dissabte, 18 d’octubre del 2008

Plataformes

Ja tornem a estar al cap del carrer. Últimament, no passa dia que no ens trobem amb noves coses al nostre poble. Algunes de les activitats són prolongació de celebracions que portem en marxa, com el cicle de conferències que s'ha muntat al voltant de la celebració del títol de Vila Reial. Si fa unes setmanes comentàvem que les celebracions d'aquesta efemèrides havien quedat un poc buides de contingut i que era més "circ" que altra cosa, ara ja tenim ací tot una sèrie de xerrades amb experts que posaran el punt cultural i històric a la celebració.

Però, la setmana ha tingut més coses. L'alcalde, VR, va enviar als bombers i als tècnics a vore com estava la façana de la Basílica de Sant Jaume i com era d'esperar van trobar algunes clivelles. El pas del temps, els efectes de les actuacions en la plaça i altres factors passen factura a aquetsa part del patrimoni del nostre poble. Del nostre poble? Si, perquè és un tema molt calent que en altres pobles ja ha tingut molta història discernir de qui és la propietat d'edificis singulars com les esglésies o les ermites. Del poble o de l'església? Però, millor no entrar en debat. Si la Conselleria de Cultura es fa càrrec de les millores que necessite la façana de la Basílica d'Algemesí segur que eixirà guanyant tot el poble perquè es millorarà el patrimoni de tots.

La setmana porta altres temes al nostre poble. Com la creació d'una plataforma de més de 30 entitats cíviques del poble per a donar difusió i pressionar al governs per a fer realitat el fet de Pobresa Zero. Ahir, divendres, per la vesprada es va omplir la plaça major de gom a gom, i amb molts xiquetes i xiquets del poble per a reivindicar els objectius d'aquesta plataforma. Tot un èxit. L'anècdota de la trobada va ser que mentre estàvem enmig de la plaça inflant globus per la pobresa zero, davant de l'ajuntament hi havia algunes celebracions de casaments (algun fins i tot molt institucional) i estava ple de gent amb vestits ben cars i que anaven a fer-se un gran àpat.
Quin contrast en la plaça major del nostre poble, sembla una representació del mateix que passa al món.

per un altra banda, dins d'aquesta dinàmica d'associació popular, s'ha posat en marxa una plataforma formada per veïns i per el PSOE, EUPV i ERPV per a recollir signatures contra la remodelació del Parc Salvador Castell, Salvem el Parc. Sembla ser que el projecte que ha presentat el nostre ajuntament té alguns aspectes poc clars, i que es pot millorar, tal i com demostra ací Algemesi creixent. Caldria revisar el projecte, perquè als veïns del carrer Figueres sembla que tampoc els agrada massa. Com ja hem dit, renovar les infraestructures locals sempre és bo, però si la veu popular es posa en contra teua és qüestió de fer-s''ho mirar. Només cal aprendre de les errades del passat. Si la plataforma Salvem el Parc tira endavant, VR hauria de revisar el projecte, perquè si no ho fa així li pot passar el mateix que li va passar a Gregori en el Mercat, que no va voler escoltar les discrepàncies dels veïns i els resultats són ja història. Per tant, es tracta de millorar pel bé del poble i també per a tindre el suport del veïns, que d'ací uns anys són els que van a votar.

35 comentaris:

Anònim ha dit...

Efectivament. Mentre alguns es manifestaven a favor de “pobresa 0” altres tiraven un castell de focs artificials per celebrar que es casaven. És evident que això xocava; però que volem? Hi vaig veure gent que, en acabar, se n’anava al pis de Cullera a passar el cap de setmana, també això és una incongruència. Conec a algú/na que estava en la concentració que fa poc em parlava de les excel·lències d’un creuer pels fiords, o altres que m’explicaven que hi havia que partir els diners en varis bancs per a no superar els 100.000 € . I jo dic que si ens preocupem mol pels pobres, els farem paupèrrims.
L’Espectador.

Anònim ha dit...

Ara per ara no m'agradaria gens estar dins de l'equip de govern. D'ací poc es complirà la mitat de la legislatura i el canvi que prometien es va a vore seriosament frenat per la crisi.

Les VPO s'han convertit en una creïlla calenta que només té una eixida: reconèixer que es van passar 3 pobles i baixar-les de preu.

