dilluns, 15 d’octubre del 2007

Immigració, camp de futbol i una foto

El problema de la immigració que tenim a Algemesí és només la punta del iceberg d'una situació que porta molt de temps coent-se i a moltes zones del món desenvolupat. Però al nostre poble, com a part integrant d'aquest primer món, també ens toca la nostra ració.


Des de fa unes dies estem tots opinant davant el tema de si els deixem el camp de futbol al musulmans per fer la festa del corder o no els hi deixem. El govern de Gregori va decidir deixar-lo l'any passat, i alguns regidors van anar a fer-se la foto (el deixaven perquè creien que calia fer-ho així o per fer-se la foto?) Però aquest any de canvi, Vicente Ramón ha decidit no cedir el camp de futbol i fer una mostra de mà dura. Deixar o no el poliesportiu és decisió mínima davant tota aquesta situació que provoca la immigració.

Estem davant una situació que cal tractar, així ho mostren les xifres, més enllà del nivell local. Peró açò té diferents perspectives: per una banda sabem que darrere del fet de la immigració hi ha problemes de Drets Humans,; tots hem vista la televisió que es juguen la vida per vindre i desprès ací alguns empresaris els exploten. Però, per l'altra banda els ciutadans dels pobles on arriben es senten amenaçats per aquestes comunitats forasteres. I això és una realitat també a Algemesí: tots hem passat pels últims carrers del Raval o ens hem trobat alguna nit amb un grup d'immigrats que va rebuscant entre el fem o hem escoltat que han entrat a furtar un grup d'immigrants o que els ha detingut la policia en el nostre terme amb drogues... Aquesta sentiment d'amenaça molts l'hem sentit i ens preocupa, i aleshores creem una relació entre immigració i delinqüència que s'escampa molt fàcilment i que a la fi ens afecta a tots. I tot açò també passa a Algemesí (com a quasi tots els pobles). Per exemple, sabem que a la zona del voltant de l'estació de Renfe tenen el seu espai molts immigrants (on tenen quasi sempre un cotxe parat enmig de la carretera) i això provoca que molts tanquen les portes del cotxe en passar per allí.

Per tant, més enllà de si els deixem o no el cap de futbol, el que cal solucionar és aquesta situació quotidiana que passa al nostre poble. És difícil integrar sense provocar rebuig, però si no es posen en marxa polítiques que fomenten la convivència i la integració estem deixant el terreny lliure per a plantar la llavor de la xenofòbia, que per cert ja es comença a veure a les pintades que el passat estiu van aparèixer en alguns punts del nostre poble i que apareixen a les fotografies. I si entrem en aquesta dinàmica no sabem on podem acabar.

Per tant, l'existència de comunitats d'immigrants a Algemesí és una realitat i això està provocant un sentiment d'amenaça entre els veïns d'Algemesí, I això no es soluciona anant a fer-se una foto amb els musulmans, ni negant-los l'ús del camp de futbol per a una festa de la seua religió. A nivell estatal calen solucions, però això no vol dir que a nivell local es gire el cap cap a un altre lloc o es vullga aprofitar el tema per a guanyar vots.

32 comentaris:

Anònim ha dit...

Les pintades les va fer una xica prou tonta q tots coneguem... la pobra no té personalitat i es guia pel q diu el seu novio... Sempre ho ha fet així.....

Anònim ha dit...

Jajajaja... me ric per no plorar però vaja gràcia per a l'amo de la porta del carrer Cervantes...

Anònim ha dit...

Senyor Gamieta una pregunteta:
¿Per què ha possat l'enllaç des de la seua pàgina a un blog personal d'un grup d'amics en els que parlen de les seues coses? No té massa sentit, no?

Anònim ha dit...

... Les pintades eixes sols ens valen per aumentar l'odi ke sentim...

Es veu ke aquestes modes d'skins solen acabar tots igual, tots "neo-nazis" o almenys d'aixó van.

A part no sols està la xica q tots coneguem hi ha un altra...aquesta un poc menys coneguda.


No sé com poden haver fet açó.
tots sabem ke son elles, les unikes "skinetes" del poble!

jajajaja!




sincerament penòs

Anònim ha dit...

Eixes pintades malgrat el missatge que portaven no estaven destinades als immigrants, sinó per provocar. El problema és quan eixa provocació no troba resposta. Què ignorants.

Malgrats els danys materials que causà, no ens tenim que preocupar per eixe fet, ens tenim que preocupar per quins han sigut els motius que els han fet abraçar eixa 'idelogia'.

