dijous, 12 de juny del 2008

Algecampus I (l'inici)


Ja tenim ací la primera innovació de l'àrea de joventut desprès d'un any de treball. Com ja va anunciar fa temps el regidor del PSD-IPA, s'ha organitzat una trobada informàtica al nostre poble. El nom que rebrà aquest acte (seguint l'estela de la CampusParty que s'organitza a la ciutat de València) serà el de Algecampus. I la seua web ja està en marxa. Vos pose l'enllaç a la web en valencià perquè inicialment ens envia a la versió en castellà. (I ara els defensors de la pàtria diran que ho fan per a ser més internacionals i que vinga més gent d'altres llocs. Però, que no ens enganyen; perquè l'organització preveu que "majoritàriament"els assistents siguen de pobles de de la Ribera, on es parla valencià, no?)

Però seguim endavant. Fent una visita per la web vegem que vol ser una proposta innovadora en el nostre poble i destinada principalment a aquells que els agrade el món informàtic i disposen del temps suficient per estar els dies que dure la trobada. Cal reconèixer que és innovadora en els recursos que es destinen i en l'ambició del projecte, ja que ja fa anys que a la Casa de la Joventut es feien trobades d'aquest tipus però molt més d'anar per casa. Segons les previsions de l'organització el 80% dels assistents seran d'edats compreses entre els 14 i els 26 anys i un 20% de 27 a 45 anys, i han de portar-se l'ordinador de casa amb un bon disc dur ;)

Sobre la 'pantalla' aquesta iniciativa pot resulta curiosa i amb ganes de fer coses noves. A més, cal reconèixer que els organitzadors s'han menejat prou per a proposar un nou projecte diferent en Algemesí i sembla que han fet una bona previsió d'organització (acampada, menjar...). La inscripció a l'esdeveniment costa 30 euros i cal fer-la des de la pàgina web. Amb açò tens dret a un espai dins el pavelló cobert per a connectar l'ordinador a una xarxa de 100MB, accedir a la piscina coberta, accés al poliesportiu on esta`la zona d'acampada i una samarreta.

En general, la proposta sembla interessant i crec que cal felicitar i animar a fer coses noves per als joves. Millor fer coses com aquestes, que no quedar-se creuat de braços i guanyant directament bons sous o cobrant per anar a comissions i plenaris per estar de cos present però de ment absent.

Però, el fet que reconegam que és una iniciativa agosarada, no lleva que destaquen que hi ha alguns punts d'aquest projecte que fan un poc d'aigua:

- Quin pressupost tindrà tot açò? Que ens costarà?

- Per què es fa el primer cap de setmana de bous? La data prevista és del 18 al 21 de setembre. El calendari té moltes dies i molts caps de setmana i tal vegada fer coincidir-ho tot els mateixos dies no resulta massa positiu.

- En la línia del anterior comentari, cal destacar que l'Algecampus també ha previst concerts i activitats musicals durant les nits que dure la trobada. És açò una contraprogramació al programa de la Comissió Taurina? Que pensaran els cadafalers d'aquesta proposta alternativa de l'Ajuntament? Que curiós.. el PP i el PSD-IPA (Pedrassa) que tants anys criticant a les folgances per fer una programació paral·lela a la setmana de bous i ara acaben fent el mateix.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Respecte a la teua primera pregunta (què li costarà al poble), vegent 1) el irrisori pressupost de la regidoria, no crec que el traga avant i 2) vegent el nombrós grup d'espònsors que apareixen a la web i coneguent al senyor regidor imagine que haurà liat a mitja província...

Anònim ha dit...

El problema principal es què és una tonteria fer-ho en ixes dates. Tants caps de setmana aburrits que hi ha durant l'any i ho fan en bous?
La idea és molt bona, però que canvien les dates perfavor... q no anirà ningú!!!

Anònim ha dit...

Probablement no hi haja molta alternativa a la zona d'acampada, però tot i aixó m'agradaria fer algun comentari.

He estat en diverses concentracions d'aquest tipus, digase campusparty o ara bé, festivals de música (sobretot d'aquestos últims)

La quantitat de basura que es genera es incrible, probablement, per la poca conciencia que tenen els assistents i el fet de creure que per pagar 30€, tenen dret a fer malvé totes les instalacions.

Si la zona d'acampada que es pensa utilitzar es la gespa del voltant de la pista d'atletisme, hem de ser conscients, que probablement (jo espere que no siga així)tota la zona quedará feta un "berenjenal".

Sobre les dates, bé, probablement els organitzadors (em referisc als que pringaran, no al chikichiki) no participen de la setmana taurina. A més, la majoria dels participants, seran de pobbles veïns, i per tant, tampoc crec que li donen molta importància al fet de que siga el primer cap de setmana de bous.

