dijous, 10 d’abril del 2008

Ja teniu cadafal?

La nit de la subhasta és una d'eixes nits singulars de la vida algemesinenca. En l'agenda anual trobem esdeveniments destinats destinats als més joves, al no tant joves i als majors. Cada segment de la població té les seues cites. Els cadafals són un reflex d'aquesta fragmentació generacional de la població, des dels més joves, de poc més de 18 anys, fins als que ja estan cobrant la pensió de jubilació. A la festa hi ha espai per a tots. Per aquest motiu, la subhasta de cadafals que es va celebrar el passat dissabte és un moment ben especial, perquè és produeix una trobada generacional poc comú. De fet, a la sala on es fa és ben fàcil trobar pares, fills i germans que participen en l'acte, i que fins i tot, sobretot en les relacions fraternals, es poden arribar a enfrontar en la puja per aconseguir un cadafal. A més, també és molt habitual escoltar a altres familiars i amics que es passen a vore la subhasta diguent als fills, nebots, amics una mateixa pregunta que es va repetint tota la nit: "Ja teniu cadafal?".

A banda de la dimensió social de l'espectacle, la nit de la subhasta ha deixat sobre la taula algunes reflexions i i molts reptes. La recaptació final va ser de 823.000 euros, és a dir, només 3.500 anys més de l'any passat que va ser de rècord. I si molts ja deien que la recaptació de l'any 2007 va ser un desgavell, han de dir ara que la d'enguany és més del mateix. Alguns apuntaven que enguany hi hauria una baixada considerable (la crisi financera també hauria d'afecta ací, no?). Però han punxat en les prediccions i s'han fet reals les que apuntaven que tots ensopeguem dues vegades en la mateixa pedra. La subhasta ha seguit la tendència general que segueix aquesta festa: comentar que cal canviar coses, però tot segueix igual.

Ara, la pilota està en el terrat de la comissió i del president que eixirà el pròxim dilluns. L'actual president, Bernardo Trull, ja ha anunciat que no presentarà candidatura i el diari Las Provincias apunta dos candidats: Alberto Fernàndez, mà dreta de Trull, i Leo Talens, que ja va ser president. A la memòria dels cadafalers i dels abonats ens queda encara la darrera gestió del pressupost del 2007, el balafiament de la recaptació més alta de la història (826.000 euros) que no ha aprofitat per a aportar cap evolució a millor de la festa (pagar més per a vore i fer el mateix de sempre). Com ja hem comentat moltes vegades, les quantitats i el volum de feina d'aquesta festa ha arribat a un punt que reclama a crits la intervenció de professionals, perquè cal agrair la bona voluntat, però no és suficient aval de què les coses es faran de la millor forma possible.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Espere que quan dius això de "professionals" no t'escolten els regidors i l'alcalde del nostre poble. Perquè per a ells ser "professional" és assignar-se un desmesurat sou sense demostrar si estan preparats per a dur endavant la gestió del poble.

Si el nou president de la comissió i els seus també vol seguir l'exemple de professionalitzar-se a l'estil VR, l'única cosa que ha de fer és posar-se sou i a enganyat al poble diguent que treballa fins i tot quan dorm.

Per tant, quan dius això de que calen professionals crec que caldria deixar-ho ben cal per a no reproduir en la comissió taurina el model PP d'Algemesí (un model "omplibutxaca" que ja tenim en el nostre ajuntament i en la macomunitat). Ai, quina por...

Anònim ha dit...

Els cadafalers, el dia de la subhasta, quan tenen la bandereta en la ma, no pensen que la gent va molt aigua-coll amb la hipoteca?

Qui va a comprar abonaments este any? Si les families ja fan prou per arribar a final de mes...

Crec que haurien d'haver pensat un poc més això, i també el que els va costar l'any passat a cada cadafaler ficar de la seua butxaca.

La solució seria fer la subhasta en Octubre, quan encara tenen la butxaca calenta d'eixe mateix any. Així segur que baixarien els preus!!

P.D. Encara estic esperant els diners que ens corresponen a cada abonat de l'actuació de Malú. Si un concert es cancel.la tornen els diners, ací per què no? Perquè la comissió ja se'ls ha gastat?

Anònim ha dit...

ALS CADAFALERS ENCARA NO ELS HAN TORNAT ELS DINERS DE L'ESPECTACLE DE MALU, QUAN AIXO PASSE, RECLAMA-LI AL CADAFAL QUE HI ANAVES....