Anònim ha dit...

No entenc perquè no es pot dir el nom de les dos garrules eixes...
Està clar que tenen dret (ho han demanat a crits) a ser assenyalades pel càrrer i se les acuse de racistes, o igual no??¿?

Hi ha de cadaú a ki li senta mal cada cosa...

Anònim ha dit...

Elles han fet aixó per provocar, però cal marcar l'amenaça.

Una amenaça destinada a tots aquells amb dos dits de front.
Una amenaça a tots aquells que lluitem, per allò que ells odien.
Una amenaça per als nostres.
...
No vull dir noms.
No és necessari, tothom sabem qui son; elles ho anuncien en les seves pintades (encara que aquella nit de les pintades hi havia més gent implicada). Han signat amb el nóm del que es creuen que son.
Ambdues "persones" son conegudes del poble. Abans eren persones... i ara ja ni saluden.

Enfronten la seva "ideologia" portant al límit tot allò que fan. Està clar "son skinheads", però abans no tenín eixa "forma de ser/actuar".
En aquestes dues "persones" podem trobar com la gent cambía de ROIG a NEO-NAZI en un any. Digam que son persones facils de conVENCER.

Crec q mai entendré el perquè d'aquest canvi tan radical. Pot ser por? Pot ser convinencia? Serà per probar? Però no m'entra al cap, tan "skins" q son, com poden deixar enrrere tots els seus companys, els seus amics..., tots aquells que creuien que eren amics.



Simplement espere que la Llei o qui tinga que actuar actue, però NO de la seva manera; sigam persones.

Anònim ha dit...

De moment ke vagen netejant façanes... si es ke en keda alguna per netejar...

Ni amigues, ni ex-amigues ni ná de ná... gentola!

Anònim ha dit...

JO NO SE QUI SON.......

Anònim ha dit...

Jo tampoc sé qui són, ni m'interessa. El fet que cal mirar és que aquestes pintades són una manifestació extremista (i que cal evitar) d'una situació entre els nouvinguts i la població autòctona d'Algemesí. De moment la cosa no va a més, però en algun foro ja he llegit comentaris prou durs envers els immigrants. A l'altra banda, entre els nouvinguts, també hi ha grups dedicats a activitats poc legals. Per tant és necessari fer alguna cosa per no radicalitzar el tema i que açò no acabe malament.

Anònim ha dit...

"En aquestes dues "persones" podem trobar com la gent cambía de ROIG a NEO-NAZI en un any."
La política es algo que no es linial, es un cercle i de l'extrem esquerre al dret hi ha un xicotet pas. Es una llàstima admitir-ho pero es aixina.

Anònim ha dit...

Si poden escriure eixos missatges a les parets, per què no dir qui son?? Particularment em dona igual, ja que no les coneixeré. Però almenys, que passen vergonya.
O millor encara, qui sapia qui son que vaja on estan les pintades i que pose a mode de signatura el nom de les personatges sota la pintada. Si voleu, quedem un dia i una hora, ja que el lloc ja el sabem.

Anònim ha dit...

Hui fa anys l'amic Esteban Carratalà. Felicitats!

Anònim ha dit...

estic realment DESORIENTADA!!!

Com que hi han 2 skins en el poble???

QUI SON IXES XIKES, per favor, com a mínim podriem jugar tipo IDENTITY i ficar pistes.

Ara hem muic de ganes de saber ki són!!!!

Anònim ha dit...

"La política es algo que no es linial, es un cercle i de l'extrem esquerre al dret hi ha un xicotet pas"

Estic d'acord. Però és una realitat que em costa d'afrontar.


les xikes aquestes no son conegudes; ja que no son conegudes alienes, sols les coneguem un grup determinat de gent que hem sigut traïcionats. ODI sols sentim aixó.

Anònim ha dit...

WOW... ¿es una xica que té un novio skin de valència? que anava a les manifestacions pro països catalans en cullera a l'estiu i ara s'ha rapat?

Anònim ha dit...

Pero no parlem de traicions que també se'n anaren la saga TEODORO (sr. cipriano) en el seu día d'ESQUERRA UNIDA al PSPV-PSOE.

Les modes canvien...imagine

Anònim ha dit...

El que dius de valència, és cert. lo de les mamis no ho sé. avans era redskin, fa un any, ajajaja!


-----------------------------------

l'exemple q has ficat és un polític. Ella fou una amiga.

Anònim ha dit...

Hui hi ha una xarrada al PSOE sobre la riuada del 57 a càrrec del cronista local, crec.

