divendres, 4 d’abril del 2008

Subhasta a la vista

Demà, dissabte, es farà una nova edició de la subhasta de cadafals d'Algemesí (demà a les 23 hores a la sala Molí). Aquest és un dels actes més singulars dels nostre poble. Cada any, al voltant del mes d'abril els integrants de les penyes es reuneixen per per a adjudicar-se un espai a la futura plaça de bous de fusta que el pròxim mes de setembre es muntarà a la plaça major d'Algemesí.

L'emoció d'una subhasta i les quantitats de diners que es mouen fan que siga un esdeveniment ple d'expectatives. Però en l'edició d'enguany, no queda massa lluny la desfeta que va suposar l'ultima edició de la subhasta on els preus dels cadafals arribaren a xifres desmesurades que no eren assumibles ni pels cadafalers, ni indirectament pels abonats ja que aquest dos grups són des del punt de vista econòmic i de treballs els que es fan càrrec de la festa. Però diuen que l'home és l'únic animal que ensopega dues vegades en la mateixa pedra. I m'agradaria equivocar-me, però el panorama pinta a que enguany es repetirà la mateixa història de l'any passat.

El plantejament inicial és semblant. Per a la subhasta d'enguany s'han inscrit 31 penyes, i només hi ha 29 llocs. Si hi ha alguna penya té ganes d'entrar a per tots els cadafals, això suposarà un increment per a tots (com l'any passat). I si ens trobem que tot és igual que de l'any passat entrarà un poc de "despago" i ràbia.

Fa uns mesos, desprès de la setmana de bous del 2007 hi havia unes certes ganes de canvi al comprovar que el model de funcionament de la setmana taurina fa aigües per diversos motius: molta pressió econòmica per a cadafalers i abonats, desmesurat pressupost per a les possibilitats de la festa, manca de professionalització dels gestors de la setmana de bous (molts diners en mans de gent que no és professional d'aquestes coses i la bona voluntat no sempre és suficient) i una baixa implicació real de l'ajuntament en la festa, tot i que s'apropia d'un protagonisme que no mereix (dóna agonia vore la prepotència d'alguns que es posen en el balcó municipal i que no posen ni un euro per a fer la festa).

Davant d'aquesta situació, la comissió va organitzar un parell de reunions obertes per a intentar fer canvis. I tots aquells que vam participar d'alguna forma ara ens trobem decebuts i amb la sensació de que s'han burlat de nosaltres. Per a que tanta participació si al final tot segueix igual?

Per una altra banda, cal recordar que enguany, teòricament, debuta en subhasta el nostre alcalde VR en la taula presidencial.

Bé, senyors i senyores, seguint la frase que diuen molts toreros: Que Déu repartisca sort demà a la nit; sobretot als cadafalers que es queden cadafal perquè si els números no ixen la festa els costarà un disgust i molts euros.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens tota la raó del món.... El problema és que la comissió taurina està viciada, són sempre els mateixos treballant de la mateixa forma.... i sempre han estat acostumats a treballar d'esquenes a l'ajuntament i això no és correcte.

Hi ha gent de la comissió que ja és més de la comissió que de la seua pròpia penya...

I si no ho han arreglat és perquè no han volgut.

Anònim ha dit...

Ja han fet públiques les bases per al concurs de idees del nou mercat municipal a la pàgina web de l'Ajuntament. Açò parèix que ja va, lentament, però va...

Anònim ha dit...

XIQUETES, XIQUETS... HI HA UN BERCA NOU ACABADET D'IXIR DEL FORN A LA WEB. QUAN VULGUEU COMENCEM...

Anònim ha dit...

Curiós: http://www.algemesi.net/default.asp?DocId=814&IdNoticia=267

Respecte a la subhasta... opine com tu, aquest any els preus dels cadafals pujaran fins als núvols, i l'unic que conseguirem es que Algemesí perga la seua festa.

Anònim ha dit...

Que el preu de la plaça estiga pels núvols no és el problema perquè a fi de comptes no val el que es mereix sino allò que estem dispossats a pagar per ella... la qüestió es: ¿estarà la festa a l'altura del pressupost? ¿ON ESTAN ELS COMPTES DE LA COMISSIÓ DE L'EXERCICI 2007? Els abonats volem saber, entre d'altres, què s'ha fet amb els milions de l'actuació de Malú...

Anònim ha dit...

Subhasta superada. Gamieta, ¿s'heu quedat cadafal al final? No se si la samarreta que duies et va donar sort a la puja o no...

Anònim ha dit...

que tal els preus?

Anònim ha dit...

ELS CONTERS DEL 2007 ES VAN PRESENTAR EN ASSEMBLEA GENERAL (es a dir, per a tots aquells que vullguen assitir) EL DIA 5 DE MARÇ.

ENGUANY S'HA QUEDAT LA PLAÇA BARATA, UNS MES QUE ELS ALTRES PERO UNA DIFERENCIA SUBSTANCIAL RESPECTE L'ANY PASSAT...

Anònim ha dit...

3.500 euros menys q l'any passat

Anònim ha dit...

HI HA CADAFAL QUE HA BAIXAT 10.000 EUROS RESPECTE L'ANY PASSAT....