dilluns, 30 de juny del 2008

La crisi i la sisena

La crisi econòmica ocupa ara moltes planes d'actualitat. I no és per a menys, ja que els comptes domèstics ja comencen a estar afectats per l'augment dels preus i la congelació dels salaris. I així els números no ixen.

A l'economia local també tenim la nostra dosi de crisi. L'últim plenari municipal, el regidor d'Hisenda va portar a l'orde del dia modificació de pressupost municipal en el que portem d'any. I no és la primera,ni la segona... és la sisena modificació del pressupost del 2008 que fa l'equip de govern. I penseu que només portem 6 mesos, així que si segueixen la progressió a final d'any tindrem una modificació per mes. Si s'hagueren fet una o dues modificacions, i fins tot tres, podríem entendre que ha estat conseqüència de la falta d'experiència... però tanta modificació del pressupost posa al descobert una mancança de coneixements. I davant d'aquesta situació tornem al de sempre: Són polítics "professionals" que cobren com a tal. A qualsevol professional que en sis mesos va variant el projecte segur que vindria el seu client o el seu cap per dir-li que alguna cosa no funciona i que no té les coses clares. I als nostres "polítics" professionals(per això cobren) qui els fa aquest "escoltet"?

L'únic que els ha fet un escoltet, va ser l'ex-alcalde Emili Gregori que els va dir que ara que ens venen mesos de crisi haurien d'anar més en compte i guardar diners i no gastar-se el que ha quedat dels altres anys. Perquè resulta que aquesta darrera modificació ha sigut per augmentar la partida de despeses en 729.000 euros més. Uns diners que s'han tret de les partides destinades a obres de millora en les instal·lacions esportives del poliesportiu i del Carrascalet, i també s'han agafat diners (concretament 229.000 euros) del remanent de l'any passat. El regidor d'Hisenda va dir que serien per a gastar en millores de clavegueram i del Parc Salvador Castell. Però, Gregori, els va fer " l'escoltet" per dir-los que haurien de mirar més per l'economia del poble ja que va vore que molts d'aquest nous diners van a despeses corrents, "uns diners que haurien de retallar i que no generen inversions". Tal vegada, el govern actual tinga la seua opinió particular sobre Gregori i l'anterior govern, però hauria d'escoltar la veu de l'experiència d'aquest home que en el tema de l'economia sempre ha sigut molt mirat.

Finalment, aquest tema de la cris em deixa dues reflexions:

1) Abans es pilla a un mentider que un coixo. Quan el nou govern del PP va entra a l'Ajuntament es va escampar el rumor que l'anterior govern els havia deixat la caixa buida. I ara que als gestors del PP els fan falta diners han tirat mà del remanent de l'any passat.... però no deien que no hi havia ni un euro? Com és que ara han tirat mà del que han deixat els altres per a tapar els nous forats?

2) Què pensa fer el govern local davant de la crisi? Estaria bé fer una acció exemplar per a demostrar que hi ha voluntat d'estalvi per part de l'administració pública. Açò ja ho han fet a nivell estatal, el PSOE (Zapatero ha congelat el sous dels alts càrrecs) i a nivell autonòmic, el PP (Aguirre ha reduit el seu govern "para ahorrar y adelgazar la administración"). I a nivell local: Vicente Ramón ha congelat el seu sou i els dels seus regidors i assessors? o ha reduït el govern per estalviar?

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Tota la raó la que té vosté Senyor Gamieta, però al seu article, afegiria, allò que han fet els regidors de l'ajuntament d'Alzira encapçalats per la seva alcaldessa Elena Bastidas (també del PP), els quals han decidit congelar els seus sous per fer front a la crisi. Pense, que els companys populars del nostre poble també haurien de donar exemple, i prendre algunes mesures que no siguen només fer modificacions del pressupost. Sincerament, crec que l'actual situació econòmica del nostre ajuntament, no permet pagar a una persona durant un any 64.000 Euros, a banda d'altres tants alts sous als que ha de fer front. Si l'Alcalde vol tant al seu poble com afirma, el primer que ha de fer és rebaixar aquesta barbaritat de sou.

Anònim ha dit...

Pues jo preferisc que no se baixe el sou. Preferisc que el poble comence a notar l'efecte de pagar eixos sous. Que cada vegada més coses estiguen per fer i que cada vegada quede més evident que per a lo únic que volien estar sentats en l'alcaldia era per als diners. Així quan el poble els tire per això, els tirarà en ganes. I tindrem PP en la oposició per a una llarga, llarga temporadeta.

De moment, les seues maneres "democràtiques" no m'agraden gens. Copiades totalment de les del PSOE. L'arrogància sobra sempre, i això va per als dos "grans".

