dimarts, 2 d’octubre del 2007

Cadafals tancats per vacances... l'any vinent més

Ja s'ha acabat la setmana de bous del 2007. Amb el preceptiu discurs d'alcalde i la novetat d'una espectacular disparada pirotècnica (necessària? Açò qui ho paga? els cadafalers? No crec que els faça massa gràcia). Al llarg d'aquest dies hem escoltat molts comentaris, al carrer i en aquesta crònica oberta, sobre el present i el futur de la festa. Però, aprofitaran per alguna cosa?


Ara acabe de tornar a casa, desprès la correguda ajornada. Enrere queden els nou dies de festa, de sopar a la caseta, per cert ja tenia ganes de posar-me davant d'un plat de vidre, definitivament estic cansat i tinc ganes de rutina, de seguir horaris, d'agafar el tren , de llegir els mails dels amics, de començar a posar-me roba d'abric i de tantes coses que fan que el dia obtinga el qualificatiu de “normal”. I aquest mateix dia a dia és el pitjor enemic d'aquestes ganes de fer evolucionar la festa de la setmana taurina. Tots aquests comentaris que ara estan ben calents van apagant-se poc a poc, i quan menys ens adonem ja està ací de nou la subhasta i res ha canviat. I tornem a tindre el mateix guió per a una edició de la festa: unes becerrades que desperten molts rebuigs, un puja desmesurada, un pressupost excessiu per a festa, una gestió de la comissió que no acaba de convèncer als cadafalers, uns polítics que es pengen la medalla sense soltar un duro...

Però, intentem ser optimistes. Ara que acabem de tancar la porta de les festes del 2007 imaginem una millors festes per al 2008. I com fer això? Quan acabem una feina costosa el que volem es pegar a fugir i no saber-ne més, però això no és el que caldria fer amb la setmana de bous de 2007. Caldria reflexionar i parlar entre tots. Ara farem una proposta seriosa, ja que les pròximes dies ens riurem molt amb l'especial que un amics ens està preparant sobre tot allò “que l'ull no ha vist” en aquest nou dies. Torneu prompte perquè pel tast que he pogut vore ens riurem molt.


Però tornem a la reflexió seriosa sobre la setmana de bous d'enguany. Ara és el moment de començar a treballar per la setmana de bous de 2008. I els primers que han d'encetar aquest camí haurien de ser els cadafalers. Ells, millor que ningú, saben que és necessari fer canvis, i ara més que mai que, pel que m'han comentat molts d'ells, han eixit en la butxaca escaldada d'aquest any. El primer que haurien de decidir és com es pot millorar la gestió dels pressupost. Realment sobren tant diners com diuen? Com es pot ajustar això? Que no s'enganyen, eixos diners que sobren són d'ells. Els cadafalers han de recordar que la comissió no és més que una representació de totes les penyes cadafaleres. Per un banda tenen milions de sobres i per l'altra estan rascant-se la butxaca. Açò és un conte kafkià. I a més, criticant la gestió dels diners, que estan fent ells mateixa. Esteu bojos o què? Els cadafalers o teniu problemes de bipolaritat o uns quants espavilats us estant prenent el pel. Qui mana en aquesta festa?


Aquest hauria de ser el punt d'eixida de reflexió de la festa. I partir d'ací començar a canviar les coses. Una segona reflexió necessària és posar al descobert el paper de l'ajuntament en aquesta festa. Si els cadafals són els que assumeixen l'organització de la festa, com és que els polítics de l'ajuntament són els que ixen a lluir la cara al balcó: Els del PP, els del PSOE, el del PSD. Els d'enguany i els d'abans. Aquest dies que venien uns amics d'un altre poble i els explicava que la festa la paga el poble, els tiraven les mans al cap. A qualsevol altre lloc l'ajuntament és mulla i posa dinerets per fer les festes, però ací sembla que som imbècils. Els cadafalers i els abonats posem la pasta, i els polítics de torn. Són els que es posen la medalla. Ja n'hi ha prou, no? Fer-se la foto al balcó ha de costar un preu, no? Si volem una festa millor cal més implicació i menys tirar-se les culpes els uns als altres. I amb aquesta dosi de reflexió crec que ja ho tinc bé, si algú s'ha anotat tot açò i s'ho creu tal vegada la festa dels bous del 2008 siga millor.

I ara a riure, que això alegra la vida. Com avançament de l'especial “allò que ull no veu” us deixe una imatge...d'un moment "Meivel". Pròximament més imatges, i més coses ja que en pocs dies Algemesí serà camp de proves de la Fòrmula 1 de Rita i Camps (“Que se note que Algemesí es nuestro” li hauran dit a VR), però això millor ho explicarem en un altre post, que el tema ho mereix.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Prepareu-se per al gran especial de la setmana taurina, amb "lo que el ojo no ve"...

Prometem rises asegurades!!!

Anònim ha dit...

Gamieta, tens molta raó, la gent ara te idees, propostes, pero que queden en l´aire i ningú les te en compte. Et propose algunes

1-. Per a gelar el preu dels cadafals, la subhasta podria fer-se d´ací a 15 dies, a l´abril ningu s´enrecorda de res

2-. No es cap secret que a Algemesi, a molta gent que va als bous, els bous no li agraden, el que si que li agrada es pasar una setmana, amb els amics, els diners els sopars ect... Seria imposible subdividir els cadafals per a que totes les puges que entren a subhasta obtinguen cadafal i la seua corresponent caseta, que lo que volen la majoria

3-. Apretar a l´ajuntament en la organització - financiació de la festa. Per a mostra un botó, aquest any la comisió a comprat un escenari nou que costa 24000, que si li falta a l´ajuntament se li cedirà. No era molt mes logic que el comprara l´ajuntament i el cedira a la comisió de festes, doncs així tot. Ja se sap en diners que no son teus .....