Bé, com ja he dit al principi, sé i reconcec que hi han poques alternatives per acampampar. Recorde un event de caracteristiques similars (les CLN) on els participants s'acomodaren als col·legis Cervantes i Ribalta. Hi han uns troç, però a fi de comptes, allí es va dormir, i es faran pocs viatges.

Espere que siga tot un éxit la Algecampus.

Anònim ha dit...

Amics Edukador, estic amb tu en els comentaris que fas. I també crec que vindrà prou gent de fora del poble a participar en aquesta Algecampus i que a aquesta gent li dóna igual si són bous o no. Aleshores, què està fent el regidor chikichiki de joventut (genial denominació que ja va posar Gamieta fa alguns mesos) i el seu compadre l'alcalde? estan organitzant i pagant activitats per a gent de fora d'Algemesí? O siga, que els d'Algemesí a pagar i a gaudir-ho els d'altres pobles...

Açò sembla una pel·lícula d'Ozores.

Anònim ha dit...

desde luego jo estaré en la plaça de bous, no me busqueu pegat a un ordinador en ixes dates... si es que hasta per a triar la fecha son ineptes

Anònim ha dit...

Qui s'anima a fer un fotoxopp del pedrassa xikixiki?
I de VR com a "Ben Linus", el malo de PERDIDOS (usease LOST, amb algún que altre kilet?

Anònim ha dit...

els "fotoxopps" no porten a cap lloc, iniciatives és el que cal

Anònim ha dit...

aixo faltaba al poliesportiu !!! no te prou merda de normal i no parlar despres dels diferents "actes" per al que se utilisa ! i els conserjes ni parlarne ...
ja està be ! no me pareix be que sempre es monten els tenderetes alli ! que tiren als conserges i comensen a treballar alli amb ganes, podriem tindre la perla de la ribera, pero tenim un poliesportiu mitj abandonat...

la data... pos si manda huevos ferla cuan comensen els bous!! tindrem caps de setmana sense activitats com pa que s´amuntonen ! ames ames, lo normal per ixes feches es que pegue alguna ploguda bestia que dije el poliesportiu fagoset i als "campistes" remulladets...

Anònim ha dit...

Jo voldria fer un comentari d'ahir a la provessó de San Onofre, i si hem permeteu, com no se on fer-lo, el faré aci.

No hem podia arrepentir dels politics d'aquest poble, i es donen a coneixer per els seus fets... Per el fet de ser Regidora (mes concretament una regidora que es troba entre els dos primers llocs de la LLista del PSOE) no li dona dret a ser mes llesta que ningú i colar-se a l'hora de agafar el got de aigua llimò i dir: Es que es el meu veï i el tinc controlat... Veig que seguixen en la linea de mirar mes per un mateix que per els ciutadans (no estic diguent-ho per el fet de ser del PSOE, pense que són tots PP, PSOE, IPA, EU....)

Respecte al Algemesí Party, hem pareix una bona iniciativa, però pense que les dates no van a acompanyar, però i prou. Pense que es deuria de critiar un poc menys el tema economic... al igual que a mi no m'agradà el espectacle del dimecres passat a la plaça, se que segurament a més d'un centenar de persones els agradaria, i per aixó he de pensar en quan val ixe espectacle, i els diners que hem costa? (no hem va agradar, però reconec que ho van fer moooolt be).

Anònim ha dit...

El món faller stá enfadat. El protocol dl dia d la fira va fallar, si volien palmeros xa l'alcalde i la seua corte a l'any q vinent q no conten en mi.
Soles mos volien pa aplaudir al alcalde i poc més. Altres anys ens tingueren en consideració i almenys ens féren un poc de cas i ens tractaren com a xsones no com ninots d falla, només xa figurar.
Desd açí vull q el món faller li diga al sr. Alcalde dsd açí q sóm més q simples ninots

Anònim ha dit...

La pàgina per defecte en castellà... el fòrum només en castellà...

Anònim ha dit...

Sols una pregunta: el anonim que diu quel món faller esta enfadat es membre de Junta Local Fallera o es un President de una comissió fallera???

Anònim ha dit...

DEBATS PARAL·LELS?

Anònim ha dit...

Quan algú escriu una opinió en un forum, pensa posar-la primer en el forum en castellà`i després en el de valencià? No se si m'enteneu. Però fer dos foros un en cada idioma es absurde. Uns no vorien els missatges dels altres.

El fet que estiga primer en castellà, bueno, esta es la meua opinió, però pense que millor primer la opció que més gent enten, ja que els valencians som tolerants, o no? Pense que lo important és que tinga opció a versió en valencià. Un clic i ja està.

Anònim ha dit...

