divendres, 19 d’octubre del 2007

Tot recordant una desgràcia

De vegades, els humans som així de cruels: ens agrada recordar les nostres pròpies desgràcies. Espere que siga per aprendre d'elles. I el dissabte 20 d'octubre d'enguany fa 25 anys de la Pantanada de Tous. A l'aniversari d'aquesta fatídica data no ha faltat una protagonista que va estar ben present en aquells fets de fa 25 anys: la senyora pluja, que ens ha fet unes visites ben complides aquest dies.

Aprofitant la data, l'Ajuntament d'Algemesí ha preparat una exposició fotogràfica i audiovisual al Museu de la Festa, i la inauguració d'escultura per a recordar la tragèdia. Tinc curiositat per saber l'autor artístic d'aquest encàrrec municipal.

A més, com ja vam anunciar ací, també s'ha inaugurat virtualment la completa pàgina sobre l'oratge que ha posat en marxa l'ajuntament amb l'assessorament de l'home del temps del nostre poble, Jovi Esteve. La pàgina està molt completa i fins i tot hi ha la possibilitat de connectar via webcam per vore 24 hores al dia el campanar del poble.

L'agenda del dissabte 20 d'octubre es completa amb la proclamació de la nova fallera major d'Algemesí, però açò crec que ja no entra dins dels actes amb motiu de la Pantanada del 82, veritat?

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt recomanable el especial 25 ANIVERSARI PANTANADA DE TOUS de Levante, aquell publicat el divendres. Curiós.

Molt recomanable també comprar este diumenge EL PAÍS que inclou, entre d'altres novetats de maquetació, l'accent sobre la I de la capçalera. No és una neteja d'imatge. Ara ja no és EL DIARIO INDEPENDIENTE DE LA MAÑANA sino que és DIARIO DE INFORMACIÓN GLOBAL EN ESPAÑOL o algo semblant. S'ha volgut canviar per donar-li un altre punt de mira. Acord amb allò que la gent demana. Tot fixant-se en que cada cop els lectors de EL PAIS son més joves i més contaminats/enriquits per la era de la internet, xarxa de xarxes. Per quasi dos euros, compreu hui/demà EL PAIS.

I a banda compreu allò que us vinga en gana... jo us recomene LECTURAS, que esta fent un canvi en els continguts i en el continent...

Com veureu no parle de la pantanada ni de la riuada ni de l'aigua.

"De vegades callen els homes perquè parlen les pedres"
Martí Domínguez Barberà.

Tots tenim ullals. Algú mai no els descobriran. Hi ha d'altres que beuen d'ell i tot mirant cap el pont dels Maristes senten una esgarrifança en arribar el mes d'octubre. Un Parenostre per tots ells.

Anònim ha dit...

que guay esta aixo de ser el home del temps sense tindre q estudiar meteorologia, me clave ne la tele primer de payaset de babala, i d'ahi vaig pegant bacs hasta ser el home del temps!!!! visca el intrusisme profesional, aixina va Espanya...

Anònim ha dit...

Serà possible!!!!!!!!!!!

¿De tot i de tots hem de parlar?

Un poquet de respecte, collons, que no sabem el que ha fet o deixat de fer en tot este temps, dic jo.

AI... QUE SE M'OBLIDAVA COMPRAR EL PAIS!

Anònim ha dit...

Es que després diguem que aspirem a ser CIUTAT!!

Serà com a terreny, perquè fent comentaris com l'anterior demostrem que ací serem un POBLE, al menys molts anys més...

El que no podem es CRITICAR i CRITICAR, tenim una mania moooolt gran, i és NO ALEGRAR-NOS per NINGÚ.

TOT EL QUE TENIM SÓN ENVEJES, i és de veritat, però hi ha gent que té enveja bona, i hi ha gent que la enveja li naix i ronrou per dins i fa que ixca per la seua boca només que crítiques cap a la persona envejada.
I A QUI LO OFENGA AÇÒ, ES PERQUÈ SAP QUE ÉS DE VERITAT.

Mira anònim, el que has de fer en el cas de Jovi, es alegrar-te que tens una web on te diu la predicció del temps sòls per a ALgemesí, i no que si la fet tal o cual.
Si este xic treballa de meteoròleg serà per alguna raó, no tot es tindre estudis (que no sé si els te o no) sino valer per a treballar.

Anònim ha dit...

si s'ha criticat al home del temps, se la criticat en propietat, ni de poble ni merdes, xro si a mi emcosta 5 anys ser licenciat, xq ell no te qpasar x ahi, i pot anar en el descapotable x ahi?? home vaaaaaaaaa

Anònim ha dit...

No parlem de descapotables que també van en descapotables els nostres estimats obrers, piseros etc de 20 i poquets anys. Amb cotxes que els pares de familia ni aspiren a ells i els xiquets els lluixen per el poble/ciutat.
La policia sap que la procedència del cotxe, molt sovint, no només és del sou posant rajoles. També sap que les hores extra al molí, posant farina en sacs, són responsables de dur cotxes així.

Algemesí...ciutat de molins de vent...i de farina. I d'arròs també, però poquet. Però sobre tot de vent. Ffffffff Ffffffff...

Gamieta, escriu algo nou que la conversa esta se'n va de mare.

Anònim ha dit...

Si no fora perque matarien al reporter, seria interessant vore un video-investigació de la Farina i la chocolata amb armeles que hi ha a AlgemeSIN CITY.

Anònim ha dit...

LA PROCESSÓ A LA MARE DE DÉU DE LA SALUT és una de les meravelles proposades pel l'ACV per a ser votada a partir del dia 1 de novembre fins el mes d'abril de l'any que ve.

¿Quin és el problema? Que s'anuncia la meravella com PROCESSÓ DE LA MOIXERANGA D'ALGEMESÍ i jo entenc ben bé això què cony és. Per favor que algú cride al tlf. de contacte o envie un correu i que modifiquen la web immediatament. Jo estic cridant i no agafen el telèfon.

www.meravellesvalencianes.org

VOTEU TOTS A PARTIR DE LA SETMANA QUE VE!