dimarts, 4 de setembre del 2007

S'ha acabat el paper (serà higiènic?)


El regidor de Comunicació, Enrique Ballester, ha anunciat hui que l'ajuntament enceta una iniciativa per informar als veïns mitjançant correu electrònic per "estalviar paper". Al Berca de setembre tots hem trobat un full en bilingüe on ens demanael nostre mail per a rebre informació municipal. Cal emplenar-lo i portar-lo a l'Ajuntament. Aprofitar les possibilitats de les noves tecnologies és una bona forma de reduir despeses en paperassa. Ballester anuncia que durant els pròxims sis mesos es mantindrà la dualitat de comunicació electrònica i en paper per a que la mesura no resulte tan dràstica.

En els últims anys la gran quantitat d'invitacions, propagandes, berca, cartelleres... havia augmentat considerablement i de vegades resultava fins i tot farragós.
Donar informació als ciutadans serveix per fomentar crear ciutadans lliures i que tenen capacitat de decisió. Però no cal confondre informació i manipulació. Si mireu Canal 9 tindreu ben clar el que vol dir manipulació. El berca dels últims mesos havia derivat en un pamflet de promoció de la política del PSOE, i per tant la informació municipal al ciutadà portava camí de perdre la seua credibilitat i això provocava la sensació de que et volen manipular. Faran alguna cosa diferent els del PP?

Una de les primeres mesures de la Regidoria de Comunicació, a banda de col·locar a la seua cap de premsa amb un bon sou, ha sigut intentar reduir les despeses en material imprès. Pot ser una bona mesura si això no vol dir la reducció de la informació al ciutadà. Amb menys mitjans en paper i un bon ús de les noves tecnologies podem estalviar i millorar la comunicació entre ajuntament i ciutadans. Llàstima que la política d'estalvi en paper i d'impremta no s'aplique també als sous dels regidors i del personal de confiança.

A més, aquesta reducció del paper també suposa la desaparició de La Cartellera, una publicació que tenia un cert sentit però el fet de que arribarà quasi sempre tard a les nostres cases provocava que fóra una despesa innecessària.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Si llegiu el Berca d'aquest més resulta molt curiós veure que tant el nou mercat "està apunt de ser una realitat", i l'anterior projecte també estava "apunt".
No veig jo moltes ganes de canvi en eixe aspecte...

Per què el nou equip de govern no s'ha plantejat integrar la Cartellera al Berca, estalviarien paper, es rebria la informació cultural i, tal vegada, a temps?

Anònim ha dit...

AVÍS/AVISO

Les LLOANCES A LA MARE DE DÉU del grup Unam Teatre són el dissabte 15 y el diumenge 16. Però a tots els programes i al BIM berca hi ha una errada.

TEATRE MUNICIPAL.
DISSABTE 15 A LES 22.30 (DE LA NIT)
DIUMENGE 16 A LES 19.30

I el dia 7 en acabar la celebració després d'entrar l'anda a la Capella se recitaran les poesies de la Mare de Déu (aparició, retorn d'alzira, el tir de la germania, el miracle de l'oli...)

RECORDEU, EL DISSABTE NO SÓN A LES 10.30 DEL MATI SINO A LES 22.30 DE LA NIT!!!!!!!

bona festa
bona vespra i bona antevespra

Doménec Gamieta ha dit...

Veig que el blog també ha adquirit una funció de taular d'anuncis. Coses de la llibertat d'expressió.

Anònim ha dit...

Pense que lo de estalviar paper enviant correus electrònics està bé, però per a que volen que posem la firma, i el nostre nom? Jo directament passe d'asociar el meu mail al meu nom.

Anònim ha dit...

Me pareix perfecte l'estalvi de paper, i a més, amb els temps que corren, el fet de no utilitzar internet abans és una errada. Bona iniciativa.
D'altra banda, el que estalvien paper me pareix mal que vaja als sous de la gent que, per fer-nos un favor, treballarà per nosaltres.