divendres, 8 de febrer del 2008

Sense desfer la maleta... a Sevilla

Sense tindre quasi temps a desfer les maletes, la representació turísticofestiva del nostre poble ha encetat una nova aventura. Si el passat cap de setmana la destinació escollida va ser Madrid, la capital, araa d'aquest cap de setmana toca Sevilla (Vamonó de fiesta, vamonó!). El motiu de l'excursió és la celebració en la ciutat del Guadalquivir de la Feria Mundial del Toro. I sense pensar-ho ni un moment la Comissió Taurina i l'Ajuntament d'Algemesí ha decidit llogar un expositor propi per a mostra les excel·lències de la Setmana Taurina d'Algemesí. (Les misèries millor que no les mostren, ja ens les deixen ací en el poble).

El viatge a la Fitur de Madrid, sembla que va quedar bé per això no cal perdre ni un minut, i de nou a seguir en la festa. Que dur ha de ser tot açò! En aquesta ocasió no sabem qui anirà per part de l'Ajuntament, ja que el passat cap de setmana era el torn de Vicente Ramón i Ballester, mentre la regidora de Turisme i "col·locada i pagada" Presidenta de la Macomunitat, Rosa Sebastià, sembla que no pot anar molt lluny perquè ja té prou feina arreglant els embolics que ha organitzat en el seu debut comarcal. Açò recorda a la pel·li aquella de"Con ella llego el escándalo", tot i que més que amb ella, amb el seu sou.

Però no cal perdre el fil, tornant al tema del la Feria del Toro caldrà esbrinar si els representants de la Setmana Taurina (que de ben segur que estaran a la fira aquest cap de setmana) i els de l'Ajuntament d'Algemesí han decidit incloure el en video i els materials de promoció de la festa alguna cosa de les becerrades. O això no ho consideren una excel·lència de la festa?

VR, en un intent de fer populisme, i justificar la despesa del viatge a Sevilla ens ha deixat una declaració interessant. "Todo el pueblo de Algemesí ostenta la titularidad de un acontecimiento(...)". Crec que no va massa encertat perquè la titularitat d'aquesta festa està en mans de la Comissió Taurina, i espere que ningú crega que són representants a tot el poble, meus no ho són. Per cert, parlant de la Comissió Taurina, caldrà estar atents a les cròniques dels actes de Sevilla ja que tal vegada aprofinten aquest esdeveniment per presentar allí el resultat de comptes de la darrera setmana de Bous, on el pressupost va pujar un fotracà. Apunteu la idea: allí en l'exposició sense cap tipus de pressió i així ningú dels presents estarà en contra (perquè els de l'Ajuntament no crec que puguen dir moltes coses), i més públic no pot ser... seria perfecte.

Bé, només desitjar bon viatge a Sevilla i espere que gràcies a aquesta promoció l'any vinent pugam omplir la plaça amb gent de tota Espanya... com tots els anys.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Com pot ser que encara no hagen presentat els comptes, que no els quadren, si neccessiten ajuda els done debades, lo que falte justificar es pot ficar en el apartat de "gastos varios" o encara millor "gastos de representación". En Març a la subhasta i açí no pasa res. A que mos prenguen el pel un altra vegada els 4 de sempre

Anònim ha dit...

Els castellans diuen: La tauromaquia no es parte de la cultura de España, sino residuo sangrante de su incultura."Un residuo brutal que nos avergüenza y envilece."
Com collons a molts algemesinecs ens te que agradar que per a diversió d'alguns es facen els assassinats salvatges dels animals. A la plaça en caben 5000 persones, mes de la meitat és joventut que tan sols vol beure, no veure bous, sino està clar que beure alcohol desmesuradament, que queden 2000 persones que els agraden els assassinats, no tampoc deixos alguns van per anar de festa, berenar, sopar a la caseta etc..., a la fi que a la plaça hi hauran 1000 persones que els agrade eixa incultura, i jo pense, no podem fer la festa sense aquestes aberracions.

Anònim ha dit...

Que lloguen a gent d'aquesta que fa espectacle amb els bous ("quiebros, etc" i serà més divertit i més barat.

Anònim ha dit...

Algemesí és cada dia més una "merienda de negros" :)

Publi: Si algú coneix a algú que tinga una Vespa PKS 75 funcional, espatllada, sinistre o a peces. Que envie un correu amb la oferta a castell@gmail.com

Gràcies

Anònim ha dit...

Tanta promoció turística EM REGLOTA, de veritat farà falta promocionar la ciutat d'Algemesi a tot el mon? o pel contrari es l'escusa perfecta per a viatjar per el morro a costa de tots nosaltres?

Anònim ha dit...

Proposta divertida:

En el pròxim Berca TV el reportatge sobre els últims viatges de VR i companyia a Madrid, Sevilla... podriem posar de fons la cançó aquella que comença així...

Viaje con nosotros
si quiere gozar.
Viaje con nosotros
a mil y un lugar
y disfrute
de todo al pasar
y disfrute
de las hermosas historias
que les vamos a contar.

