dilluns, 27 d’octubre del 2008

Ciutat i llei

Si la remodelació del Mercat va ser el punt on el PP va recolzar una bon part de la seua campanya electoral, sembla que l'esquerra d'Algemesí s'ha fixat en l'obra de remodelació del Parc Salvador Castell, com un dels arguments on ajuntar a bona part de la gent descontenta en la gestió popular. Fins el moment la mobilització va per bon camí. Però, així com Vicente Ramón li va anar bé, en altres llocs (com en el cas de la ciutat de València amb els "Salvem" que es van muntar) no va haver cap conseqüència en les urnes i la majoria absoluta es va tornar a repetir. Així, que uns i altres (govern i oposició) hauran d'estar atents per portar a bon port tot aquest tema (cadascú al seu).

Però, si parlem del Mercat, també cal tornar a l'actualitat. On sembla que VR ha posat la pota de nou. El nostre alcalde té clar que vol que amb els diners de la venda dels garatges s'ha de pagar l'obra (acò no us recorda al conte de la "lletera"?) . Fins ací el seu pla és positiu per al poble, perquè l'interés és fer que isquen els menys diners possibles dels comptes municipals. Però, en el seu afany sembla que ha oblidat que hi ha unes normes i unes regles que no et deixen fer el que et dóna la gana, i menys encara si eixes regles les has signat tu. Resulta que VR va anunciar fa uns mesos que el pàrquing del Mercat tindria tres plantes de soterrani i es veu que això no es compatible en la normativa municipal que ell va aprovar fa uns mesos. (Això és com anar caminant i entropessar en el teu propi peu). Suposem que abans que el projecte comence a fer-se (ell diu en el Berca que les obres comencen en gener) ja haurà fet algun apanyo legal i tot estarà en regla.

I finalment, el que no li ha quedat gens en regla ha sigut la capa de superalcalde que s'ha penjat. Per a fer que la seua fita eixirà a al llum va tindre que dir que al poble s'havien fet 20 detencions en poc més de 4 dies. I amb eixe reclam amb vingut moltes televisions a fer reportatges. I us recomane que mireu el que van fer en TVE. "Algemesí ciudad sin ley", "Alcalde, hágase policia local", Dones majors amb por per el carrer.. i per a rematar-ho VR diu que la culpa és de Zapatero per el "efecto llamada" que ha fet dels inmigrants (eixe argument crec que ja no el gasta el PP, veritat?).... En definitiva, quina imatge pública més roïna d'Algemesí!!! I tot gràcies a la fam de protagonisme del nostre alcalde, que es va prestar a tot aquest circ, per què ell pensava que serien 5 minuts de glòria personal, i en realitat va ser per a què els presentadors de TVE (i tota Espanya) es burlaren d'ell i del nostre poble. Mireu el reportatge des d'ací (a partir del minut 77)


De moment, si fem un resum de la imatge que està apareguent d'Algemesí en els ultims mesos en les televisions estatals estem quedant per terra: Entre les becerrades (La sexta), el sorteig dels habitatges d'VPO (TVE) i ara la Ciutat sense llei de VR (TVE), amb tot açò ens estem cobrint de glòria. Açò li preocupa a algú?

47 comentaris:

Anònim ha dit...

Si que li preocupa, a molta gent, a mi el primer, però com que no podem fer res el millor és pegar a fugir a un altre poble on l'Ajuntament i l'Alcalde tinguen més seny.

Vos tinc que dir que jo estic (o estaba) molt orgullós del meu poble, però entre
becerrades, mercats, parcs, sorteig d'habitatges, alcaldes-policies... quina vergonya, jo emigre,emigre però ben lluny...

Anònim ha dit...

HOLA GAMIETA!!! Nou tema per a debatir, i que s'amontona a tots aquestos desproposits: LA NOVA RECOLLIDA DE FEM. Ens han posat a la bústia una fotocòpia garrula de com hem de tirar ara el fem (estem de proves). I sols han posat un contenidor per a uns 750 o 1000 veïns!!! Però com vol que la tirem tots ahi!!! JO DE MOMENT PASSE. I SI VOL QUE VAJA JO A TIRAR-LA A UNS 200 METRES DE MA CASA QUAN JA ESTIC EN PIJAMETA QUE ME LLEVE L'IMPOST DE FEM.

Anònim ha dit...

si li posen el contenidor a la porta de casa l'alcalde, jo vaig aposta a tirar-la allí, i mira que visc en el carrer del PP!!!

Anònim ha dit...