Anònim ha dit...

Correcció: a càrrec del ex-cronista local.
Va presentar la seua dimissió fa uns mesos.

Anònim ha dit...

Ahi demostra la seua estima al seu poble... i la seua vocació de cronista. Què més donarà una cosa que altra... també va dedicar el seu llibre CARRERS DE VOLTA als joves d'algemesi i es va fer una presentacio seriosa sense joves ni flautes... ¿A qui posaran ara, al pare de la secretaria de l'alcalde?

Anònim ha dit...

alejandra?

Anònim ha dit...

creo ke se yama asi alejandra y la otra es una tal alba

Anònim ha dit...

COM VA DIR EL GENERAL MENA AGUADO LA NACION ESPAÑOLA ES INDIVISIBLE, I TOTS BE SABEM QUE SI EL NOSTRE GENERAL DON FRANCISCO FRANCO VIVIRA LA MITAT DE BARBARIES QUE ESTAN PASANT A ESPANYA NO PASARIEN, I ARA VOLEN LLEVAR ELS NOMS ALS CARRERS I LES ESTATUES I EL VALLE DE LOS CAIDOS A QUIN SANT, UN RESPETE AL GENERAL PER TOT LO QUE VA ACONSEGUIR

Anònim ha dit...

ave maria purísima sin pegado concebido.


(que fort el comentari anterior)
PARA EMPEZAR QUÉMATE TU!!!

Anònim ha dit...

UN MOMENT:

PAREM DE FER COMENTARIS SOBRE AQUESTES PINTADES PER FAVOR, PAREM JA!!

PERQUE?,
Doncs perque el que volen aquestos xiquets que ara diuen ser Skins es que parlem d'ells, ja que si no criden l'atencíó passen desapercebuts, i com no, ells volen ser el centre d'atenció.

Per tant, lo millor que podem fer es LA IGNORÀNCIA, o no?

Anònim ha dit...

el del comentari de el xic rumano q es crema a lo bonço algo de rao te xq air per la nit hi haviavien rumanets escampant la basura y fent malany per el carrer enconter de la llei posar ma dura i al que agarren pues marcar-li la porra en l´esquena aixi no ho tornaria a fer JO NO MES DEMANE MA DURA PER A TOTA EIXA XENTOLA

Anònim ha dit...

La Constitución se fundamenta en la indisoluble unidad de la Nación española patria común e INDIVISIBLE de todos los españoles.Y como dijo al General MENA os escribo el articulo 8 de la Constitución Española: las Fuerzas Armadas, constituidas por el Ejército de Tierra, la Armada y el Ejército del Aire, tienen como misión garantizar la soberanía e independencia de ESPAÑA, defender su integridad territorial y el ordenamiento constitucional.
VIVA ESPAÑA!!!!! VIVA!!!!

este articulet es per a tos els vaskos i catalans (sr domench gamieta si es voste tant democratic no borre els articuls q hi posen els meus companys de pensament)

Anònim ha dit...

capoll és "article"!

Doménec Gamieta ha dit...

Una vegada més recorde que no cal insultar, ni faltar al respecte ni mostrar actituds xenòfobes o de discriminació per a expressar les opinions. Moltes gràcies a tots aquells (afortunadament la majoria) que col·laboren seguint les normes bàsiques d'educació, els que no mostren cap respecte ni volen argumentar les seues opinions no mereixen ni un minut del meu temps ni cap espai ací.

Anònim ha dit...

RECORDE QUE DOMÉNEC ÉS L'AUTOR DEL BLOG I NO ÉS BERCA TV. AÇÒ ÉS UN BLOG PERSONAL I EL GAMIETA POT FER ALLÒ QUE LI VINGA EN GANA. FALTARIA MÁS!

Seguix il·lusionant-nos dia a dia amb els teus posts actualitzats. ERES LA NOSTRA PÀGINA DE CAPÇALERA CADA MATÍ.

besets, superanònim

Anònim ha dit...

Que valientes que soys...que facil es esconderse tras una pantalla de ordenador y luego cambiar de acera mirando al suelo...
Esas pintadas no son mas que una de las muchisimas formas de manifestacion de una idea.O es que es menos legitimo que pintar una hoz y un martillo o una estrelada?Vamos hombre...dejad de decir tonterias por internet y dad la cara donde hay que darla, en la calle.
Los extremismos son la consecuencia de aguantar durante años algo que no consideramos licito o justo...y por eso la respuesta sera desproporcionada.
El que siembra viento, recoge tempestades...solo digo eso.