dissabte, 25 d’agost del 2007

Que se calle el Megafon pesadet

Ara que s'acosten els bous tinc una premonició. Cada anys hi ha un objecte xorra, de vegades dos, que triomfa entre els veïns i veïnes d'Algemesí i que tots acaben comprant o bé a les paradetes o als venedors ambulants que van pel parc tota la setmana de bous. La meua predicció és que l'objecte xorra serà el megafon. des de fa alguns mesos s'han posat de moda aquests objectes que ajuden a fer públic els comentaris i frases dels seus propietaris. Moltes vegades és confirma que quan menys coneixement més dóna pel sac el propietari del megàfon. Ja he vist alguns acomidaments de solter o soltera amb el megafonet en man del pesadet de la quadrilla diguent bajanades o acostant el megafon al seu mòbil per amplificar les insuportables melodies del mòbil. Ara, al lamentable repertori s'ha incorporat el costum de passejar en cotxe pels carrers amb el megàfon per fora de la finestra simulant el soroll d'un cotxe de policia o d'una ambulància en emergència. D'aquesta forma alguns personatges del nostre poble criden l'atenció i obtenen el seues necessaris minuts de fama en aquesta vida. Cadascú demostra les seues habilitats com pot.
Esperem que la meua predicció no es faça realitat i tingam una festa de bous amb la contaminació acústica justa i necessària.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si. Ya en les paelles de juny arribaren els primers megàfons després de que s'incorporaren a les festes de falles de forma molt sutil. "Ja voràs açò en bous", comentarem les amigues. Dit i fet. Hi ha gent, em consta en acta, que ja te el megàfon comprat per a estrenar-lo ja la primera nit. ¿Quin tipus de frases s'escoltaran?

Heu de saber que estan prohibits i que la policia els requisa pel soroll de la sirena que has esmentat. Confonen al vianant i s'entra en el joc de PEDRO Y EL LOBO ¿o era JUAN EL MENTIROSO? Un que avisa de l'arribada dels llops però mai no es veritat fins el dia que arriben i... s'ho podeu imaginar.

En fi, xiquets i xiquetes. Que ja tenim la Mare de Déu ací.

I una cosa més Senyor Gamieta...ja que és vosté tan observador (he de dir-li que em posa caxonda i tot vore fins a quin punt analitza tot) voldria que quan pase pel carrer Muntanya alce el cap cap amunt. ¿HA VIST QUE LA IL·LUMINACIÓ PER A LA MARE DE DÉU SEMBLA UNA FULLA DE MARIHUANA? Se veu que van dir "símbolos marianos" i s'han equivocat els de les bombilles...jeje. Ja em contaràs.

PROBA PROBA LOS MICRÓFONS. UNO DOS, LOS MICRÓFONOS. MIS TETAS DOS MICRÓFONOS. UN DUE, LOS MICRÓFONOS...