dilluns, 17 de març del 2008

Tot a una: Processons falleres i traques santes

Com en molts altres pobles valencians Algemesí està vivint les últimes hores la coincidència de les festes falleres i de les processons de setmana santa. En els nostres carrers es creuen els veïns , uns amb els brusons fallers i altres amb les vetes. I quan hi ha coincidència l'agenda d'alguns algemesinencs asembla la d'un alta executiu: A les 20 hores processó, desprès a sopar al casal i demà a primera hora despertà... Quin estrés! Tot i que imagine que pitjor ho tindran en altres pobles com en Alzira on hi ha més falles i més processons de setmana santa.

A més, aquesta coincidència ha fet que siga cada vegada més complicat moure's en cotxe pel poble. Ja hi ha molts carrers tallats o bé per les falles que ja estan totes plantades o bé per les carpes i ampliacions dels casals fallers, i també per alguna processó a determinades hores. Així que durant les pròximes dies és millor no intentar rodar massa per molts carrers.

Sobre les falles, demà per la vesprada tindrem els premis oficials, però segur que tots tenim el nostre judici. El que queda prou clar és que les comissions falleres del nostre poble prefereixen gastar-se més diners en fer festa que en el monument faller, que a la fi s'emporten les flames. Fan bé, millor passar-ho bé que pagar animalades per una falla que el dimecres es cremarà. Cal ajustar-se al pressupost i saber que a més de les festes falleres molts veïns en uns mesos tindran que anar preparant diners per als abonaments de bous, que la subhasta ja està a prop.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Es el que pasa de les festes "importades" de la capi.

La veritable festa d'Algemesí es la setmana de bous, que podria ser mes setmana de festa i menys de bous.
Si almenys evitaren MATAR en les becerrades...

Anònim ha dit...

Per als que no ens agraden ni les falles ni la setmana santa, açó es un castic impresionant.

No es pot circular en cotxe, es mes, el altre dia vaig pillar la ofrenda per el meu carrer i vaig estar un hora esperantme.

A les 9 del mati et desperten amb una gran quantitat de explosions acompanyat per la "música" de la banda.

I els que no ens agrada ninguna de aquestes festes ens toca aguantarmos. Per cert, la setmana de bous m'encanta i sempre la defendre. Per a l agent que critica el soroll en el parc, per a la gent que vol posar les casetes a l'altra part del riu...que s'aguanten!! com fem la resta del algemesinencs que no ens agraden aquestes festes.

Anònim ha dit...

Veia jo a les “mascletaes” a un xic que em sonava d’alguna cosa. clar, un cadafaler de la Moatros o Moatres o la Mare que va. Eixe que a la setmana taurina ven menús en una carpa que ocupa més tros del que li correspon, que se passa pel forro dels collons el plec de condicions, que no compleix les sancions imposades per la mateixa comissió, burlant la llei que tots els ciutadans i ciutadanes hem posat, que convida als membres de la comissió a gambes i cigales (congelades) a canvi de... qui sap? Corrupció a nivell miserable, però corrupció. I ara, com no podia fallar, també a les falles. Haurà lligat també a aquest Ajuntament?
L'Esp.

Anònim ha dit...

I ara la locura de les campanes!!! Com si no estaguerem be...