dilluns, 20 d’octubre del 2008

Aplec Muixerangues

La plaça major del nostre poble va acollir el passat dissabte per la vesprada l'Aplec de Muixerangues valencianes. Les colles que van actuar van ser: El negrets de l'Alcúdia, Els Locos de l'Olleria, La Construcció del La Safor, La Muixeranga de Sueca i La Nova Muixeranga d'Algemesí.
La trobada va ser tot una acte festiu, amb boniques imatges per a la vista, i amb els sons dels molts muixeranguers i tabaleters que van posar la banda sonora necessària d'aquest tipus d'Aplecs.

Al nostre poble, ja tenim des de fa anys una trobada de muixerangues que es fa en el mes de maig i on actuen les dos colles del poble i altres colles convidades. Però, segons m'han contat aquest Aplec és un acte itinerant que organitza la Federació de Muixerangues Valencianes i acostuma a fer-se en els pobles on hi ha colla de Muixeranguers. De fet, les edicions anteriors s'han fet a l'Alcúdia, l'Olleria i Gandia, els pobles de les colles que van vindre el dissabte al poble. Amb aquestes trobades volen fer festa i ajudar a que la gent conega les muixerangues i que les noves colles tiren endavant.

L'Aplec del nostre poble va quedar molt bé i la plaça estva prou plena, tot i el risc de pluja que es viure tota la vesprada. Però, ara que ja s'ha fet tot s'ha de dir que sembla que per algun motiu l'Ajuntament del poble on es feia l'Aplec, no apareix com a organitzador de l'acte. I el que em sembla més estrany és que no participara la Muixeranga d'Algemesí, i si que ho fes la Nova. Per quin motiu? No els han convidat? O no han volgut ells participar? És estrany perquè algun muixeranguer recorda que si que va anar a l'Aplec de Sueca. I ara que ho fan al poble, per què no?

Llevat d'aquest dubte, el resum és que l'Aplec va quedar prou bé i que la "Muixeranga" ha de ser sempre motiu de festa i d'unió, i no de lluites ni debats.

62 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que la polèmica no quedà sols en els cartells... algú dels qui estigué en el posterior sopar de germanor podria dir-te Gamieta, el disgust que li donà al senyor alcalde certes declaracions...

Anònim ha dit...

es veritat que casi es peguen alguns "elements" de la nova en el sopar ???
siesque... "Eduart" es un personatjet tambe pa parlar-ne !

Anònim ha dit...

si no recorde mal, vaig llegir a un comentari d'aquest mateix blog que si que s'havia convidat a la muixeranga (blava, per aclarir-nos) i que no havien volgut anar.
algu ana al concert? què tal?

Anònim ha dit...

Sí és que es de veres "Eduardito beu de berro maxote" Eres un vacil·ló... no ho entenc abans cremant banderes catalanistes i ara les adores.... Eduardito dimiteix....

Anònim ha dit...

Se de bones fonts d'informació que es va presentar un projecte a l'ajuntament amb tots els detalls i despesses per al acte. Aquest projecte es un projecte que feu la Federació de Muixerangues i que s'adapta per a cada poble a on es fa. Teòricament l'organització debíen dur-la a terme les dos muixerangues amb el suport de l'Ajuntament. La blava decideix no entrar en l'organització ni participar en l'acte (el motiu no es sap)i per lo tant l'Ajuntament també decideix no participar, encara que finalment se sap que han ajudat en alguns punts encara que un poquet tard (per aixó potser no apareix en els cartells, perque estaríen fets ja fa temps).
La Nova es veu en la situació de que ha d'organitzar ella asoles un acte per a 400 persones i decideix traure diners de baix les pedres fent uns bonos d'ajuda en les que es feia una rifa. La gent del poble s'ha volcat i finalment puguéren traure diners per a sufragar alguns gastos.
S'ha de reconéixer que s'ha fet una bona tasca i que si haguéra participat la blava haguéra estat de també de categoría

Anònim ha dit...

Ni Eduart ni Eduardito, no va haver cap baralla de cap tipus entre membres de la nova. Mai he cremat banderes de cap tipus, mai, i vaig passar tot el temps del concert a la barra servint begudes. Pot ser em confoneu amb algú altre. No he de dimitir de res perquè no tinc cap càrrec enlloc, i la veu me la donat el nostre senyor. Gràcies, jo també us estime.

Anònim ha dit...

Els concerts prou bé.

ASSEKES ens sorprengueren amb un bon repertori i amb bons acords, bona cosa de dolçaina i un memorable "pobre samaruc".

STEREOZONE també molt encertat, ja en la vessant del més pur estil post-core, amb alguna que altra versió/adaptació molt encertada (Oasis, SofD, Nirvana,etc...)

Sols que l'últim grup (grup capçalera del cartell) SKARTATS, es trobà en la situació de que ja no quedava gent.