El nostre alcalde esta fent d'algemesi un poble famos! ja ens coneix tota Espanya gràcies a ell!!! i sense vergonya ens podem sentir orgullosos de tindre un dels alcaldes amb mes sou, i amb mes collons (porque yo lo valgo) de tots els alcaldes d'espanya. Es cert el que diuen, que te un sou que no sel mereix!!!

No tirar el fem a un contenidor es de poble tercermundista. La merda sen's menja, mai havia vist al poble tants cagallons de gos pel carrer, tens q anar mirant a terra per a no xafar-los. Quan es trenca una bolsa (per gats, gossos, mapaches, oso yogui , etc) es queda enmig del carrer tot el fem desperdigat fins que els cotxes de tant de pasar per damunt converteixen fem organic en una cosa gris i pastosa. Paguem un impost de fem, que seria molt mes barat usant contenidors, i tot estaria molt mes net.

Anònim ha dit...

Però no hi ha ningú que tinga una miqueta de seny dintre del Partit Popular? No té res a dir el sector que fou desbancat pel morro, sector Berta Palanca? Algú que pose ordre dins d'eixe cau?

Anònim ha dit...

Acave de vore el reportatge de TVE sobre els robatoris al poble. Hem pense que a partir de hui no vaig a eixir de casa. Esta vesprada vaig a Mercadona, compre provisions per a tres mesos i ja no torne a ficar un peu al carrer. És el que deuen pensar tots aquells que vegen el reportatge: "Algemesi ciudad sin ley". Mare meua com ens han ficat. Ah, i si alguna vegada es imprescindible eixir de casa, crec que no ens quedarà altra opció que cridar a Vicente Ramon per a que ens protegisca, ja que conforme diu al reportatge, ho tornaria a fer. Així que abans d'ixir, avisaré a l'alcalde, que pase per ma casa i que m'acompanye, per si de cas.
Pero la veritat, no se que hem dona mes por, si els robatoris d'Algemesi o Pedrassa dolçainer.

Anònim ha dit...

Pedrassa Dolçainer i Tabaletero.

Volem una sèrie en Flash, al estil Calico Electrónico, però amb Pedrassa de protagoniste... i la volem ja!

Anònim ha dit...

...la sèrie eixa ha de dur mapaxes i una intervenció especial del oso yogui furta-taronges...

Anònim ha dit...

Atenció, ha arribat a oïdes meves una cosa que em sembla molt molt forta i que necessite comentar-la i saber si algú sap alguna coseta més. Pel que m'han dit realment NO VA SER L'ALCALDE qui va detindre al lladre del bolso!!!! ell estava per allí i en vore el que havia passat es va acostar i va cridar a la policia local. I després des de l'Ajuntament s'han encarregat de difondre la noticia a tots els mitjans de comunicació, venent-ho com a que ha segut l'alcalde. Pa postres qui realment va detindre al lladre fou un ecuatorirà, que no sabem en quina situació estarà.Que fort, no? qui sàpiga alguna cosa que ho diga, trobe que si és cert, i mira que soc una persona pacífica i respecte a tot el mon i no m'agrada tindre males paraules amb ningú, aquest alcalde nostre realment és molt molt miserable.

Anònim ha dit...

Del comentari anterior, es molt trist gastar el rumor al estil gos de chusky i mermelada. Ja ho feia el PP quan governaba Gregori, dient que l'alcalde cobraba de dur gitanos al poble, que si patatim, que si patatam, quan res d'allo era cert.
Es molt facil amollarla i amagar la ma, aixi que no donem als rumors peu per a q continuen.

El que no es un rumor es que el nostre alcalde cobra UNA PASTA, i l'unic q fa es donar pel cul al seu votant (es pot dir pel cul?).

Es flipaba mes quan deien que gregori cobraba de dur gitanos (nomes un mascaxapes jarcor chandalero s'ho creu aixo).
En fin pilarin, que moltes voltes tens la realitat davant dels nassos, pero com la multitut no va, pues es queden a casa.

La sort q te supervicente es que viu molt lluny per anar a sa casa en setmana de bous a ferli la ma.

Anònim ha dit...

ESTE MOS VA A DIXAR EL POBLE FET UNA MERDA...

Anònim ha dit...

pense que si van a posar contenidors, millor seria que els ficaren baix terra com en alzira. pero supose que això és massa bo per tindre-ho nosaltres.
i per cert, pedrassa tabaleter, no crec, pero DOLÇAINER podeu apostar el que siga a que sí.-
aliette

Anònim ha dit...

No mes volia recordar-vos que qui mana a Algemesí no es el PP, sino una gestora imposada, i que VR no es el president del PP, sino el president de la gestora imposada per ell amb el suport del partit.
A Algemesi hui per hui no mana ningun partit politic democratic, ja que els seus representants no han segut triats pels seus militants i es nota en el seu talant i forma de governar

Anònim ha dit...

