premsa i els del PSOE es fregaven les mans pensant que aquesta guerra interna suposaria la caiguda del Partit Popular i ells tornarien a tindre una majoria absoluta com la de fa algunes legislatures.

Ara uns quants mesos desprès, hem pogut vore com aquella crisi interna per la confecció de les llistes electorals al PP no va tindre conseqüències ens els votants ja que no va afectar per a res als resultats electorals i el Partit Popular va aconseguir la majoria absoluta. El PSOE encara està llepant-se les greus ferides que li ha deixat aquesta derrota electoral, i els seus socis de govern o bé han desaparegut de l'ajuntament (el Bloc) o bé caminen per l'oposició (EU).

Però sembla que aquella famosa crisi interna del PP no s'ha tancat totalment amb la victòria electoral i ens hem trobat amb la notícia que el des de València han posat una gestora per a intentar posar solució en aquells casos on el candidat escollit no era el cap de la cúpula local oficial (Vicente Ramon vs Berta Palanca , ex-presidenta local del PP). Per tant, el tema encara està calent, tot i que des del poder absolut del bàndol guanyador ara serà més fàcil donar-li tot el poder a VR o a alguns dels seus Megaregidors. De moment VR ja és el president de la gestora (és jutge i part) que ha de controlar el partit fins la pròxima assemblea local del PP que es farà en abril.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si, la veritat és que és curiós que les crisis que afecten al PP no passen factura mai a les urnes, ho podem veure en casos com la rinya permanent que mantenen Camps i Zaplana, i també en el cas de la crisi d'aquest partit al nostre poble.

Anònim ha dit...

Jutge i part, curios....