Les hores i que la resta de muixerangues d'altres pobles ja se n'havien anat (la majoria amb bus llogat amb un hora d'eixida)feren que ens quedarem allí 4 gats. Però com sempre de k-tegoria, bona festeta, molt bon rock-steady i un excel.lent ska primerenc.

L'ajuntament "participà" amb la disponibilitat del Pavelló Municipal 9 d'Octubre i alguna cosa més. Diners, pel que es comentava, sembla que no, ja que, es veu que resultava "discriminatori" de cara als Amics de la Muxiranga (vamos, la muixeranga vella o blava).

De fet el concert no es celebrà dins del pavelló, per raons de infrastructura adeqüada (recordem les estores de goma de l'Algecampus per no fer malbé el "parqué"), usant-se tant sols com a serveis.

Fora es plantà una carpa que arropia els concerts i el sopar de germanor (recordem que eixa nit plogué) i que segons tinc entès xafaren de la seua butxaca la pròpia nova muixeranga.

A l'acte es convidà les autoritats i bé ocorregué el que comentava algún postejador abans...

Anònim ha dit...

Quines xorrades amb més mala bava es poden llegir per ací. Evidentment que al sopar no hi hagué cap baralla... per l'amor de Déu que barates van les mentides.

Si que és cert que a l'alcalde no va encaixar bé unes paraules de la representant de l'Olleria que va agrair a la Nova Muixeranga l'esforç fet malgrat el nul suport de l'Ajuntament. I que l'Alcalde va anar a mampendre-la quan va baixar.

Però vaja, si es té en compte que l'Ajuntament ni ha publicat aquesta activitat al Berca quan no els suposa cap esforç, es pot entendre que massa suport no ha donat...

Anònim ha dit...

L'alcalde podria quedar-se en sa casa de tant en tant... ui , no, espera, ja que cobra, que trague.

Enguany m'han dit que els pots del Domund en compter de dur fotos de negrets, porten fotos dels nostres "poc pagats" mandataris

Anònim ha dit...

la no aparició dels Amics és tot un misteri, es pot suposar que, com deia la seua samarreta "som l'autèntica, l'original, no admitim còpies", no estiguen per la tasca de fomentar més muixerangues. O tal vegada siga perque l'Aplec es deia del País Valencià, veste'n a saber.
D'altra banda, el que sí pareix cert és que l'Ajuntament no recolzà econòmicament l'Aplec, cosa que sí feren els anteriors ajuntaments organitzadors. Una llàstima, tot si pensem que Algemesí se les dona de ser el "poble de la Muixeranga", i ara que fa d'anfitrió....doncs és normal que la resta de les colles participants se'n dugueren una mala imatge del nostre ajuntament.

Anònim ha dit...

A l'anònim de dalt que ha parlar sobre el concert de Rock, dir-lo que el grup que ell deia "ASSEKES" era enrealitar "THE SKARTATS", que era el de la mescla dolçaina/ska. La seua actuació va estar molt encertada per a la ocassió.

STEREOZONE també ho va fer genial, amb un estil diferent pero amb una energia bestial, que be es va notar entre tots els assistents que restaven allí a eixes hores (recalcar que era l'unic grup del poble que va actuar.

I sobre ASSEKES no puc opinar ja que no estava allí.

Jo vaig estar a la carpa tota la nit, i puc asegurar que al sopar no hi va haver cap enfrontament, ni cap crema de banderes... sols les declaracions a veu popular de "visca terra lliure", que són totalment acceptables per la llibertat d'expressió, i simplement qui no les volgués escoltar, que se n'anara, ningú l'obligava a estar allí (VR va optar per aquesta opció)

I sobre la vella muixeranga... el que he sentit jo, procedent de gent prou fiable, es que no volien actuar per dos motius:
1.- Als cartells posava "País Valencià"
2.- Com bé han dit a un altre comentari, ells volen ser "els únics, són els originals" i per tant, necessiten ser el centre d'atenció.

Anònim ha dit...

GAMIETA.
SI L'ACTE EL PROMOU L'AJUNTAMENT ES UN DESASTRE.
SI EL PROMOUEN ALTRES UN EXIT

LES COSES NO SON SEMPRE AIXÍ DE CLARES. SEMPRE NEGRES O SEMPRE BLANQUES SE TE VEU EL PLUMERO.

NO VOLDRIES ESTAR TU?, JA TINGUEREU LA VOSTRA OPORTUNITAT AMB EL TRIPARTIT I MIRÀ COM DEIXAREU A L'ESQUERRA

A MES LA NOVA AMB L'INTERES D'IMPLARTAR EL TEIXIT CULTURAL DELS CASTELLERS AL PAIS VALENCIÀ NO SE SI HA PERDUT UN POC EL NORD.O ES QUE BUSQUEN EL PROTAGONISME FORA ?

