dimecres, 4 de juny del 2008

Mercat, proposta oberta?

Fa algunes idees l'Ajuntament filtrava la notícia que 35 empreses han presentat un projecte al concurs d'idees que ara se li ha passat pel cap al govern municipal presentar. Els noms dels projectes són ben originals i et pots trobar de tot. Ara, una comissió avaluadora municipal triarà un d'aquest projectes per a executar un dels punts més cèntrics del poble. Per cert, quins criteris seguiran per a escollir un projecte o un altre? Altra cosa no śe, però açò del projecte del mercat ha despertat molt de misteri....

El fet de proposar un concurs d'idees va posar al descobert que l'alcalde Vicente Ramón i el seu Partit Popular no tenien les coses tan clares i lligades com ens van vendre en les eleccions. Sembla que tot açò només tenen clares dues coses. Que s'ha de fer un pàrquing per a cotxes subterrani (una necessitat compartida per molts) i que el Mercat ha de ser a peu pla. Aquesta segona premisa vol dir que tindran que alçar un nou edifici enmig de la plaça.

Però, ara tenim damunt de la taula una nova proposta que sembla que acabarà de marejar a Vicente Ramón i a tots els seus en açò del Mercat. L'enderrocament de l'antic edifici del Mercat ha deixat al descobert un espai obert que està comenánt a agradar a molts veïns i que troben que tal vegada és una bona idea deixar la plça com un espai obert (sense cap edifici enmig) ja que es troba en el centre del poble i podia ser un punt de troabada inetressant per al vianant. Aquesta idea la plasmada Pere Blanco, regidor d'Esquerra Unida, en la seua proposta llançada fa uns dies. i l'ha recolçda en el problemes que estan tenint altres pobles com Alzira per ocupar els llocs del nou mercat municipal. És una idea interessant i que tal vegda si s'estudia i es fa una consulta podrien saber quina és l'acceptació de deixar el mercat com un espai obert i tancat al trànsit i pera ús dels al vianant. Però, tinc la sensació que tota aquesta proposta ni se la miraran Vicente Ramón i els seus....

De la mateixa forma que l'anterior alcalde, Emili Gregori, no va voler escoltar les propostes presentades en aquell moment pel PP que estava en l'oposició i es va encabotinar en el seu projecte del Mercat, ara Vicente Ramón, probablement, no es tornarà enrerre en la seua idea d'un mercat a peu pla i per tant d'aixecar un nou edifici en la plaça. Per tant, repetirà la cabotineria però en un altra direcció. I si ara se li girara la "tortilla" i es recullen signatures per a deixar el Mercat com un espai obert? Què faria VR si li apliquen l'estratègia que ell va aplicar a Gregori?

Com ja hem dit, aquest projecte de Mercat és ja el "culebró" de la legislatura...

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja ho vaig dir quan vaig publicar les meues idees en "Fora de Concurs". Copie i pegue: L’edifici té planta redona i una altura equivalent a un edifici de dues plantes, pràcticament fins omplir de forma ineficient tota l’àrea disponible i llevant molta més llum de la necessària, el que probablement farà que la gent es sorprenga quan s’elimine el vell edifici i comprove les dimensions reals de la plaça i totes les seues possibilitats.

No és mala idea. Els únics perjudicats serien els venedors i no sé fins a quin punt estarien d'acord en un altra solució, com quedar-se definitivament on estan ara. Com diu Blanco, hui en dia el paper d'un mercat ja no es sembla ni de lluny al que tenia fa uns anys.

Anònim ha dit...

Si anulem les zones de compres habituals al centre del poble no estem fent cap favor al desenvolupament sostenible del nostre poble... o és que ara preferim els centres comercials i les grans superfícies a les quals només es pot accedir en cotxe al xicotet o mitjà comerç del poble?

Anònim ha dit...

Dos observacions:

1. El "culebró" del poble és i serà el llistat de jornals del consistori. Que la plaça del Mercat queda d'una o altra manera serà fruit de la pròpia inèrcia del poble (mane qui mane), la maquinaria desenvolupativa del municipi està per damunt de tot això...

