dilluns, 31 de març del 2008

Els bastonets d'Ucraïna

D'ací a poc menys d'un mes es farà públic el llistat de les set meravelles valencianes. Segons informen el organitzadors d'aquest tinglado, dins la categoria d'Esdeveniments Culturals i Patrimonis Immaterials les tres més votades són el Tribunal de les Aigües, les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i la Processó de la Mare de Déu de la Salut. Per tant, la Festa d'Algemesí compta amb moltes possibilitats per a passar a la fase final. No sabem encara quina repercussió tindrà aquest reconeixement, per com a mínim fa comboi vore que la nostra festa es troba entre els primer llocs.

Però paralel·lament a tot açò tornem a llegir en la premsa que la regidora de turisme del nostre Ajuntament i el Museu Valencià de Etnologia han portat a ciutat ucrainiana de Odessa una exposició sobre les nostres Festes. La mostra tracta de donar difusió al patrimoni cultural de les festes valencianes, i en especial de la Festa de la Mare de Déu de la Salut de Algemesí.

La regidora Rosa Sebastià, ja ha fet per aparèixer en les notícies destacant la importància de donar difusió a la festa del nostre poble. En açò crec que estem tots d'acord: és important donar difusió, però el que caldria preguntar-li és si Ucraïna és el millor destí per a fer difusió de les tres processons. Voleu dir que van a vindre ciutadans d'Ucraïna a vore les nostres festes?

Perdoneu, tal vegada és falta d'informació sobre política turística, però crec que els ciutadans dels països de l'Est que venen per les nostres terres no tenen entre les seues motivacions per a vindre a Algemesí vore la Muixeranga i els bastonets.

Per tant, Rosa de veres penses que enviar exposicions sobre la nostra festa a Ucraïna és una bona inversió? Tal vegada els diners no ixen dels pressupostos municipals i els dóna la Diputació, però això no vol dir que estiguen ben invertits.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Dic jo si s’haurà equivocat i volent enviar la mostra a Polònia, ja sabeu al nord de València... per allò de l’idioma, li se n’anat la mà i anat a parar a Ucraïna. Tota la culpa la té això de l’aldea global. La pròxima a Mongòlia.
L’Espectador.

Anònim ha dit...

Trobe que tota pedra fa pared, però que. abans que res, caldria invertir en un magnífic lloc web de la Festa de la Mare de Deu, ja que a dia de hui, en l'era de la informació, i amb la difusió de la festa que està fent-se per part de les nostres institucions és lamentable i de vergonya que no tingam un web oficial en la xarxa, i poder consultar-lo per qualsevol en qualsevol moment.

Anònim ha dit...

Gamieta està molt bé que dónes la teua opinió, però estaria millor si proposares alguna alternativa.

Anònim ha dit...

L'alternativa està en què si es precís gastar-se els diners fent un viatge per promocionar la festa, siga a un país on la gent puga dedicar part dels seus diners al turisme.

Anònim ha dit...

L'alternativa està en què si es precís gastar-se els diners fent un viatge per promocionar la festa, siga a un país on la gent puga dedicar part dels seus diners al turisme.

Anònim ha dit...

CREC RECORDAR QUE NO ES EL SENYOR GAMIETA QUI COBRA 63000 EURETS PER PENSAR ALTERNATIVES....

Anònim ha dit...

gamieta, quant criticaras la programaciò del teatre ?

Anònim ha dit...

Criticar per criticar al final la cosa perd la gràcia,ja tenim prou amb la prensa rosa, no?
I ja esta be de tant de Gamieta,que no se que seria si el Señor Domenech de Gamieta alçara el cap...

Anònim ha dit...

Certament esta campanya de promoció és CRITICABLE 100%