Anònim ha dit...

Si la Muixeranga d'Algemesí no vol participar, està en tot el seu dret de no fer-ho. Pot ser des d'eixa ficticia Federació de Muixerangues caldria pensar-se mes be l'objectiu que es preten aconseguir... si es per a tots o per a uns quants... Jo esperaria 10 anys i després vorem on estan la meitat de muixerangues sortides al caliu d'Algemesí... Ahores d'ara pareix que tot els pobles estan rebuscant al seus arxius per a dir "ACI TAMBÉ HI HAVIA MUIXERANGUES", però si observeu detingudament els membres de les muixerangues pot ser en trobeu de repetits en cada colla... fins i tot de coneguts i fills d'Algemesí, a més a més, a la Mare de Deu, hi ha gent de fora que s'autonomena Muixeranguer, Si es que Algemesí es Algemesí i de moment cap ens fa ombra... Digueu-li "ego" però es així.
Tanta Muixeranga, tanta Muixeranga, les tradicions no es poden trasplantar i que en dos dies agafen caliu... el sentiment no es pot injectar...

Anònim ha dit...

jo tenia entes que als estatuts de la "nova" se declarava apolítica .... no ?
tonces tots aquells vitols de "terra lliure ??"...
ma que gent... per uns pocs la caguen tots...

Anònim ha dit...

Efectivament, per 4 que van a fer política en vegà de muixerangues ho paguen tots. I tots sabem qui son.

Anònim ha dit...

Al espabilat de "muixeranken"...

Si estigueres allí tota la nit no t'enterares de la festa la mitat (de bon rotllo)...

Continue diguent que el grup de dolçaina/ska eren ASSEKES (primer grup en actuar, mira a vore si te sonen). I per a mostra un botó:

http://es.youtube.com/watch?v=spEdWaQyGlM

A continuació STEREOZONE.

I per últim THE SKARTATS (busca tú ahí la dolçaina)

http://es.youtube.com/watch?v=WgAjPU-Ld2c

Anònim ha dit...

Assekes; el la línia dels grupets del estil.
Stereozone: trencàren esquemes amb un rock potent i ben fet. Ja feia temps que no s'escoltava pel poble un grup aixina.
The Skartats: Molt bona música i molt bon ritme.

Rinyes: cap ni una, tot el contrari, el ambient va ser molt bo.
Organització: féren el que puguéren i hi ha que agraïr-lo-seu
la llàstima: el temps. Va ploure prou fort durant un ratet. Menos mal que tenieu la carpa xicons!

Anònim ha dit...

A Vicent Castell.
Home, no és tracta de transplantar tradicions ni de fer còpies. El cas de les muixerangues, per ser el més conegut, però també el d'altres danses i manifestacions culturals, és un fet a tindre en compte. Perquè, si llevem els condicionants polítics, que n'hi han, en definitiva es tracta de recuperar tradicions ben nostrades i que no fa moltes dècades hi existien als nostres pobles. Les que han desaparegut poden ser recuperades, amb millor o pitjor encert, tot depen de la gent i les fonts utilitzades, aquelles que s'han conservat, cas d'Algemesí, l'Alcúdia, Carcaixent, Corpus de València, etc, cal assenyalar-ho i destacar-ho, perquè no és fàcil la pervivència d'estes manifestacions. De totes maneres, també s'estila fer falles i moros i cristians, i tots els pobles les adopten per a engrosar les seues festes i ningú diu que siguen còpia de... o transplant de... NO cregueu?

Anònim ha dit...

Molt ben dit anònim de les 12:07

Anònim ha dit...

jo pense que estes coses quan es polititzen perden molt, encara que sembla inevitable , però és una llàstima.

Anònim ha dit...

jo tenia entes que als estatuts de la "nova" se declarava apolítica .... no ?
tonces tots aquells vitols de "terra lliure ??"...


Ja ho teniu bé de tirar merda cap a la Nova. Que no us agrade és un compte però es tornen a dir mentides en els comentaris d'aquest bloc.

Aquestos vitols que anomenes els cridaven un grup de 10 adolescents a la primera fila. En un esdeveniment obert a tot el món. Però us falta l'aire per en qualsevol badallet tirar merda cap a la Nova. Ací l'única muixeranga que ha anat a actuar a un acte electoral del PSOE i que alhora ha regalat un tratge de muixeranguer a Camps en un acte electoral ha sigut la "Vella". I em pareix de luxe ja que cada associació ha de vetllar i cercar els seus interessos i objectius.

Però el que no em val és que a una muixeranga que mai ha fet política, se li diga que polititza les coses. I a l'altra que sí que ha anat a actes polítics se diga que no polititza.

Que vinga Déu i ho veja senyores i senyors!

