dissabte, 6 d’octubre del 2007

Una Volta i a agranar

Desprès de l'estiu i de la setmana de bous és el moment per intentar recuperar un poc la forma física. Aquestes primeres setmanes d'octubre intentarem mirar un poc més la dieta i tornar a la piscina, al poliesportiu o al gimnàs. Aquells que es troben amb forces poden començar participar en la Volta a Peu al Carrascalet que es farà el diumenge 7 d'octubre a partir de les 10:30 del matí. A l'agenda municipal es pot trobar tota la informació sobre aquest esdeveniment esportiu.
Per cert, llegint aquesta nota municipal m'he trobat amb una de les petjades que deixa el fet d'emprar traductors automàtics i no revisar els textos. Al final de la nota es pot llegir: "La Volta a Peu al Carrascalet és una carrera que organitza el Club de Córrer Tortuga, els festers del Vaig agranar del Carrascalet i la regidoria d'Esports de l'Ajuntament d'Algemesí". Si heu llegit bé ELS FESTERS DEL VAIG AGRANAR DEL CARRASCALET. No és que al Carrascalet han fet una nou grup de festes devots de les graneres, el que ha passat és que el text original el van redactar en castellà i al passar-lo pel traductor al valencià l'ordinador, simpàticament, ha traduït "Barrio" per"vaig agranar".

Ps Diumenge 7 d'octubre: Els responsables del web municipal ja han corregit l'errada de la nota de la Volta Peu al Carrascalet.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

El nostre excel·lentíssim Ajuntament ja ha corregit l'errada... El que jo em pregunte és si a algú li soprén açò. És a dir, no ho esperaveu? El Partido Popular mai s'ha caracteritzat pel respecte a la llengua, i crec q podem veure nombroses mostres en qualsevol lloc: senyals de trànsit, documents oficials, webs, discursos del President de la Generalitat o dels consellers...
En fi, encara ens passa poc!

Anònim ha dit...

En el cartell que anunciava la jornada del motor de hui dissabte només hi havia 1 paraula en valencià. Doncs bé, l'única paraula en qüestió "Pla" apareixia amb una falta d'ortografia "Plà".

Per un altre costat l'assumpte de la poca estima que el PP demostra pel valencià va per barris, ja que l'ajuntament d'Alzira (també governat pel PP) utilitza la nostra llengua en la pràctica totalitat de cartells, fullets i díptics que edita i no només això si no que promou un grapat d'activitats en valencià: premis literaris (uns dels més importants en la nostra llengua), cicles de conferències, cinema i programació estable de teatre.

Sembla que els tòpics només són tòpics...i allò de "i tu parles castellà?.-Es que soy de Alcira" ben prompte es girarà en contra nostra.

I és que per a alguns la llengua només serveix com a arma d'enfrontament i no com a vehicle d'expressió del poble que la té i la sent com a pròpia.

Anònim ha dit...

En un plenari municipal de la passada legislatura, es va proposar per part del grup popular, escriure el Berca en bilingüe, però va ser rebutjada per l'anterior equip de govern. Creieu que ara que governen ells, en comptes d'un Berca, en rebrem dos, un en cada llengua? És a dir, un en xurro i l'altre en castellà.

Anònim ha dit...

jajajaja, que bò ha sigut lo del Barrio, jajajaja.

Molt bo, molt bo.


Jo sóc d'esquerres, però crec que estem siguent un poc durs amb aquest govern. Sabem tots que han començat amb mal peu, però deuriem de deixar-los fer feina i vore com va l'assumpte. A la fi no duen ni 6 mesos al govern....

Anònim ha dit...

http://www.youtube.com/watch?v=4A6SsgmcLfs

Anònim ha dit...

Efectivament no és la primera vegada que passa. Un dia els veïns de Cullera, passaren a ser, de la nit al matí, de CUCHARA al traduir el text (la Conselleria) del valència al castellà... per allò de que tots ho han d’entendre. La Cultura és el que ens fa lliures. Desconfie dels que rebaixen les quotes de cultura, perquè també rebaixaran les prestacions social, el benestar social o la seguretat ciutadana. Rebaixaran tot menys els seus privilegis.
L’Espectador.

Anònim ha dit...

¿Algú ha anat a la cursa aquesta al Carrascalet? Seria interessant que el regidor d'esports ens comentara com ha anat la cosa. A vore si s'anima a entrar per aci...

Anònim ha dit...

Total, que la llenga oficial de l'ajuntament serà el castellà, l' esport oficial la fórmula 1 y el lloc d'encontre de tots els esports ,El Pla. No soc res!!!!
Mañana 9 de Octubre lo celebraré como Dios manda, con una pañuelada y unos mazapanes. Ai si el tio canya alçara el cap!!!!!!!!!!!!!!!