No eixen els comptes en el nou mercat i es veuen obligats a fer una planta més de pàrquing. A banda, hi han veus que prefereixen no fer edifici i fer només l'aparcament per reduir costs i, per acabar d'arreglar-ho la venda de garatges no està ni molt menys clara. És probable que la crisi deixe a l'alcalde en més de la mitat per vendre (i ja ni parlar de que la tercer planta estarà per baix del nivell freàtic i serà extremadament inundable). El que anava a ser el gran símbol del canvi perilla.

El parc. Està molt be lo del carril bici i també lo d'arreplegar aigua de pluja per regar, però justifica això gastar 100 milions de pessetes? Tots coneguem eixa zona del parc i no està tan mal i també coneguem moltes més zones que necessiten canvis (carrer molí p.e.). Però el que resulta més significatiu: quan fa uns anys Gregori va reformar el parc, principalment les fonts i els seus marges, en tot el parc, es va gastar uns 24 milions de pessetes. Quatre vegades menys. Feu comptes.

El pas inferior del Raval, que intenten vendre com un èxit, ofegarà algun dia la circulació de vehicles com van denunciar en el bloc Creixent. Lo ben cert és que de un pas inferior de dos sentits hem passat a un sense vehicles, i sense contemplar la possibilitat d'un sentit només si el problema era, com ells digueren, que no hi ha havia espai per a fer les rampes d'accés.

El Casino ha sigut un desastre. La empresa concessionària ha fet de l'Ajuntament el que ha volgut. S'ha tret gratis el mobiliari i la cuina. El soroll és lamentable. La conversió en Pub en bous és penosa. I lo pitjor és vore-li al senyor Alcalde les ganes que té de que li vaja bé al concessionari.

La Algecampus, un esdeveniment que podria haver tingut molt més èxit si l'Ajuntament no s'haguera encabotat en fer-lo la setmana de bous. Al menys ha sentat precedent i no li ha costat molts diners als algemesinencs, però esperem que l'any que ve millore i molt.

Ambici, un projecte que ens venien per a Setembre continua desaparegut en combat. Ningú no sap res. I això que sembla que la subvenció que ho anava a posar tot en marxa es podia perdre si no estava per a Setembre. Algú sap alguna cosa?

Després, la gent comença ja a fer broma en la obsessió tala-arbres d'aquest govern. Seria divertit sinó fora per la necessitat de tindre arbres, per l'ombra, per l'oxigen i perquè li donen vida als carrers.

Les modificacions del PGOU a les tantes del matí, operació típica quan vols amagar alguna cosa, deixa entreveure que els moviments d'influences, terrenys i amistats ja han començat. Tots sabíem que el canvi passava per el PP, i per tant en les operacions pelotasso. Aquesta només va ser una d'elles. Els preus de VPO la segon. Vindran moltes més. No poden evitar-ho.

Les celebracions absurdament basades en les associacions napoleòniques. Ara tenim als senyors d'uniforme a totes hores. Tindrà que alguna cosa que vore que el senyor Carrasco Carrasquer anava en les llistes del PP fa 5 anys?

I els sous. Una decisió tan impopular que probablement li supose la majoria absoluta les properes eleccions al PP i l'obliguen al pacte o a l'oposició. En qui pactar? Això ja ho deixe a la imaginació personal de cadascú.

Tots sabem que la política no és fàcil. També sabem que es pot fer un ús inadequat dels privilegis (no dubte que en els fons les intencions del senyor García Mont no són bones) i que s'ha de fer un esforç per mantindre les apariències i amagar les crítiques per a que les properes eleccions no "caiga massa" el vot. Però manar no és gens fàcil i ara mateix moltes de les decisions que ha pres l'equip de govern estan sent fortament criticades per la població en tota la raó del mon. No estaria de més que agafaren la bona costum de preguntar primer (els globus sonda són una bona idea) i tindre més contacte en la gent que després voldran que els vote.

Anònim ha dit...

El chusticiero o la chusticiera?
No puc dixar de pensar si seràs el primer de la llista del psoe o la segón!, sempre me quedarà eixe dubte. Podries presentar la critca per a l'última fulla del berca, vale amic o amiga?.