LA SUBHASTA EN OCTUBRE ES UNA IDEA COLLONUDA QUE NO SE PERQUE NO S'HA DUT A TERME JA SI ES VA PROPOSAR A LA COMISSIO...

PER ULTIM, DIR-VOS QUE HI HA CADAFALS QUE HAN COSTAT FINS 10.000 EUROS MES BARATS, I SE QUE ALGU HA BAIXAT PREUS....

Anònim ha dit...

El xicon del PP que mata gats va per ahi com un maltractador d'animals dement i als que maten bous els tracten com a cultura "NAZIONAL" i damunt paguen un desgavell per anar-hi a veure-los, VEURE PER A CREURE

Anònim ha dit...

becerrades mai més!

Anònim ha dit...

TORERO ASESINO
ENTRE EL ATLÁNTICO Y EL MAR MEDITERRÁNEO HAY UNA TIERRA DE MAR Y MUCHO SOL, QUE DESDE ANTAÑO SE VIENE PRACTICANDO UNA ASQUEROSA Y SUCIA TRADICIÓN UN INDIVIDUO VESTIDO DE PAYASO TORTURA Y MARTIRIZA HASTA LA MUERTE A UN ANIMAL Y EL GRADERIO ESTALLA DE LOCURA CUANDO EL ACERO ANUNCIA SU FINAL.
BANDERILLEROS SEDIENTOS DE VIOLENCIA VAN TORTURANDO SIN NINGUNA COMPASIÓN.
LOS PICADORES PROSIGUEN LA MATANZA ACENTUANDO PUNZADAS DE DOLOR.
EL MALHERIDO ENVISTE CON BRAVURA CONTRA EL FRIÓ DEL ACERO QUE DESTROZA SU INTERIOR.
AGONIZANDO EN UN CHARCO DE SANGRE EL PUNTILLERO REMATA LA FUNCIÓN.
FESTEJO "CRIMINAL", VERGÜENZA..."NAZIONAL"
TORERO ERES LA VERGÜENZA DE UNA NACIÓN,
TORERO ERES LA VIOLENCIA EN TELEVISIÓN,
TORERO ERES ASESINO POR VOCACION,
TORERO ME PRODUCE ASCO TU PROFESION,
LLAMAR CULTURA AL SADISMO ORGANIZADO A LA VIOLENCIA A LA MUERTE O AL DOLOR ES UN INSULTO A LA PROPIA INTELIGENCIA AL DESARROLLO DE NUESTRA EVOLUCION.
TU INDIFERENCIA LES HACE PODEROSOS, MANIFIESTA TU REPULSA A LA FIESTA CRIMINAL
NO COLABORES CON UN JUEGO DE DEMENTES TAURINOS AL CODIGO PENAL
FESTEFO CRIMINAL VERGÜENZA…..
TORERO ERES LA VERGÜENZA DE UNA NACION,
TORERO ERES LA VIOLENCIA EN TELEVISION,
TORERO ERES ASESINO POR VOCACION,
ME PRODUCE ASCO TU PROFESION.

Anònim ha dit...

TORERO ASESINO....................??????

Anònim ha dit...

Es de veres que la plaça no ha abaixat de preu es general, pero si en particular, molts de cafafals de xarpa, (on estan els joves) si que han baixat entre 6000 i 10000 euros, pareix que els joves si que tenen coneiximent i els mes majorets ......

Anònim ha dit...

LEOPOLDO TALENS nopreident de la comisio. 18 vots

ALBERTO FERNANDEZ a perdut 9 vots

2 en blanc

animo leo que enguany tinc ganes de matar vaketa. tu no faxes cas a 4 maltrabajes. q al final els becerros van a morir aon mes digne i miyor q en la plaça de bous q es per aon es crien.

Anònim ha dit...

leo es el nuevo presidente de la comision ¿?

Anònim ha dit...

becerrades mai més!

Anònim ha dit...

Si la plaça és un lloc digne per a morir, perque els taurinos no moriu alli?
Qui és l'home per a dir quina es la utilitat dels animals,si pareix que la seua no existisca.Bé, per destruir i arrasar amb tot el que passe per davant.
Menjar per viure és una necesssitat,matar per plaer és un crim.Vore morir qualsevol esser viu és un art??

Anònim ha dit...

q se pireu tots els antitaurins!!! :D:D