diumenge, 23 de setembre del 2007

El sol inaugura la setmana de bous

Per molt que intenten fer discursos o muntar un desastrós acte pirotècnic per a donar la benvinguda al Bous 2007, hi ha un protagonista que ha decidit que la festa no començe. Ell si que té més poder que tots els polítics i comissionats junts: El senyor Oratge no ha estat de bon humor aquest dos dies passats i ha decidit que la setmana de bous del 2007 no's'encete fins hui per la vesprada. No osbtant això, les casetes han fet sopars i dinars i han repartit beguda, però a la plaça de bous encara no s'han fet cap espectacle fins hui diumenge per la vesprada, la vesprada de les dones. Hui ha vingut a Algemesí un convidat que encara no s'havia dignat a vindre per ací: el senyor Sol.

El divendres ja vaig avisar de que la cosa aniria mal i el divendres a la nit va ser el diluvi universal. L'aigua corria pel parc, la gent no sabia on posar-se i evidentment l'espectacle de Malú se'n va anar a la caixa del oblits. El dissabte més del mateix, aigua i poc més. La imatge del dia va ser per la vesprada quan tots estàvem a la plaça amb ganes de començar la festa, els de la comissió (els que treballen, com el president i l’encarregat de la vesprada) portaven la roba i les mans brutes d’arena intenant arreglar l'albero. Mentre, el públic des dels cadafals anàvem mirant com uns núvols negres s’acostaven cap al nostre cap. Ningú volia acceptar la realitat que no hi hauria bous. I aleshores va passar el que s’anunciava: a ploure i a casa. Va estar així tota la vesprada i per la nit també es va suspendre el concert de Jarabe de Palo. Les actuacions musicals diuen que tal vegada es facen els dimecres Malú i el dissabte vinent, desprès de Mágicos 70 serà el torn de Jarabe de Palo. I la correguda del dissabte es comenta que per al dilluns 1 d’octubre.
La Comissió Taurina confirma l’ajornament de la Correguda i l’actuació de Pau Donés, però res de Malú. I aquesta nit, si el temps ho permet, les carroses.
La pluja no va impedir la realització de la manifestació antibecerrades que es va fer a les qautre cantonades. No va haver massa enfrontaments llevat dels quatre de sempre que volien tindre el seu minut de glòria. les cròniques dels diaris també han contat la seu versió de la manifestació. En Las Provincias una crònica més pròxima al que va passar i al Levante, com últimament fan, fent una versió més bèlica del què en realitat hi va ser. La part positiva de tot açò és que per segon any consecutiu cada bàndol va expressar la seua opinió, sense caure en l'insult massiu ni en l'agressió, i mantenint la bona educació. Està clarque gent inscocient i sense trellat hi ha en tots els llocs però no podem posar a tot el món en el mateix sac.
Per un altra banda, com l'oratge preocupa he consultat la predicció per a les pròximes dies. Sembla que la senyora pluja ja s'ha cansat de la festa.

L’amic “Aspirant a Tornejant” m’ha regalat aquesta imatge tan simpàtica de VR, a vore si hui per fi debuta des del balcó municipal. Gràcies.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta foto reflexa perfectament el sentir "nacional" de VR!

Anònim ha dit...

__HORMIGAS BLANCAS___

Telecinco echa mano del archivo para poder elaborar reportajes de la vida de los famosos... Permítanme que eche mano hoy del archivo, no para husmear en la vida de nadie, sino para rescatar un texto que se quedó en el tintero y no llegó a publicarse nunca en el periódico...

