dimarts, 22 de juliol del 2008

El Museu d'una Festa en blanc i negre

La festa de la Mare de Deú de la Salut d'Algemesí es troba des de fa alguns mesos dins el procés final de votació per escollir les 7 meravelles valencianes. la nostra festa ha entrar en la fase final i en els pròxims mesos es resoldrà aquesta votació popular. des de diferents llocs ens han demanat el vot, i no està de més entrar a la web i fer un click a favor de la festa... votar és de bades.

Aprofitant aquesta votació virtual, el nostre ajuntament s'ha posat les piles per presentar pàgina web del Museu de la festa. Si feu una visita a quest nou espai web us trobareu una web que sembla prou ben estructurada, amb apartat clars i entenedors i on estan presents tots els balls de la festa, que són els veritables impulsors de la festa i que fan que cada vega que la patrona del poble ix al carrer siga tot un esdeveniment.

Però, una pàgina web és alguna cosa més que una bona presentació visual i una bona estructura... també cal tindre en compte el contingut. I tal i com ha detectat un comentarista d'infoalgemesí... els continguts de la web estan totalment desfasats. A la muixeranga encara pareix com a mestre Tomàs Pla: "Des de 1973 és mestre de la Muixeranga Tomàs Pla i Romaguera. mestre obrer de la vila." (que passa amb el nou mestre, que és Juan Beltran, regidor del PSOE). Però, les errades no s'aturen ací... al ball de les llauradores encara apareix com a mestre el ja desaparegut Fernando G. Monzó: "i Ferran García el Ferrer, actual mestre del ball i degà de tots quants ballen. "

Qui revisa tot açò?

Senyor alcalde Vicente Ramón i regidors del Partit Popular, aquestes coses cal revisar-les un poc més i no posar on-line una web institucional sense una acurada revisió de contingut. Que ja esteu de vacances?

21 comentaris:

Anònim ha dit...

me pareix que desde que cobraren la paga extra están de vacances...

Anònim ha dit...

Jo trobe que és una web a la que li falte moltíssimes coses. Que hi ha del Virolai?, que del cant de vespres?, gran part de les fotos han sigut tretes de vídeo, amb el qual la qualitat deixa molt que dessitjar, a més a més, si es te en compte el fons fotogràfic que hi ha de la festa, en cap lloc apareixen fotos antigues les quals li donen eixe sabor propi dels algemesinencs. Estic segur que no s'ha demanat informació ni pareixer als balls o festers per tal que aporten documentació, informació o qualsevol cosa que puga ser d'interés.
En fi, si aixó es la web d'una festa que aspira a ser meravella valenciana, que vinga Deu i ho veja, ja que qualsevol altra festa te web's millor que aquesta, el misteri d'Elx http://www.misteridelx.com o la festa de santa tecla http://santatecla.tarragona.cat/guia/colabora.php en son dos eixemples.

Anònim ha dit...

És una web del segle XX i no del XXI. A més amés no té informació útil per a visitants. Vaja, una creïlla total.

Anònim ha dit...

Que pasa con el texto en castellano, ¿es que no hay, no existe o no se sabe traducir?, queda muy bien poner eso de Castellano-Valecià, pues mal vamos si cuando queremos leerlo en castellano, simplemente el indice se cambia pero no así el texto. ¿Para eso pago mis impuestos?
Una mierda de página.

Anònim ha dit...

I encara millor, no pensem ni posar aquest web en anglès?

Anònim ha dit...

jo tambe ho vuic en angles com educació per a la ciudadania

Anònim ha dit...

una cagada de pàgina, falta molta informació i part de la que es dona falta a la veritat.

Anònim ha dit...

Gamieta, que aparega encara Tomàs Pla com a mestre imagine que no haurà sentat gens bé a casa, no? La pàgina està bé però què vols que et diga... ni fu ni fa, ni fa la cam bom ba...

Els textos han estat un copy-paste dels continguts web de la pàgina de l'ajuntament i els vídeos els del darrer any d'Elena Gregori, filla de l'anterior alcalde, a Berca Televisió. Una de les grans cobertures informatives de la festa, per cert, amb bon gust.

Anònim ha dit...

la pagina sense ser una marevella no està gens mal. no entenc les critiques tan negatives quant abans els que vivien fora com jo, no teniem un lloc on mostrar la festa. la critica de gamieta es objetiva pero descalificacions com "cagada" fa que este blog perga redibilitat. on estaben esten crítiques quant el bloc feia el que volia de la cultura d'Algemesi.critiques com esten fan que l'esquerra perga força al poble.

Anònim ha dit...

l'informació el matateixa del llibre de bastint la festa de J.A. Domingo. el de la "cagada" ha escrit alguna cosa despres que el roniste publicara el darrer estudi sobre la festa?. la pagina es pot millorar però no està mal.

Anònim ha dit...