Anònim ha dit...

pues a mi me pareix que he vist moltes vegades en la processo i en altres actes gent de la nova vestits amb el trage i portant mocadors i lluint símbols quadribarrats... això no deuria permitirse ja que en eixe moment se esta dins dun col·lectiu i aixo fa que tot el mon relacione aso amb el grup.
I no es que no m´agrade la nova, al contrari... de fet alguna vegada he pensat en apuntarme, pero per 4 chorraes d´este tipo i no disposar de massa temps no ho he fet...
per cert... kina mentira veus ahi ?? jo veig dos preguntes... ¿¿???
jo tenia entes que als estatuts de la "nova" se declarava apolítica .... no ?
tonces tots aquells vitols de "terra lliure ??"...

bo, tingau pau i no se feu mala sang... asi estem per parlar i enterarmos de temes del poble !

vicent garcia Ll.

Anònim ha dit...

Sí, la Nova és apolítica, si per política entenem vincular-se a un determinat partit polític.
Altra cosa és que, com a asociació cultural, vetlle pels interessos de la nostra cultura quan creu que està sient agredida i perseguida. Quan restem pasius davant, posem per cas l'agressió que està patint la nostra llengua pel tancament dels repetidors de TV3, ens convertim en cómplices de l'agressió, i la Nova es sent també agredida.
De no ser així, res ens separaria de ser una simple colla d'acròbates. I no, no sóm una simple colla d'equilibristes d'un circ, sóm alguna cosa més que això.

Anònim ha dit...

Us recorde que tv3 ja s'emitix de fa molt per TDT. Lo dels repetidors ja es història.

Anònim ha dit...

Ja saps Vicent, que hi ha comentaris que sempre són tendenciosos. Que tracten de confondre el tot per la part i així crear una imatge irreal i negativa. I el teu així m'ho havia semblat, per això havia botat.

Una cosa és la Nova i un altre cadascuna de les persones que amb una suma d'individualitats formen un col·lectiu.

Respecte als símbols quatribarrats és cert que persones de la Nova els han portat, però això no vol dir que l'associació no recomane no dur elements que no són propis del vestit muixeranguer. El que tampoc es pot fer és obligar a les persones que amb consciència del que fan decideixen portar un mocador (o una faixa en el seu temps) quatribarrat quan amb això pots crear confrontació innecessària. És més intel·ligent anar fent veure que no es poden confondre les coses i que quan s'actua s'ha de portar el que és el vestit i prou. Així aconsegueixes que com aquesta Mare de Déu ningú portara cap element identitari aliè a la muixeranga.

Responent a les teues preguntes dir-te que la mentida la veig en allò que suggereixen en aquestes preguntes que ens vols fer creure innocents. Si qualsevol persona les llig el que entén és "Si la Nova Muixeranga es declara apolítica perquè crida Visca Terra Lliure". I és absolutament fals que la Nova cridara això, ja que com he dit eren un grup d'adolescents que miraven el concert obert a tot el públic. Potser que no vulgueres dir això, però és el que la teua pregunta reflecteix en la ment dels lectors d'aquest bloc.

I amb allò de "apolítics" insistir en el tema ja que també ho fas. Totes les associacions tinc entés que no poden ni deuen fer política. Així doncs no entenc perquè fas aquesta pregunta a la Nova que mai ha participat en un acte polític i no la fas a la "Vella" que com he dit sí que ha participat en dos actes de política electoral promoguts pel PP i pel PSOE. Com ja he dit, açò també m'ha semblat tendenciós. Uns els voleu fer passar per sants i altres per dimonis.

Per finalitzar animar-te a que participes activament de la Nova, de la "Vella" o de qualsevol associació del poble. És gratificant i et permet canviar allò que no t'agrada dels col·lectius. Ara bé, aquest condicionant de " si no foreu... ja m'haguera apuntat" l'he sentit tantes vegades en tants llocs diferents que, disculpa'm, no me'l puc creure ja.

Amb totes les ganes de debatres sense mals rotllos.

L'Anònim de les 13:09

Anònim ha dit...

Et recorde que que les emissions de TV3 per TDT depenen actualment de les resolucions judicials i que ho determinarà en última instància el Tribunal Suprem Espanyol. La Generalitat Valenciana ha obert un procés que ha acabat en els tribunals contra ACPV perl senyals de TV3. A més a més la Generalitat Valenciana s'ha negat a signar l'acord de reciprocitat amb la Generaltiat de Catalunya. Ara es pot veure legalment Canal 9 a tota Catalunya, però TV3 la volen tancar els governants valencians.

Així doncs els repetidors són un tema d'actualitat.

I retornant lleugerament al tema a més a més del tema de TV3 la Nova s'ha implicat en altres temes de consciència ciutadana i civil. Recentment amb el col·lectiu de Pobresa Zero d'Algemesí o fa ja un temps amb el No a la Guerra (com moltes altres associacions).