Ke vergonya d'entrevista... i ke fantasma és Vicent Ramón... lo del efecto llamada sobrava, espavilat...

Pa lladres tú, en eixe jornal...

Anònim ha dit...

Al dels contenidors soterrats: el lloc on proposar eixes coses i que t'escolte el responsable directament és en la Agenda 21 local que fan una vegada al mes.

Anònim ha dit...

gracees x informar-nos
tant de bo tot el mon saberem on queixar-nos per que se'ns escoltara i forem més actius cívicament
me prenc nota

Anònim ha dit...

Soc el bostre halcalde. Xe cabrons, que no se cregueu lo del lladre?? Si vos comence a pegar yoyas, voreu, mamarraxos!! I que passa amb el meu jornal??? Se penseu que viure en el Pla és barato??? Mecagüentó... si me toqueu els collons, voreu, rojos!

;-)

Anònim ha dit...

Pedrassa dolçainer????? Hem tocat fons......

Anònim ha dit...

doncs esta anant a classes de dolçaina. més no vos puc dir (de moment)

Anònim ha dit...

sols faltava que haguera ixit el dolçainer en el reportaje, per acabar de tirar per terra el poble.

Anònim ha dit...

senyors del PP; continueu així, i ja voreu com d'ací 2 anys no arribeu ni de lluny a la majoria absoluta,... Persuposat que done per descartada la remota possibilitat q torne a eixir el Pedrassa; encara q ell es crega que ha de tornar a eixir.

Més fartet que samaruc ha dit...

Vull dir-li a l'ajuntament i als gobernants del PP, "gracies" per la seua gestió i la seua inversió en la publicitat i turisme que li donen al poble.
En la tve1, en la sexta, ahir en telecinco.
Que parle sempre VR, ell sap com explicar-ho tot be i clar.
:)

Anònim ha dit...

Hola a todos!!!!
POR FIN OS ENTIENDO!!!!!!!!!!!!!!!!
no mandais nada en casa, no vais al futbol, no os dan dinero para iros de copas, y las unica fuente de desestresaros es escribiendo en este foro metiendose con los del PP.
Das pena de la rabia que teneis de no estar otros 4 años "CHUPANDO" del bote.....

Anònim ha dit...

Jo que visc en el carrer Albalat, també he rebut eixe escrit del fem. Si ens fiquen contenidors, l'impost de recollida de fem serà més barat? O eixe estalvi no l'aplicaran i serà per pagar el sou de l'alcalde?

Tenim el que triarem en les votaes!!

Anònim ha dit...

A l'anònim de les 20:53. Pel que escrius, deduïsc que tu manes en casa, vas al futbol, et donen diners per anar de copes, et lleves l'estrés parlant de la gent que critica les gestions del PP...i, pel que es veu, consideres que el PSOE-BLOC-EU xuplava del pot. En resum, eres del PP, manes molt i tens pasta per anar de copes. Perfecte. I què més?

Anònim ha dit...

La pena la donem cada vegada que ixim en un telediari.
Tu imagine que serás uno de ixos afortunats que te les butxaques a punt de reventar i que no coneix la paraula crisis.
La meua sincera enhorabona, continuare pagant els cada vegada mes desorbitats impostos per a que no te falte de res

Anònim ha dit...

A tots els bloggers menys a l'anònim de les 20:53:

Eixe que fa ací? el pepero dels collons, que com els seus "amigues" lo únic que saben fer és política per a rics ve a refregar-nos-ho per la cara i damunt en castella (como no!).

No te altra feineta que fer apart de amargar-nos més la vida? apart de anar al "furgol", parar la maneta en casa per a que li dónen pasta per a anar-se'n de putes i tot això? o és que li han donat pel cul i li han fet "bua"?

A l'enemic ni aigua, I MENYS EN CASTELLÀ.

Perdoneu per el meu vocabulari però és que aquesta gent m'encen.

P.D.: Ara si algú és xulo que diga que hem de ser més tolerants amb la gent que parla/escriu en castellà. Almenys ho intentaren, que no és tan difícil, per que imagine que el blavencià el deuen d'escoltar totes les dies, no?

Torne a dir: A l'enemic ni aigua.

Anònim ha dit...

MOLT BE DIT!!! TE MEREIXES UN APLAUDIMENT!!!

Anònim ha dit...