Per cert, Senyor Ballester, el seu atac personal al Senyor Blanco al final del plenari (no t'enterares Gamieta?) diu molt de la seua educació i arrogància. I damunt deixa clar davant de tots que la feina del Senyor Blanco els està fer sentir més incòmodes del que voldrien.

Ànim Pere, vas pel bon camí! En la llaga!

Anònim ha dit...

Un bon representant municipal te que ser educat, huma i xens rencoros, tindre les cualitats humanes de la modestia, i fer aio que predica, el Sr, ballester diexa molt que dir tant en lo huma com en lo profesional,, Sr. Ballester voste ingina al partit popular, dimiticsca de les seus tasques

Anònim ha dit...

Mentirosos en potencia, sols cal recordar la infinitat de bulos que han soltat els últims añs.
Ganes de omplirse les butxaques, desde luego, sols cal vore el sous.
Incompetencia, per a donar i vendre.
El forat que mos van a dixar va a ser d´escandalo.

Anònim ha dit...

Podiem fer una llista dels bulos que han anat amollant els peperos estos ultims anys per a difamar a Gregori

El meu favorit es el que anava repartint pollastres en el raval dies antes de les eleccions

Anònim ha dit...

I el de que s'havia comprat una casa a Guadassuar i que s'anava allí a viure... eixe també es va escampar molt.

Anònim ha dit...

Congelats o no, del sou del regidor d'Hisenda, que també duu cultura, tot i que destartalada, ix un espectacle per mes com Déu mana al Teatre Municipal...
I quina millor sol·lució per a reduïr despesses que treure fora de l'equip de regidors a José Ramón Maravilla i que Joventut l'empome un CONSELL LOCAL DE LA JOVENTUT com tenen altres localitats de la mà de Benestar Social o Educació.

PEDRASSA FORA JA! ESTIC CANSAT DE QUE SIGA EL TEMA DE CONVERSA DE CADA SOPAR D'AMICS I EM SENTE MAL L'ENTREPÀ XIVITO. PROU!

Joves d'Algemesí, cal mampendre accions legals contra el regidor de joventut i contra la politica de joventut de VR que es pensa que mos callarà quan construïsca la "zona d'oci". ¿Per a què volem un edifici més morint-se d'asco com el Sueca Park? ENS HAN TIMAT. ENS HAN TIMAT

kiosk 1x2 ha dit...

i els diners els han agafat de futures reformes del poliesportiu ???
caguen dena ! en el llavat de cara que necessita ! jo havia sentit que anaven a fer la pista de atletisme... però com sempre allí no fan res, bueno si, una pista de volei platja !! guau !! que contents estem !

del Pedrassa millor ni parlar-ne.

Anònim ha dit...

Estais abobaos, en Algemesí todo lo malo pasa por culpa de sapatero, la crisis, la falta de plazas en colegios, el paron de la construcción, la creciente inmigración, y todos los problemas que hacen que VR no pueda cumplir con las 212 promesas electorales, pero menos mal que ellos están aquí para abrirnos los ojos y decirnos quien es el culpable, y todo por el módico precio de 400.000€ al año o un poquito más.

Anònim ha dit...

pagar i plorar...

Se nos vendio la moto diciendo que se ponian estos sueldos por su dedicacion a la ciudadania, pues bien en seis meses 6 rectificaciones del presupuesto..
a esto le llaman profesional, mi hijo que estudia contabilidad seguro que no lo aria peor y estos con estos sueldos....
la proxima rectificacion sera para septiembre ya que estos estan de vacaciones asta setiembre
espero que la jente pida la dimision del regidor de hacienda y del alcalde por su nefasta gestion de nuestros dineros... con los suelddos de ellos mas los economistas del Ajyuntamiento y sus asesores veremos lo qiue dura esta modificacion

DIMISION DEL REGIDOR DE HACIENDA Y DEL ALCALDE YA......

SI como ellos dicen hay que gobernatr el ayuntamiento como una empresa yo gerente de una empresa
tiraria al economista y sus asesores

Anònim ha dit...

Si dugueu endavant alguna iniciativa per rependre el consell de la joventut jo i tota la meua quadrilla farem pinya i recolzarem la iniciativa.

Pedrassa al carrer

Anònim ha dit...

Entre els bulos, uno prou bo va ser cuan digueren que en el guinovart el ajuntament anava a construir centenars de vivendes per a rumanos. Uns cuans ignorans se ho tragaren.
I bulos de gitanos ni ha per a escriure un llibre.

Anònim ha dit...

I què em digueu de l'Algecampus, que segins Pedretta, la muntat per als de fora. Així ho va dir al plenari. Amb els recursos locals i muntant activitats per als de fora!. Clar que a mí, personalment m'agrada, ja que són uns folgances alternatives en tota regla, recolçades per l'Ajuntament.
Perdóna'l VR, perquè no sap el que fa!.

Anònim ha dit...