Anònim ha dit...

I retornant lleugerament al tema a més a més del tema de TV3 la Nova s'ha implicat en altres temes de consciència ciutadana i civil. Recentment amb el col·lectiu de Pobresa Zero d'Algemesí o fa ja un temps amb el No a la Guerra (com moltes altres associacions).


(pues si considerais que los temas de conciencia ciudadana son justamente los mismo que defiende esquerra, vais con la cuatribarrà, vitoreais "visca terra lliure".etc....)no entiendo donde esta lo apolitico aqui, y mucho menos sabiendo que los peces gordos de la nova son militantes,simpatizantes, de equerra o EUPV... o algunos declarados de fensores del paissos catalans, entre otros, esto no significa que todos los componentes de ella sean igual, no creo que halla que generalizar pero si una gran mayoria.

Anònim ha dit...

"""(pues si considerais que los temas de conciencia ciudadana son justamente los mismo que defiende esquerra, vais con la cuatribarrà, vitoreais "visca terra lliure".etc....)no entiendo donde esta lo apolitico aqui, y mucho menos sabiendo que los peces gordos de la nova son militantes,simpatizantes, de equerra o EUPV... o algunos declarados de fensores del paissos catalans, entre otros, esto no significa que todos los componentes de ella sean igual, no creo que halla que generalizar pero si una gran mayoria.""""

*Cert es que es un error molt gran dur simbologíes polítiques quan vas de muixeranguer, be disli mocador, faixa o lo que siga. La gent enseguida etiqueta a tot un grup quan realment en son uns poquets els que son marcats políticament. I no una gran majoría com tu penses. El problema es que quan parles amb gent del poble sobre la Nova enseguida pensen en els 4 que dónen la nota i que més soroll fan. Estic segur que al 95% de la gent de la Nova li la suen els paissos catalans. Ojo! I segur que també hi haurà gent del PP i del Psoe o alres partits en eixa muixeranga.

Anònim ha dit...

Després d'haver llegit tots els comentaris d'aquest bloc (cosa que solc fer) no he pogut reprimir-me...

Es evident que es poden interpretar les coses amb molts punts de vista, al meu parer veig una clara confrontació política prou aliena al tema en qüestiò i de cap necessitat. El dissabte es celebrà l'aplec de les muixernagues del País Valencià. Si algú sent rebuig per aquestes dos paraules tan simples, sols recomane un poc d'estudi a la biblioteca.. o un poc de coneixement i estudis de qui som i d'on venim, hi han coses que no es poden canviar, i el que som i d'on venim, ningú ho pot posar en dubte, per tant; aqust debat no arriba a cap lloc, perquè mai es podrà barrejar l'oli amb l'aigua, que li abnem a fer...

Centrantme al tema pel qual he entrat a aquest bloc, crec que ens desviem del tema, deuriem de parlar sobre una celebracío que sols intenta mantindre una de les senyes d'identitat més antigues de la nostra terra, no va a servir de res soltar les primeres ximpleries que ens passen pel cap, reflexionem...

Personalment he d'agraïr molt a la la Nova Muixernaga, manifestar el meu suport al cent per cent a aquesta associació que en poc de temps ha sabut fer-se un nom gràces al seu treball, contància i dedicació als seus.

Anònim ha dit...

Alguns membres de la nova muixeranga han encetat un camí gens encertat, que ni part dels membres de la nova i el poble d'Algemesí es mereixen. Es reflexeu en l'espill que sempre critiqueu.

No tenim ja un aplec de muixerangues en juny?
També podrieu crear una nova processó el 25 d' abril, per eixemple, data de la coronació i de la batalla d' Almansa, així podeu incorporar la quatribarrà. O podrieu fer la processó de la mare de deu per barques al xuquer, acabant en una entrá a la mar el dia de l'Aurora en Cullera, però per aixó vos falta crear les muixerangues d'Albalat, Riola, Fortaleny i Cullera. la de Sueca ja la teniu.

Anònim ha dit...

El comentarista anònim de les 15:01 que escriu en castellà vol guerres, pobres i que tanquen TV3.

Quina bona persona.

Anònim ha dit...

Sabeu llegir?

Diu Gamieta: "...segons m'han contat aquest Aplec és un acte itinerant...". Li han contat bé però alguns no sabeu llegir.

A més a més la Trobada va ser una aposta forta de la Nova Muixeranga en els seus inicis i tots els muixeranguers i el poble d'Algemesí n'estan agraïts. Fins i tot tu implícitament amb el teu comentari. Però ja se sap que encetar camins és difícil i pujar al carro de l'èxit prou fàcil.

Anònim ha dit...

Ieee...se fa raro ja que després de 30 i pico posts no hi haja cap del Pedrassa...