En el carrer Campoamor, hi ha moltes xiques beates, que desitgen un fadrí, que siga guapo i templat i que siga ballaor pa' ixir a ballar les danses. Ai xiqueta no sigues coqueta, no te deixes el sant pels fadrins, ai xiqueta que tu no saps encara ballar com ballen ara amb tant de postís.

Una beata plorava, al gloriós de sant Antoni, pa' que no li ixira res que l'altra nit li va ixir de baix del llit un "dimoni". Ai xiqueta...

SAN ANTONIO BENDITO RAMO DE FLORES, Y A LAS DESCOLORIDAS DALES COLORES, PORQUE QUEREMOS, COLORES EN LA CARA Y OLÉ, QUE NO TENEMOS...

Algemesí vol ser ciutat però és poble i hauria d'estar orgullós de tindre un Sant dalt d'un forn a qui poder resar-li una novena cada mes de juny demanant parella sentimental... i moltes altres coses.

Anònim ha dit...

Vols dirs que els valencians hem de ser un segon plat. Molt trist.

Primer en la llengua d'Algemesí, després en les altres. Això és la tolerància, el que tu dius és una imposició castellanista.

Anònim ha dit...

Això, això. Els valencians no som segon plat d'esta gentola que ni vol ni aprecia lo nostre.

Els fòrums poden estar en valencià i en castellà i la gent escriure en un únic lloc. Que no som tontets i sabem com van les coses sense anar a un megacurs de "como hacer un blog"

Anònim ha dit...

man dit q eu paga tot conscea xq q tambe va a fer el mercat municipal que jo ja eu se de bona tinta

Anònim ha dit...

¿les paelles? molt bé, gràcies

Anònim ha dit...

"- Per què es fa el primer cap de setmana de bous? La data prevista és del 18 al 21 de juliol. El calendari té moltes dies i molts caps de setmana i tal vegada fer coincidir-ho tot els mateixos dies no resulta massa positiu".

El 18 de juliol no hi ha bous. Si acàs una altra classe de festa nacional que millor no recordar. A veure si estem en la faena... i els 19 que heu contestat o postejat... cal llegir abans d'opinar.

Anònim ha dit...

Il·lumina'ns anònim del 16 de juny a les 23:46.

http://algecampus.es/index.php?nom=val%20algecampus

Es tracta d'un event polifacètic pensat per a joves. Tindra lloc entre els dies dijous 18 i fins el diumenge 21 de Setembre en la zona del poliesportiu d'Algemesí. Coincidirá amb la famosa Setmana de Bous d'Algemesí, un esdeveniment anual únic en el que actuacions i corregudes de bous s'uneixen durant 9 dies de festa enmarcades en una plaça de bous de fusta creada en uns dies de forma artesanal.

Cal tindre criteri abans de retreure coses a la gent, no només ser un súbdit de la cort.

(Em pregunte que fa el grandiós EE, tots els textos de l'Ajuntament estan fins a dalt de faltes d'ortografia)

Anònim ha dit...

PREGE QUE NO ES PARLE DE CONSCEA, PER QUE NINGU TE PROVES DE RES, I ME PAREIX UNA LUJURIA CUANT ALGU S´ATREVEIX A CLAVAR AÇI EL NOM DE LA EMPRESA, PER QUE CONSCEA ES UNA EMPRESA SERIA QUE LLUITA CADA DIA PER EL SEU PA I PER EL SEU BON FUNCIONAMENT. ÇELOSOS

PATROCINADOR OFICIAL DE -CONSCEA MARISTAS, ALGEMESI-

Vicent ha dit...

Realment cregueu que la data es mala, jo crec el contrari, o es que tots anem als bous, m'agradaria vore als 25000 habitants d'algemesi pujats a la plaça de bous, podriem cridar als del guines!!!

Segur que VR s'alegra d'eixir en la foto.

Anònim ha dit...

" I ME PAREIX UNA LUJURIA "
com??? que et pareix una "lujuria"??? jo crec que "lujuria" pot haver en les nits de la setmana de bous, o igual en alguna tenda de l'acampada d'Algecampus, per exemple...però en este foro d'internet??? Gamieta, ves amb compte a vore si la gent comença a publicar fotos seues en boles i coses d'eixes...

Boskyman ha dit...

Tornant al tema de la Algecampus.

Hem vaig inscriure fa 15 dies ja, però al intentar contactar amb l'organització de l'event...choff!! No contesta ningú ni als emails dels dos correus (de la algecampus i de la casa de la joventut), no contesten al telèfon tampoc, i no parlem dels comentaris de la web, que están per revisar pel moderador des del mes de juny!!

Tinc moltes ganes de que, essent d'Alginet, es faça una Lan Party com Deu mana tan aprop de ma casa, però si tot va anar aixina...

Espere que arribe Septembre i tornen tots de vacances, o sinó amb 50 persones no se quina LanParty anem a fer!