dimarts, 11 de setembre del 2007

A voltes en la vuelta


Aquest setembre és un no parar. A l'explosió de misticisme i emotivitat de les esgotadores processons de la Mare de Déu de la Salut sempre li segueix el frenètic ritme de construcció de la plaça de bous d'Algemesí. El diumenge ja es podia sentir l'olor a fusta al voltant del campanar de Sant Jaume, comença la setmana de bous.
Però enguany entre una festa i l'altra s'ha colat un altre esdeveniment.

Algemesí serà arribada i eixida de la Vuelta Ciclista a Espanya. Un dels especialistes locals en aquest esport, Miquel Alandete, ens ha fet una explicació de la rellevància d'aquest fet a l'ultim Berca. Com ell ja avança, i com tots imaginem, demà i el dijous Algemesí serà un vertader caos per a la circulació en cotxe. No es pot tindre tot. Si volem eixir en al tele tenim un pagar un preu.

I parlant de preus. Desprès de tanta polèmica als últims mesos pels sous municipals, amb el creuament d'acusacions: "que si tu cobres massa", "pues tu encara cobraves més", "però jo era d'un altre lloc" "pues jo cobre menys del que cobrava"... Desprès de tot açò, el que cap partit ha fet públic és el preu que li costa a Algemesí ser final i principi d'etapa. Aquesta festa esportiva té un preu que s'ha pagat del pressupost municipal a l'empresa privada que gestiona la Vuelta a Espanya. Però clar en aquest tema hi ha un pacte entre partits. Els del PSOE, BLOC i Esquerra Unida van ser el que van signar abans de deixar l'alcaldia, i ara els del PP i PSD són els es faran la foto de l'arribada i es penjaran la medalla. Per tant els primers són els responsables de pegar la "cabotà" i pagar la factura i els segons volen traure profit del tema.
En conclusió, tots es senten responsables, tots callen i els veïns no sabem, per curiositat, quants milions ens costarà que arribe la Vuelta a Algemesí.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Es comenta que ha costat quaranta milions de pessetes, per ser final d'etapa i començament de l'altra. Jo crec que està ben gastat eixos diners, millor que si s'ho gasten en sous....

Anònim ha dit...

Si ha costat ixos diners millors que s'els hagueren gastat en pagar un concert cada cap de setmana i tindre els jovenets al poble sense haver d'agafar la moto i pirar-se a Sueca o a les discoteques veïnes.

Respecte a l'autoria, a la cabotà i a la foto pense que se la facen unos o se la facen els altres dona igual perquè a fi de comptes qui ho paga és el poble. De totes formes no patiu que quasi tot el tema de LA VUELTA el paguen els patrocinadors... però jo em pregunte: ¿QUI COLLONS VEU LA VUELTA PER LA TELE?... ¿ESTAREM PREPARATS PER A QUAN LA GENT DE TOTA ESPANYA VEJA PER LA 2 L'ARRIBADA DE L'ETAPA VINGUEN DE TOT ARREU EN MANADA A ALGEMESÍ DESPRÉS DE VORE LES NOSTRES MAGNÍFIQUES ROTONDES I ELS NOSTRES MONUMENTS HISTÒRICS? ai senyor... si és que sóm un poble de bufons... ALGEMESÍ NI DONA NI ROSÍ, MÉS QUE MAI

Anònim ha dit...

Algemesí, Algemesí... i ixe poble poble quin poble serà que té l'ajuntament redó i la plaça de bous quadrà?

(FERMIN TERUEL)

LLOANCES A LA MARE DE DÉU
DISSABTE A LES 22.30
DIUMENGE A LES 19.30

(Teatre Municipal. Gratis.)

Anònim ha dit...

Al segon comentari, només dir-li que per que ell no ho veja per la tele no vol dir que els demés no vejam a vuelta a España, per la tele. Molts som els aficionats al deport en general i este tipo de coses si que les vegem!

Anònim ha dit...

Crec que hi havien coses mes importants que açó...

Anònim ha dit...

Sempre hi haurà algú que dirà que una altra cosa és més important...
De segur que els jovenets encara que tinguen concert cada cap de setmana se n'aniran a Sueca( com diu l'anònim 2)...

Anònim ha dit...

Heu vist que el dia ha eixit mig núvol. A vore si encara plou i fa un final d'etapa deslluït.

Als del Bloc no els sembla del tot bé com s'ha gestionat el tema de la Vuelta a Algemesí: www.bloc.ws/algemesi
De totes formes açò és com tot: Es pot vore la botella mig plena o mig buida.