Això si que és perdre les tradicions.

Anònim ha dit...

a l' anterior la provessó en carro pasaria per mes pobles que per el riu as estat molt asertat. has preguntat a tots els del poble si estat agraits ?

Anònim ha dit...

pedrassa crea la renova muixeranga, per favor....

Anònim ha dit...

La vinyeta de LAS PROVINCIAS de hui no té desperdici... més que un alcalde, un SHERIFF!

La noticia en este link:

http://www.lasprovincias.es/valencia/20081021/valenciana/alcalde-tambien-hace-policia-20081021.html

Anònim ha dit...

vaig a contar-vos una cosa que vos deixarà bocabadats:
"PEDRASSA I EDUARD (el de la nova muixeranga, també conegut com eduardito) SÓN LA MATEIXA PERSONA".
Si així és. Desde que el nostre Eduard abandona el poble per anar a treballar a Catalunya, el seu lloc a la Nova Muixeranga la ocupat un Pedrassa disfressat d'Eduard. I com mos l'han clavat a tots, perquè ningú ens hem adonat. Ahí està el recolzament de l'ajuntament a els actes que organitza la Nova: la figura d'EDUARD. En el fons Pedrassa, i ho sé perquè som bastant amics, és independentista i nacionalista català. PEDRASSA DES D'ACÍ T'ANIME PERQUÈ MOSTRES LA TEUA VERTADERA CARA: VIST DE VERD I ROIG SENSE VERGONYA, ÀNIM!!! i si no ho fas te dure al DIARIO DE PATRICIA enganyat perquè confeses alli davant de tota espanya.
PD: Necessite el mòvil de Vicente Ramon l'alcalde, així quan tinga algun problema amb els "maleantes" del poble poder avisar-lo perquè hem salve. Ja el veig arribar volant com un pardal o un avió, amb el seu traje de malles i els canzonzillos per fora, marcant els musculs que encara li queden de la seua epoca de esportista, amb un "VR" dibuixat al pit (com la S de superman); (suspir) és el meu ídol.

Anònim ha dit...

a L'Anònim de les 13:09...

ixes preguntes de la muixeranga si era apolitica no son meues: els meus escrits els he firmat sempre. pero gracies per la resposta, com be dius parlar i debatir amb pau i exposar cada uno el seu punt de vista seria lo ideal i el motiu deste foro.

vicent Garcia Ll.

Anònim ha dit...

boroNOt xiuxiueja!...

en anteriors posts un tal periko i un altre aNÒnim... ja ho deixaren kaure...

s’hau parat a pensar... què passaria si a varies penyes kadafaleres els pegara per krear NOves muixerangues?... també tindrien dret a eixir en les processONs, veritat?...

volem més muixerangues, però kadafaleres... que NO siguen ratllades.

sí a la 1a. Trobada de Muixerangues Kadafeleres... o, millor dit...

I Aplek d’Algemesí de Kultural d’Arrel TradiciONal Muixerango Kadafalera.

Anònim ha dit...

a l'anomim de 12.07 dius que fa unes dècades es perqueren les muixerangues de sueca i carcaixent ?

estas segur? Així es reinventen les tradicions argumentant-les amb mentires, o es que no saps d´història.

també has dit.
"aquelles que s'han conservat, cas d'Algemesí, l'Alcúdia, Carcaixent, Corpus de València, etc,"

que jo sapia no mes les ha conservat Algemesí i Alcudia, els altres les hat recuperat.

!vixca la muixeranga de Múrcia!

Anònim ha dit...

esque encarà estic flipant !! pero ki seras tu pa dirli a ningú que sen vaja !!????
si no t´agrada viure asi o vore a certes persones el que deuria anarsen eres tu !
.....................................

Anònim ha dit...

Collins Vicent Garcia Llinares sembla que estàs enamorat d'Eduard.. tranqui la gent pot expressar-se lliurement, no?? Ho és que ara vas a censurar tu el que puguen dir. Jo no el conec i se que el capullo que diu això és un avorrit sexual i no té un tema de que parlar-ne, però no fent cas és com s'acaba amb eixa gentoleta (no façes cas!!!).
Per favor, relaxen-se i parlem-ne de la crònica oberta del poble.

Anònim ha dit...

Per a algun listo dels anònims de dalt, li diré que es pot dur els símbols que ens done la real gana, sempre que no siguen il·legals i la quatribarrada, per molt que li pese a algú, no és il·legal, doncs de moment, és la bandera de Catalunya. A molta honra.
L’Espectador.

Anònim ha dit...

Les muixerangues de Sueca i de Carcaixent van perdre's pels anys 30. Açò no s'ho inventa ningú, està ben documentat. De la de Sueca es creu que era de tota la vida del poble (no és d'estranyar ja que era el poble més ric de la comarca), contràriament la de Carcaixent sembla que van ser dos germans d'Algemesí els qui la van organitzar al anar a viure a Carcaixent.