Para el gran defensor del catalán de dos posts más arriba:
Yo soy valenciano, de familia valenciana, todas mis raices son de algemesí, sin embargo, hablo y escribo castellano, porque me gusta, porque puedo y porque es igual de legitimo que el valenciano.
Para mi tanto el castellano como el valenciano tienen la misma importancia, es decir, ninguna y toda.
Los idiomas son para entendernos entre las personas, así que cuantos más sepamos, pues mejor, pero todo ese apego al Català, o Valencià, me parece ridídulo, secundario, las lenguas que las conserven los lingüistas, hay que conocerlas y transmitirlas, pero eso no es una filosofía de la vida, y si para tí lo es, lo respeto, pero me parece ridículo, me dais lástima.

Anònim ha dit...

Al amic Castellanero de dalt:

Vaig a reescriure, en el teu permís, el teu últim paràgraf per a que entengues el que jo pense del Manifiesto por la Lengua de El Mundo que de segur coneixes (http://estaticos.elmundo.es/documentos/2008/06/22/manifiesto.pdf):

Para mi tanto el castellano como el valenciano tienen la misma importancia, es decir, ninguna y toda.
Los idiomas son para entendernos entre las personas, así que cuantos más sepamos, pues mejor, pero todo ese apego al ESPAÑOL, o CASTELLANO, me parece ridídulo, secundario, las lenguas que las conserven los lingüistas, hay que conocerlas y transmitirlas, pero eso no es una filosofía de la vida, y si para tí lo es, lo respeto, pero me parece ridículo, me dais lástima.

Ale mante, que tingues un bon dia...

Anònim ha dit...

ALGU SAP ? SI ELS REGIDORS QUE ANAREM A BRUSSELES AMB LA MUIXERANGA. ELS COSTA ELS MATEUIXOS DINERS QUE ALS MUIXERANGUES?

Anònim ha dit...

A l'anònim de 28 / octubre / 2008 20:53 que deia "no mandais nada en casa, no vais al futbol, no os dan dinero para iros de copas, y las unica fuente de desestresaros es escribiendo en este foro metiendose con los del PP".
Quina vida més pobra que tot es redueix a "manar en casa" (serà q en el treball no mana ni pa anar a pixar); "ir al futbol, y no os dan dinero para iros de copas" (per a divertir-me no necessite ni anar al futbol ni emborratxar-me, talvegada aquest individu no sàpia passar-s'ho bé si no és manant, beguent i anant al futbol).
" las unica fuente de desestresaros es escribiendo en este foro metiendose con los del PP" --> A cas a vosté li pareix bé que tinguen ixos sous? que hagen tallat tots els arbres? que se'n vagen a Brusel·les tres regidores (no un, no! ...3!) a vore el mannenken pis? bla, bla, bla.

Anònim ha dit...

Seguimos con la lengua, yo le tengo el mismo apego al valenciano que al castellano, simplemente es la lengua o lenguas que me han tocado hablar por razón de nacimiento, igual que la nacionalidad.
Otra cosa es Castellano es Español, pero el Valenciano también, y el Catalán y el Euskera.
Y no he leido el manifiesto de adhesión al castellano porque me parece también una gran pérdida de tiempo, como lo del catalá.
Y vamos a seguir pelando la política local, que es más jugoso

Anònim ha dit...

Torne a dir, seré molt tolerant i tot el que vullgueu però, d'Algemesí i parlant castellà? de segur que també saben parlar en anglès o en alguna altra llengua abans que la nostra.

Això si que em dóna llàstima, el que he dit abans: a l'enemic ni aigua.

Anònim ha dit...

Hasta el día de hoy, no sabía que soy enemigo de nadie, porque yo no te considero mi enemigo, tampoco mi amigo eh.
Esa es la actitud que ha hecho perder votos al BLOC y al PSOE de Algemesí, porque confundís vuestros sentimientos personales: amor a la lengua, nacionalismos y demás parafernalia idealista con lo que creeis que deben de ser los sentimientos de todas las personas, y los que no piensan como vosotros son unos fachas y ya no hay más que hablar. Pues no chato, ni agua es lo que no nos dan vuestros amiguetes de cataluña, ¿será que somo enemigos?.

Anònim ha dit...

per què sempre acaven diguent-nos fatxes?
no tenen més arguments o què?

Anònim ha dit...

El facha soy yo

Anònim ha dit...

Ahi lo has dicho, tu eres el facha

Anònim ha dit...

Tu eres el del talante, el progresista, el de izquierdas, el que no entiende porque yo prefiero hablar en castellano, el que quiere que me vaya a Madrid, el que me llama churro.
Claro como soy un facha intransigente pues se me puede llamar eso.
Pero se os ve el plumero y al final lo que quereis es un A8 de una barbaridad de millones.
T'agrade o no soc tan valència com tu.