No tenen vergonya... no va dir el VR en el ple que la modificació de credits eren per tapar forats del antic equip de govern? VR que ja fa 13 mesos que esta voste manant, per que governar es mes dificil.
Veja espavilant que lo de pagar factures del govern anterior te data de caducitat. QUE JA NO COLAAA

Anònim ha dit...

Arguments de propaganda de PP:
- TONER D'IMPRESORES
- GASOLINA DELS COTXES
- PICADETA-BERENAR BOUS
- CAVALCADA DE REIS 2008
- REPARTIMENT DEL BIM BERCA

...

Anònim ha dit...

CONSELL LOCAL DE LA JOVENTUT JA I PEDRASSA FORA DE LA CASA DE LA VILA!

Anònim ha dit...

Passaran 4 anys, i del nostre municipi 1.600.000 € hauran volat.

Ens haurà compensat?

El poliesportiu continuarà igual. De l'últim gran projecte de Gregori res se sabrà. La ciutat esportiva, amb les seues zones verdes per persones, la piscina d'estiu per als que no tenen res en Cullera .. etc, ... en el somni d'una nit d'estiu es convertirà.

El centre de dia gratuit que s'havia aconseguit no existirà i qui vullga alguna cosa per als seus majors ... en una residència privada SOLIMAR acabarà (i si no ja ho veureu)...

Obrirem l'aixeta i aigua correrà, encara que el AGUA PARA TODOS mai no pararà.

Passaran 4 anys i, inexplicablement, el PP arrasarà

Quina misèria de societat

Anònim ha dit...

PER UN CONSELL DE LA JOVENTUT JA!!!

mobilització i uns exemples d'ací propet

SUECA http://www.cjsueca.org/

GANDIA http://www.cjg.es

CARCAIXENT http://www.cjcarcaixent.org/

Anònim ha dit...

Pense que Pedrassa no ha enganyat a ningú. Hi han 2 culpables d´aquesta situació, el primer tots el que el votaren i el segon VR, per donar-li unes atribucions per a les que ja sabia que no aprofitava. Encara que despres de vore tots els seus fitxages estrel.la ja no se que pensar de la seua capacitat de gestió i la seua fama de bon administrador. A vore si es del banc on treballava encara estan pegant bots per averselo llevat de damunt??

Anònim ha dit...

Predrasa n'ix ni en la foto,,
al Bolleti del movimiento la unica foto de regidor que ix es la de Vr
tan sols de raspallo y per que no pot fuxir ix algu mes

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord en que Pedrassa no té la culpa de res, té tot el mèrit del món per haver fet una campanya electoral victoriosa que ha tret de l'Ajuntament el Bloc, per exemple.
Però ningú no pot negar que fer-lo regidor de Joventut ha estat una de les NEGLIGÈNCIES NO RECOLLIDES PER LA LLEI que ha comés al poder VR quan no portava ni una setmana com alcalde.

NO VULL CONSELL DE LA JOVENTUT!!!!!!! A qui collons me clavarien alli dins? Tal vegada seria pitjor el remei que la malaltia i per a tindre a un regidor d'hisenda recurtant despeses per poder-se pagar els sous i deixar esports pelat... que s'apanyen i dins de 3 anys més!

Anònim ha dit...

Parlem de concessions de material a escoletes públiques? Parlem de la programació del mes de juliol? Parlem de l'oferta cultural d'estiu? Parlem dels grups de música que duu la Comissió Taurina (es diu comissió perquè els més listos són els que s'enduen la comissió i als altres els toregen, per això comissió-taurina)? Parlem del maremàgnum de les places a les escoles per al proper curs? Parlem del mercat municipal i qui escollirà entre les 3 propostes finalistes (a mi m'agrada la de la foto del mig al Berca)? Parlem de conegelar els sous dels regidors? Parlem de revisar les 212? Parlem de vore si Algemesí ha guanyat en calitat de vida? O millor parlem de l'oratge?

EZP ha dit...

Algecampus NO te res de Folgança com alternativa a la setmana de bous... no li doneu atribucions a coses que no ho tenen...

Anònim ha dit...

Conselle de la Joventut, pedrassa de president i 50000 € de jornal

Anònim ha dit...

Esta claro Pedrassa tiene la culpa de que no haya Consell de la Joventud, menos mal yo se de cerca que NO hay Consell de la Joventud desde hace 10 años. Que hicieron los del PSOE antes, por la Juventud, que facil es criticar a Pedrassa, pero que hicieron ellos en 20 años por la Juventud.
Esto va por ti Domenech Gamieta veo que siempre criticar, lo que hace Pedrassa por lo que yo leo tu no has dado ninguna idea por mejorar nuestra ciudad, solo criticarlo el por lo menos da ideas. Seguro que Pedrassa es el que menos cobra del Ayuntamiento.