dimecres, 2 d’abril del 2008

Zona pardal


La plaça de la Ribera havia esdevingut en els últims anys una zona d'alt risc per als cotxes que volien aparcar en determinats llocs. Les places que es situen al costat de l'ambulatori eren un espai on quasi sempre podies trobar lloc per aparcar, ja que la rotació d'aquest aparcament era immediata. Si mires a un costat a i un altre no voràs cap senyal que indique que allò era zona blava, però el propietaris dels cotxes que aparcaven allí eixien més que disparats a moure el cotxe d'allí si no és volien emportar un record de la seua estada en aquelles places d'aparcament.




El motiu de tot açò era que els arbres situats al costat dels aparcaments s'havien convertit en l'espai d'habitatge de centenars de pardalets. I per alguna estranya raó (tal vegada el clima de la plaça o la varietat d'arbre o no sé que) la freqüència d'excrement dels animalets era tan elevada que en qüestió d'un parell d'hores qualsevol cotxe que aparqués allí podria emportar-se en el seu vehicle una complet record, en forma de mosaic abstracte, de la seua estada en la Plaça de la Ribera d'Algemesí. Quan açò passava el propietari del cotxe maleïa la seua sort, mentre que els llavadors de cotxes s'alegraven molt. (Tal vegada el consorci de llavadors de cotxes eren els que amollaven pardalets amb una certa propensió a la diarrea en el parc per a poder fer negoci... no ho sabem)


Per sort, des de fa algunes setmanes aparcar a la Plaça de la Ribera ja no implica assumir aquest risc i la temuda "Zona Pardal" d'aparcament ha perdut el seu risc ja que s'ha fet una poda exhaustiva dels arbres des d'on s'efectuava el llançament indiscrimat de residus fecals i això ha fet que els pardals emigren a altres llocs. Per tant, de moment, la "Zona Pardal" ja ha dexiat de ser un maldecap per als que aparquen habitualment per la plaça de la Ribera.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

I si s'havera realitzat la poda en hivern??? No és més lògic????????

Anònim ha dit...

Seria més lògic en hivern ja que és l'època en que els "simpatics" pardalets de la plaça de la ribera coneguts com estornells (estorninos)tenen per costum juntar-se per a montar festetes nocturnes i matineres. En estiu, com és periode de cria, es dediquen a estar en el susodicho o susodicha i no formen orgies als arbres, sinó que van buscant menjar en parella.

Dona llàstima veure els arbres així però la sol.lució pareix que pasava per deixar sense piset a tots els pardals festeros.

p.d.:I ara, quan els arbres tornen a treure fulles (si es que poden), tornaràn els estornells? se admiten apuestas ...

Anònim ha dit...

En compte de podar els arbres, perquè no posen un aparell que faça soroll d´una au rapaç per espantar els pardals que deixen eixe bon record als cotxes? L´Ajuntament d´Algemesí no treballa perque la gent major puga gaudir d´ombra quan fa molt de sol. Es que els regidors del PP volíen un solàrium?

Anònim ha dit...

no se que val mes...una cagada dels estornells que hi han a millars, un esbaró per les cagades,la pudor que fea els dies de plutja, anar a llavar el cotxe despres d'aparcar o pendre el sol i veure mes llum en la plaça. Eixos arbres no tardaran masa temps en creixer el que deurien fer es tallarlos per la soca

Anònim ha dit...

Aquest és el Gamieta que m'agrada

Anònim ha dit...

O calvo o tres peluques!!
Mai estarem d'acord,pero els arbres no tenen la culpa.Tallar-los de soca es una barbaritat!!!

Anònim ha dit...

correció, els arbres SI tenen la culpa

Anònim ha dit...

QUÈ PENSEN VOSTÉS DEL NOU ARBRES QUE ENS HAN COL·LOCAT SENSE GRÀCIA NINGUNA ON ESTAVA EL VELL PLATANER AL CENTRE DEL PARC SALVADOR CASTELL? HAN OMPLIT EL BUIT AMB UN ARBRET I QUATRE MATOLLS... NO SERIA MES INTEL·LIGENT DEIXAR L'ESPAI BUIT I PAVIMENTAR-LO?

altra cosa que em pregunte...
¿QUIN ORDRE SEGUIXEN ELS JARDINERS? QUI DISSENYA?

Anònim ha dit...

Ja veig el que entens d'arbres!!! primer: no era un fals plataner, era una phytolaca al igual que hi ha un altra al costat, l'abret que dius tindra que creixer i veure quina clase es, es pot preguntar.
Vols cement en vegada d'arbres al parc???
Crec que l'ordre o el diseny de parcs no es el teu fort, hi hauran tecnics de jardins per a estes coses caldra veure com actuen

Anònim ha dit...

Aci esta clar que si, la gent preferix una bona passada de ciment que un bon espai verd.Contra natura no es pot anar i cada vegada es va demostrant mes.

Anònim ha dit...

He passat per la plaça de la ribera i personalment no queda massa tètric, continua tenint molt de verd este lloquet. M'alegre pels cotxes!

Anònim ha dit...

En Primer lloc, dir que supose que el derronyat dels arbres ha sigut seguint les més estrictes normes botàniques sobre el ficus retusa, espècie a la qual pertenèix aquestos arbres. Així és que les fulles tornaran a eixir, afortunadament. I Altra vegada els estornells tornaran als arbres, tal vegada perquè, a la muntanya, al camp, per hi fora, no hi ha altra cosa més que ciment
L’Espectador.

Anònim ha dit...

o perque s'han acostumat al entorn urba i els arbres els donen un lloc mes calentet, amb menjar i sense perill per a dells. Es com tindre una caseta amb calefaccó i la despensa plena. Per aixo quasi segur que tornaran

Anònim ha dit...

La vergonya no es que poden, tallen, deixen, caguen els pardals, pixen els xiquets, criden les mares a les 2 de la matinada o el que siga, la vergonya es que despres de mes de 20 anys, jo era menut i la part "vella" de la plaça de la ribera ja estaba feta i encara avui pareix que l'ajuntament de algemesi no te intencio de "sacsejar" la punyetera plaça i fer una remodelacio que esta demanant a crits.

Pareix mentida que el senyor que a hores d'ara es regidor de parcs i jardins haja estat farmaceutic, fijate tu, a la farmacia de la plaça de la ribera.

S'haurien de tindre mes "coll.." i alçar la plaça en alt i ferne una nova, que jo crec que ja li caldria.

Anònim ha dit...

Em pareix que tardaran,com en moltes coses,i si encara no s'han decidit en que fer amb la Plaça del Mercat...va a estar dificil que es claven en mes embolics.