Anònim ha dit...

a doncs si que sap escriure valencià!!!
pillin,pillin...

VALENCIÀ=CATALÀ

Anònim ha dit...

Can I speak valencian in my country?
Serà possible un mínim de respecte cap als meus?
Is possible respect for everybody?

I ja veus, no demanàvem més.

Els llingüistes no sòn els encarregats de la perpetuació d'una llengua (que jo sàpiga no passa amb el llatí o el grec). La llengua és viva si s'usa cada dia, per despertar els xiquets per anar al col.legi, quan compres al mercat, quan t'atenen en l'administració, quan escrius un correu electrònic, quan penges un cartell d'oferta a la teua tenda, ...

PD: Igualment demane respecte pels castellano-parlants...clar, sempre i quan no vinguen en tó despectiu i totalitarista com he llegit en alguns comentaris al blog.

Anònim ha dit...

No cregues, no sap accentuar

Anònim ha dit...

bé en algunes faltes ortogràfiques, però ho intentes, molt bé! si pràctiques de segur que millores

CORRECCIÓ:
"T'agrade a no sóc tan valencià com tú.".

Anònim ha dit...

A la gent de més de 40 anys els resulta mooolt complicat escriure el nostre idioma correctament (ja no dic perfecte).

Tingam en compter a esta gent i no els maxaquem per haver posat ona "b" o una "v", o deixar-se les "ss", o no aclarir-se amb els pronoms febles... ja no parle sols dels accents...

Pensem que la seua educació fou la de un règim en "español" òn el contingut de les matèries tenia un transfons centralista i totalitarista.

Ja fan prou en intentar-ho, no m'agradaria que mares i pares dels qui ací comenten es vegeren coaccionats d'alguna manera a expressar les seues opinions (també és molt probable que es defenguen millor en castellà i no per això ser militant de la FALANGE, enteneu-ho...)

Vinga, un abraç ben fort a totes aquelles i aquells que ho intenten i fan d'aquest espai un àgora d'opinio...anime a tota esta gent a participar i no quedar-se sols amb la llegideta d'altres sense poder postejar per el "que diran de les meues faltes d'ortografia"...

Gent com L'Espectador, L'Educador i demés supose que estaran d'acord amb mí i el gremi a qui defenc.

Una forta abraçada

Anònim ha dit...

xe, si jo no me queixe de que escriviu en castellà, però no m'agrada que diguen fatxes a persones que en alguns aspectes pensen com jo pense. hui en dia crec que lo de fatxa no és adequat per ningú, gràcies a déu.

Anònim ha dit...

per al corrector dels accents, "TU" no en porta...
no mos passem de listos
(no ens passem de llestos??)

el q importa és fer servir la nostra llengua. Uns ho faran millor o pitjor però poc a poc anirem millorant. I als castellans hem de cónvencer-los, no atacar-los.

Anònim ha dit...

Em sap greu (per part d'uns i altres), que seguim en aquesta disputa sense trellat.
Veig clar que la llengua que es deu fer servir a Valencia es el valencià, a tots els efectes, com a primera llengua.
Aixó si, sempre desde el respecte a qui, en un moment donat, fa servir el castellà com a una ferramenta més, com podria fer-se servir l'anglés en altres casos, i ens semblaria lógic. Eixa segon llengua ens obri moltes portes i ens permet comunicar-nos a reu del mon: no la despreciem.
Aixi mateix, com el company d'abans, demane compasió per als "cuarentons", que per sort o desgracia em viscut l'ensenyança sols en castellá, i, o bé escrivim en castellá per mes facilitat, o, com jo, ho intentem sense molta fortuna i moltes errades.
També demane als castellano-parlants que no identifiquen sistemàticament qui parla o escriu en valencià com a un catalaniste o pro-països catalans. Jo mateix renegue d'eixa possibilitat, i crec fermament que, al igual que Algemesí ja no és Alzira, ni Hispania es Imperi Romá, ni el castellá es llatí, Valencia rés té a vore en Catalunya, més que llaços culturals innegables.
I als que eixa unió veuen, que no siguen més els meus enemics: els anime a que valencianistes i catalanistes fem front comú defensant les nostres arrels i costums.
Els temps que vindran van a ser, si cal, més durs que els passats, i les onades d'estrangers "hispanoablantes" o "raroeuropeos", amagant-se darrere d'eixa paraula que es pot usar com a arma, xenofòbia, poden podrir-les i fer-nos oblidar la consciencia de poble, de qui som, i de on venim.

(Disculpeu les faltes i la rejola que vos he col.locat.
Gamieta, aço de la llengua te futur. Fes un apartat, que tindrás clientela.)