diumenge, 24 de febrer del 2008

La pluja calla les armes

Un suau i constant plugim ha estat el protagonista del diumenge a Algemesí. Desprès d'un assolellat dissabte, el diumenge ha fet efectiva la dita que "sempre plou quan no fan escola". Per un banda la pluja ha portat beneficis a la nostra agricultura tan perjudicada, però per un altra banda ha sigut tot una contradicció per a l'Associació Napoleònica que havia tenia previst celebrar a partir de les 12 del matí, una jornada d'instrucció militar pròpia de 1805 en els nostres carrers. Aquesta jornada estava prevista per a celebrar el bicentenari de les diferents batalles de la Guerra de la Independència. La recreació històrica volia recuperar els vestits, les armes, les desfilades i la resta d'activitat que es feien en els encontres militar de principi del segle XIX. Des del punt de vista visual, pot tindre la seua gràcia vore com anaven vestits fa 200 anys. Però, el que no acabe de vore és el fet de recrear activitats militars. Saber el nostre passat és positiu per a intentar no repetir les mateixes errades, però, és necessari recrear les activitat militars? No es poden recrear altres coses? Què penseu que passaria si algú intentes fes recreacions de les marxes militar de Hitler?
És bo que ens trobem amb Associacions que intenten recuperar les coses bones del passat, i els francesos a principis del segle XIX van portar coses bones a terres valencianes com les reformes urbanístiques, les primeres campanyes de vacunació de la població i van traure els cementiris de la ciutat per estalviar epidèmies, entre d'altres mesures positives. Però, les guerres com fets massa cruels com per a recrear i convertir en un espectacle públic. Tal vegada, la pluja també pensava de la mateixa forma.

Per un altra banda, el divendres vaig estar al el saló de plens de l'Ajuntament, que estava ple de gom a gom, per a l'acte de nomenament de Francesc Llàcer com a nou cronista local, en substitució de Josep Antoni Domingo, que va presentar la seua dimissió desprès del canvi de govern municipal el passat estiu. Era una dimissió esperada, perquè Domingo va prendre partit en la campanya electoral municipal a favor de Gregori, ja que estava en la llista, que va repartir el PSOE, de persones del poble que donaven suport a l'ex-alcalde, i clar desprès d'açò no es trobaria en ganes de viure un situació poc còmoda per a ell.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

A la cadena Ser, hui anuncien l´exposició de "La Caixa" al Museu de la Festa patrocinada per "Ayuntamiento de Algemesi", que t´ha paregut morrut

Anònim ha dit...

.

Anònim ha dit...

Hola,

Ja que l'ajuntament no fa res per a informar els joves sobre la dificultat de l'accés a la vivenda. El PSPV-PSOE et convida a una xarrada-col·loqui a càrrec de Toni Such, Diputat Membre Mesa Corts Valencianes el proper dia 29 de febrer a les 20:00 H al Consell Local Agrari.

Acudeix, T'INTERESSA!!!

Anònim ha dit...

les danses guerres con el tornejants,els bastonets, les batalles de moros i cristinans tambe te reconden a hitler ? estan inspirades en confrontacions