dimecres, 19 de setembre del 2007

La imatge dels bous


No he pogut evitar posar aquesta foto feta ara fa un any, a la setmana de bous de 2006. Gràcies als amics de xaveos que l'han rescatada del seu arxiu fotogràfic, un lloc que vos recomane visitar.
Els arxius ens regalen de vegades imatges com aquesta que provoquen un somriure, i més enguany, quan els dos protagonistes de la fotografia amb tota seguretat lluiran les seues millors gales al balcó de l'ajuntament... seria bo recordar-los que fa un any estaven tan simpàtics com es veuen a la foto i a peu de carrer. Cal tindre memòria per xafar sempre els peus a terra.


Ara que queden poques hores per a l'inici dels bous ja anem descobrint algunes de les novetat que el nou equip municipal farà efectives a la setmana de bous d'enguany. Si ahir preguntàvem a quina hora es tancarien les casetes hui al matí ja tenim la resposta als diaris (ens llegiran?). La regidora de Seguretat Ciutadana, Quini Giner, (l'alliberada que cobra 50.00 euros a l'any) ha anunciat al Levante que entre setmana les casetes es tancaran a les 3:30 i en cap de setmana a les 4:30 del matí. Una cosa semblant al que es va deixar fer l'últim cap de setmana de l'any passat, postmanifestació. A més, enguany es posaran més durs amb l'accès dels menors als "encierros". Les teles estan posant moltes imatges d'encierros amb menors i clar això cal controlar-lo, i tots hem vist altres anys al nostre poble menors als carrers de l'"encierro".

Per un altra banda, segons apunta un dels comentaristes dels post Deluxe, la discoteca té alguns problemes per obrir en setmana de bous, es veu que per un problema de llicències municipals. Quin contratemps! Però sembla que uns altres muntaran una carpa semblant a la de l'any passat, Ho anunciaran en algun lloc o serà una Ravecarpa? Enguany hi haurà també pelegrinatge a la casa d'algun responsable municipal?

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara ja entenc perquè riuen tant els dos paios de la foto. Segur que ja estaven pensant: "Ara quan entrem a l'ajuntament ens omplirem la butxaca i a continuar beguent i riguent-mos del poble". Ale, i ara en bous a vore-los orgullosos en el balcó: l'un i l'altre.

Anònim ha dit...

Hola.
Xè Doménec, tinc un fotomuntatge que potser t'agradaria. Me l'ha enviat una amiga per correu electrònic i no té desperdici. ¿com puc contactar amb vosté per enviar-li informacions?

SIGNAT: BROSETA

______vols rebre tota la informació actualitzada 24h del teu poble? ENVIA un sms indicant GAMIETA seguit d'un espai i VALENCIÀ o CASTELLANO al 46680____

Anònim ha dit...

¿No té una assesora personal? Doncs a vore si es passa per davant de l'aparador de FOLCH i li recomana unes ulleres de Alain M. combinades en metalic i pasta o totes de pasta a mitja montura amb algun coloret que li done un poc de joc perquè vamos... ¿Qui vist a VR? Emili Gregori era especialet i vestia com un socialista dels 80 fins ben entrats al segle XXI pero VR... ai VR...

Anònim ha dit...

"És cert que enguany hi ha 129 millons de pesetes i que els espectaculs son els mateixos que amb 30 millons menos s'han fet anys enteriors. Pero mosatros no anem a malgastar ni a derrochar. Pero en 30 millons menos s'haguera pogut fer la mateixa semana de bous d'enguany. No tenim que emburrarmos tant en la subasta de carafals" (PRESIDENT DE LA COMISSIÓ TAURINA 2007, SR. BERNARDO TRULL)

Així d'agust s'ha quedat el president aquesta vesprada al despatxar als assistents a la presentació de la revista EL FORAT en el Museu de la Festa.
El comentari, propi d'un sopar d'amics i no d'un president a un poble, ha deixat en evidència moltes coses. Jo només em faig una pregunta: Si diu que en 30 millons menos es faria la mateixa festa... ¿què va a fer la comissió taurina amb els 180.000 euros de més?

