dijous, 28 de juny del 2007

La Nova Muixeranga i els Castells


La Nova Muixeranga d'Algemesí ha organitzat el passe del documental Castells, per al divendres 29 de juny a les 20:30 hores a la seu (al Carrer nou)
Es tracta d'un documental quefa un seguiment de la Colla Joves dels Xiquets de Valls al llarg d'una temporada castellera. Tota una mostra de treball i un exemple per a la gent de la Nova Muixeranga.

Realment, fa goig veure com la gent de la "Nova" s'esforça per oferir activitats i propostes culturals i socials dins el món associatiu d'Algemesí. A més, de les nombroses activitats que fan (moltes de portes cap a dins, però també d'altres obertes), també tenen la revista La figuereta que periòdicament informa de l'activitat muixeranguera, les eixides i moltes altres propostes que porten a terme.

La Nova Muixeranga celebra enguany el seu 10é aniversari. En aquests anys han sabut superar molts entrebancs inicials: personalismes, prejudicis inicials, pressions... i a més han aprés de l'organització i funcionament de les principals associacions de castellers catalans, que en tot açò de fer torres humanes tenen molta "alçada". La cultura cívica catalana és envejable, i els castells en són una bona mostra. Quasi tots tenen una seu i organitzen moltes activitats culturals i socials al voltant dels castells, de la cultura tradicional i altre aspectes socials.