dilluns, 24 de setembre del 2007

La fi de les becerrades

Hui es farà la primera de les nits de les becerrades. Finalment, tot i les manifestacions i l'intent per part d'alguns cadafals per acabar amb aquesta part de la festa totalment desfasada en el temps, a la fi no res. Som molts els que anem als bous, i també sé de molts cadafalers, que pensen que seria bo donar per acabada aquesta pseudoespectacle on cadafalers no professionals fan patir molt a l'animal i a més es posen en perill a ells mateixa ,perquè com bé sabeu l'estat físic i etílic de molts dels cadafalers que ixen a la plaça no és millor per a maniobrar amb un estoc. El tema ja va ser tractat per alguns comentaris.

De fet , crec que fa uns mesos va haver un intent de denunciar el cas a la Unió Europea pel maltractament als animals. Si els algemesinencs ens indignem davant d'altres festes on es fa patir a animals, no podem tancar els ulls al que passa al nostre poble i no admetre la realitat: que els "no professionals" que intenten matar als becerros fan patir molt als animals.
No sé on falla la cosa, perquè si parles amb molta gent que està al tema dels bous veu amb bons ulls posar fi a la becerrades, però si ells que són els responsables estan d'acord i es continua fent en algun lloc fa aigua aquesta organització de la festes. Mireu fins on arriba el tema que hui mateix, a la porta del Burladero he escoltat al president de la Comissió Taurina, Bernardo Trull, opinar que realment les becerrades ja estan desfasades, que les presentacions estan molt bé perquè el públic s'ho passa d'allò més divertit però no es pot dir el mateix a l'hora de torejar i matar al becerro. Ja és el moment d'evolucionar i deixar de matar becerros en la plaça d'Algemesí .

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Per a començar se podria reduïr de dos a un dia de becerrades, limitar el nombre de cadafals que torejen (que no presentació) i que ells decidisquen si maten o no l'animal.

En essència es mantindria la tradició (com volen els més retrògrads) però cada vegada hi hauria menos probabilitats de fer la massacre.

Seria qüestió de poquet de temps que al final s'acabara per no matar a l'animal.

Per cert, estar en contra de les becerrades NO implica estar en contra de la festa. És prou obvi, però sembla que no ho és per a tots (en la manifestació hi havien prou d'eixos).

Anònim ha dit...

Senyor Gamieta. Bon "ESPECIAL" de Bous de 2007. Esta nit, si vol entrar a vore les becerrades a la Plaça, junt a la barrera d'Emili, m'ho diu i li reserve lloc.

SIGNAT: L'ALCALDE

Notes aclaratòries:
-ENGUANY ESTÀ PROHIBIT EL CONSUM D'ALCOHOL A L'AJUNTAMENT, NOMÉS HI HA CERVESA. I ESTÀ TOTALMENT PROHIBIT IXIR AL BALCÓ MENJANT O BEGUENT.
-¿HEU VIST CÒM DOMINE ELS "MATES" DE BÀSQUET? ESTIC EN PLENA FORMA...¿PENSAVEN QUE M'ANAVEN A EMBRUTAR LA CORBATA AMB L'ORELLA ESTAGUENT AL MEU COSTAT EL DIPUTAT? NI DE CONYA...
-¿SE N'ADONEU QUE ELS DEL PSOE PLENEN EN BALCÓ DE L'AJUNTAMENT AMB GENT QUE NO FA MÉS QUE SALUDAR? AIAIAI...

¿M'ENGOMINE EL CABELL O ME'L TALLE? AÇÒ DE SER ALCALDE I NO TINDRE UN "ÀLEX VIDAL" COM TÉ RITA A MI ME DUU LOCO. SALUTACIONS CONCIUTADANS.

VR (que no VK, que és un altre...)

Anònim ha dit...

Hui, ha sigut el primer dia que he anat de festa pel poble, volia tornar prompte... I al final, com sempre, s'ha liat la cosa...

CARPA: pa que vuic una carpa si tinc un CARPE, amb activitats d'aigua a les 5 de la matinada?, I AMB MUSICA QUE SE POT BALLAR I CANTAR????

BECERRADES:
No m'agraden els bous, ho reconec, patixc massa.
Però fins ara, anava a veure les Becerrades, SÒLS L'ESPECTACLE QUE QUEDE CLAR, i he de dir que si damunt de fer patir a l'animal, es precís que ens facen patir a nosaltres, mirant la POCA GRÀCIA QUE LI POSEN A LES PRESENTACIONS!!!.

Per cert, demà hi ha que vore España Directo!; que estaven en la plaça vegent les becerrades, i no se si anem a quedar pitjor pel maltracte a l'animal, o per els rídiculs balls....

Anònim ha dit...

Primer herido asistido por el equipo médico en las becerradas de 2007. Los facultativos redactaron anoche el parte médico de un joven cadafalero que actuó en 4º lugar. ¿La causa? Herida con arma blanca -estoque taurino-. Afectados 2º y 3º dedo de la mano.