Anònim ha dit...

Ui, ui, ui! Lluita dialèctica entre números alts del PSOE i del PP? Açò es posa interessant...

Anònim ha dit...

La veritat és que aquesta legislatura, està siguent un tant peculiar, dubte molt que l'actual equip de govern puga dur a terme tots els projectes que tenia pensats, encara que tal i com van anant els actuals, millor si no els executen.

Anònim ha dit...

Los del PP tienen fama de fachas. Y los del PSOE de ladrones.

España irá de puta madre con el que entre.

Anònim ha dit...

LA "LA CHUSTISIA" la fa la gent al VOTAR. deixeuse de demagogies i doneu la cara. no recordeu lo que li pasà al BLOC ?

A. G. estas ahi ?

Anònim ha dit...

Vosaltres aneu criticant, pero ells tots el mesos a cobrar... CRISIS???

Anònim ha dit...

què li passa al BLOC? jo no recorde..

Anònim ha dit...

Ni primer ni segon ni tercer ni del PSOE tampoc. És la meua opinió. Com la resta de comentaris. Però estic segur que no s'esperaven estar a estes altures en tantes coses per començar, sense obra "emblemàtica" i amb tanta crítica sobre lo poc que han fet. El que no crec que dubte ningú és que els sous no estàn justificats per cap lloc. No trobe una millora evident respecte a la gestió anterior. Tornaran els diners del poble?

Anònim ha dit...

Mr_Goodkat ha dit..."Los del PP tienen fama de fachas. Y los del PSOE de ladrones"

Jo creia que la fama de lladres també la tenien els del PP...pero bueno, si tu ho dius...almenos en aquest poble no em podràs negar que és així

L'Edukador

Anònim ha dit...

ES VERITAT QUE PEDRASSA ENTRA EN GRAN HERMANOoo????

M'han dit que Pedrassa està de sustitut per a entrar a Gran Hermano, es a dir, que en el moment en que algú sen vaja de la casa, ENTRA ELL!!!

I que va diguent que s'ha fet una camiseta amb els noms de les assossiacions del poble.

SI ENTRA QUE FEM:

EL VOTEM PER A QUE S'EN VAJA, O PER A QUE ES QUEDE ALLI DINS TOT EL TEMPS POSIBLE I ENS LLIUREM D'ELL???

Ser o no ser,esa es la cuestión

Anònim ha dit...

pedrassa en gran hermanos?????????
mare de deu a on arribarem en aquest home!!!!!!dixeulo una temporaeta alla que açi no te res que fer.

Anònim ha dit...

De lo que no hi ha dubte es de que si está en Gran Hermano fará lo mateix que ara, cobrar per no fer res.

Anònim ha dit...

ORGULLOSO DE SER ESPAÑOL

Vaig anar a unflar un globus a la plaça, en el dia de pobreza zero va estar molt be,

Algu sap com a qdat el congres popular?

El 20 de noviembre hi han autobusos desde valencia asta el valle de los caidos per a conmemorar i fer-li un homenatge a don francisco franco qui vuiga vindre que se pose en contacte en el partit españa 2000 esteu tots convidats, ho pasarem molt be

Anònim ha dit...

es pot anar a reforestar "el valle"?

M'explique...

Puc apuntar-me a l'excursió al "Valle de los caidos" a plantar un pí en la tomba de franco?

Anònim ha dit...

Si se pot jo m'apunte... òn quedem en la plaça d'espanya?

Anònim ha dit...

+
INRI


PARC SALVADOR CASTELL

Per els records,per les fotos de boda, per els abres, per el riu,
Van a morir per un maquillatge propagandistic i politic.

Ai si el seyor Salvador Castell alçara el cap

D.E.P.

Anònim ha dit...

Això de pedrassa en GH ja es va dir al GH passat!!!!! Q s'invente nous bulos si vol que parlen d'ell!!!!!! Açò és massa!!!!

Anònim ha dit...

jo recorde que pedrasa estigue de reserva en una edició, però no se quant de temps fa. xico, si va tots els anys, per què no l'agafen pa concursar? pobret

Anònim ha dit...

Sí, sí, això, que vaja i veureu quina bona imatge (a més a més de la que ja estem donant) dóna del nostre Algemesí.