També és ben sabut que la primera cita documental trobada fins ara d'una muixeranga és del segle XVII i que es trobava actuant a una plaça de Llíria (no diu que siga d'allí ni que no ho siga).

També és cert que l'única muixeranga que ha tingut continuïtat temporal ha sigut la d'Algemesí (encara que no es pot afirmar amb total seguretat, ja que el fet de no aparèixer llistats els pagaments als dolçainers de la muixeranga en alguna processó de principi de segle fa sospitar que potser algun any puntual no van eixir). Com també és cert que la d'Alcúdia, tot i no eixir durant alguna dècada ha tingut continuïtat gràcies al tio Pepe i als xiquets que van començar a eixir amb ells i ara són homes.

Però bé. És una llàstima que els llibres que s'han publicat en Algemesí sobre el tema només continguen fotos i dades molt supèrflues. Sort de Bofarull, Sanxis o Loreto que han encetat la recerca científica amb dades i no amb sentiments.

Anònim ha dit...

la bandera de españa tambien es legal y si la enseño enseguida me llamais "facha", yo respeto todas la banderas menos aquellas que no quieren respetarme a mi.
por cierto, tv3 me da igual que se pueda ver o no, yo no quiero pobreza, ya que soy colaborador desde hace mas de 15 años de 3 ongs, y lo de la guerra... ninguna, ni la de irak, ni la de afganistan, ni en la que desgraciadamente siedo un SOLDADO DE REEMPLAZO, tuve que asistir a finales del año 1990 en el golfo persico.

Anònim ha dit...

Si voleu veure el reportatge de Berca TV sobre l'Aplec, el podeu veure des de http://www.novamuixeranga.com/fotosivideos_detall.php?id=100&tipus=strea

Anònim ha dit...

Al anonim de les 21.45;
Ole tus webs, es que açí sempre estan els d'esquerres fense sentir, com en la Nova. Aixina
es proclamen, tenen rabia de pertanyer a Espanya i volen afegirse a un ex comtat quan nosatros hem segut un Regn.
ya teniu prou de política!!

Anònim ha dit...

Gamieta, ves canviant de tema ke aquest està esgotat... els comentaris jo no donen per a més...

Anònim ha dit...

Pos la "crònica oberta de la vida a Algemesí" es igual aL TÓMBOLA dels millors temps

Anònim ha dit...

A l'anònim de les 21:09. Dius que es pot dur qualsevol símbol sempre que no siga ilegal? Ques es un símbol ilegal, la cara de snoopy?. La quatribarrada no serà un símbol ilegal pero ESTÂ FORA DE LLOC. Per favor quines tonteríes.

Anònim ha dit...

Hola, sóc l'anònim de les 12:07 i li vaig a contestar a l'anònim de les 12:36.
Per descomptat que sé una miqueta d'història i no precisament d'haver-la sentida d'oïdes de certs culturetes.

Quan parle d'aquelles recuperacions a diferents pobles com ara l'Alcúdia, Carcaixent, Sueca i molts altres més que no venen al cas, no m'estic referint només a les Muixerangues -que sembla que monopolitzen, potser per raons polítiques, el tema de les festes tradicionals, com si no hi hagueren més elements que hi col·laboren- sinò que m'estava referint al conjunt de balls i dances en general. Si lliges bé el que he dit, que sembla no ho has fet, te n'adonaràs que en ell mencione al Corpus de València on no hi participa la Muixeranga o Moixiganga -tot i que a València sí que hi havia de Muixeranga-.

Per cert, no és Loreto, sinò Oreto, nom de la patrona de l'Alcúdia. I de Sanxis, la veritat, no he llegit res i el que li he sentit dir per segones persones sobre els orígens mítics de la muixeranga, la veritat, no em convencen.

Anònim ha dit...

només vull aportar que, siga com siga, hi ha que fer molt d'esforç per mantindre les tradicions. per exemple, la processó del corpus d'algemesí es manté perquè la gent s'involucra de manera particular i fica el que faça falta de la seua butxaca. Tot i així, cada any es veu més deslluïda.
El que vull dir és que no deuriem ser detractors de la gent que lluïta per dur les coses endavant, sinó donar-los suport per a que les manifestacions culturals vagen a més i no a menys.

Anònim ha dit...

es que els balls a la procesó del corpus d'algemesi son una Tradició" importada. aixó pasa cuant no hi han "sentiments" ni vivencies a les tradicions o cuant es recuperaren tradicions per a explotar-les politicament, no es el cas del corpus però si de les últimes muixerangues que ixen com a rebollons, caldria que cada poble rebuscara estudiara i impulsara les seues tradicions sense importar-les.

en el cas de les falles sempre es mira a Valencia bressol i oritgen de totes elles en el cas de les muixerangues, mireu les webs, totes obvien el treball i en papaer d' Algemesí en les seues recuperacions, Xovinisme, o mala llet ?