TRAGUEN VOSTÉS LES SEUES CONCLUSIONS. LA GENT HA FLIPAT PROU AL ESCOLTAR ESTES PARAULES. PROU.
COM TAMBÉ HAN FLIPAT AL ESCOLTAR AL SENYOR CARLOS BUENO (ara diuen que és fins i tot periodista taurí) FENT DEMAGÒGIA BARATA AMB EL TEMA DE LA MANIFESTACIÓ ANTI-TAURINA. ¿ELS SEUS ARGUMENTS? QUE NO TENEN CULTURA ELS ANTITAURINS DEL GRUP FOLGANÇA PERQUÈ NO HAN POSAT ACCENTS ALS CARTELLS... millor callarem, perquè més d'un filòleg i més d'una llicenciada han notat certa acidesa estomacal al escoltar a Bueno dir ixes paraules de Catedràtit acadèmic de la llengüa...

ALGEMESÍ...ALGEMESÍ...ALGEMESÍ

Anònim ha dit...

Lamentable la foto!!! Tota una declaració de principis, com ja es veia vindre. De totes formes i opinant sobre els senyors de la foto, no crec que hi haja cap problema en que perguen el contacte amb el poble mai: no pareix que tinguen bagatge suficient ni tan sols per a posar-se al costat del poble.
Molt bones les declaracions del president de la comissió que a un comentari es reflexen: fidel al pensament antic i poc obert de la institució. Nou alé d'anims als cadafalers, molt bé.
I respecte a la minifestació anti-becerrades, si no estic al Chester, fàcil que acudeisca tant jo com la meua incultura.

Anònim ha dit...

AVUI ES DIJOUS DIA 20 I COMENCE A TINDRE LA MOSCA DARRERE DE L'ORELLA... ¿QUAN COLLONS S'OBRI LA DISCOTECA? ¿QUI ORGANITZA I QUI TREBALLARÀ EN LA CARPA? I EL QUÈ ÉS MÉS IMPORTANT... PER QUÈ POSSA L'AJUNTAMENT UNA CARPE SI ÉS A LA COMISSIÓ A LA QUE LI SOBREN 30 MILIONS DE PESETES?

Vaig a fer-li una telefonada a Iker Giménez a vore si volen fer CUARTO MILENIO desde el balcó i que ens aclarixca tots els misteris

Anònim ha dit...

Este serà l'últim comentari fins l'ú d'octubre.... No sé si el Sr. Gamieta seguirà escrivint durant la setmana de bous, el que sí li demane és que obriga bé els ulls esta setmana, perquè jo crec que passaran coses dignes de comentar....

Adéu i fins Octubre....

Anònim ha dit...

A propòsit de la Paraula "encierro".
Cada vegada més, durant els dies de la setmana de bous escoltem aquest barbarisme, introduït principalment pels mijans de comunicació que cada any ens donen notícies puntuals dels santfermins.
Pense que és una llàstima que es perden les expressions que tradicionalment hem emprat per a referir-nos a aquests moments tan emocionants de cada dia de la setmana de bous, on traslladem el ramat dels corrals al corro.
La primera expressió que em ve a la memòria és la de "passar els bous", però també algú utilitza "tancar els bous". Si en compte de fer servir un text que indica acció volem substantivar-lo, podríem dir: "el pas dels bous" o "el tancament del ramat"
Així, podríem dir: Vens a passar els bous? o anem a tancar els bous!, o el ramat...
Aixímateix, diríem: Un bou ha topat un corredor durant el pas dels bous o mentre es feia el tancament del ramat!
Són les meues aportacions, però seria bò recollir altres propostes, que de segur que en trobem si som capaços de destriar del que escoltem a la gent allò que forma part del nostre registre lingüístic.

Anònim ha dit...

