dimarts, 15 de juliol del 2008

Modificacions matinals

Fa alguns mesos demanàvem: "responsabilitat social" als polítics per les seues decisions urbanístiques. En aquell moment, la decisió de l'equip de govern que va provocar aquesta petició era el fet de modificar el projecte del pas a desnivell de l'estació eliminant el pas de vehicles i deixant-lo únicament com a pas de vianants. Això, tindrà conseqüències socials evidents de les quals ja vam parlar en el seu moment.

Ara, de nou l'urbanisme torna a estar en el punt de mira del govern municipal. (algú dubtava que anava a ser així?). El motiu, en aquesta ocasió, ha sigut la modificació del Pla General d'Ordenació urbanística d'Algemesí. Aquest document és la guia bàsica que determina com serà l'entorn on vivim cada dia. Si es fa bé no es nota molt, però si es fa malament la ciutat esdevé un lloc lleig i ple d'obstacles. I com a mostra evident d'una planificació aberrant només cal que mireu l'edifici "immens" de la plaça major i els del Carrer Sant Josep de Calassanç, que són el resultat d'una permissivitat total als anys 70, sense tindre en compte l'entorn urbà on es desenvolupa.

Doncs amb el PGOU cal anar molt en compte i escoltar totes les veus dels veïns afectats per intentar fer un pla que s'ajuste a les necessitats del poble però que al mateix temps siga respectuós amb l'entorn i ens deixe un lloc agradable on viure.

La darrera mullada del nostre alcalde Vicente Ramón i el seu equip de govern ha sigut fer una modificació del PGOU que havia deixat aprovat l'anterior equip de govern. Les principals modificacions han estat augmentar una planta més dels edificis del casc antic de la ciutat i el canvi de finalitat d'un terreny de El pla que anava a ser per fer una escola i ara sembla que serà el destinat a fer la residència de la tercera edat i l'espai multiusos Verge de la Salut. Sobre el canvi d'ús del terrenys caldrà vore la justificació que donen, però sobre el tema d'augmentar una planta més dels edificis del casc urbà queda clar que es tracta d'una concessió als promotors, constructors i immobiliàries que hauran rebut la notícia amb alegria. O tal vegada ja esperàvem que el "seu" govern municipal fera aquesta modificació que revaloraritza molts dels solars i cases del centre del poble. ( En la concepció del sector de la construcció aquest canvi vol dir que per el mateix terreny poden recollir més diners, res de baixar preus). Els deutes, els deutes,que cal pagar...

El problema és que aquest augment de plantes també pot provocar un augment més dels blocs de formigó tan poc estètics que ja tenim per alguns carrers i per tant una modificació de l'espai urbà que és on cada dia vivim. A quins criteris és dona preferència? A l'aprofitament dels terrenys? A un entorn urbà sostenible i agradable? A la recaptació econòmica?

Però, si el contingut de la modificació ja resulta poc convincent, el que resulta encara més misteriós són les formes emprades per fer aquest canvi del PGOU, perquè el sistema emprat per aprovar a aquest canvi no convida a pensar en la transparència i ja incita a pensar el pitjor .Per primera vegada en molts anys s'ha fet un plenari municipal a les 8 del matí del passat divendres. Mira que hi ha dies i hores per aprovar aquesta modificació però han triat fer-ho a pressa i corrents i quasi bé d'amagades. Com ja diu encertadament Creixent Algemesí, en el seu post dedicat aquest tema, "per aquest camí anem mal". I no pel contingut de la reforma, principalment per les formes emprades: Fent-ho a hores que la gent no pot anar i sense donar la possibilitat al poble d'opinar sobre aquestes modificacions. (Com es va fer en l'aprovació del PGOU).

Una vegada més cal recordar que tindre més que majoria absoluta (perquè aquesta modificació va obtindre els vots del regidors del PP i el del PSD-IPA) no vol dir que pots fer el que et vinga en gana sense tindre en compte el que pensen els veïns del poble. Almenys no hauria de ser així, tot i que sembla que els nostres dirigents polítics sembla que si que han apostat per aquest métode de treball.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Chapeau!

Anònim ha dit...

Una mes, espere que per a les properes eleccions pugam fer una bona recollida de les accions de VR i sus secuaces encara pense que a la gent li dona tot igual

Anònim ha dit...

He llegit l'anterior post de Ciprià Teodoro en l'anterior post.

Entrant més en el tema urbanístic del poble vullguera plantejar un tema que pense que va a ser un escàndol: les vivendes per a joves del Pla.

Anem a veure: crec que és correcte dir que la principal causa que ha fet pujar el preu de la vivenda ha sigut l'encariment del sol. Segur que una rajola de fa 10 anys no és molt més cara que la de hui. Aleshores, si aquestes vivendes estan en sol municipal: com poden haver eixit a 150.000 euros?
Què ha passat?

Sr. Teodoro, si llegeix aquest comentari li agrairia (segur que vosté té informació del projecte inicial) el cost real de l'obra, o la idea que vostes tenien.

A mi no em val que em diguen que ha pujat el preu del mòdul de la VPO. Si va a ser mes costosa per als ciutadans, simplement que s'aplique el cost real per a l'ajuntament de cada vivenda i se sorteje la seua adquisició entre tota la gent que tinga dret a ella segons el paràmetres establerts per l'ajuntament.

O es que no volen tindre gent de procedència humil, o amb menys ingresos, o simplement jove en front de les seues MANSIONS?

Si és així, que tinguen ous i ho diguen.

JA HI HA PROU !!!

Anònim ha dit...

Que bé li vindra aquesta modificació del PGOU al Sr. Antonio Girbés, que ara podra fer una piset més en la seua finca de luxe del carrer muntanya.

Sempre beneficiant als que més tenen (I amb aquesta "sort" encara s'omplin més la butxaca) aaixó si, soles la seua butxaca, no la de tots.

Anònim ha dit...

No es pensarieu que anava a tindre en compte l'opinió de la majoria, veritat?????? La dreta és la dreta i no enganya a ningú: és fidel a la seua forma de pensar i actua en conseqüència. Els sous desmesurats, plens a les 8:00 del matí, accions urbanístiques dubtoses, projectes com el mercat sense idees, ... El seu interes és eixe: el seu. No el de tots.

Anònim ha dit...

El precio de la VPO ha subido unos 40.000€, por el nuevo decreto aprobado por el gobierno de la Generalitat comandada por el amigo de VR, Paco Camps, hace poco más de un mes, junto antes de que sacasen las listas.
Por un lado sube el precio del m2 de suelo unos 400€.
Por otro bajan las subenciones un 50%.
Con lo cual estas viviendas que hace nada valian menos de 120.000€ IVA incluido ahora valen más de 160.000€.
Los "premiados " ya pueden darle las gracias a nuestro excelentisimo alcalde, por esos 40.000 euritos de nada, que les va a costar de más la vivienda debido a su comedido retraso!!!!

Anònim ha dit...

http://www.lasprovincias.es/valencia/20080614/ribera/pspv-algemesi-denuncia-descenso-20080614.html

Anònim ha dit...

Enhorabona al PSCV-Algemesí, gràcies a Lerma ja estan més prop de la integració amb el PP.

Després hi ha qui se sorpren la nit d'eleccions.

"No penses en un elefant"