Les pongo en situación: ÚLTIMO DOMINGO DE FERIA. 23H DE LA NOCHE. PASARELA DE LOS MARISTAS. NUEVA CORPORACIÓN MUNICIPAL ACABADITA DE ESTRENAR. NOVATADA:
Con corona y sin castillo. Así se quedaron todos los miembros de la nueva corporación municipal de Algemesí la noche del domingo. El programa de fiestas anunciaba un acto de clausura de la feria al patrón, San Onofre, con un castillo de fuegos artificiales para las 23 horas. Lo cierto es que a las 22.30 quedaba ya poca gente por un parque casi desértico y cuando se oyeron los primeros cometarios: "se han oído cuatro carcasas", todos pensaban que se trataba de la celebración por los resultados de la jornada futbolística. A las 22.55 horas, la comitiva municipal, con el recién estrenado en el mando de la alcaldía Vicent García (PP), el jefe de policía, un oficial y otros tantos dispositivos acudieron al puente del río a ver el castillo. Iban a verlo ellos solos, entre guasa, bromas y "esto es quemar el dinero". Las caras cambiaron cuando el jefe de policía llamó al pirotécnico y su esposa respondió al teléfono diciendo que su marido estaba ya acostado y había tirado el castillo a las 22 h. ¿Quién dió la orden del inicio del castillo de clausura de las feria de Algemesí? ¿Quién vió ese castillo? ¿Por qué no se avisó al nuevo alcalde y a todo su equipo -que acudió al completo, corbatas y tacones incluídos- del cambio?
Lo que está claro es que el jefe de policía, Collado -definido políticamente y con su esposa en las listas del PSPV de Algemesí- tuvo ayer chiste para contar durante el almuerzo con los miembros de la antigo equipo de gobierno socialista.
Vicent García y su equipo de gobierno han pagado ya la primera novatad y la moraleja es bien sencilla: "El dinero que se destinaba a quemarse en un castillo al que no asiste nadie se destinará para una orquesta la noche de las paellas del día anterior". Todo sea por dignificar una fiesta que el equipo de Emili Gregori ha discriminado durante los 20 años que tuvo ceñida a su cintura el fajín de alcalde. El patrón de Algemesí, San Onofre Anacoreta ha sido el gran discriminado, un sin techo al que el gobierno socialista despidió el pasado domingo con un final apoteósico a sus 20 años en el Ayuntamiento: cuatro carcasas para el patrón de la ciudad. Viva San Onofre. Vivan las novatadas. Y que aprovechen los chistes a la hora del almuerzo.

Anònim ha dit...

////CAVALCADA****

La cavalcada, tot i que la plutja ha intentat boicotejar-la, ha ixit a les 12 de la Plaça del Mercat. I com que tenim Ajuntament nou, doncs s'ha canviat la direcció de la desfilada, el mateix recorregut amb la novetat d'anar a l'inreves, per marcar la diferència i que no ens acostumem per vici a les coses... Bé. Encertat passar pel CARRER DEL PASSEIG. Bé.

COSES QUE CAL MIRAR (no se me ofenda nadie):
-MAJO (La germana della cappo di segurità della città) ha pujat a les amigues a la tarima municipal. No està mal. Feien festa. Però no quedava massa correcte estar fent botelló darrere de la cara de l'alcalde. Malament. Això si, elles, com sempre, ESTUPENDES. ¿Les anomenen així, veritat?

I la resta bé. Tot correcte. I des d'ací el meu més sincer homenatge i aplaudiment a un fill d'Algemesí que esta nit ha estat capitanejant la nau més difícil...la Plaça d'Algemesí plena de gent. El fill dels amos de AMELIA'S (pasaje) ha estat torero, torero i olé. Ha animat i s'ho posat a tota la plaça a la butxaca. Bon humor. Bona veu. Bona actitut. Bona aptitud musical. Molt bé... per a ser el primer concert nocturn ha estat a l'altura. Problema....que son les 4.27 i m'he deixat a QUINTA AVENIDA cantant en la plaça fa mitja hora. No se si hauran acabat ja o què.

BON INICI DE SETMANA. VA XIQUETS...UNA SETMANETA I MON ANEM.

Anònim ha dit...

La germana de la Quini, i les del clan LES ESTUPENDES, deurien de tindre en comte que ixa nit les protagonistes no son elles, que ja ho tenen be, que sempre volen acaparar tota la atenció. i jo me pregunte, QUI LES DIXA PUJAR AHI DALT?

Per cert la meua sincera ENHORABONA A LA 5 AVENIDA, IXE PEPELUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!