____DESENCAIXONÀ____

Estos toros traerán cola, más cola que cuernos. En primer lugar la popular, peligrosa y pasada de moda por la inviabilidad física del espacio "DESDENCAIXONÀ".
VR ha preguntado el ¿VOLEU BOUS? tras su ya patentada muletilla "BONA NIT AAAAA TOTES I A TOOTSSS..." con muy poco brío. Bien. Y la gran sorpresa del año: Algemesí ya tiene chupinazo. Un chupinazo que se ha lanzado desde el balcón y un gran luminoso BOUS 2007 con fuegos artificiales que ha provocado quemaduras leves a un par de asistentes del catafalco de debajo del balcón. El propio Gabriel Palop se ha dado cuenta que algo no ha funcionado bien como estaba previsto porque ha notado el calorcillo de muy cerca.
VR ha presentado en el día de hoy a sus chicos. Toooodos equipaditos con la camisa "buena de marca" de la Comisión Taurina. Este año verde imposible y blanca. Bien también.
Y la "desecaixonà" (¿desencojoná?) con demasiados incidentes y demasiado graves. 1: lamentar un grave accidente al subalterno EL PESCAILLA, vecino de Algemesí, que fue el más torero al quitarse la camisa y por valentía probó el asta de un morlaco de los que se resistían a entrar.
VR ha vivido su primera manifetación en la puerta de casa. 5 novillos rebeldes que hasta las 2.30 no han entrado a los corrales desde las 23.45 que habían salido de los cajones. Todo un espectáculo. Luces. Petardos. Y hasta fuegos artificiales. Bengalas atadas a palos a modo de CORREFOCS...que uno ya no sabía si aquello eran recursos camperos de mayoral o otra de las sorpresas que nos depara la semana. Es lo que pasa en Algemesí, que cuando llega septiembre tooooooodos son los que más entienden de toros. Y claro...donde mandan todos reina el caos (¿era así la frase?) En fin, que comienza la semana, chupinazo incluído. Primera visita a la enfermería y primer incidente con el fuego. Algo tenía que pasar... el tiempo anuncia tormenta y el sol de esta tarde no podía ser bueno...

Y poco más, Santo Tomás. ¿Curiosidades? Allá van, no se me ofenda nadie, por Dios...
-Una Comisión Taurina que regala jamones a los cadafales y camisetas para los cadafaleros (y luego no tiene dinero para lo que realmente importa).
-Un Carlos Bueno que ha sido el primero en colgarse la acreditación de prensa del ayuntamiento, y eso que hasta mañana comentaba una compañera de Provincias que no se las van a dar a los profesionales. Curioso este caso. Algemesí nunca deja de sorprenderme. ¿Qué necesidad había de colgarse la acreditación hoy? Cualquier día se doctora en Periodismo sin haber pasado por la Universidad, lo que yo les diga.
-Noelia Bañón, musa del socialismo local, no ha podido resistir estar en la primera fila y se ha subido al balcón a hacerle compañía a un Emili Gregori un tanto cabroncete con el artículo que ha publicado hoy en el periódico.

Y así arranca la semana. Sin más chismorreos que no llevan a ninguna parte. Sirvan de colorín. Que nadie se los tome a mal que hay que tener sentido del humor.

Pero eso sí, mi más sincero y sentido homenaje a la mujer que se ha quitado la camiseta y ha citado al toro desde la primera fila con sostén color bisón con puntilla... Un aplauso a la nueva María Morillas local...Torera, torera, torera. Lástima que esto se diga y sea difícil de creer, pero así ha sido. Así es.

UN BESO Y UN ABRAZO A TODOS LOS GAMIETEROS....VAYA, GAMIETA TIENE HOTMAIL...Mmmmmm

Anònim ha dit...

FESTA FARINA I COCAÏNA

Acabe d'arribar a casa i ja he vist les primeres ralles dibuixades sense vergonya damunt del capot d'un cotxe, per dos toreros toreros que mira si son matxos i tenen diners que com anaven fins el cul d'acohol necessitaven clavar-se una ralla per estar de nou serens i poder tornar a gastar-se diners tornant a plenar el cos de cubates. Olé toreros. Olé.

¡¡¡MÉS TRELLAT I MENOS FARINA!!!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

He sentit per ahí que és el germà de la regidora de festes l'encarregat de la carpa que han montat al costat dels maristes, i que per això VR no ha volgut donar la llicència a la discoteca, per a que no òbriga durant la Setmana de Bous i així el germà de la regidora faça negoci. Algú ha sentit algo semblant?

Anònim ha dit...

No tinc ni idea: siga com siga haurien de deixar-li obrir al pobre xiquet de la discoteca per a que puga fer negoci com fan tots i guanyar-se els diners dignament, no com els PASTORS que ahir demostraren la seua incompetència.

NO CREC QUE VR SIGA RESPONSABLE ABSOLUT DE L'OBERTURA DE LA DISCOTECA. NO DIFAMEM SENSE PROBES QUE ENS CARREGUEM LA REPUTACIÓ D'UNA PERSONA EN UN SEGON SENSE CRITERI. ANEM AMB MÉS TACTE.

VR, ÀNIM AMB LA SETMANA!!!