2. En quan a l'espai creat Gamieta, és ben cert que ha donat una bona presa d'al.lé al veinat i en general a tots els que per allí passem. Ja ho digué Mr.Creixent al seu blog (eixe deuries llegir-lo Gamieta). No obstant no tens en compter el que bé apuntaven, la qüestió inicial de SI o NO de continuitat del mercat municipal, i d'altra banda potser (segur) que la majoria de projectes d'idees presentats buscaran l'espai obert i l'integració del punt d'encontre amb TOTS els requisits exigits per VR&cia (li heu pegat una ullada? gimnàs, cafeteries, espais culturals...casi nà).


Almenys així és com jo ho veig...

Espere que la gent que s'haja presentat tinga seny (hi ha slogans d'eixos molt interessants) i a ser posible que també ho tinguen els membres del jurat. Ara també m'agradaría participar d'alguna manera en l'elecció com a ciutadà...podríen haver fet algun tipus de jornada de portes obertes al concurs..quant de secretisme, redeu!

Parlant de Deu...que ens pille confesats...

Anònim ha dit...

Idees totes les que vullgau però ja es remoreja que l'obra es la rifen entre Conscea i Carrasco... el que inclou als seus tècnics i obrers...

Jo com a futur aparellador (encara queda) em pregunte:

Es quedaran la idea i li pegaràn "la patà" a l'autor per a col.locar a qui creguen?

Jo, (ahí pot opinar l'autor de "creixent algemesí") amb eixes condicions, si es que la resposta és afirmativa, de calfar-se el cap i després "patà" no se si haguera participat per 12000 euros i 0 de prestigi...

Anònim ha dit...

Jo ficaria una estatua gegant de VR, i al costat agenollat a pedrassa.

Doménec Gamieta ha dit...

Sóc lector del blog Creixent Algemesí. De fet, ja l'he recomanat en anteriors posts. El podeu trobar a: http://poble.algemesi.info/

Anònim ha dit...

Gamieta, si tant lector eres del blog Creixent Algemesí, perquè no l'he pogut trobar al teu llistat d'enllaços?

Anònim ha dit...

Mercado coste 0,

todos los tecnicos consultados me aseguran que es dificil que salgan 300 plazas de aparcamiento, como mucho salen 200.. a que precio tien que venderse las plazas para que sean rentables? cuanto tendran que pagar por el alquiler los vendedores del mercado?
el mantenimiento de la plaza a cargo de quien?
nos pasara igual que en el teular, una plaza privada que por su enorme coste de mantener se la pasan al Ayuntamineto?
la passarela de los maristas que espues de estar amortizada durante tantos años, el mantenimiento y pintura a cargo de las arcas municipales? o nos pasara como en Alzira que por el enorme precio de los locales se quedan las plazas vacias

la tumba politica de Vicente Ramon sera el mercado.

Anònim ha dit...

Amén

Anònim ha dit...

SOCORRO GAMIETAAA!!!

Fes un post nou i analitza la situació; segons las provincias:

"Algemesí abrirá en 2009 el primer helipuerto que podrá formar a pilotos en la Comunitat"
http://www.lasprovincias.es/valencia/local/ribera/

Ojo a la web:
http://www.valenciahelicopteros.com/

será una manera perque mai ningú diga que no s'ha demanat la participació ciutadana, sense avisar i clavar-mos-la doblà???

Ara entenc lo dels reis mags en helicòpter...vingueren a posar la primera pedra!!!

Anònim ha dit...

OSTIA AIXÒ ES GREU !!!

Anònim ha dit...

collons que be, ara ja podré aparcar el meu helicopter!!!podrien ficaro en el hueco del mercat, quedaria de puta mare, als veis segur que els encantava la musiqueta dels motorets

Anònim ha dit...

Fa goig passar per la Plaça del Mercat i veure que és una plaça, en el sentit que hi ha un espai obert. Pensar amb la possibilitat de guanyar un espai obert i verd en el centre del poble m'agrada.

No estic d'acord amb el comentari que diu que és insostenible. És mirar amb una visió més àmplia i lligar sostenibilitat d'oci amb la sostenibilitat d'anar a comprar. Portem les parades del mercat a algun baix suficientment gran i ben ubicat (no deu ser fàcil i la despesa gran).