Seria molt divertit... algú sap fer-ho? Podríem penjar-ho al Youtube.
De moment ací està el video original... http://www.youtube.com/watch?v=3xNBEfHYMSI&feature=related

Anònim ha dit...

Pense que és innecesari promocionar la festa en Sevilla, ja que qui anem a la plaça som gent del poble i dels voltant.
Respecte al dels "assasinats", una mica de coneixement i respecte. La festa dels bous és més que centenària en Algemesí. Hem anat nosaltres, els nostres pares, el nostres avis, els avis dels nostres avis ... Com pot ser que si totes estes generacions foren tan sanguinàries nosaltres estem avui ací?. Per favor, un poc de coherència i trellat... i tolerància.
Durant eixa setmana es respira tradició centenària, eixa tradició que passa de pares a fills independentment de l'evolució de la ciència i tecnologia. I pense que no es mal, que per moments tornem a ser poble, però POBLE EN LLETRES GRANS I AMB TRADICIÓ, sense censures a ningú.
A més a més, eixa gent antitaurina podria ser també antifesta. I a més d'intentar boicotejar la festa, podrien intentar no gorronejar cubates en les casetes (com són gent del poble sempre coneixen alguna persona vinculada en la festa). Ells que tenen tants grans principis, podrien adonar-se que eixos cubates estan finançats en diners tacats de sang de bou, eixa que tant odien.

Anònim ha dit...

Certament és una manifestació cultural, que no comprenem perquè no va canviant d´ubicació...Tanta tradició deu donar-se a conéixer en directe a tot el veinat...La plaça es deuria posar cada any en un lloc diferent... i així tots podrien gaudir de tanta meravella valenciana...I com no, la "Fira d´abril" del parc també...les casetes també rodant pel poble, perquè tots puguen gaudir de bossades i pixarrades...Perquè no dur-ho també al Plà??

Anònim ha dit...

Contrestant a kasidebaes...
"Com pot ser que si totes estes generacions foren tan sanguinàries nosaltres estem avui ací?. Per favor, un poc de coherència i trellat... i tolerància"

A Açò hi ha massa que amic "kasidebaes",no digues destrellats com aquest sino la gent es pensará que tens algun problema mental.Com que si les nostres generacions foren tant sanguinaries nosaltres estem hui aci??, crec que el destrellat aquest es incomentable, per favor!!

A demés no hem considere antitaurí, soc abonat desde ben menut, m'encanta la festa taurina del meu poble, però sas el que no magrada veure, veure com mitja dotzena de cadafalers borratxos fan patir un pobre animal, perque aixo no es un altra cosa que patir,respecte totes les potures, pero no puc amb els hipocrites que creuen que com es el que ells fan, es correcte.

I respectuosament, jo ME CAGUE en les tradicions que no respecte, i aquesta de les becerrades es una.

Anònim ha dit...

Baldufa, no has entes el meu primer comentari, el que vull dir és que si tota la gent que ha anat tota la vida als bous fora tant sanguinària conforme conforme s'afirma en un comentari anterior, no haguerem arribat al que som en la actualitat, ni existiria la festa dels bous.
Pense que la majoria de la gent que va és gent normal, sense cap altra pretensió que passar-ho bé en les festes del seu poble. A més a més, hi ha gent aficionada a la tauromàquia perque ho ha mamat desde xiquet (i si no, ves qualsevol dia de falles a l'estació de renfe a les 16.00 i veuras tota la gent d'Algemesí que va a València a veure els bous).
Respecte al comentari que fas de les becerrades, no tinc cap inconvenient en reconéixer que tens tota la raó. A quedat desfassat, és inncesari, es fa patir a l'animal inncessàriament i si, ademés, és lamentable veure a quatre tios borratxos al mig de la plaça. No passaria res perque desaparegueren

Anònim ha dit...

A XUPLAR DEL POT BONA COSA, AIXO SI QUE SABEN!!!EL PROXIM VIATJE AL CARIBE, A PROMOCIONAR EL TARONGER...

Anònim ha dit...

kasidebaes senc haverte mal interpretat

Anònim ha dit...

toca, la primera cosa de trellat que li senc dir al periodiste de la kasidebaes. plataforma ANTI-BECERRADES-ANTI-PEDRASSA ja. MOCIÓ DE CENSURA A LA VISTA!

Anònim ha dit...

Anònim, perdona que et diga però ni soc Carlos Bueno ni em considere ningú per suplantar la seua personalitat. A més a més, de trellat et puc assegurar en té més que suficient, i si no comproba-ho mantenint amb ell una conversa. No és bo fer judicis de les persones sense conéixer-les.

Anònim ha dit...

Anònim, perdona que et diga però ni soc Carlos Bueno ni em considere ningú per suplantar la seua personalitat. A més a més, de trellat et puc assegurar en té més que suficient, i si no comproba-ho mantenint amb ell una conversa. No és bo fer judicis de les persones sense conéixer-les.

Anònim ha dit...

ah però que s'ha tret la carrera?

Anònim ha dit...

zas, en toda la boca!