divendres, 15 de febrer del 2008

Contraban de taronges


Tots sabem que a Algemesí hi ha un mercat negre (o millor dit blanc) de determinades substàncies que financia la compra d'automòbils de molts euros. Aquest tràfic mou substàncies de poc pes (ja que es ven per grams) i els beneficis econòmic per als que estan en el "negoci" són elevats.


El que no acabe d'entendre és el tràfics il·legal de taronges il·legal. La policia anunciava la detenció d'un grup de presumptes lladres que havien furtat 1.660 quilos de taronges de camps del nostre terme. Em pregunte a quin preu es pagaran el quilo de taronges a aquests amics de la fruita dels altres, els eixiran els comptes? Per què més d'una vegada he sentir dir a llauradors que es costava més les hores dels collidors que el preu de la taronja? A vore si en lloc de lladres són realment una ONG que es dedica a "buidar" els camps per a evitar que el llaurador perda més diners encara...

Fora de bromes, els llauradors ja ho passen prou malament com per damunt tindre que arribar al seu camp i vore com la recompensa a tot un any de feina ha desaparegut del seu hort. De tant en tant, la policia localitza a aquests presumptes lladres i aconsegueix immobilitzar la taronja furtada. Ara que és època de collita hi ha més vigilància però sempre hi ha desvergonyits que venen a aprofitar-se del treball i dels pocs diners dels llauradors. Ja ho diu la dita castellana: a perro flaco todo son pulgas.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

A aquestos amics també els agraden, a més de les taronges, els sistemes de reg per degoteig, els motors i les bombes de reg, rebentar portes de castes de camp (que opten per no posar cortines perquè des de fora es veja q no hi ha valor material) i el coure de les canonades que es paga a preu d'or curiosament.

AVISO A TODAS LAS UNIDADES: Algú sap què esta passant darrerament al Raval-Rabal-Racataplam?

Anònim ha dit...

Sóc jo de nou. No és per clavar-me o no m'importa però "Gamieta" es presta a poder parlar amb cert "rin-tin-tin"... He estat observant els canvis de façana que ha fet la web oficial de l'Ajuntament perquè vegem que hi ha moviment. Hi ha dos coses que vull dir:
1- Per què anunciar tan gran un Berca TV si només es puja un plenari al mes i cap video de partits, informatius o resums culturals?

2- L'apartar "L'ALCALDE RESPON" ha passat a ser "L'ALCALDE T'ESCOLTA". Serà que ara només llegirà i no respondrà? Qui sap...

Anònim ha dit...

"Contrabando, de mandarinas, m'ha pillao la polisia, caminito de Alzira"

Anònim ha dit...

Informativos Telecinco (16 feb):
La mayor de las hermanas del antiguo "Bar Lorito" ha hecho unas declaraciones a los informativos de la cadena nacional. Dice que entre ella, sus hermanos, su madre y los ahorros de sus hijas suman alrededor de 50.000€ la cantidad perdida. La familia ex "lorista" viaja hoy camino de Madrid para la manifestación convocada para dentro de un par de horas.