En aquest poble tenim un problema de no mirar més enllà del nostre nas i fem obretes que només són "parxes". Fem passos a desnivell per a persones marginant més un barri del que ja estava (incomunicant-lo en vehicle), quan allò ideal seria fer un poble cohesionat física i socialment soterrant les vies. Fem un mercat nou però en un espai on es podria guanyar una zona verda en el centre del poble.

El PP tindrà 2 problemes greus. 1: els anys que manarà no tindrà grans pressupostos ja que no hi ha tans diners per l'obra privada. 2: la gent compararà el que s'ha fet amb el que s'hauria pogut fer amb una bona gestió i quedaran en evidència.

Anònim ha dit...

UN helipuerto??? aixo pa que collons el volem?

Ara si que no torne a votar al PP... quan de poc trellat... torne a UV, que com a mínim si fea les coses ben fetes

Anònim ha dit...

cuanta xent del poble que coneixes agafa un helicopter com a taxi,
a cuanta xent del poble coneixes que vola en helicpter per nesesitats?
ya estem com en l'epoca francquista tot lo que se fa pel rics.
hala. mes camps de golfs mes helipuestos per a que els rics pugen anar de un lloc a un altre

els de la llegona i la paleta les bicicletes, per a no molestar els rics i poderosos en coches grans i ara en helicompter. con dos cojones

Anònim ha dit...

Pense que almenys la proposta de Pere Blanco, podria tindres en conter encara que al ser la + economica es la que menos diners donara a guanyar a les constructures. Estructuraria i vertebraria molt mes el poble una plaça publica a peu pla i amb zona verda (amb aparcament subterrani) que un mercat que no es te clar lo que costara al poble i molt menys si estara ple de botigues o pasara el mateix que en Alzira, que esta mig buit.

Cuantes firmes caldran per a que es tinga en compte. Per poques ja es tallaren tots el arbres del poble

Anònim ha dit...

Per diners no ho consideraria, ja que la gran part del presupost se l'endurà el fer els soterranis.

Si es diu que siga per donar un espai verd i obert, peò no per diners, vindrà a costar quasi el mateix.

Anònim ha dit...

Anem a tindre un "Helipuerto"??quina necessitat tenim?
El següent que serà?tranformar la Llacuna del Samaruc en un camp de golf?Que ho veig vindre.
Pense que si van a fer un nou mercat primer haurien d'animar als comerços del poble a tindre allí l'establiment, per a què allò no es quede buit.

Anònim ha dit...

i a tot aso que diuen el venedors del mercat?
despres de la nota de prensa que dien sentise engayants pel PP i despres represaliats per sr. Alcalde no tenen res que dir?
ACSA la lluitadora dels valors dels comersians locals que pensa?
que pensa del alliverament del oraris comersials promulgat per el sr. Camps?.

Anònim ha dit...

Cuidadín! tot i que pense que una zona verda seria la millor opció, també és el que en el fons vol vicent ramon. Està clavat en un fregao del que no sap com eixir, doncs sap que el cost mai podrà ser zero. La idea de la zona verda serà la seua taula de salvació i a més quedarà molt bé ja que haurà escoltat el poble. Entre tots el traurem del problema que té, però en fi...millor una zona verda!

Anònim ha dit...

Jo vullc un mercat a peu pla... Si hi ha menys venedors disposats a omplir les parades, doncs que en facen menys.

Vicent ha dit...

Jo em negue a pagarli un "Mercadona" als botiguers del poble.

Ho sent molt.

Anònim ha dit...

Que fagen la plaça de bous al mercat, es podría fer us per a moltes mes coses, i en una ubicació molt bona.

Anònim ha dit...

La plaça de bous que la fasen al Pla,si tan els agrada y deixen de fotre el centre del poble. Un vei

Anònim ha dit...

La plaça de bous que la fasen a ca l'alcalde, ja que ens agrada tant fer romeria i "quedades noctures" a la porta de la casa dels alcaldes.

Per cert, per allò de pedrassa...volieu horaris de pubs i casetes ben llargs, ahí teniu...

trágala