dimecres, 3 d’octubre del 2007

Un entrebanc entrebastidors

Els espectacles sempre amaguen sorpreses darrer del teló. Aquesta frase adaptada a la setmana de bous d'Algemesí vindria a dir : De vegades les coses més interessants passen per baix dels cadafals. I això sembla que va passar el passat dilluns, tots estaven dalt del cadafal esperant l'eixida del quart jònec de la vesprada, i aquell instant sense que quasi ningú ho sabés quasi tenim una desgràcia de les grosses. Segons ens conta el Levante-EMV hui dimecres, l'animal, que passava pel corredor de fusta que el porta dels torils fins la plaça, va escometre contra una de les portes i la va migobrir. Per sort es va quedar entrebancat entre les fustes, i un policia local, Victor Martinalvo, el va agafar per la banya dreta i el va reconduir cap a dins del corredor. He de confessar que he estat intentat fer-me el dibuix mental de l'escena però acabe de vore-la, almenys tal i com l'explica el diari. A més, em pregunte com aquest policia va poder immobilitzar al jònec, perquè molt en forma no està aquest agent. Si no sabeu qui és pregunteui i us diran el mateix que m'han dit a mi: "és el que la passada legislatura municipal els regidors del PP, que ara són el que governen, el nomenaven com el xòfer de Gregori". I ara aquestos que malparlaven d'ell i l'acusaven de sociata ara li posaran una medalla, com canvien les coses. Fora de totes aquetes coses si realment tot va passar com ho conta el diari cal felicitar al senyor Martinalvo perquè si el jònec arriba a eixir-se'n per baix dels cadafals hui estaríem lamentant morts i ferits.

Per un altra banda, no vull deixar passar l'oportunitat de comentar la retxa de sang que algú va dibuixar als carrers del poble la nit del passat dissabte al diumenge. Aquest esgarrifós traç ix des del passatge Joan Segura fins l'ambulatori de la Plaça de la Ribera. Un accident, una rinya?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Medalla no en tindrà cap, i reconeiximent potser que tampoc.

Senc de cor el que vaig a dir i se que hi ha gent que se'm tirarà al coll, sobretot dient-me que sòc un hipòcrita.
Els últims anys estic apareguent ben poc per la festa, em busque bones excuses per a pegar a fugir del poble en aquestes dates i cobrir amb una mitja borratxera la meua quota bouera per a eixir del pas davant la meua colla d'amics...

La qüestió és que la setmana de bous , al meu entendre, deuriem extinguir-la, no em fa cap gràcia el fet de matar l'animal (i vos assegure que si la manifa fos enlloc que no fos en algemesí a propo de la ribera aniria més gent, perque d'alguna manera ens sentim coaccionats, cosa normal...)

Llàstima (i em dol en l'ànima) la camaderia i l'esforç del muntatge de la plaça, símbol de faeners i faeneres i la qual he de reconèixer que m'encisa.
Llàstima d'una setmana "a tope" de festa (i també cal dir que de vegades se'n passa per al meu gust: massa farina, massa sang...)

Bé, aquesta utopia la compartisc amb vosaltres perque se que algú en algun raconet pensarà com jo...
Potser l'utopia, per a no fotre ningú seria una setmana de bous sense bous, ni jònecs, ni becerros.

PD: Jo també vaig vore la sang i vaig pensar, potser la gent del poble ja estiga acostumada, 9 dies vegent reguers a la plaça fan que ú s'acostume

Bona nit, cresol! Ke la llum s'apaga...

Anònim ha dit...

Si volen el teu coll ací tenen també el meu, perquè estic completament d'acord amb tu. Tan sols m'he apropat un dia a gaudir un moment de la festa amb els amics. No la recordava jo tan aberrant quan estàvem allà dalt de la Tinc Son. Dolça innocència...

Anònim ha dit...

També podríem extingir les falles perquè a mí em fan mal les orelles. I també podríem extingir els nadals perquè només hi ha que hipocresia i consumisme. I també podríem extingir la pasqua, total tothom se'n va de viatje, per a què volem una festa si no estem?

Anònim ha dit...

I és que tota tribu nececita un heroi i el PP no el tenia; doncs ja el té. Però la versió real no és eixa. Contat per un present:
El bou no podia eixir, el plicia li pegà un calbot als cuernos mentre el bou olorava el lloc. Mai havera pogut eixir, dons les portes estan preparades per a eixos accidents. Exageració totoal.
L'Espectador.