dilluns, 10 de març del 2008

Resultats jornada electoral

Un any desprès de les eleccions autonòmiques i locals, hui els algemesinencs hem tingut una nova cita en les urnes, però en aquest cas per a escollir els representants al congrés i al senat d'Espanya.

La jornada electoral ha transcorregut en normalitat en el nostre poble. Una vegada tancats els escrutinis i a banda dels resultats estatals que altres s'encarregaran d'analitzar, és el moment de fer una ullada als resultats que s'han registrat al nostre poble. Cal tindre en compte que al nostre poble històricament quasi sempre s'ha produït un resultat diferent en funció de de l'ambit territorial de les eleccions. Mentre a les eleccions locals, fins les últimes locals, guanyava el PSOE; a les eleccions autonòmiques i estatals el Partit Popular sempre havia aconseguir una majoria prou ampla en Algemesí. La primera vegada que van coincidir els resultats municipals amb els autonòmics i estatals van ser en els últims comicis locals.

Però tornant a aquesta jornada electoral de hui diumenge, el primer que hem vist és que al nostre poble ha pujat un poc la participació respecte a les eleccions estatals dels últims anys. En el 2004 van votar el 78,48%, i hui han votat el 80,05% del ciutadans amb dret a vot, és a dir han anat a votar 16.602 persones.

Sobre els resultats de les eleccions hui, ací baix podem vore una taula amb els resultats que s'han comptabilitzat al nostre poble a les eleccions estatals. Mirant les xifres podem vore l'evolució, i com el vot del PP està ben consolidat i com el PSOE ha tornat a les xifres del 2000, desprès de la pujada que va viure en el 2004. També podem vore com el tsunami bipartidista també arriba al nostre poble i la resta de partits van en clars procés de decreixement en les últimes convocatòries electorals. Ací teniu un resum complet.

Un fet curiós és comparar el recompte de vots de les eleccions estatals de hui amb els últims resultats de les eleccions locals del passat any. Si per a Rajoy han votat 9.583 algemesinencs, per a Vicente Ramón van votar 7.481 i per a Zapatero han votat 5.568, mentre que per a Gregori van votar 4.481.


Resum dels resultats eleccions estatals a Algemesí. Ací complet.

2008

2004

2000

PP

9.583

7.812

7.420

PSOE

5.568

6.050

4.780

EUPV IU

441

682

638

BLOC-IDPV

294

596

908

ESQUERRA REPUBLICANA

99

226

17

UPDyD (Rosa Diez)

70

-

-

Representación

Canàbica Navarra

40

114 (Partit Cannabis)

-

PSD (a les locals va en IPA)

29

-

-

22 comentaris:

Anònim ha dit...

Resultats també en algemesi.info.

Anònim ha dit...

Mirant les xifres cal dir que Partit Popular ha "arrasat" en les eleccions estatals a Algemesí. Mireu que a Rajoy li han votat més de 2.000 persones més dels que van votar a Vicente Ramon.Això és molta gent. Aquest resultats cal tindre'ls en compte per saber quin és el perfil de ls votants d'Algemesí, i tindre clar on està actualment ubicada la majoria de la població.

Anònim ha dit...

Quan de malany fa canal nou...

Anònim ha dit...

El PP ací o el PSOE allà.....el cas és que ha guanyat Espanya, des de fa 300 anys.

Anònim ha dit...

Per molt preocupant que em semblen els 9.000 vots a Rajoy, em segueixen pareguent molt més preocupants els 37 vots d'E-2000.

Anònim ha dit...

De veres que no ho entenc.
Soc votant i militant socialista i no puc entendre aquesta diferència.
De veres, des d'un punt de vista el més humil possible, m'agradaria que qualsevol algemesinenc exposara els motius que jo no arribe a veure pels que s'otorga eixa confiança tan abrumadora al Partit Popular.
En que fallem?, que no oferim? quina és la part del seu missatge que s'identifica més en la nostra societat local? Quins canvis plantejarieu per a que arribarem més a la ciutadania d'Algemesí?

Anònim ha dit...

Contestació al darrer anònim que bé podria ser la senyoreta Noèlia Bañón o qualsevol espavilat que utilitza el recurs d'amagar-se d'arrere d'un article femení:

Seria un error que el pp fer una lectura positiva i triomfalista d'aquestos resultats que no li han donat una victòria. De la mateixa manera que seria un error fer una lectura positiva des del psoe perquè no han obtés la diferència abismal que pensavem... Jo esperava un gir a l'esquerra més potent, però sembla que l'aspecte físic i l'apariència encara son molt imporantants per als votants, no tinc cap altre motiu.

Però tranquil/tranquil·la militant i votant socialista que el temps posa a cadascú al seu lloc. Amb el temps la gent que ha militat al pp se n'adona que el seu partit no l'ampara o la pifia traient a reliquies com a Fraga i també hi ha socialistes que amb el temps, la butxaca plena i una vida acomodada amb un passat o un mercedes kompresor decidixen fer un gir a la dreta.

Jo més que de missatge parlaria de clixés. Perquè ni el pp tenia fons al seu missatge ni el psoe ha sabut il·lusionar.

Anònim ha dit...

jo voldria felicitar a Pedrassa, perque hasta el partit de la marihuana ha tret mes vots que ell. Ánim, continua aixi!!!