Jo estic molt agust al meu poble però quina vergonya, jo emigre d'ací a un poble que tinguen més seny que el nostre

Anònim ha dit...

Si degut a la mala gestio popular, deixen deutes pendents al poble, sels pot demandar davant de la justicia? Perque el que jo veig es que actuen de forma atrotina e imprudent.
He dit.

Anònim ha dit...

goodcat tranquil, política= mentides+lladres.

L'única forma de que les nostres opinions valguen algo, es formant o entrant a formar part en un partit :/

Anònim ha dit...

ROUNDUP, si vols denunciar al ajuntament ascomença amb l´anterior que si que deixa deutes, no m´anrecorde si segueren vora 9.000.000 €... per si te interessa

Anònim ha dit...

I com es que no s'ha fet res? En rao volen ser politics. La fas, pero no la pagues.

Anònim ha dit...

Al espavilat de dos comentaris anteriors, dirli que el anterior govern li dixa en la caixa del ajuntament mes de 9.000.000 €, un superavit prou interesant.

Nomes guanyar les eleccions desde el PP comenzaren a soltar per la boqueta que anaven a fer auditories, que estaven en numeros rojos.

Pero resulta que Gregori tragué la fotocopia del traspas del dinerets,(copia que es va repartir per a tot el poble, si vols t´envie la fotocopia perque veig que no t´enteres de la pelicula) i li tancá la boqueta rapidament.

Este fet es va corroborar pronte en la repartida de salaris que ja arriba a vora 100 kilos al any entre 7 persones, menos mal que no hi havien diners.

Lo que no se es lo que durará el superavit.

Anònim ha dit...

segons Las Provincias, 13 detinguts ni hagueren ahir per mans de la policia local, per hurtos menors, i uns dells eren 7 rumanos vinguts de Madrid, aço es massa per a la carabassa, estic del inmigrants fins els ou... que s'en vagen a fer malany al seu poble que açí ya tenim prou en treballar per a mantindrels.

Anònim ha dit...

AL DE 2 COMENTARIS ANTERIOR,
explicam com en el mes de juni (mig any )gregori li traspasa 9.000.000€ quant el presupost anual eren de 27.000.000 €, donç li tindria que traspassar 13.500.000 €, a on estan els 4,5 milions € q falten?????campanya electoral, panfletos de la ciutat esportiva, berca extraordinari pancartes de les viviendes per a joves...etc

Anònim ha dit...

Al del comentari anterior: que el pressupost siguen 9000000 no vol dir que l'Ajuntament tinga eixos diners en el compte. S'ha de sumar a lo que te en el compte lo que ja sap que va a recaudar. Açò últim que deuria ser de caixó per a tots (va, gasteu el cabet) és a lo que es va agarrar el PP per a dir que el compte estava buit.

I ara una vegada més que no ens cansarem: Si el compte està buit tu creus que s'hagueren posat eixos sous? Va! de veritat.

Anònim ha dit...

Tenim alcalde, president, regidor d'urbanisme, i ara també SUPERMAN !!! No es tornareu a queixar del que cobra. ( http://algemesi.info/626 )

Anònim ha dit...

a part dels 9 millons de caixa, no fa falta ser molt inteligent per a saber que ja s´havien pagat gran cantitat de gastos, i faltaven per cobrar prous ingresos.
Per aixo...

- ALCALDE: 66.000€
- REGIDORA: 52.000€
- REGIDOR: 52.000€
- SECRETARIA: 46.000€
- ASESORA: 46.000€
- CAP DE POLICIA: 52.000€
etc...

Si a estes boniques cantitats li sumen el 35% de Seguretat Social, ix una preciosa cifra.
Ahhh es de veres no hi havien diners!!!!!

Anònim ha dit...

423.000 al any en el jornal de 6 persones....
1.700.000€ nomes per a ells en la legislatura, sense contar que no tardaran a pujarse el sou....

oleee la gracia mare ! igualet que els pobres 1200euristes que ja podem alsar el dit ja ! Algemesin va bien !

Anònim ha dit...

sumali dietes, telefon, viatjes i gastos varios...

Anònim ha dit...

I la asesora? faena faena, si la fa no li cundix.

Anònim ha dit...

ser la parella de un regidor te pareix poc???