4-. Una proposta que me pareix basica, un cadafaler mai podria ser comisionat 2 anys seguits, açó evitaria que cadafalers son comisionats a perpetuo, i pareix que siguen de la comisió i no de la seua penya. S´evitarien els mals pensaments, el amiguisme, el corporativisme de cuatre que ho menejen tot

5-. Es podria llogar una persona, diners sobre, (també la podria pagar l´ajuntament que treballara durant l´any) i que organitzara la festa, si any no mos agrada com ho fa l´any seguent un altre

6-. Podria traures un dels concerts del dissabte a un lloc public (poliesportiu, camp de futbol, i que els pagará l´ajuntament com a la majoria dels pobles, es duguera a algun grup de primera fila, probar no costaria res

Adeu

Un cadafaler

Anònim ha dit...

Tindrem accés este any als comptes de la comisió, seria tot un espectacle comparant-los amb els del any passat i l´altre

Cuando mas tengo mas gasto por lo mismo.....

Anònim ha dit...

SALUD NAVARRO (Las Provincias)

La feria vivió ayer sus coletazos finales en Algemesí. La última corrida de toros, que en realidad contaba con el primer cartel de novilladas que se anuló por la lluvia, despidió ayer nueve días de celebración ininterrumpidos que han podido con las condiciones climatológicas más adversas.

Los vecinos de Algemesí han apurado las fuerzas físicas hasta el último momento, aunque era evidente el agotamiento que vive el cuerpo después de tantos días de fiestas.

El pasado 20 de septiembre comenzaba la programación taurina de la Setmana de Bous con una desencajonada novedosa que acabó siendo peligrosa. El nuevo equipo del Consistorio Municipal, con Vicent García como alcalde, dio permiso a la Comisión Taurina para montar unas letras con traca incorporada para dar la bienvenida a la fiesta bajo el lema, Bous 2007 .

El alcalde abrió las fiestas, pero la traca casi termina en tragedia, cuando empezaron a caer las espurnas de los cohetes sobre el público que estaba sentado debajo del balcón del ayuntamiento. Además, se produjo la primera cornada, y afortunadamente la última de esta semana. Cuando El Pescaílla viendo la imposibilidad de devolver los toros al corral bajó ayudar a los pastores, y el ex novillero local fue corneado por un astado.

Después del susto, el viernes tenía que actuar Malú pero tampoco pudo ser, la fuerte tormenta que afectó a la comarca. Por fin el domingo se pudo celebrar la primera tarde de toros. Aunque el cartel que prometía mucho espectáculo, al estar formado sólo por mujeres, ninguna pudo con los novillos de la Condessa de Sobral. El domingo, y después de la tormenta las peñas cadafaleras se encargaron de dar color y música a la fiesta con las carrozas.

Y así empezaba la semana, entre corridas de toros, becerradas cadafaleras, anuncios de lluvia y muchas ganas de pasarlo bien.

En cuanto a los espectáculos taurinos, han sido flojos. La feria de Algemesí está considerada la mejor en novilladas, pero entre la baja calidad de los toros, la falta de suerte de muchos de los novilleros y la manera de dar orejas en tan singular plaza, no ha habido ningún gran triunfador en este coso.

Respecto a los conciertos un poco más de lo mismo. Malú no pudo actuar por la lluvia, Jarabe de Palo aplazó su actuación al pasado sábado, Marta Sánchez decepcionó y mucho, y menos mal que al final El Arrebato supo poner al público en pie y disfrutar de la mejor actuación de todas las fiestas después de siete días.

Por ello, a pesar del tiempo, del precio de los abonos o de las críticas a las becerradas, está demostrado que la gente de Algemesí quiere esta fiesta y quiere disfrutar de sus espectáculos.

Por todo ello los algemesinenses continúan entonando el Sí,sí,sí, açò és Algemesí . El próximo año habrá más toros y espectáculos.

Anònim ha dit...

http://es.youtube.com/watch?v=eyRthp3d_zE

en aquest video de les becerrades del 2006 esta la gent comentant coses prou negatives dels algemesinencs i de la nostra festa, estan escriguent prou extrangers...

Anònim ha dit...

JA ESTÀ ACABAT EL VIDEO. EN BREU, GAMIETA PUBLICARÀ UN DOCUMENT INÈDIT.

Anònim ha dit...

anònim nº 5:


Molt forts els comentaris fets sobre el video, de veritat que em dona vergonya, llegir els comentaris...

FORTS, MOLT FORTS...

Anònim ha dit...

l'amic del comentari anterior es referix als comentaris sobre el video de les becerrades, imagine

Anònim ha dit...

Quanta raó te el sr. Gamieta i el Sr. Anonim amb els seus comentaris i idees al voltant de la setmana de bous. Ens queixem de que val una pasta però en canvi tenim aquesta comissió. No se qui ja va dir que cada poble te els politics que es mereix: doncs el mateix amb els cadafaler. De moment, a rascar-nos la butxaqueta...