dilluns, 8 d’octubre del 2007

El perill d'oblidar qui som

Una setmana plena de festes, ponts i alegries. Vaig a vore que puc fer i revise l'agenda municipal per a aquest dies... perfecte el que puc fer és anar-me'n a un altre lloc per que Algemesí sembla un cementiri. Demà, 9 d'octubre hi ha poca cosa a fer, dos actes institucionals. Més del mateix.

Espere vore com es celebra a Algemesí el pròxim 12 d'octubre perquè les consignes que venen dels del PP de Madrid és fer actes per reivindicar que: "Somos España". Quina por! Quan escolte aquestes necessitats d'autoafirmar-se públicament em venen al cap temps de dictadures intransigents. Els problemes venen quan es vol cridar "somos España" alt i fort amb l'objectiu de callar als que diuen som valencians, o som gallecs o som bascos, o som catalans, o som andalusos... la diversitat ben entesa i amb respecte sempre és enriquidora, la intransigència no.

En Algemesí, els que han fet sempre festa el 12 d'octubre són els del Carrascalet. On per cert vaig estar el diumenge al matí a la cursa popular i d'on vaig tornar molt decebut. Quina participació més baixa en la cursa, crec que arribaven als 50 corredors. Segons em van dir hi havia eixe dia també cursa a Carcaixent, i aquella si que estava de gom a gom. Alguna cosa caldrà fer.

De moment veig que per al cap de setmana si que hi ha alguna cosa d'activitat: Dos obres de teatre, una infantil i una per adults, Tres sombreros de copa, clar com és 12 d'octubre, cal celebrar la "hispanidad" amb un obra espanyola. Si des de la Regidoria de Cultura ho pensen així no em sembla malament, és la seua aposta, Però caldria recordar-los que també és el 9 d'octubrei també es podia fer alguna cosa valenciana, concerts, trobades, fires... en definitiva, un poc festa en aquest dia dels valencians. Segur que propostes hi ha moltes.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

No crec que calga fer festa el 9 d'octubre quan hi ha pobles massa propers on es gasten els diners per a estos dies. Aprofitem. No dius q la mescla és enriquidora? Doncs aprofitem-nos dels veïns i disfrutem del 9 d'octubre a València, o a Carcaixent... O a l'entrada de Moros i Cristians d'Albaida... Setembre és d'Algemesí. Octubre ja no. Deixa que reposem una mica la resaca i ens enganxem a la rutineta.

ESTA NIT A CARCAIXENT: CÓMEME EL COCO NEGRO, de La Cubana. A les 22.30h. Si poden no s'ho perden perquè son, m'atrevixc a dir, una de les millors companyies d'Espanya.

Anònim ha dit...

Amnb aquest govern municipal dubte que el 9 d'Octubre es celebre alguna cosa. Como mucho pondran un cartel bien grande que ponga: "felicidades a todos los valencianos, incluso a los que hablan y escriben raro".
Fem pais, no perdem la memòria.

Anònim ha dit...

Com a molt, des de l'Ajuntament d'Algemesí es celebrarà el "Nueve de octubre, como preludio del día 12".
Res més esperem...

Anònim ha dit...

Tinc la esperança q el govern actual ens sorprenga a tots...

Anònim ha dit...

ah pero lo del Motor Challenge no era per a celebrar el Nou d´Octubre. ja deia jo que li veia massa relació

Anònim ha dit...

Res és com abans. La dreta ha guanyat, fins i tot, en això tant d’esquerres com són les manifestacions ( no les institucionals, clar). És curiós, però encara recorde aquella que, fa ja molts anys, demanava una cosa tan elemental com: “Amnistia, llibertat i Estatut d’Autonomia”. Manifestacions que el PP qualificaria de ... no sé com dir-ho... aglomeració d’indocumentats? Voldria saber si allò que de joves ens costava alguna que altra carrera davant els “grisos” ha servit per a alguna cosa.
L’Espectador.

Anònim ha dit...

Acabe de vuere el berca per ací, internet, i he vist que fica la programació per al Teatre Municipal.

Així com he observat que han canviat la maquetació de la revista, la qual els done l'enhorabona ja que m'ha encantat.

Però un inconvenient: Massa publicitat.

Vos fique on podeu vore el berca.

http://www.algemesi.es/SiteResources/data/MediaArchive/Publicaciones/Berca/berca%20octubre%202007.pdf