Anònim ha dit...

Ai que t'has confós amic anònim de dalt. Que Pedrassa ha guanyat per majoria absoluta en el poble... ell va votar el que li va manar Ballester.

Anònim ha dit...

Al militant i votant socialista;

Hi ha un mitja de comunicació autonòmic que entra directament a totes les cases dels valencians i des de fa anys ofereix una visió edulcorada i partidista de la realitat valenciana. El govern del PP ha treballat durant anys a una gran quantitat de la nostra població que creu que el nostre gran programa és l'aigua i que al nostre país no hi ha cap problema i tot és bonic i meravellós perquè Camps i Rita ho fan tot bé. I amic, tal vegada un dia el missatge no cola però desprès de tant anys diguent el mateix discurs han aconseguit calar en la societat. I per si no hi havia prou en Canal 9 ara en breu tindrem Libertad digital Tv, la Tv de Jiménez Losantos. Si els socialistes volen que València siga plural i recuperar part del electorat primer que trien un candidat que no siga tant "Pla" com l'últim i segon que potencien (que es gasten els duros) en mitjans de comunicació valencians que expliquen als ciutadans que més enllà del Mundo Feliz de Camps i Rita hi ha coses que fan malament i que no apareixen en cap lloc.
Jo cerc que en aquestes dues coses ja tenen prou feina per a uns quants mesos però que no es descuiden que tres anys passen volant...

Anònim ha dit...

Afegiria uns quants punts més:
Renovació de cares i recuperacio de moltes de les perdudes.
Atraure's la gent que pot considerar-se progressista.
Unir les distintes famílies socialistes.
Estudiar quines coses preocupen realment al poble.
I, sobretot, com deia l'extertuliano, buscar espais de comunicació.
I això com es fa? Buscant gent que ho sàpia fer, que n'hi ha i gastant-se els diners, que n'han d'haver.

Anònim ha dit...

Sé que ja està tot el peix venut, però si hui tinguera que tornar a votar el meu vot per al comentari de l'extertuliano, meneja més raó que tot el santoral plegat.
FEu un favor al PSPV i remeteu eixe comentari via email directament a la seu socialista de Blanqueries i comencen a treballar per ahi en vegada d'anar contínuament a les fosques

Anònim ha dit...

AMICS, AIXÍ L'ÚNICA PERDEDORA ÉS LA DEMOCRÀCIA. EL BIPARTIDISME NO ÉS BÓ. I AIXÒ ÉS GRÀCIES ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ. PER CERT, EN QUIN POBLE VIVIM? COM POT HI HAURÈ TANTA GENT QUE VOTE AL PP (DRETA). NO HO ENTENC! QUE HEM OBLIDAT EL NOSTRE PASSAT ROIG. VISCA LA REPÚBLICA!!!

Anònim ha dit...

D´acord amb "extertuliano", però, també cal saber moure´s dintre del sistema electoral actual, la llei D´Hont, castiga les minories...La dreta va tota junta en un gran partit...per a quan en Algemesí una Plataforma Progressita que agrupe totes aquestes forces?? Que tenim que esperar més per votar tots units??

Anònim ha dit...

Todo tiene muchas lecturas i una de ellas, a nivel local es que 9000 personas confían en el pp de mariano rajoy, y 7000 confían en el pp de VR, ¿que tendrá Rajoy que inspira más confianza que VR?

Anònim ha dit...

barba?

Anònim ha dit...

Cara d'empanat?

Anònim ha dit...

que sap parlar en public ???
que dona confiança ??
que cau be ??
que no fa pinta de maf....

Estic segur que si el PP haguera presentat a qualsevol mindundi per a alcalde també haguera eixit amb els meteixos vots .... o mes

Anònim ha dit...

"El PP con su mundo perfecto los ha realmente conquistado".
No sé el ques està passant per a què un poble,considerat socialista canvie tant de inmediat.Potser per promeses d'aigua,circuits de F1...no sé,el cas és que sempre a perdre els mateixos.A la gent se li ha fet un llavat de coco impressionant,a pagar-ho "poca ropa" i a eixir guanyant els "senyoritos".
La gent del camp està desesperada i ja no sap que fer,preferixen seguir al flautista amb falses promeses perque la cançò sona bonica(igual que la del Chikilicuatre xDD).Pa' plorar.

Anònim ha dit...

Per als dels PSD-IPA, com a les pròximes torne a vore les paperetes vostres barrejades amb les de la resta dels partits,pense dir-ho.Potser per això que dugué a confusió i el efecte Chikilicuatre que provocà el Pedrassa a la joventut,us va donar el toc de sort.De totes formes,el mal ja està fet, a la pròxima parlarem.

Anònim ha dit...

MUCHAS GRACIAS A LOS 37 VOTANTES DE ESPAÑA 2000, Y ANIMAROS A QUE SIGAMOS ASI QUE POCO A POCO IREMOS CRECIENDO Y LE GENTE CONFIARA CON NOSOTROS DECIR A LOS QUE VOTARON A LAS JONS QUE NOS TENEMOS QUE UNIR POR UNA GRANDE Y LIBRE, VIVA ESPAÑA

Anònim ha dit...

Espanya diu? Agafe vosté la carretera Alginet i desvies per l'A7. Després agafe la carretera de Madrid i en uns 100km estarà al seu paradís.