dissabte, 19 d’abril del 2008

Piragüisme i riu (sec?)

El passat divendres s'anunciava que en poques setmanes es farà al nostre poble la Copa d'Espanya de piragüisme. El próxim 3 i 4 de maig, el dissabte i diumenge, es farà aquest esdeveniment esportiu amb motiu de la conmemoració del 50 aniversario del Club de Piragua A.D. Scooter, el segon més antic d'Espanya. En total està previst que participen uns 700 esportistes en el tram del riu que va entre Algemesí, Albalat i Polinyà de Xúquer. El club del nostre poble aportatarà 14 esportistes a aquesta competició, entre el que es troba el jove Miguel Molina, una de les promeses locals d'aquest esport.
Al mateix temps que llegia aquesta notícia recordava que fa unes setamanes el col·lectiu Xuquer viu denunciava que el riu Xúquer s'havia assecat en un tram de 8 quilòmetres. Per aquest motiu, aquest matí mh'he acostat fins el riu al seu pas per prop de la Xopera per vore si portava aigua, no fos cas que d'ací a unes setmanes amb els 700 piragüistes de tota Espanya preparats per a competir i els hi falla un xicotet detall: el riu no porta aigua. Pèro, podem estar tranquils perquè a hores d'ara si que porta aigua.
Finalment, resulta que el tram del Xúquer que s'ha assecat és el que es troba a Castella La Manxa i he vist que entre el nostre poble i Albalat i Polinyà encara hi ha aigua i de moment es podrà fer la competició anunciada. De totes formes, com diu la dita castellana: "Cuando veas las barbas de tu vecino cortar, pon las tuyas a remojar". Així que, tot i que la competició de piragua es puga fer sense problemes caldrà estar atents i tindre cura del futur del nostre riu perquè tal vegada d'ací a uns quants anys el tram que es queda sense aigua és el que d'ací a unes dies navegaran els 700 esportistes, i això no seria gens bo per a Algemesi, ni per a ningú.

10 comentaris:

Vicent ha dit...

Has vist com anaba de merda??? mes que res perque els nostres veins de Alcira continuen sense fer la depuradora.

Anònim ha dit...

quan de temps fa que no vas al riu?? Ara esta mes net que mai, l'aigua esta clara i corre. De fet la depuradora d'Alzira porta quasi sis mesos funcionant a ple rendiment i la qualitat de l'aigua ha millorat molt, ara quan caus al riu ja no et dona asco, es lleva un monto de xarquim

Anònim ha dit...

Dona vergonya còrrer pel poliesportiu desde ja fa tres dies, a causa del vent han caigut nombroses rames al circuit de cross, i els 3 conserjes, en lloc de llevar-les per a que els corredors, que no sòn pocs no es facen mal al tropeçar es dediquen a mirar videos al youtube.

Anònim ha dit...

Je,je,je aixina hi ha molts.Mira-ho per una altra part,podem fer gimkana!!
És de risa com va tot.

Anònim ha dit...

I el regidor d'esports tocant-se les castanyes... o de qui es competencia això? jo pregunte

ie, que montar una pantalla gegant al pavelló no és "esport"!!!
tampoc (o no del tot) ho és dur a un parell d'arbrites de futbol a fer una xerrada...

...o si...

Desconec per complet les competencies del regidor d'esports, tindré que fer-m'ho mirar...

Anònim ha dit...

M'ha paregut llegir avanç que el riu xuquer porta aigua, i damunt clara!!! me pareix que no; i damunt diu que Alzira ja te la depuradora a ple rendiment!! que passe per el riu verd, que dona la casualitat desenboca al xuquer, i que in-hale els seus gassos a ceba pudenta a vore si l'hi agrada.

Anònim ha dit...

He vist hui el riu Xuquer i pensava que estava en el caribe, quin aigua mes cristalina!!

Anònim ha dit...

ARA QUE EL TEMA DE L'AIGUA ESTÀ CALENTET, UN TEMA: PER A QUE ELS ESPORTISTES PUGUEN FER BÉ LA SEUA TASCA I NO S'ENFONSEN EN LA RUNA, VA A SOLTAR-SE UNA DESCÀRREGA D'AIGUA DES D'AIGÜES AMUNT PER A NETEJAR EL RIU. I ENS DIUEN QUE TENIM PROBLEMES D'AIGUA. ELS LLAURADORS ESTAN QUE TALLEN CLAUS AMB LES DENTS. SI NO S'HO CREGUEU PARLEU AMB EL JURAT DE REC AL CARRER FIGUERES. INCREÏBLE.

Anònim ha dit...

Y ES QUE CUANDO LA DERECHA QUIERE PUEDE, JEJEJEJEJEJE..... HAY QUE JODERSE.

Anònim ha dit...

A l'ho vist el govern valencia no vol reconeixer que estem en sequera, enganyen als agricultors prometent aigüa per als camps cuan lo que volen es plenar piscines.

Si els valencians forem negres votariem al Ku klux klan