dilluns, 7 de juliol del 2008

El Mercat Nou, podem opinar?


Ja tenim una imatge de com serà el futur Mercat Municipal d'Algemesí. Un projecte innovador que aposta per formes geomètriques en consonància amb les últimes tendències arquitectòniques. Com ja sabem es van presentar 35 projectes i finalment va resultar guanyador aquest anomenat Gent, obra dels arquitectes José María Medrano y Gustavo Sáez. Què aporta aquest nou projecte?

- Un pàrquing subterrani de entre 250 i 280 places.
- Una edifici innovador en el centre del poble.
- La creació d'un espai obert en la zona posterior i la reordenació del trànsit per poder crear zones per a vianants.

Tal i com apunta l'arquitecte municipal, aquesta idea de crear un espai obert i protegit del trànsit ha sigut important en la valoració del projecte. Una idea que ja apuntava en el seu dia Pere Blanco, d'Esquerra Unida. i que de ben segur que ha tingut molt bona acollida entre els veïns de la zona i del poble en general. Tindre zones urbanes d'esplai sempre és positiu.

Estem davant d'un projecte interessant per a la ciutat. Des del punt de vista arquitectònic ofereix un nou alè al centre del poble i sobre el paper és una aposta per una concepció del centre urbà per als vianants. Almenys així ho han destacat els tècnics que han creat aquest projecte i els que li han donat el seu vot des de l'administració local.

Aquest és el punt de vista tècnic, que sembla encertat. Però, i els polítics que diuen de tot açò?
El primer que cal dir és que ha estat una mesura encertada per part de VR deixar-se aconsellar pels tècnics per a poder escollir la millor opció. Però, a banda del criteri tècnic hi ha que escoltar també la veu dels usuaris. Perquè una cosa és sobre el plànol i un altra és quan has de xafar la instal·lació.

Per això, una proposta que li fem al govern local és que ara, desprès de comptar amb el vistiplau tècnic seria el moment ideal per obrir el projecte a la participació ciutadana. En algun lloc s'ha sentit que faran una exposició del projectes que s'han presentat, però el que seria realment positiu és convidar als venedors, als veïns del voltant i a tot el poble en general a conèixer de més a prop el projecte i poder aportar noves idees abans de la redacció definitiva. En resum, que siga un projecte obert i no un projecte ple de misteri si silencis com fins ara. Per cert, parlant de silencis, el que sembla que s'han quedat ben calladets en tot açò han sigut el del PSOE, ja que aquest projecte és molt més engrescador que no la reforma que ells volien fer. Tot s'ha de dir.

Però tornant al present, no sabem si el nostre alcalde VR té en el cap fer un projecte obert o seguir amb la seua dinàmica de treball de anar a la seua muntant-se la paradeta. Llegint les seues declaracions sembla evident que VR ha fet la planificació de les obres en clau electoralista. Això vol dir que tot ha d'estar acabat en el 2010, abans d'eleccions. I si hi ha tanta pressa estic segur que les primeres en eixir perjudicades seran les opinions de les veus discordants que denuncien errades o que aporten modificacions. "No hi ha temps per a aturar-se en aquestes coses que venen les eleccions i cal inaugurar-ho tot ". Aquesta frase ja l'hem escoltada en tants llocs i de tants polítics que, lamentablement, ja ha sigut assumida com el mal endèmic dels polítics:"pensar més en els vots que en els veïns". Ens agradaria que el projecte del Mercat fora tan engrescador en la realitat com ho és el planol, però per a que açò seiga així cal escoltar les opinions dels veïns i dels usuaris. Si no es fa així VR estarà caiguent en el mateix parany que ja va caure de Gregori, al pensar que la seua opinió era més vàlida que la de la resta i que no calia escoltar al que deia una gran part de la ciutadania.


De moment, ja s'han obert un foro per poder opinar sobre el projecte, com a Creixent Algemesí que obri un debat sobre l'ordenació del trànsitdesprès del Nou Mercat. A més, caldrà estar atents a les molèsties i a l'ordenació del trànsit durant les obres, un maldecap més per als veïns. Tot vindrà.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Però, les eleccions municipals no estan previstes per al 2011? Llavors, per què tanta pressa?

Anònim ha dit...

Supose que la Justicia te molt a vore en les preses. Ja hi han hagut unes quantes sentències (laborals) que deuen haver caigut molt molt mal en l'Alcaldia-"Presidència". Potser les maneres d'entrar en l'Ajuntament a lo "elefant dins de tenda de figuretes de vidre" (sous, gent al carrer) no haja sigut tan bona idea després de tot.

I com sembla que el Mercat també està rondant pels jutjats, més val donar-se aire abans que qualsevol sentència ho deixe tot parat i a tots en un "pam de nasos".