-¿LO HA MATADO BIEN, NO?
-DE MILAGRO
-EL MILAGRO ES QUE NO SE MATEN ELLOS.

Esta vesprada ESPAÑA DIRECTO. Un equip arribat des de Madrid ha fet la cobertura de les becerrades.

Anònim ha dit...

A vore... Amb tantes coses que té la festa de Bous: L'entrada dels bous al matí, els dinars i sopars, l'ambiet de les casetes, el muntatge de la plaça... I els d'Espanya Directo han de vindre a fer un reportatge sobre les becerrades, probablement la part més brutal de tot. Amb quina imatge eixirà Algemesí per la televisió estatal? Açò és lamentable!!!

Ni l'alcalde, ni els regidor de comunicació, ni la cap de premsa han pogut fer res per a que vinguen u en un altre moment de la festa i donem un altra imatge??? I a més, Vicente Ramón es va dedicar ahir a fer de reportero i anava darrere de la càmera de TVE explicant-ho tot. també li vas explicar quan els cadafaler que matava no s'aclaria posat l'estoc i van fer patir l'animalet? I també els vas explicar com es va tallar en dos dits amb l'estoc un dels cadafalers?
Està clar que les becerrades és una part de la festa, que jo llevaria ara mateix, però ara serà l'única cosa de la festa que voran a tora Espanya, així ho fan els mitjans de comunicació. El polític tal vegada no ho sap...per tant, assessores feu la vostra feina que per a això vos paga el poble d'Algemesí.

Anònim ha dit...

Per començar dir-te caòtica anna, que els que deurien d'haver-se encarregat de la premsa seria la ja comentada COMISSIÓ TAURINA.
A VR el van tocar per telèfon, i ell els va convidar a tot el dia, i no van voler, per tant ahir, la feina que va fer nostre alcalde, va ser de vigilar que es grabava i es deia. COSA QUE DEURIA D'HAVER FET LA COMISSIÓ TAURINA, JA QUE SON ELLS ELS QUE HAN DECIDIT QUE LES BECERRADES SEGUIXQUEN AVANT, I NO L'ANJUNTAMENT.

Caòtica, que et quede clar, que jo faig molt bé la meua feina, com a assessora, i que abans de criticar l'ajuntament, reflexionem sobre la comissió taurina que tenim.

Anònim ha dit...

SENYORETA CAÒTICA ANNA (que deus ser un home):

LAMENTABLE NO ÉS QUE ESPAÑA DIRECTO TRAGA LES BECERRADES. SI NO SE FEREN, NO HAURIEN VINGUT. LA PREGUNTA ÉS ¿LA COMISSIÓ HA CONVIDAT A LA TV A VORE LA FESTA DE LA SEMANA? HO DUBTE

Anònim ha dit...

Què bonic és passar-se les culpes. Quan les coses van mal la culpa és de l'altre i en el moment de fer-se
la foto: tots al balcó. Un poc de trellat i professionalitat, perquè els de la comissió no són professionals i els asesssors si, no? A vore si es nota.
Si no heu sabut informar-se i arreglar coses com la visita de TVE no passeu la pilota als altres, aleshores cal admetre la cagada. Perquè a la fi el que ix malparat d'aquesta història és la imatge d'Algemesí. I això també és responsabilitat única de la Comissió? L'Ajuntament no té res a dir?

I si voleu que reflexionem, el millor que podieu fer és reflexionar sobre vosaltres mateixa, abans de llevar-se les culpes de damunt.

PS: Estic molt feliç de ser dona.

CRISTINA ha dit...

Correcció a tots els què aneu tirant-se culpes; no soc ecologista, ni verda ni groga ni blava ni rés. Però perdoneu què vos diga què ací el què ix malparat d'aquesta història és l'animal. Tal com el poble es vist de festa aquests dies no te preu, quàntes històries i què pocs moments a la vida per gaudir d'aquesta manera... però el preu és massa alt. I l'única cosa què pot sentir el meu cor és tristessa. Ara sou tots a la plaça... no sentiu què l'animal no pot respirar, no sentiu com la seua carn es desgarra quan entra punxo rere punxo, no sentiu a la nuca la seua mirada desconsolada i aterrida... I a la fi, quan tot acaba i arriba la pau, aplaudiments. AÇÒ NO TÉ PERDÓ DE DÉU. No som ésser civilitzats, som bèsties.

Anònim ha dit...

Seria possible que la Comissió una vegada acabe el present exercici taurí faja públics els comptes de la Setmana en algun mitjà públic algemesinenc (El Berca, la web de l'ajuntament o on siga)?

Seria possible que es fera algun tipus de consulta popular entre cadafalers i abonats (una simple aproximació per començar) sobre l'assumpte de la mort dels "becerros", ja que segons sembla l'opinió majoritària és la d'acabar amb una pràctica que ja està desfasada?

