divendres, 14 de setembre del 2007

Unes esperades lloances

Les lloances a la Mare de Déu és un d'eixos esdeveniment que desperta una especial enyorança. Des dels anys 70, un grup d'amics i coneguts baix l'empenta de Joan Fermí Teruel assaja i representa aquesta peça teatral al voltant de la devoció a la nostra patrona.
Hi ha una estructura fixa de poemes dedicats a la patrona als quals s'incorporen cada any noves escenes que s'encarrega d'escriure el mateix Joan Fermí. En aquestes escenes el nostre veí recupera els fets més curiosos i singulars que han passat en els últims 12 mesos en el poble però afegint una bona dosi còmica. Si a açò li afegim que els actors són veïns i veïnes que fan de la seua no professionalitat una virtut per a l'humor tenim un espectacle que durant molts anys ha fet riure als que podien aguantar fins a les tantes de la matinada del 7 de setembre, que era quan es representava, fins l'any passat.
El fet de passar-lo a unes dies desprès del dia de la festa de la Mare de Déu i a un horari més prudent sembla que ha sigut un encert per part de Juan Fermí i la colla que s'encarrega de tot açò. Enguany hi haurà dos representacions el DISSABTE A LES 22.30 i DIUMENGE A LES 19.30, al Teatre Municipal. L'entrada és gratuïta. A més, enguany ha sigut un any que han passat moltes coses. Apareixeran a les Lloances?

Per cert, no vull deixar de comentar el cartell de les lloances. Algú em podria explicar el seu significat? i la seua relació amb les lloances? Tal vegada és que no entenc aquest art tan modern dels nous dissenyadors.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Sembla que li han dit a algú: FES UN CARTELLET PA LES LLOANCES. "Això què es?" "un teatret de la mare de déu" Ahhh pues posarem els colors de la muixeranga.

CREC QUE IXE HA ESTAT EL DISSENY I L'ESTUDI DE FORMES. JEJEJEJE


AMB TOT...LLOANCES ESPERADES...

Anònim ha dit...

conteu que ha aparegut a les lloances d'enguany...

Signat: U ke s'ho ha perdut

Anònim ha dit...

-NOU ALCALDE
-PALCO DE L'AJUNTAMENT
-LA VUELTA CICLISTA
-NOU RECTOR DE SANT JAUME
-HOMENATGE A DIEGO, IMPRESIONANT
-POESIES A LA MARE DE DÉU
-SETMANA DE BOUS
-ELECCIONS MUNICIPALS
-I SITUACIONS QUOTIDIANES...

Molt bé. A la gent els han agrat molt i els ha agradat que enguany l'equip de les LLoances hagen optat per un decorat simplista, minimal, i que tot haja estat ambientat amb una gran projecció digital de fons.

Llàstima que hi haja coses que no s'hagen apuntat al carro de la innovació, com per exemple el personal del Teatre Municipal. A les ordres de Gabriel Palop continua portant la samarreta de cultura de Martínez el senyor Pepe Talens i el marit de l'ex concejala de Parcs i Jardins del PSOE... Una pena...

Amb tot, han estat unes Lloances aplaudides i encertades. Bon ritme i bons temes. I sobretot públic molt heterogeni: fantàstic.

Anònim ha dit...

En eixe cas de categoria. L'amy que bé no mho perc.
Gràcies