Anònim ha dit...

Jo crec que és tema del lloguer de 6000 euros mensuals que està pagant l'Ajuntament pel local del Teular.

Anònim ha dit...

vegent la foto ixa pareix que la explaná del mercat tinga 2 millons de metres cuadrats...
I el tema del lloguer es solventa vent rapit rescindint el contrat, que es limosna en comparació als sous de alguns, i a lo que va a costar el mercaet

Anònim ha dit...

no només pareix que la plaça del mercat tinga 2000 metres quadrats (ai ai ai , ke boniques les simulacions eh) sino que la part esquerra pareix el muro de berlin ...

Anònim ha dit...

Això em pareix a mi. Si la dona eixa que esta asseguda al banc ( poc més o menys a l’altura de “ca Ibor” té que anar al passatge, doncs igual té que agafar un taxi.
L’Espectador.

Anònim ha dit...

Perfecte, malgrat que no sabem quans diners ens costarà l'obra ja tenim un projecte, que segons ens han fet saber, ens costarà, la seua redacció, vora a 300.000 euros. Se suposa que a l'any 2009, s'iniciarà la sub-hasta d'aquesta obra, en la que ja hi ha invertits 1.500.000 euros, per a res. Mentre tant els venedors, que ja no tenen cap dret sobre els llocs del mercat, estoicament sufreixen els incompliments de VR, i al veïns ens queda el dubte de la financiacìó d'aquest projecte. Algú sap algo?, han fet números.? quans diners costaran dos ratlles?. A quin preu m2 es jogarà ( si hi algú que vullga optar) el local comercial. I si es queda deserta la sub-hasta de l'obra?. En Alzira ja va per tres vegades la sub-hasta desl llocs del mercat. Açi veurem.
Les preguntes a l'alcaldía per favor.

Anònim ha dit...

M'agradat molt la proposta, pero realment cregueu que va ser possible fer-lo com en la simulació??? aixó pareix un camp de futbol!!! jaja Si jo quan pase per davant del mercat, me quede mirant i no trobe on van a posar tot aixo...

Anònim ha dit...

Algu li ha explicat a estos que han fet ixe "dibuixet" tan rebonico, que la plaça del Mercat no es la plaça Roja de Moscú???

Anònim ha dit...

Algú sap algo d'açó? Se aplaza la tercera prueba del nacional de SX (Motocross) de Algemesí.

Per cert, als que els agrada més el segon premi, recordar-los que serà més atractiu però també costaria molt més de fer (res de que l'aparcament pague tota l'obra) i és prou menys funcional. Es suposa que no estem en época per a fer edificis que destaquen per la estética.

I sobre si la plaça és gran, mire-ho bé perquè els edificis del fondo no estan dibuixats: estan trets d'una foto. O siga que les dimensions sí que son reals. Lo que ja és més o menys discutible és si el nou edifici està fet a escala. Mireu estes fotos de la web de l'Ajuntament per al concurs: 1 i 2. No hi ha cap en el mateix angle, però val per a fer-se una idea. La plaça és gran.

Anònim ha dit...

Supose que esta gent com a profesionals ho hauran medit tot ben medit, perque les fotos enganyen molt, i si no al final els enganyats serem nosaltres. (altra volta)

Anònim ha dit...

Si que es de veres, els edificis son "reals", lo que no se si están vists desde la estació de tren o desde el raval

Anònim ha dit...

xD

Vicent ha dit...

Seguint el tema de posar en entredit el que fan els profesionals, podriem encetar un foro per a "opinar" com s'han de fer les operacins de transplant de cor.

Anònim ha dit...

les opinions, afortunadament per a la democràcia, són lliure i per això tots podem opinar sobre TOT sense ofendre i argumentant la nostra opinió. I sobre el tema del nou MERCAT, crec que amb més raó que mai podem i deguem opinar tots els veïns sobre aquest projecte. Podem opinar perquè som ciutadans d'Algemesí i tot allò que es fa al nostre poble és del nostre interès. No vull dir que opinem sobre conceptes tècnics però si des del punt de vista de l'usuari. Perquè en molts projecte, un arquitecte ha projectat una cosa i desprès ha pegat a fugir i a patir-ho els veïns de la zona (i si no que li ho pregunten als veïns de la plaça de les Tres Moreres). I un altra de les raons fonamentals per poder opinar sobre aquest projecte del Mercat és que es pagaràamb els nostres diners, amb els diners del veïns d'Algemesí i per tant jo vull opinar sobre el que van a fer amb els mues diners. Si tu vols callar eres lliure, de la mateixa forma que jo sóc lliure per a parlar. Que m'escolten o no ja és un altre tema.

Anònim ha dit...

eu fa conscea o qui eu fa¿?

Anònim ha dit...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!