Seria possible que la gent que administra i gestiona la festa en nom de tots s'ho currara una mica més?, perquè a la fi, el veritable cor i espectacle no corre a càrrec dels toreros, ni dels grups ni de ningú de fóra sinó de l'entusiasme i de les ganes de la pròpia gent del poble.

Anònim ha dit...

Estic amb tú, abonat del cadafal numero 16 de la plaça. Estic d'acord amb allò que proposes. Jo ja ho vaig dur una vegada però no amb tan bones paraules... ¿COM ES DEMANA AIXÒ?

Altra cosa... si la Comissió és l'empresaria de la plaça de bous de la ciutat... per què és el propi empresari el que forma part del jurat per a decidir qui és el triomfador de 2007?

PROPOSE:
Que enguany es publique una acta oficial de la votació i els noms i cognoms dels membres del jurat. No m'agradaria pensar que siguent una festa de tots, decidisquen entre 5 qui és el guanyador i previament a la deliveració haja hagut algun tipus de conversa prèvia on es pacte a miges...no voldria ser malpensada.
També propose que se facen públiques les despeses d'enguany.
Que la votació per al proper any dels trofeus la faça la persona que estiga abonada a una cadafal mitjançant una bulleta (només la plenarà qui s'interese x anar a donar-la)i així que el poble se senta més implicat que mai en la festa del bou.

I PROPOSE A QUINI GINER:
Que faja el favor de donar ordre expresa a la policia local de que es pose a la porta de la carpa i no deixe entrar a menors de 16 anys a l'interior. PROHIBIT. Hi ha gent més perillosa que un becerro a l'interior. Si no poden estar en el carrer per al encierro tampoc poden estar a la carpa amb el millor de cada casa. (Que no s'ofenga la gent que sap que este comentari no va amb ells, tots sabem qui entra i qui no entra en el sac).
HUI hi havia xiquets a la carpa que no tenien ni 14 anys... Si podem evitar-lis que vegen coses millor. Temps tindran de vore el que hi ha al món com per a posar-li-ho als morros abans d'hora.

SENYOR ALCALDE:
Com que l'escut de la ciutat va en el cartell de la carpa, faja el favor d'assegurar-se de que açò que comente es duga a terme. No se que embruta més la imatge d'Algemesí... si que Espanya conega les becerrades o que les noves generacions coneguen que la farina no se tira del palco si no que s'esnifa en forma de via de tren. BONA SETMANA (em consta que trau vosté hores de baix de les pedres per fer feina i que no li's vinga tot de colp el dia 1. Molt bé)

EL PSOE HA PUBLICAT REVISTETA, EH........ ja parlarem d'açò. Me'n vaig al llit. Que demà és dimecres i toca dinar i "lo que cuelga"

Anònim ha dit...

Ahir vaig estar per els pubs de vora la plaça i el comentari generalitzat de tots era que les becerrades del dilluns fóren un desastre, ja que segons m'han dit quasi tots els becerrets patiren molt ja que al respectiu "matador" de cada cadafal li costaba molt de ferlos morir. El sentiment era generalitzat ahir a les immediacions de la plaça, la gent vol realment canviar el "modus operandi" de les becerrades. Jo vaig sentir a prou gent que volen que la nit de les becerrades es converteixga algo aixina com un "Grand Prix" a on les penyes competisquen entre elles i façen proves, ahí segur que el becerret donaría molt de joc  pegant revolcons a uns i altres. El poble està parlant i ho te molt clar, a les pasades becerrades molta gent no ho va passar be vegent patir a la cría. Ara ja es moment de canviar i pasar-ho be amb la cría i la gent. Que digueu?

Anònim ha dit...

Doncs magre, jo dic que ixa idea del Grand Prix la vaig amollar jo i espere que algú l'empome.

Anònim ha dit...

La millor protesta que es pot fer no és deixar la plaça buida la nit de les becerrades? Si tots estan en contra, perquè hi ha tanta gent veient eixa aberració?

Està molt bé parlar les coses, però de tant en tant cal fer alguna cosa per a que canvien...

Anònim ha dit...

Anònim, docs em pareix una idea excepcional, de segur que algú la tindrà en compte.
Algú sap com quedà anit les becerraes?

Anònim ha dit...

El tema de la becerrades tant parlat estos dies, pense que gracies a deu te els dies comptats, les votacions (fins a 3) que es feren dins de la comisió eixiren per un marge molt ajustat, pense que este any ha sigut l´ultim. Estaria be que algunes de les votacions mes importants de la comisió es feren publiques per a saber qui es qui en la comisió taurina

Anònim ha dit...

Si punxeu a l'apartat videoteca podreu vore el video de "España Directo" de les becerrades, es interesant.
http://www.edirecto.tve.es/?go=111b735a516af85c803e604f4546adce4c9885a8e53805c69ad49e29577ac993aa2a0658da481224df52a23e96de896a230fec74bf1672933dc93a5f20a39fb1021e52b8dcaef6ba