Anònim ha dit...

A Anònim del 21 / octubre / 2008 21:35

“... és cert que l'única muixeranga que ha tingut continuïtat temporal ha sigut la d'Algemesí (encara que no es pot afirmar amb total seguretat, ja que el fet de no aparèixer llistats els pagaments als dolçainers de la muixeranga en alguna processó de principi de segle fa sospitar que potser algun any puntual no van eixir...” Ha quin principi de segle et refereixes? Perquè en si qui hi ha llistat de pagaments del 1906, i si que hi apareix la Muixeranga. El ben cert es que després de la publicació de Bastint la Festa, cal almenys, un llibre de la història de cada ball, com ho han fet les Llauradores, trobe que es un treball molt interessant...

Anònim ha dit...

Al anònim de les 15:49 del 21/10

Mante, quin autoodi que tens! Tant et molesta que es recuperen les nostres tradicions? Supose que també et molestaria la processó rociera que feren per maig/juny, no?

Cal agrair a la Nova Muixeranga l'esforç que ha fet organitzant el IV Aplec de Muixerangues del PV perquè ja coneguem la política cultural del PP: 'zarzuela' i recreació de batalles napoleòniques.

LLEGONISME

Anònim ha dit...

Per a Nec: No sé precisar-te l'any, ja et dic que totes les dades que he escrit no són meues si no de gent que s'ha dedicat a regirar i trobar cites i que ja he anomenat. Potser del 1910, del 1911? Crec que es parlava en algun Berca... Però vaja, era per pegar una volta més a la rosca.

100% d'acord amb el que dius, calen llibres amb contingut històric. Però jo també afegiria que no han de ser necessàriament localistes.

Anònim ha dit...

a l' anonim 22 / octubre / 2008 16:10 si l'unica politica cultural que fa el P.P. es la que dius, eres molt Burro o no t'intereses per la cultura al teu poble, conferencies, teatre de qualitat, no no mes sarsuela que tu dius, exposicions, concerts etc... cultura variada, no no més la cultura amb una única direcció i tallant caps, que portava el bloc, no es repastrexeu en les mentides perque he de dir-vos que tenim P.P. per a rato i tot gracies als comentaris mentiders com els teus. esteu aprenent d'Acebes.

Anònim ha dit...

Anònim de les 07:58 del 23/10:

Ai àngelet! Tota la credibilitat que podies tindre (molta o poca, dependrà del que pensen els altres lectors) l'has perduda al insultar-me...

Vols dir que la política cultural del PP té més d'una direcció? S'heu carregat el Musicat, hi ha més actes culturals en castellà que mai (tenint en compte que la majoria del poble és valencianoparlant i que aquesta llengua està minoritzada, alguna cosa més caldria fer, no?)...

Disculpa'm un moment, està sonant el mòbil i supose que serà Vicente Ramón dient-me que gràcies al meu segon post el PP a les properes eleccions ha guanyat 100 vots més.

Tinc la grandíssima sort de no tindre a Acebes com a referent. I tu?

LLEGONISME

Anònim ha dit...

Burro s'utilitza col.loquialment quant una persona fa o diu burrades, no es un insult.

i es una Burrada dir que el P.P. se carregà el Musicat, per cert un dels esdeveniments mes importatnts que es feien al poble, ja que les persones amb memòria saben que el Musicat sèl carregà el BLOC, amb PP martinez i els seus compinxes.

fes memoria, Angelet

Anònim ha dit...

la 4TRIBARRÀ li diu al darrer anònim...

Recorda amic, que el BLOC no es va carregar sols el prestigiós MUSICAT, també es va fulminar el FAP, Festival d’Art Públic.

Culturalment, o millor dit [i puntualitzant] ARTÍSTICAMENT... de les set legislatures que duem en la democràcia la pitjor de totes, sense dubte ha sigut la darrera... la dels IMCA... una època NEFASTA!.

Espere i desitje que passen molts anys i que els del BLOC continuen sense tindre cap representant a les futures corporacions locals.

Anònim ha dit...

a LLegonisme: no utilitzem la cultura, que la de l'epoca anterior la del Bloc era cultura NaZionalista, mes que nacionalista i molta gent de parla valenciana també es va vore rebutxada pels mandamassos d'entonces, enxufisme en publicacions, feina etc.. que si mos posem a traure no se feia una política mes de dretes els de antes (bloc) o els de ara.

Anònim ha dit...

Quina mania! tots els dies en el Bloc! Si ja no està! Segur que tu series un dels rebujats per mangant. No seràs tu el contaor de rellamps del nou ajuntament?