Trobe que el que ací es critica, és que la pàgina naix desfasada i que tot fa pensar que no s'han estudiat be el continguts ja que a banda del llibre Bastit la Festa de J.A. posteriorment s'han publicat altres estudis o llibres que milloren o venen a desenvolupar una mica més el que fins a les hores es sabia, un eixempre el que va fer Les Llauradores no fan molt o l'aparició en les darreries de documentació relativa a la festa o de gent que està estudiant-la ahores d'ara.
En conclusió, tot es pot millorar però cal demanar l'ajuda de totes les parts implicades. Trobe que encara estem a temps de fer les coses ben fetes.

Anònim ha dit...

IMPORTANT
Cal dir que un comentari meu ha fet encendre la flama d'aquest post, i com de savis es rectificar, val a dir que a hores d'ara ja s'han produit un xicotets canvis a la web de la festa, ja hi costen els nous mestres de la Muixeranga i de les Llauradores (Juan Beltran i Adrià Moreno)... però encara hi ha molta feina per fer, per tinde una web con cal.
Pel que es veu les altes institucions fan lectura d'aquestos blogs que parlen del poble.

Anònim ha dit...

Si clar, i de la Nova Muixeranga, ni té ni ha tingut mestres ni data de naixement, ni res de res. Vaja web!

Anònim ha dit...

a mi la pagina m'agrada es molt visual i hi ha mlots videos que es de lo que es tracta la festa, si no estiquera el PP segur que vos pareixeria encertada

Anònim ha dit...

Xiques! quin galliner!!pareu ja!!
La pagina esta molt bé. Pareix que vos fota mes esta web que la crisi i el sou del politics.
Que poca faena teniu.

Anònim ha dit...

Jo puc dir, que se de bona tinta, que la web esta mes de 3 anys feta (feta en epoca Gregori), pero per culpa de falta de contingut (ningu es va preocupar de plenar-lo, ni psoe ni pp, la web era un esquelet, el disseny solament). Fotografies dels videos, fotografies de fotos(de paper vamos), poques fotografies digitals, y el text es infumable, imposible de llegir sense adormir-se, i poc atractiu.

El Pp el q ha fet basicament es tapar els forats rapidament i en presses per a traure la web, per lo de les meravelles de la comunitat, sino, encara estaria mitges.

El disseny i tecnologia, torne a dir, tenen 3 anys, i aixo es molt per a una web, aixi i tot pense que es millor q altres webs de les meravelles (en disseny, no en contingut)

Anònim ha dit...

si que falten coses. falta parlar de la utilització politica i partidista de la Nova muixeranga, del asatjos a la platja, convertint platja festa en un circ. d l'interes de crear muixeranges per tots el pobles. per a que?. La web està be cumplix la seva misió. per als que no coneixen la festa que es la misió d'estes pègines curteta i directa. Si s'explica tot no cal que vinguen. un (8)

Anònim ha dit...

Trobe que la cosa s'ha desvirtuat una mica, el que jo vaig dir a Algemesí.info i va obrir aquest post era que la web naixia desfasada de continguts a més a més els actuals mestres de les llauradores i muixeranga no apareixien en lloc (ara ja els han ficat) Que no hi ha versió en castellà (tot en valencià pese a tindre acces a castellà) que l'ortografia deixa molt que desitjar. En definitiva que el contingut no s'ha estudiat masa be ni s'ha demanat pareer als balls, festers i/o entitats participants de la festa i altres coses mes que caldria anar revisant, Espere i així ho desitge que aquesta pàgina siga una primera versió del que amb el temps serà la tant desitjada web de la Festa tot i que fer les coses be des d'un primer moment no costa res, únicament temps

Anònim ha dit...

Els mestres de la Nova continuen sense estar i pareix que Beltran siga el mestre de les dues colles. Pel que fa a la politització de la Muixeranga, crec que l'única colla que ho ha fet ha estat els Amics, assistint a un acte electoral de ZP i entregant a Camps de Golf un vestit de muixeranguer en un altre acte electoral. La Nova mai ha assistit, que jo sàpiga, a cap event partidista.
D'altra banda, tots els pobles tenen dret a recuperar les seues tradicions, tot pensant que és de ser egocèntric pensar que la muixeranga és originària d'Algemesí. El nostre poble l'ha conservada, i molt bé, però no té cap patent. El proper 18 d'Octubre, a Algemesí, tindrà lloc el IV Aplec de Muixerangues del País Valencià, una bona oportunitat per gaudir de les diferents muixerangues del nostre País.

Anònim ha dit...

EN BLANC I NEGRE?. LA PÀGINA TE MOLT DE COLOR, NO ?

Anònim ha dit...

Gamieta has vist les altres webs del poble? o dels museu d' Alzira, o de Cullera? o de Xàtiva?. esta pàgina sembla que està molt be i crec que el que està un poquet en blanc i negre eres tu. vaig entrar a la pàgina despres de llegir la teva crítica i m'esperava un desastre. he de dir-te que m'ha sorpres gratament i no entenc ni le teva ni altres de les critiques aquí escrites.